שאלת תם: יש מקום בעולם בו הפירוטכניקה מוסדרת בצורה טובה?
הבוקר שמעתי במקרה בן כספית שאומר שבהונגריה מאוד מסודר.
מעבר לזה, אני חושב שבסרביה וארגנטינה זה מסודר, לא?!
התצוגות בהונגריה מדהימות.
אוהדי הפועל. אין חדש.
תכניס לשם דגל פלסטין ימחאו לך כפיים..
זה סרטון ישן מלפני כמה שנים, יש לא מעט דגלי ישראל היום בשער 5 וגם בשער 7 בכל משחק.
זהו, מצטער שהפרעתי לנראטיב בנוגע לאוהדי הפועל כעוכרי ישראל, אפשר לחזור לנראטיב של האלימים ![]()
שמע אין לי מושג אם זו הייתה אמירה צינית, רצינית או פופוליסטית אבל אם זה באמת מה שאתה חושב אז רמת הניתוק מדהימה.
אני יוצא נגד אוהדי ביתר מכבי שהם אלימים
אבל משום מה יש קהל אוהדים אחד בארץ ורק אחד שכל הזמן מקבל חיבוקים מהתקשורת וכל הזמן תירוצים למה הוא לא אשם אף פעם, למה זה תמיד המשטרה בן גביר אוהדי מכבי וכו’
וכן אולי הגזמתי .. וזה לא היה במקום מצידי ואני מכליל, אבל אני עוד זוכר את השירים לאובראוב לבן של מוני פנאן ואני יכול להמשיך
מצטער אבל אוהדי הפועל הם לא מסכנים או שנטפלים אליהם. יש להם גרעין אלים שאף פעם לא מקבל את העונש הראוי לו.
פולין כנראה הכי טובים באירופה
בארגנטינה זה כמעט בחסות המועדון ובאישור המשטרה ברוב הפעמים
מההההה
אם התקשורת הייתה אומרת את האמת לגבי בית״ר ירושלים אז היה קורה מה שהיה צריך לקרות בכל מדינה מתוקנת: היו מעיפים אותם קיבינימט מהליגה על סעיף גזענות.
עכשיו תשאל מה ההבדל בין בתר לבין ׳סתם׳ מועדון אחר ששר שירים גזענים? פשוט - במקרה של בתר ירושלים הגזענות היא ממוסדת ובאה בילט אין עם המערכת.
זה שבכלל דנים עליהם כאילו אין בעיה זו ההזיה
אתה באמת חושב שהתקשורת מגינה על אוהדי ביתר???
תקרא. את הטור של בן כספית זה בדיוק על מה אני מדבר
אני אכתוב בזהירות שלטעמי חלק ממי שכותב כאן ראה את הדרבי התל אביבי או קרא הרבה חדשות אבל לא “חיי” את הענף מקרוב כמוני נניח כ"אוהד שרוף" של הפועל תל אביב. אבל אוהד שיש לו הרבה ביקורת על ארגוני האוהדים ובראשיתם אולטראס הפועל. כתבתי דל"פ בחשבון הפייסבוק של המועדון וגם באינסטגרם ואני עדיין דן עם כאלה שמגינים על האולטראס בחירוף נפש לגבי אתמול.
מה שכן: אמנם הרבה שנים עברו אבל היו שנים שהייתי נוסע לטדי בהסעת אוהדים. להגיע כאוהד הפועל ת"א לטדי זה מסוכן, חד משמעית. לא משנה כמה משטרה (היא שווה משהו בכלל?) ופרשים יש. הזהירו אותנו לא לבוא באדום וככה מצאתי את עצמי במשחק הדאבל האגדי ב-15 במאי 2010 לבוש בחולצה לבנה של הפועל. מעבר לכך, אוהדי בית"ר ארבו לאוהדים באחד מחניוני החול, וסיפור אחר:
נסעתי בהסעת אוהדים למשחקים הן ב-2014 והן ב-2015. באחד המקרים הנהג היה ערבי. כנראה רכב אוהד בית"ר ראה צעיפים של הפועל. זרקו עלינו אבנים, השמשה התנפצה. הנהג נלחץ כמובן ואיים שאם נמשיך לשיר שירי עידוד של הפועל - הוא לא ממשיך לנסוע. הייתי בן 21 או 22 ומשועשע מהסיטואציה - מפגר ממש. אם היום דבר כזה היה קורה הייתי נלחץ.
על המועדון, לא על אוהדי ביתר
התקשורת מדברת על אלימות ׳נקודתית׳ של אוהדי ביתר. רק של הקומץ.
אתה כנראה לא מודע מה קהלים אחרים עוברים כשהם צריכים להגיע למשחק בית בטדי. בנוסף, אתה מתעלם מהעובדה שיש הבדל מהותי בין מועדון גזעני לקהל גזעני בחלקו. גזענות ׳רגילה׳ יש בכל מקום. כזו שמקבלת גב מהמערכת - רק בביתר. וכשאני כותב ׳המערכת׳ זה גם המועדון, כמובן, וגם נציגים בכירים בממשלה שמשלהבים את ההמון מתוך היציע.
אני לא מתעלם, שום דבר במה שכתבתי לא אמור לפתור אותם מביקורת
אני רק כותב ועומד מאחורי מה שאני כותב, שהתקשורת ברובה כל הזמן מחפשת תירוצים למה האולטראס של הפועל אף פעם לא אשמים וזה תמיד איזה בן גביר משטרה תשלים את החסר…..
אני לא אוהד של אף קבוצה בארץ, פעם עד התקופה של דני לוי הייתי אוהד קזואל של הפועל פ”ת. היום. אין לי שום חיבה או העדפה לביתר או כל קבוצה אחרת בארץ (חוץ מהפועל פת )
אנשים פה צבועים. אולטראס הפועל זה האנשים הקיצוניים של מנויי הארץ ששונאים את המדינה את היהדות וכנראה גם את עצמם. כל כמה זמן יש איתם איזה אירוע קצוני של שנאה למדינה ליהדות ולעם שלהם עצמם עם קללות וביזוי של משהו אחר.
זה מה שאתם רוצים להיות אין בעיה פשוט אל תשחקו אותה שלא ואל תכחישו את זה. כמו שאוהדי ביתר אומרים אנחנו גזענים ולא רוצים שחקן ערבי בקבוצה. הם מודים בזה לעומתכם.
זאת גם הסיבה שהפועל הקבוצה הכי שנואה בארץ. ואת זה אני אומר בתור אוהד חיפה משנות ה 90.
אין יותר מידי מה להגיד. הכדורגל שלנו פשוט אלים מיסודו. האמת, שאין לי כבר ציפיות. כדורגל שמאורגן על ידי ראשי ארגוני אוהדים אלימים (לפני שבועיים או שלושה נכנסו בזמן אימון לחדר ההלבשה של בית”ר “אוהדים” שבאו “להמריץ” לטענתם את השחקנים, אם יש אמת בדבר אז למה הם באו רעולי פנים???), יכול להיות שהם צדיקים אמיתיים והם רק רצו לתת בסתר.
לאחר מכן, אותם ארגונים עלובים בשמות שונים דאגו לבטל את הדרבי. כמובן כשאתה חביב התקשורת אז דואגים להיתמם ולהטיל אשמה על המשטרה (כי בינינו, משטרת בן-גביר דאגה להסתנן לקהל הפועל ולזרוק בשמם אבוקות. בין היתר על ילדים ועל אחיהם השוטרים). וואלה, האמת שאני בתמימותי חשבתי שהמשטרה שלנו אימפוטנטית. מזל שיש חדי עין בקהל של הפועל שהצליחו לשנות לי את הדיעה ולחדש לי את האמונה בהם.
אבל בכנות בלי גרם של ציניות, קיבלנו את הבעיטה לפנים. כי למרות הכול, ההחלטה של העיר ברמינגהאם הייתה בראש ובראשונה אנטשימיות בתצורתה הקרה והמכוערת ביותר. והיינו חייבים כעם להאיר זרקור על אותם אנטישמים.
לא יכולנו, לא יכולנו מהסיבה שאת הדרבי לצופה ה”אובייקטיבי” קשה מאוד להסביר. אני מאמין שההנהלה ה”לועזית” של מכבי ניסתה ולבסוף הבינה את גודל הסיפור והחליטה להתקפל. יום סופר עצוב לכדורגל ולספורט הישראלי בפרט ולמדינה בכלל. על הטינופת עלוב הנפש שירד בסוף המשחק של בית”ר לכפכף שחקן של אשדוד אין אפילו טעם לדבר. זה אפילו גדול יותר מהמעשה המכוער שלו.
היית חייב אה? אפילו ביומולדת שלי….
אתה יכול להגדיר את אולטראס הפועל איך שאתה רוצה - אני לא אכנס לאידיאולוגיות כאלה. אני סולד משירי שואה ולא רק כי אני נכד לניצול שואה ש-12 אחים ואחיות שלו נרצחו בשואה וגם אמא שלו. אני יושב בשער 5, עם השנים זזתי קצת מהגוש גם כי אני לא יכול להגיע למגרש שעתיים לפני כמו בתיכון, התרחקתי גם למעלה וגם שמאלה לכיוון שער 7. לה פמיליה לא פחות גרועים ואלימים מאולטראס הפועל להגיע לטדי כאוהד הפועל ת"א זה פרויקט וגם מעט מסוכן, כתבתי למעלה למה והבאתי כמה דוגמאות.
אגב חייבים לציין את המשחק בו אוהד נפצע והמשיכו לשחק כרגיל ולא פיזרו הביתה את כל המסביב. המשטרה האלימה עושה מה שהיא רוצה.
דמגוגיה מוחלטת.
גם אם יש אנשים כאלה באולטראס ואני מסכים שיש (יש שם גם ערבים מיפו כחלק מהארגון) הם לא מייצגים את רובו המוחלט של הקהל ואת המועדון. אני מגיע למשחקים קבוע ואני יודע ליד מי אני יושב.
בבית״ר הגזענות היא הרבה יותר רחבה והיא ממש חלק מהמועדון, אף שחקן ערבי לא יכול לשחק שם.
איך ה״שנאה ליהדות ולישראל״ משפיעה על התנהלות המועדון בהפועל כמו הגזענות בבית״ר?
לגבי האלימות של האולטראס- בהחלט כן. לא מתווכח.
אגב
שמעתם את בן גביר בנושא? שר הספורט?
השתיקה של איתמר רק מחזקת, לדעתי, את החשד שזו החלטה שהוא היה מעורב בה ואולי אפילו גרם לניצב לבוא איתה מהבית. לא מדובר באדם שהשתיקה היא דרך חיים אצלו. אם זה היה אותנטי, היינו שומעים שכל הגורמים עושים מאמץ על מנת למצוא דרך לחדש את המשחק.
@Shay_Ragimov בחיי שאני לא מבין מאיפה הבאת את ההקבלה הזו. בדמוקרטיה מותר לצאת נגד המדינה ואסור לאמץ מדיניות של גזענות ממסדית. איזה ׳אירוע קיצוני של שנאה ליהדות ולעם׳ אתה זוכר?
הוא אמר שזו לא הייתה החלטה שלו אבל הוא תומך בה ומגבה כמובן ושמצד השוטרים “הופעל כוח סביר” ושהעניין ייחקר ואם יגלו שלא אז…(כלום?).
אני כועס ומאוכזב ועצוב מכך שהדרבי התחרבן ולדעתי כל האוויר יצא לגבי העונה הזו עוד לפני פרסום העונש מעבר להפסד טכני. פשוט קשה לי - דל"פ - עם אלה שאומרים שזה רק המשטרה. זה 90% הם ועשרה אחוז אולטראס