ממליץ כי זה פשוט כתוב מצויין
אם היה אפשר להרכיב את החלק ההתקפי מהעונה הקודמת ואת החלק ההגנתי מהעונה הנוכחית היינו קורעים את הליגה.
בהינתן הסגל אין מה להתפלא, איבדנו את סבע ואת דוד. מי אמור להבקיע?
דין דוד צריך מישהו שיפטם אותו בכדורים, החיים היו קלים עם צ’ארון שרי ועומר אצילי לדוגמא. גם הוא לא היה עוזר לקבוצה של השנה לדעתי אין לה מישהו שייצור. בטח לא מול הגנה עומדת וגם לא במשחק פתוח יותר. לדעתי גם מכבי חיפה בלי אנרגיה ותשוקה ביחס לאחרות. עוד מישהו שממש חסר זה שחקן כמו מוחמד אבו פאני. גם את ליאור רפאלוב אפשר להוסיף לרשימת ה-“חבל שעזבת”
אתה כמובן צודק, אבל שנאת הזרים והעובדה שליאור ואיציק יצטרכו להסתיר את ההחלטות הבעייתיות שקיבלו - יובילו לכך שאיש הפרחים יזרק הביתה מהר מאד.
הקשרים לא ברמה ואין שום שחקן יצירתי שהוא כוכב כדורגל. סוף פודגוראנו זה נחמד להפועל פתח תקווה.
מי אמור לעבור שחקן באחד על אחד ? מי אמור לייצר מצבי הבקעה ?
זה עוד לפני ששאלנו מי יבקיע.
אולי זה טוב שיש את פגרת הנבחרות באמצע וכאוהד הפועל תל אביב אוכל ‘להתאושש’ אחרי המשחק היום נגד הפועל באר שבע - עד לדרבי.
מחכה בקוצר רוח למשחק היום, זה מבחן מסוים עבור הפועל, אבל גם אם לא נהיה בעניינים - והפועל באר שבע עושה גולים בקלות והיא קבוצה קטעה ‘מטעה’ (אין לה את ‘השחצנות’ שמאפיינת את מכבי תל אביב ואפיינה את מכבי חיפה בשנות השיא שלה, ומחשיבים אותה כקבוצה עם פחות כישרון התקפי) - אני חושב שהפועל התקדמה, ונדע לחזור לתלם. אגב, עם כל הכבוד למשחק בגביע הטוטו שאני חלילה לא מזלזל בו - המשחק הריאלי לסתכל עליו כלקח הוא ה-5:1 בחצי גמר הגביע, ויש לנו גם חוב על ה-6:0 האומלל מול הפועל ב"ש בליגה שזה ההפסד הכי גבוה שלנו.
כמובן שהיום זו הפועל תל אביב עם סגל שונה לחלוטין ביחס להתבזות בגביע, אנרגיות אחרות, ביטחון, תעוזה, שאפתנות.
למרות שההגנה של ב"ש מזייפת, זה משחק שבו אני אבין לחלוטין אם אליניב ברדה לוקח קצת צעד אחורה וישחק הגנתי. לא משנה מי המגן השמאלי - וברור שדורון ליידנר כוח קטלני למתפרצות - צריך לסגור את דן ביטון עם עוד שחקן. נצטרך את פלקאו בשיאו ולא רק את אנדריאן קרייב נגד הגלדיאטורים שלהם באמצע. אני חושב ששאנדה סילבה לא מתאים למשחק כזה. לא אצור לו “תדמית שלילית” אחרי משחק אחד, אבל הוא מנסה להוכיח את עצמו בכוח, דריבליסט מנותק מהקבוצה - כך היה נראה במשחק נגד הפועל חיפה, כל איבודי הכדורים האלה זו בעיה, והפועל מתבססת על משחק קבוצתי.
אני מאמין שגם ב"ש תתכונן אלינו, בעיקר לגבי סתיו טוריאל שיזכה לשמירה כפולה, ואני מצפה מדניאל דאפה לנצח במאבקים מול הבלמים ולהשאיר אותנו בתמונה. בהצלחה הפועל שלי
מסכים עם הניתוח דור, אבל עם מי היית פותח במקום שאנדה? מורבוס פצוע ומחוץ לסגל.
אולי עדיף לבחון את שאנדה במשחק היום לפני הדרבי.
לדעתי אתם נמצאים כרגע בפיק של העונה. החרמנות שלכם על הקבוצה נמצאת בשיא של יותר מעשור, רגע לפני שמכבי וב״ש עלולות להחזיר אתכם (בתקווה זמנית, מבחינתכם) למציאות האפורה של מקומות 3-10 בכדורגל הישראלי.
קחו אותו לאט את הזמן
הגזמת עם החלוקה הגסה של 3-10.
בזום אין יש כרגע 3 ליגות:
1-2 (מכבי וב״ש)
2-5 (בית״ר, חיפה והפועל)
ושאר הליגה
בזום אאוט, הפועל נמצאת במצב שנראה טוב יותר מבית״ר לשנים הקרובות, לפחות בסדר גודל של באר שבע בעיניי. עדיין לא חיפה ומכבי.
חוץ מזה, עונה של מקום 3 ועקיצה בדרבי תהיה חלומית. אין לאף אחד פנטזיות על ריצה לאליפות העונה.
החלוקה הגסה ל-2 היא לא בגלל חלוקה לרמות אלא חלוקה של אליפות-כלום-עשוי לרדת ליגה. אחרת, גם את שאר הליגה אפשר לחלק.
אתה נמצא כרגע מרחק שני אירועים (בעלי סבירות נמוכה אבל לא מאד נמוכה) ממצב שבו, אנחנו הרי מכירים את הכדורגל הישראל, ישאלו כולם האם הפועל תל אביב יכולה לרוץ לאליפות. אלא אם כן האירועים האלה יתרחשו, זה כנראה לא יכול להיות טוב מזה בהמשך העונה הזו. זה לא כדי להגיד שלא תהיה עונה כיפית שהיא אפילו מעל הציפיות.
אני לא מסכים עם זה שמדובר באליפות או כלום. אני חושב שלהגיע לאירופה זה יעד ריאלי ומאוד (!) מכובד לעונה הראשונה אחרי הלאומית. זה אמור לייצר בסיס, תשתית ומוטיבציה לספרא להשאר ולהשקיע וגם עוד חוויות חדשות לאוהדים.
מעבר לזה, נצחונות פוטנציאליים נקודתיים מול בית״ר ודרבי אלו מטרות מכובדות מאוד.
בשורה התחתונה, כאוהד הקבוצה, לא משנה מה יהיו התוצאות בשני המחזורים הקרובים, אמשיך להיות חרמן ![]()
ברור אסף. כתבתי שהעונה הזו בסיכוי גבוהה תתברר כמוצלחת. פשוט טענתי שאתם כרגע בשיא הפנטזיה כי החלום ההזוי לגמרי של לרוץ לאליפות הוא עדיין בעל סבירות כלשהי ובמרחק שני משחקים בספורט רנדומלי כמו כדורגל.
זה שכנראה תמשיכו להיות מבסוטים - ברור. גם יתכנו פיקים כשבראשם ניצחון בדרבי.
יש כמה אפשרויות שאף אחת מהן לא מאה, גם עם מור בוסקילה אולי לא הייתי שלם. אבל בטח לא שאנדה. אתה יודע מה, אפילו עומרי אלטמן כי הוא חצי קציצה כדי שירוויח כדורים עם הגב והוא שחקן שיודע למסור, יינצח מאבקים, לא יודע, שחקן שמבין מה זה אומר הפועל באר שבע-הפועל תל אביב. אפשר גם יאזן נאסר שיכסה את האגף יחד עם דורון ליידנר ויתחלקו בנטל. לויזו רק הצטרף לא מזמן ואני מניח שאליניב ברדה בונה עליו מהספסל.
@whykds, הייתה לנו עונה אחת של צמרת ב-2021/22 שהתקלקלה בגלל חמישייה בדרבי והפסדנו עם קובי רפואה גם בדקה ה-90 בדרבי - 3:2. אני חושב שלמרות שהיו שם ליידנר ואליאס וקצת אושר דוידה ושער העונה נגד מכבי פ"ת - זה לא דומה. זו עונה עכשיו שיכולה להיות טובה, עם אופק שהוא מעבר לכך. ואז בליגה חירבנו נגד הגדולות ובכמויות וגם לא הייתה איזו ‘קבוצת ביקורת’ כמו בית"ר ירושלים שהיא מצד אחד אויבת ומצד שני קבוצת כדורגל טובה.
לא-לא אנחנו לא נרוץ לאליפות, הגזמת. אנחנו עוד מעט לא נהיה המרעננת הרשמית, נהיה עלולים לייצר ציפיות, וברור שמכבי תל אביב והפועל ב"ש דרגה מעל, ומכבי גם יכולה לפתוח את הכיס בינואר עמוק-עמוק.
לא יאומן. מאתמול אני טוחן את הראש על המשחק הזה ובא אסף צור ששבוע שעבר עצר פנדל - ונותן גול במתנה לקבוצה הטובה בליגה ובמשחק בית - חבל מאוד, פתיחת משחק הכי גרועה שיש, מעצבן ומיותר. אגב שחר פיבן עם הנעת הכדור הלוקה בחסר שלו - איבד כדור בהתחלה כמו נגר, ממש ועכשיו כמובן עמד רע מאוד.
וזה הזוי אני מתחיל לכתוב לכם - “מה שכן גם אם נפסיד שזה בהחלט יכול לקרות בטרנר - שלא נתפרק. שנראה שהתקדמנו. יש לנו גם מספיק כישרון לתת גול”. ולא הספקתי לכתוב שחבל שסלים טועמה לא יכול לרדת מהקווים לבעוט - והנה אנחנו מקבלים מתנה. אחלה סתיו טוריאל והנה עוד גול של שוער. משחק חדש. ואסור לטעות יותר כי הם יענישו. לא חסר מי
אגב אליניב ברדה חשב כמוני כמו שאומרים, שאנדה סילבה על הספסל ורן בנימין במקומו. בנימין קצת אוהב יותר מדי את הכדור ועשה מהלך ענק עכשיו, אבל במשחק כזה נצטרך עוד אגרסיביות מצידו ושחרור כדור מהיר. והוא צריך להראות יותר ציפורניים עכשיו.
שתי הערות נוספות:
-רואה את הבלמים של הפועל ב"ש ולא נפלתי מהכיסא - ספה בסלון - אור בלוריאן ירד איתנו ליגה, שחקן רגיל לגמרי. הנה עכשיו ניצל מצהוב, הוא לא יכול לעצור את סתיו זו לא אותה המהירות בכלל.
-מעבר לכך, טוטו טרנר זה המגרש הגדול היחיד שלא הייתי בו, זה חייב לקרות, בפלייאוף בעזרת השם, כשהמשחק לא יצטלב עם ריאל מדריד.
עריכה: דניאל דאפה לא נורמלי לא נגיע לעוד מצבים כאלה!! - כפול 2! עבודה מדהימה שהגיע לאחד על אחד אבל היה לו מלא זמן נו באמת.
עמדנו טוב במחצית הזו, ב"ש התחזקה לקראת הסיום עם המצב המשולש, אסף צור לא יוצא לכדורי הגובה, תקוע על קו השער וכדומה. טוב ששרדנו את זה. אולי נפתיע.
פחחח איזה פנדל
השחקנים נתנו מאמץ אדיר אז כל הכבוד להם. תמיד מבאס להפסיד אבל לא נורא, יש קבוצה. חבל על הפנדל המטופש, מיותר כל כך. אני חושב שאנדריאן קרייב לא הציג את הרמה הרגילה שלו וזה פגע בהפועל תל אביב. הוא לא הצליח להחזיק בכדור, לתת איזו מסירה חכמה קדימה, לא זוכר אותו גם מאתגר את מרכז השדה של הפועל באר שבע. דניאל דאפה עם שתי החמצות ובמשחק כמו בטוטו טרנר זה קריטי.
מעבר לכך אולי הייתה חסרה לנו גם קצת אמונה אחרי ה-2:1 שלהם וגם קצת תעוזה, מקווה שבמשחקים הגדולים הבאים - הלוואי כבר בדרבי - נהיה יותר חזקים.
חייב לומר שלא אהבתי את זה שאליניב ברדה שוב הוציא את סתיו טוריאל. מילא נגד הפועל חיפה זה עבד אבל בחייך. אלא אם כן זו פציעה אז הוא חייב להיות על המגרש כל הזמן ובטח במשחק כזה. מצב נייח, איזו הגבהה, ספרינט אחרון, לא צריך להרחיב על רגל שמאל שלו. הייתי בעד הכנסת עומרי אלטמן כמובן אבל לא במקומו. מחמאות גם לרן בנימין. יאללה הפועל
3 פוסטים אוחדו לנושא קיים: נבחרת ישראל :: מפסידים לאיטליה 4-5 במשחק משוגע
יש לי הרבה מאוד מה להגיד על הדרבי ביום ראשון, בינתיים אני נזהר. חולצה של השנה שהזמנתי כראה לא תגיע בזמן, אולי זה טוב. בכל מקרה: הפועל תל אביב הזמינה את גלי וזיוי ברמן להגיע למשחקים כאורחים שלה. נאמר שהאחים שחזרו מהשבי, אוהדי מכבי תל אביב - לא יגיעו כי לא קיבלו אישור.
אני מאוד-מאוד-מאוד רציתי לראות אותם על כר הדשא (אני בטוח שהם כאוהדים שרופים כל כך התגעגעו ורצו להגיע למשחק ומהדברים הראשונים שאמרו להם אחרי המשפחה זה ‘יש דרבי!’. אני לא רופא, יכול להבין את הסיכון אולי ושזה מוקדם מדי ומצד שני…). ולעשות להם כבוד כאוהד כדורגל קודם כל ואחר כך כאוהד הפועל. כשיש כל כך הרבה אנשים במגרש יש כאלה שהשנאה והטיפשות משתלטת עליהם - אני חושב שזה לא היה עובר חלק ובטוח היו כמה טמבלים ששורקים בוז. אבל זו הייתה יכולה להיות תמונה יפה למזכרת. לשים רגע שנאה ספורטיבית בצד, הכדורגל והחברה מעל הכל. לראות אוהדי הפועל ומכבי משתפים פעלה למטרה נעלה זה חשוב.
יוזמה יפה של הפועל אגב שאני לא בטוח שהייתה מתרחשת עם ההנהלות הקודמות שלנו.
משהו אחר: מעניין אותי כמה אוהדים הפועל הייתה יכולה להביא - אנחנו - אם בעולם מושלם היו גם 70 אלף מקומות באצטדיון בלומפילד. חבל גם שאיזה 3,000 כרטיסים במצטבר לא נמכרים כדי לעשות הפרדה בין מחנות האוהדים.
גם בימים הגדולים של הפועל כשהייתי ילד או נער - אני לא זוכר את עצמי מחכה כלכך לדרבי כמו למחר. משחק כלכך חשוב למועדון. מצד אחד אני נזהר ולא מפתח ציפיות אחרי העשור השחור. ומצד שני ספורט, כדורגל והחיים בכלל - בלי ציפיות - הם לא שווים כלום. מפחד קצת להתאכזב.
ב-2009/10 עונת הדאבל האגדית, בסיבוב השני, הפועל תל אביב ניצחה 2:4 את מכבי תל אביב בדרבי גדול, הובלנו כבר 0:3 ועשינו שטויות. הרומנטיקנים חשבו אפילו שנגמול להם על החמישייה. בכל מקרה, ביבראס נאתכו נתן משחק ענק, קרוב לפרידה או משהו כזה, והפועל עברה לראשונה את מכבי במאזן הדרבים. אוהד אחד מפורום ‘שדים’ שם את שער העיתון הזה מ-2011/12, עם כותרת משנה בלתי נתפסת: “כרגיל - הפועל תל אביב ניצחה בדרבי”.
לא יאומן שהיו ימים שהם היו עושים במכנסיים נגדינו, ממש ******, סליחה על השפה הבוטה שלי, כמו שהתרברבו דגלאס דה סילבה ויגאל אנטבי - וזה הכי ‘לא הפועל’ להתבטא בשחצנות כזו.
אני לא רוצה להעמיס נוסטלגיה כאן אבל כן צפיתי בכמה גולים מדרבים ישנים, היעף של פיני בלילי ב-2002/03| סלים טועמה בבעיטה חופשית ב-2006-07 (“אפילו במחשבה אתם לא יכולים…” - מאיר איינשטיין ז"ל) וגם הוולה של רמי דואני מאותו משחק בהרכב חסר אשכרה| הגולאסו של דימיטאר טלקיסקי ב-2007-08 שזה הגול הכי יפה שראיתי משחקן הפועל איי פעם.
הלאה - עונת 2025/26 - הפועל קבוצה טובה שבונה את עצמה. המועדון מתנהל בצורה בריאה. להישאר עם רגליים על הקרקע, לא להיגרר לטירוף של הקהל. לשחק באחריות, במוטיבצייה כמובן אבל גם עם השכל ולא רק עם הלב. זה כן נראה שמכבי פגיעה יותר, זה כן נאה שהיום בו ננצח דרבי - מתקרב - אבל אנחנו עדיין קבוצה פחות טובה, שחסרה שחקן חשוב בפאזל כמו שחר פיבן לדוגמא. והם ניצחו כל כך הרבה דרבים ובתוצאות גבוהות ומספיקות להן עשר דקות לגמור אותנו. הם לא יבואו אדישים כמו נגד בני סכנין לדוגמא.
קודם כל אחריות בהגנה ובמשחק ההגנה. פחות להתלהב עם הכדור - צ’יקו ומאיימבו. מכבי מגוונת, אסף צור צריך לשחק כמו חצי בלם נוסף. לצאת מהר להרמות לרחבה וגם לכדורי העומק. קצת נהיה לי סלט לגבי הקשרים הזמינים. פלקאו במשחק כזה שצריך להתלכלך - זה מבחן - אולי פחות ‘יעצבן’ את הקהל. הייתי רוצה שהוא ילווה את דור פרץ. ועדיין קצת למצוא איזון. שזה לא יהיה בונקר כי ככה יהיה קשה. נגד הפועל באר שבע היו דקות טובות. לתת הכל, אנחנו חייבים לרצות יותר מהם.
רועי אלקוקין מניע כדור מעולה ודוחף קדימה ובהיעדרו החשיבות של אנדריאן קרייב שאיכזב אותי נגד הפועל באר שבע - עולה. יהיה קשה מאוד לנצח בלי משחק טוב של סתיו טוריאל שחייב לחפש את השער וכל הזמן, ואם דניאל דאפה לא ישפר את האחוזים שלו מול השער. אושר דוידה שהשתדרג שם מול דורון ליידנר שלנו שגדל על הדרבי זה מעניין. אני סומך על אליניב ברדה וברור שלא משנה מה יהיה - גם אם נפסיד - הפועל תחזור לעצמה ותמשיך את העונה הטובה מהר מאוד.
ההתרגשות שיש בקהל ובמועדון בגלל דרבי שאנחנו מגיעים אליו כאנדרדוג אבל לא כבשר תותחים היא מטורפת. מזכיר לי את הציפיות המוגזמות מנבחרת ארגנטינה או אנגליה תמיד לפני כל מונדיאל.
זה טוב מדי להאמין שמחר זה יקרה, אבל זה עוד שלב בדרך. המבחן יהיה להמשיך קדימה באותה הדרך גם אם וכאשר תהיה אכזבה מחר.