הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

אורי אני אוהב לקרוא הודעות שלך אבל זה כאילו אתה פה רק רוצה להדגים כמה אני צודק.

על זה בדיוק יצאתי, איך על פיצוץ של דרבי מדברים פה על בן גביר ואוהדי ביתר…

אתה ראית בדיוק את התמונות והחזיזים. אז בן גביר אשם?

והקהל של ביתר ירושלים בחלקו גזען והקבוצה הזו גזענית. אבל זה ואטביזם כי הם לא פיצצו את הדרבי…

אם הקהל של ביתר היה מפוצץ את המשחק שלו לא היה פה דיון על המורכבות של הדבר ומי אשם.

תקראו להם איך שתקראו. ההנהלה של הפועל ת”א גם בכדורסל וגם בכדורגל מפחדים מהם .

זה שהוא אמר זה נחמד. מספיק שהוא זורק ׳אל תתביישו לבטל את קיום המשחק׳ במידת הצורך, כולם מבינים את השפה הזו.

התפקיד של האולטראס ברור. אני גם הראשון שחושב שאולטראס הפועל תל אביב הם בגדול אוהדים של עצמם, לא של הקבוצה. מצד שני, עובדתית, עיקר הנזק בא כמובן מהתגוששות של המשטרה עם האוהדים ולא מהנזק של הפירו. פשוט גרועים בעבודה שלהם, גוף כושל.

משה - מדברים על כולם.

אני סך הכל טוען שיתכן שפיצוץ המשחק בא לו בטוב. זהו.

לא חושב שהיה פה אירוע תקדימי בחומרתו שהוביל לפיצוץ. החליטו לפוצץ בהזדמנות הזו, זה הטיעון.

בלי להיכנס לפרטי האירוע, כמעט ברור ש:

• האולטראס (של הפועל, ושל כל הקבוצות שיש להן אולטראס בישראל) לא תמימים פה
  • המשטרה לא תמימה פה
  • המועדונים (אפילו אלה שרצים ומבקשים בצביעות הפסד טכני ליריבה) כן תמימים פה
  • 95% האוהדים שבאו לראות כדורגל וזכו במקום זה לראות אבוקות עשן ופרשי משטרה כן תמימים פה

חרא דבר, וזה לא ייפתר עד שלא יתחילו לנסות לפתור את זה עם מוח במקום עם כוח, כמו שעשו עם החוליגניזם באנגליה, ויפסיקו להתייחס לאוהדים כאל עבריינים. לפרטים: אימפריה - איך המציאה אנגליה את הכדורגל מחדש / ד"ר שלומית גיא. בונוס: דוח ועדת טיילור.

אני לא תומך בו חלילה ולא שולל את דעתך. פשוט ציינתי שהייתה התייחסות מינימאלית.
להפועל יש עונש של הורדת נקודה על תנאי לגבי פירו וגם בעונת הירידה איבדנו כך נקודה. זה מעניין את הסבתא שלהם. החזיז גם נראה שנזרק בכוונה לכיוון שוטרים. המשטרה זונה אני מסכים.

“הפוגרום” שלדעתי התנהל ברובו אחרי המשחק - לא הביא לביטולו. “סיפקנו” להם את האליבי - העלוב כמובן - לברוח מהאירוע

אני לא מבין מה מסובך בהפעלת מצלמות במגרש ושינוי חקיקה עם קנס כספי כבד בגובה מאות אלפי שקלים. זה סכום שמרתיע לצד שלילת מנוי.
בנוסף - מה שקרה גם יצר תקדים מסוכן. המשטרה עוד תברח ממשחקי ספורט מרכזיים עם אוהדים רבים ושהם נפיצים. אז גם מכבי ת"א - הפועל באר שבע יהיה בלי קהל, מכבי חיפה ומכבי תל אביב..

מה שכן אני חושש שהפועל תל אביב מפחדת להתעמת ולהתעסק איתם עם האנשים החשובים באולטראס. לא רוצים לעצבן שם אף אחד

לא צריך אם. כשאוהדי בית"ר ירדו לדשא חצי שעה אחרי הזכייה בגביע כולם טענו שצריך לקחת להם את הגביע. ואף אחד לא נפגע או היה בסכנה.

אלה שהעובדים שלהם עוזרים לאוהדים להחביא פירוטכניקה בכל מיני חורים באצטדיון לפני המשחק? לא תמימים ולא נעליים.

אתה חושב שגיא פרימור עוזר לאוהדים להחביא פירו? שבוקסה מגניב להם אבוקות? שאליניב ברדה דואג לרקטות בשער 5? שסתיו טוריאל פותח להם את השער בבלומפילד בבוקר של המשחק?

אם לא - אז הטיעון שלך לא מחזיק מים, אפילו אם יש עובדים זוטרים במועדון שאתה מכיר וכל הנהלת המועדון לא מכירה, שעוזרים לאולטראס לבצע פעולות עברייניות שפוגעות במועדון.

לא צריך אם. כשאוהדי בית״ר במשחק הבית האחרון שלה נגד מכבי חיפה שיגרו מהיציע המזרחי זיקוק שפגע בחזה של ילד קטן שנפצע ופונה מהאצטדיון, אף אחד לא ביטל את המשחק והכל המשיך כרגיל. ודווקא כן היה אחד שנפגע והיה בסכנה.

שחקנים עוזרים לאוהדים להבריח דברים כאלה, זו פרקטיקה ידועה. לא צריך להיתמם, מישהו מבפנים מכניס את זה

שחקנים? אני לא חושב שזה משהו שקורה כיום, לא בהפועל לא במכבי ולא בשום קבוצה.

עובדי מועדון זוטרים זאת בהחלט אופציה.

ממש הביצים של שי אבוטבול רעדו מאלמנט פירו שהיה לו בתיק כשנכנס לבלומפילד

אני עדיין קצת בדיכאון מהדרבי וחושש מכל מיני השלכות מרחיקות לכת. התגובה הכי טובה של הפועל תל אביב יכולה להיות - לנצח הערב את מכבי נתניה שמגיעה במצב רוח ועם יותר ביטחון אחרי המהפך נגד מכבי חיפה. הפועל קבוצה טובה וחזקה שיכולה לעשות עונה יפה וצריך לשמור את זה. אסור שמה שקרה יירסק אותנו כנ"ל אם נפסיד בגמר גביע הטוטו.

עומרי אלטמן ב-11 וזה מעניין מאוד למען האמת. אלטמן קצת כבד אבל מוסיף לנו משחק עם הגב אל השער ויכול לעזור כמו קשר אפילו לרדת אחורה. נגד הפועל באר שבע הוא לא עזר כמחליף אבל נגד בית"ר ירושלים בהחלט כן. גם יזן נאסר פותח כך שיש כאן מחשבה על גמר גביע הטוטו. את לויזו לא יצא לנו לראות כי הדרבי הופסק, הציפיות גבוהות מאוד, והכי חשוב שהכדורים יגיעו לסתיו טוריאל. יש ספסל טוב גם. שחקנים שיכולים להיכנס ולהשפיע.

האמת - לא זוכר אם פגשנו העונה כבר מערך של שלושה בלמים וזה משמעותי, זה ידרוש כניסה מקו שני ועוד העמסת שחקנים ברחבה. יאללה הפועל

טוב אני מגיב לעצמי: שיפוט ממש מעצבן, בהחלט, אבל היינו חייבים להכריע את המשחק הזה הרבה לפני הדקה ה-70, אני מצפה מהשחקנים “להתעלות מהסיטואציה”. יצרנו המון מצבים במחצית הראשונה בעוד בחצי השני זו הנעת כדור די סתמית. חבל על חוסר הדיוק ולאחר מכן ירדה האינטנסיביות, החילופים של אליניב ברדה היו טובים אבל לא ממש השפיעו והנה קיבלנו גול ומתחילה ההתדרדרות של העונה הזו, חבל. זה די היה כתוב בכוכבים ככה זה בכדורגל.

לויזו שחקן עם דריבל נפלא אבל בצד ימין אנחנו מאבדים את סתיו טוריאל אז אני לא חושב שזה מהלך נבון, סתיו שחקן חכם עם סיומת הרבה יותר טוב ממנו והוא יכול אולי לשחק באמצע כמספר 10, אבל רוב הכדורים הלכו לרכש החדש שהוא שחקן קצת אגואיסט, אז אני פחות מרוצה. כמובן שהוא היה יכול לכבוש.

סתם דוגמא, הפועל הרבה יותר “בריאה” ו"מאוזנת" מבית"ר ירושלים עד עכשיו העונה, נמרצת, עם מאמן טוב ולדעתי סגל איכותי, ועדיין בית"ר מעלינו בטבלה ומנצחת משחקים בלי להבריק, חבל-חבל-חבל. חששתי מאוד מהתדרדרות.

המשטרה מפרסמת סרטון בו היא מראה מה שכולנו ידענו. הזוי לגמרי

ניסיתי להתנתק אתמול לכמה רגעים מהכדורגל והזדעזעתי. המשטרה משליטה ביריונות לצד האפסיות הרגילה שלה באירועים גדולים. אבל אחזור על אותה הנקודה: תודה רבה לאולטראס הפועל שפירק לנו את העונה במה שהיה יכול להיות נקודת שיא. אם היינו נותנים פייט בדרבי, אולי מנצחים אפילו…

כרגע זה כמו מומנטום שלילי, גביע הטוטו לא מעניין באמת, זכינו בתואר פעם אחת בלבד - ב-2002 בעונת רבע גמר גביע אופ"א שבה חלמנו על תארים אחרים בזירה המקומית אבל נגמר לנו האוויר אז כולם סלחו וקיבלו את התואר בחיבוק. אבל היריבה הייתה בית"ר ירושלים, והיינו במומנטום לא טוב וצריכים את זריקת העידוד הזו.
לשמחתי לא הייתי במשחק כי הייתי בחתונה של חבר טוב, אבל ראיתי חלקים נרחבים ממנו ודיברתי עם חבר’ה שמאוכזבים ושזה המשחק הכי חלש שלנו העונה, חבל מאוד. גם בלי מאיימבו צריך להיות איתנים, והיה קל לבית"ר שמאז ההפסד נגדנו יצאנו לדרך חדשה.

אני מאוד סלחן למען האמת והגבתי באינסטגרם של המועדון שאני מאמין שתהיה עונה טובה, אוהב את הקבוצה ומאמין בה ומגיע בטירוף ביום שבת לבלומפילד, אבל חייבים לעצור את כדור השלג. פלייאוף עליון ואפילו מאבק על מקום רביעי זה מאסט.

יש לי החשש לגבי סתיו טוריאל שקודם כל מאז הנבחרת הוא בדאון, ופחות עושה דריבלים כמו שהיינו רגילים. ודבר שני, לויזו לוקח לו את כנף ימין אז זו הייתה טעות להביא אותו. סתיו זה הדבר שעבד הכי טוב בעונה שעברה. אפשר לנסות אותו כ-10 אבל העמדה בכנף מתאימה יותר. מחכה שאליניב ברדה ישלוף את שרביט הקסמים שלו ושבינואר יחשבו על מגן ימני. אגב, הולך עם דניאל דאפה למרות שהוא מפשל. עומרי אלטמן מרגיש לי פיזית לא יכול לעלות כמחליף לפני דקה 75. יאללה הפועל!

הפועל תל אביב עם ניצחון ממש חשוב על טבריה, היה צריך בשיניים ובכוח. מאז שאליניב ברדה הגיע לא באמת היה לנו רצף שלילי והשחקנים לא ידעו להגיב לזה. רצו ונלחמו אבל מאוד לא חדים גם אלו שתמיד מעל היתר. לא זוכר משחק שהפועל אשכרה לא יוצרת כלום.

חשוב ששמנו את המשבר מאחור. כמות קהל די מרשימה ביחס לטבריה, אנרגיות לא רעות וכמעט גם בלי שטויות ואלימות.

ברדה ניסה את שאנדה כחלוץ וזה לא עבד אבל טוב שהוא בודק וככה דאפה והאחרים יתעוררו. יש לנו המון כישרון בקבוצה. כן ראיתי נקודות אור בהגנה בלי שטויות וטוריאל ולויזו קצת יותר מסתדרים ו”מסי החדש” פחות אגואיסט. יאללה הפועל.

אהה והכי חשוב - עושה את הדרך לכניסה משער 5 (לא ברור למה הם מקפידים ואי אפשר להיכנס גם מ-4) - מישהו מסמן לי - האגדה אסף צור

מי שלא ראה - לצפות

אכן ראיון לבנתדיאון.

ע-נ-ק, תודה!

מקווה שאחרי המחצית השנייה הפוסט הזה לא יהיה שווה כלום ועדיין - הייתי מאוד ‘רך’ ומפרגן להפועל תל אביב אחרי המשחק הקודם. אבל עכשיו, למרות שזה בטדי, נגד קבוצה שלא ניצחה העונה בליגה עדיין - מחצית מזעזעת. וזה למרות הרכב מאוד התקפתי של אליניב ברדה, כל הארטילריה בקישור ההתקפי ובלי איזה אלתור כמו רן בנימין בצד שמאל. שאנדה כמעט לא נגע בכדור, טוריאל משום מה לא בועט לשער, לויזו עדיין בלי גול בהפועל וזה אומר הכל. גם ליידנר בהרכב שהוא מגן תוקף, ולא יצרנו כלום.

זה משחק שמרגישים נוח ואז נרדמים קצת, היריבה מקבלת ביטחון ובסוף ההגנה תעשה איזו טעות ונספוג פה ונפסיד ונבכה. סיבוב לא רע של הפועל עד עכשיו וחבל לאבד נקודות. מרגיש לי שגם קרייב שביום רע וגם פלקאו זה מיותר וצריך להעז יותר ולהמר.

נ.ב: אלטמן מאוד רוצה וחכם במשחק אבל מאוד כבד ולא חד. אני כן חושב שכבר עדיף לשלם את שכר הלימוד של דאפה אלא אם כן ברדה משהו באימון כמו אדישות אצל הילד. ואפשר גם לנסות את שניהם יחד כי היריבה לא מצפה לזה, שתהיה קצת מסה בפנים.

זוכר את המשחק שניצחתם בטדי מפנדל של שלומי אזולאי? אז יקרה אותו דבר. משחק לא משהו ואתם תנצחו על קצת יותר איכות