הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

עתידות: עוד מעט נשמע שארז חלפון שוחח עם מפכ"ל המשטרה, והמשחק יפתח.

עריכה: נראה שאני טועה.

משטרת ישראל פשוט הזייה.

לבטל משחק בגלל אבוקות? למה מה קרה בדיוק?

מה לעזאזל קורה פה?

זה לא התפקיד שלהם גם למנוע דברים כאלה?

בושה וכלימה, הכדורגל נהרס. אני עצבני על כולם בערך. זה “קל” לבטל משחק, החלטה שעוזרת למשטרה להתנער מהאחריות. אבל אני לא מתעלם מזה: אנשים נפצעו וזה מסוכן.
כל הכבוד לאוהדים ‘הגברים’ שהשליכו אבוקות ושלחו 25 אלף הביתה, מגניב לאללה. רובם מה-25 אלף אוהדים טובים כמוני שלא עשו שום דבר. אלא ‘הזורקים’ חושבים רק על עצמם. הפועל תל אביב בטח לא מעניינת אותם.

וגם המשטרה שלא מסוגלת לנהל שום אירוע. סדרנים בני 16 בשער 7 עם פנים למגרש - באו לראות משחק ולא לעבוד. אוהדים מטומטמים שקופצים משער לשער וכמעט נפלו על הראש וזה לא מעניין אף אחד. הלוואי ואמא שלהם תראה את ההתנהגות שלהם

המשטרה לא תורמת פה

30 פצועים מחוץ לאיצטדיון ממכות שוטרים הכל סבבה

שוטר חטף אבוקה מבטלים.

שנה שעברה ילד ביתרי חטף אבוקה לראש לא ביטלו

לא בעד האוהדים החוליגנים אבל המשטרה לוקחת אחריות על אירןע שהיא לא מסוגלת לאבטח

מי אתה מציע שיקח אחריות?

המשמר הלאומי של בן גביר? צה״ל?

חברות אבטחה מסודרות

ניסו את זה וזה לא עבד…

עוד ביום קשה כזה … פאקינג קוברים שתי פרחים מחר והם לא מסוגלים להתאפק

איזה בושה

יש הבדל בין לזרוק אבוקות למגרש או סתם להדליק אבוקות ולבין לזרוק אבוקות במכוון על מקבץ שוטרים - וזה מה שלפחות מסתמן מהתיעוד אליו אני נחשפתי.

אני ליברל יחסית מבחינת פירוטכניקה, אבל כאן אמור להיות קו אדום ברור ושום תירוץ לא אמור להתקבל.

@Uriah , אני הייתי במגרש ומניח שלא נחשפתי למה שאתה נחשפת ולא אומר שאתה מוטה: למה החלטת בוודאות שהייתה מטרה לפצוע או לזרוק לעבר שוטרים? למה זו לא התלהבות מטומטמת רגילה של לזרוק פירוטכניקה כי זה אוויר וזה מראה את האולטראס כקהל “יצירתי” וזה סטורי יפה לאינסטגרם? כמו שעשו אלף פעם בעבר..

אגב, אני לא צדיק יותר מהאפיפיור ואולי נאיבי - אבל עברנו אירועים כל כך קשים במדינה בשנתיים האלה. איפה החמלה כלפי האחר? איפה הגבול של יריבות ספורטיביות. למה דרבי צריך להיות אלים כל הזמן. אני כאוהד הפועל ממש קיוויתי לראות ברגע האחרון שגלי וזיוי אוהדי מכבי יגיעו. לא נמאס לריב עם שוטרים ולשיר שירים לא ראויים?

זה התיעוד אליו נחשפתי:

לא רציתי לערוך את הפוסט שלי אבל כמובן שמה שהראית משנה את פני הדברים. אני חוזר בי בחלק ממה שאמרתי ובעיקר עצוב ומתבייש.

הייתי רוצה שאותם פרחחים ישבו מאחורי סורג ובריח מעבר לכך שישללו להם את המנוי לכל החיים, ושהפועל תל אביב תאתר אותם במצלמות או משהו כזה.
ולצד זה, אני חושב שכן היה צריך לקיים את המשחק באיחור קל, כבר היו דברים מעולים, למשל ב-21:00 בערב, עם כריזה כמו “אזהרה אחרונה”. עדיין יש 25 אלף אוהדים במגרש.

למה לכל הרוחות לעשות מעשה כזה?

זה נראה כמו ניסיון מכוון לפגוע בקבוצת שוטרים, אני מאוד מקווה שהאנשים האלו יתפסו ויישפטו במישור הפלילי (על מי אני עובד)

אוהדי הפועל והמשטרה (גם ברגל וגם בסל) זה סיפור אהבה ידוע.

נשמע לי הגיוני מאוד שאוהד כזה רואה לנכון לזרוק אבוקה על שוטרים.

אגב מה שאני אגיד לא “מבטל” את הבושה בהשלכת האבוקות המכוונת, וכרונולוגית זה קרה אחריכן - אבל גם בערוץ הספורט וגם בכל מיני קבוצות ודפי אינסטגרם של אוהדי הפועל תל אביב - מופצים לא מעט סרטונים של שוטרים עם סוסים נותנים מכות ואולי מכות רצח לאוהדים ואין לכך הצדקה. השוטר צריך להיות ‘המבוגר האחראי’ בגבול מסוים, ולא “להחזיר” לאוהד מסוים כי היו חארות שהתפרעו במגרש. השוטרים גם כן מגעילים. המשטרה צועקת ‘אין משחק’.

ומנגד יש סרטון של פרש רומס ילד מחוץ לאיצטדיון.

שלא יתפס בטעות שאני בעד האוהדים ונגד המשטרה.

כל זורק אבוקה שלא לצורך פירו ואווירה אלה לפגיעה ישירה במשטרה לכלא.

אומר שוב הכל מתחיל ממשטרה שלא מסוגלת לאבטח אירוע שהיא לקחה עליו אחריות..

שישארו בחוץ ובפנים ישארו חברות אבטחה שרובן בעבר עבדו טוב ומד”א.

זה לא אקדח זה טייזר ויש חוקים מאוד ברורים לדבר הזה, צריך להיות מקרה חריג או קוקו בשביל לשלוף טייזר ממרחק כזה

משטרה טוענים שזה פלאפון שנפל ולא אקדח…

כן ראיתי, טוענים שנפל לאוהד הטלפון והשוטר הרים לו.

לא יודע לא ככה נראה או מחזיקים פלאפון אבל שיהיה

כנראה שב-‘וואלה! ספורט’ אהבו את ‘הניתוח’ והמרמור שלי, לקחו את זה לאתר שלהם לכתבה אחרי המשחק. יש בטח אוהד ריאל מדריד שמכיר אותי מהקבוצה בוואטספ וזרק להם:

הודעה שהקלטתי לחבר שלי. אני בש ונכלם באולטראס, אין ספק. מצד שני המשטרה מספקת סיבות שוב ושוב לשנוא אותה. אני מעולם לא “זכיתי” ליחס מעליב ומשפיל משוטר, בחיים לא הרביצו לי או היו אגרסיביים כלפיי וגם אין סיבה. אבל אין ‘באמצע’. אין ‘שוטר’ טוב.
סדרנים שיושבים בשער 7 ולא אכפת להם שמלא אוהדים קופצים למטה לשער 5 - ילדים מפגרים בני 13 ו-14 שיכולים ליפול ולשבור את הראש כי אין להם שיקול דעת, הם לא מנסים אפילו למנוע זאת מהם; ומצד שני כאלה שבאים ‘להשליט סדר’, ממש אבו-עלי, על הפרצוף של אנשים לא נכונים.

כתבתי לפני המשחק שאני מנסה לא להתלהב יותר מדי וכן יש פחד מהפסד ושאתאכזב, והנה הפסדנו בצורה הכי גרועה שיש אתמול. שלא נדבר על הפחתת נקודה ועוד עונשים וכדומה.
אגב מכבי תל אביב הפתיעה לרעה שזרמה עם הרעיון לא לשחק. ככה אתם רוצים להשיג נקודות? אתם מפחדים?

תוספת שלי: הפועל תל אביב חייבת להוציא הודעה נוספת היום, לא בגלל החלטת בית הדין וכדומה אלא לגנות את המעשה מצד האוהדים של האולטראס. להראות שההנהלה החדשה “לא מפחדת” מאלה שעל פיהם יישק דבר ביציע.

שנים שהקבוצות טוענות שיש ברשותן תיעודים, אבל אין טיפול בעבריינים. זה דורש שינוי מצד המשטרה ובתי המשפט (כלומר גם החוק). אף אחד לא עושה עבודה רצינית וכך נראית התוצאה. הבעיה היא לא התקדים שהוצב אתמול (וזה בהחלט תקדים, לא קונה את זה שמדובר כאן בחציית רף פסיכית), אלא שהוא סתם כיסוי תחת של המשטרה שתמשיך לא לעשות את העבודה שלה. הם ימשיכו להרביץ לכולם ולאיים עם הסוסים שלהם, זה כן.

ציבורית, הפועל תל אביב יוצאת די רע מהאירוע אחרי שגורמים במועדון רצו להתראיין ולספק הצהרות בלי שהם שמו לב שהציבור כבר רואה סרטונים של מה שקרה באמת. מישהו שם היה צריך לנשום ולהגיב מהראש.

יש גם תיעודים של אוהדי מכבי עושים אותו דבר, אגב. בהיקף ופוטנציאל נזק קטנים בהרבה, אבל עדיין.

קודם לדרגת ניצב אחרי תשעה חודשים (לא מוצלחים לפי הכותב) כתת ניצב. יופי איתמר, יופי.

רז אמיר:

ברשותכם, אחרי לילה בלי שינה עמוס במחשבות וחרדות, יש פה שלושה דברים שצריכים כל אחד לקבל יחס בנפרד.

1. המשטרה פה רופסת ועלובה. לא מסוגלת להתמודד עם ארגוני אולטראס ואין לה מושג איך לאבטח משחקים בכלל. אם 40 רימוני עשן נכנסים לאצטדיון יחד עם אבוקות וזיקוקים, וזה במשחק שבו הייתה האבטחה הגדולה ביותר בתולדות הספורט הישראלי, אז מה אתם עושים בעצם? בשביל מה חסמתם דרכי גישה כדי שאוהדים יעברו אחד אחד את מעגלי הבדיקה ואת המגנומטרים אם בסוף הכל נכנס פנימה חוץ מ-4 זיקוקים שנתפסו ב-16:00? מופע אימים של המשטרה ומחוז ת"א שהוכיח שוב שאין לו מושג איך לטפל באירוע של רימוני עשן ואבוקות, ואנחנו כבר מעל 20 שנה בתוך האירוע הזה.

2. יש פה קהל שהחליט שוב שהוא מעל המשחק והפעם מדובר באולטראס של הפועל ת"א. אני לא מתייפייף, זה היה יכול להיות כל קהל אחר וזה כנראה יהיה גם קהל אחר בהמשך הדרך. אבל בואו נדבר על האקט עצמו - על לזרוק את הרימונים האלה אל כר הדשא בצורה מתוכננת ומאורגנת כי כל מה שחשוב זה “המופע הפירוטכני”, ולאף אחד לא אכפת מה יקרה בדרך. נערה מקבלת זיקוק לתוך הראש, מעניין מישהו? כנראה שלא. מנכ"ל הפועל ת"א, גיא פרימור, ממהר לצעוק שאף אחד לא נפגע. מקווה שהוא על הבוקר הרים טלפון לאותה נערה והתנצל בפניה. כמובן שהיו יותר, אני קורא פה בטוויטר הבוקר דיווחים על שני אוהדים במצב בינוני משאיפת העשן של הרימונים, איכילוב הודיעו ש"בן 14 טופל בחדר הלם ומצבו יציב", וזה כן מהאירועים שקדמו לפיזור המשחק. השתגעתם לגמרי אם אתם מנסים לנרמל את זה. באמת. לא פחות מטורף יהיה שהדעה הזאת תיענה בלעומתיות, אבל ברשתוכם, אתקדם הלאה מראש.

3. פיזור הקהל. המשטרה שלא יודעת למנוע כניסה של 40 רימוני עשן למגרש היא זו שתדע לפזר 25 אלף איש רותחים במקביל? כמובן שלא. אז איך מפזרים? סוסים דורסים אוהדים, אופנועי יס"מ דוהרים בשבילי גישה כמו חולי נפש, מפזרים שני ארגוני אולטראס במקביל ואז מנהלים מרדפים במהירות גבוהה אחריהם דרך ההמון. לא אפכת לסוס ולמי שעליו אם הוא מעיף בדרך ילד בן 7, חבר באולטראס, סבא בן 75 או נערה בת 14. לא מעניין אותם כלום. הופכים את האירוע לעוד יותר אלים, עוד יותר מכוער, כאוס במדים. הייתי מחוץ לשערים 4 ו-2 במשך שעתיים וחצי לאחר פיצוץ המשחק, פעמיים נזרקתי אל הקיר כאשר הסוס או האופנוע דהרו שם במבואה ולא הבחינו במי פוגעים בדרך. ניגשתי עם מקרופון של ONE ללוות אוהד הפועל שהבן שלו נזרק לרצפה אחרי שסוס דהר במהירות מטורפת והעיף אותו, עמדתי שם עם המקרופון כדי שהשוטר לא ירשה לעצמו לפגוע בו, כי זה ממש הרגיש שזה בדרך. כל מה שהאבא רצה לעשות זה לפרוק את התקף החרדה שלו אחרי שפגעו לו בילד. רצה לשמוע “סליחה”, קיבל במקום זה קללות וצרחות.

גועל. נפש.

אני בתחושות נוראיות מאתמול. יש לי שני ילדים קטנים אוהדי כדורגל. אחד מהם גם משחק וברור שהחלום שלו זה להיות שחקן. זה אמור להיות מובן מאליו שאתמוך בזה, לא? שאתמוך בזה שבעוד כמה שנים הוא יהיה שם בגושים המעודדים.

יקרה בדיוק ההפך. לא רוצה שיהיה לו שום קשר למה שקורה כאן.