הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

אם כבר דל”פ הקמפיין של דרור קשטן ב-2008 בו הוגרלנו מול אנגליה גם אם גופה של אנגליה, קרואטיה ורוסיה, ובסופו של דבר צברנו הרבה נקודות פר משחק - אמרו שזה כישלון קולוסלי אבל זה לא.

בחזרה לימינו - אני לא זוכר מצב בו כמעט כל הבלמים בקבוצות הצמרת היו זרים. ואני לא חושב שאור בלוריאן הוא חומר לנבחרת, רחוק מזה. פרנאן מאיימבו למשל בהפועל תל אביב הוא הקפטן ולדעתי מהמטובים בליגה, מיגל ויטור בהפועל באר שבע ועוד-ועוד. איך משכנעים ילדים לשחק כבלם בקבוצת הילדים. אולי צריך לתת להם לבעוט פנדלים כמו שמעון גרשון. היו ימים שחשבתי שרמי גרשון יהיה בסדר למרות ששיחקו איתו בעיקר כמגן שמאלי. לא צמח כאן אף בלם נורמלי מאז טל בן חיים. רז שלמה לא כזה. גם איתן טיבי לא באמת כזה.

מאמן נבחרת זר הוא לפחות לא חשוף לכל הפוליטיקות פה. מצד שני בועטים פה זרים כאילו אצלנו כולם בני טיפוחו של פפ בכבודו ובעצמו.

כשזה קשור לנבחרת אני הרבה יותר מתחבר למילה הספרדית seleccionador. אתה בוחר שחקנים ומאמן אותם יומיים לפני המשחק, תפסיק לערבב אותי עם תהליכים.

כמה זו שגיאה ראינו בקמפיין האחרון, עם ממוצע ספיגות של 34 שערים למשחק. אולי היה אפשר אחרת אבל העובדה שכל התקשורת פמפמה שזו הזיה מוחלטת קשורת לשתי סיבות: כי הם זרים וכי בישראל אלרגים לשלושה בלמים. כל מאמן שמשחק שלושה בלמים מיד סופג הייט, חוץ מאבוקסיס שכולם יודעים שזה שלו בטאבו ואין טעם לבקש אחרת.

מסכים לגבי מאמן זר.

פשוט פה לא יתנו לו לעבוד לטווח ארוך והוא יצטרך להסתמך על העסקנים בצעירות יותר.

מה הסיכוי שלו להצליח?

אין לו. תראה את הראיונות של פשכה עם רב״ש אחרי המשחק, אם בפוליטיקה אומרים ׳שופר׳ אז אני לא יודע מה זה. לזרים אין סיכוי.

וואלה התגעגעתי ממש להפועל תל אביב, ביום שלא תהיה פה פגרת שזרוע אולי הכדורגל שלנו יתקדם (לא באמת כן? אבל באירופה זה לא קורה לדעתי). מחצית ראשונה מאוד-מאוד משעממת וצר לי שבמשחק כזה הפועל לא עולה בטירוף ולא לוחצת גבוה. להגיד שהשארנו את בני סכנין על אפס מצבים זה מצחיק, זה היה צריך להיות מובן מאליו. אליניב ברדה נתן לקהל היום את מבוקשו - רועי אלקוקין בפנים ולוקאס פלקאו בחוץ. בתאכלס הפועל לא שיחקה כדורגל טוב אבל השתפרה קצת במחצית השנייה, שלושה שערים נפלאים שאחד מהם נפסל. סתיו טוריאל עשה לי פלאשבק לסלים טועמה, ולויזו אני מקווה שזו ההתחלה ומשהו יתחבר שם. הוא וסתיו חיפשו יותר אחד את השני.

רן בנימין מאבד הרבה מאוד כדורים ולא מוסר בזמן אף פעם. גם דורון ליידנר במשחק לא טוב ודניאל דאפה לא הגיע לאף מצב. הוא לא היה טוב אבל גם החברים שלו לא. בינואר צריך חלוץ מחליף, עומרי אלטמן זה לא זה.

כמה מרגש היה לשיר את שיר השחקן של איבזיטו אוגבונה אבל לא בנסיבות האלה. כמה עצוב. הבת הקטנה שלו שחלתה לא מזמן - נפטרה, ממש עצוב. נפתח עבורה גיוס המונים וזה לא עזר. זיטו היה אורח כבוד, ירד לדשא והודה לקהל.

מכבי חיפה כל כך גרועה ודווקא זה מה שמלחיץ אותי שנבוא נפוחים ונפסיד בסמי עופר. הפועל בבלומפילד עם מאזן מושלם ונשים לרגע את הדרבי בצד - אבל בחוץ זה אחרת.

אגב איך אף אחד לא דיבר על זה כאן על מכבי תל אביב והשישיות, אני חושב שהמאמן סיים ואם גם עודד קטש היה מפוטר מהכדורסל זה היסטורי והיסטריה. ההפסד לבית”ר היה הזוי ואסור היה להתפרק ככה בעשרה שחקנים. אירופה בלי יתרון ביתיות ונגד יריבות כאלה זה מרגיש קצת עונש למרות הכסף שנכנס.

אין ספק שהאוהדים בארץ מדביקים בקצב מהיר את החוליגנים של אירופה/דרום אמריקה.

ובמקום שהמשטרה תגיע למקום ותבצע אכיפה ומעצרים אז האוהדים האלה קיבלו פרס. את מה שהם רוצים שזה מאמן מפוטר.

העיקר שהקהל שלהם מבסוט מהעניין.
בטח, כל מאמן מוביל ישמח לבוא אליכם עכשיו. וכשהוא ישאל מה בעצם קרה למאמן הקודם שהלך הביתה כשהקבוצה במרחק 2 נקודות מהפסגה, יספרו לו שניסו לשרוף אותו חי,

וזה עוד לפני שהוא יגלה שחוץ מהאוהדים גם חמאס וחיזבאללה עלולים לירות לו על הבית.

מה אתה מצפה בעצם שיקרה אחרת?

אם המשטרה תעצור אותם אז המשפחה שלו והוא לא ירצו לעזוב מיידית?

למעלה מעשור שלא היינו פייבוריטים נגד מכבי חיפה, אנחנו, הפועל תל אביב, ועוד בסמי עופר. בכל מקרה, למרות שברור שהפועל בכושר טוב יותר ולברק בכר לא הולך כלום - הזוי כמה הם חלשים - אני מזכיר לעצמי שעם כמה שאני רוצה שיהיו גברים ויביאו את הנקודות.. קודם כל הפועל העונה בחוץ למעט ההצגה נגד מ.ס אשדוד - מאוד לא טובה, זוכרים את התיקו נגד בני ריינה ברגע האחרון? שנית, מסורתית אנחנו מפסידים שם ובכלל בחיפה כל שנה, למעט הרצף מ-2009-10 עד 2011-12.

אתה אומר לעצמך שלא יכול להיות שהרצף העלוב הזה של מכבי חיפה יימשך לנצח, הם אשכרה קרובים להשוואת שיא שלילי של המועדון וזה אומר הרבה. אני כן חושש מגיא מלמד.

לגבי הפועל - שוב אליניב ברדה מספסל את פלקאו וזה מראה על ביטחון וביצים - הפועל מאוד התקפית יחסית עם רועי אלקוקין. לפני כמה שבועות זה לא היה קורה ויש במצב שבמשחק כזה כן צריך אותו. כמובן תלות גדולה באנדריאן קרייב שהיה טוב בשבת וגם בסתיו טוריאל. לויזו נתן גול גדול והלוואי שחצי מהכותרות עליו נכונות. מבחינתי זה לא מספיק וזה לא שמעכשיו “הוא יקרע את הליגה”. בינתיים השילוב שלו עם סתיו לא עובד אבל חשוב שיש יכולת אישית. הפועל צריכה קודם כל אחריות וגם לשחק בתעוזה. וגם דניאל דאפה שמשחקים שלמים נעלם ולא מנצח מאבקים.

הלוואי שיפתיעו אותי וינצחו ויסגרו כמעט סיבוב טוב יחסית (למעט התיקו נגד הפועל ירושלים אולי), הצהרת כוונות כי אנחנו עדיין לא גדולים. יאללה הפועל

הפועל תל אביב תמשיך להיות ‘מבדרת’ הקהל’ בדקות מסוימות ולא תגיע לשום מקום. כל הכבוד על החמלה לאחר ואיך אנחנו מוציאים קבוצות ממשבר - אלופים, ממש מגיע לנו פרס לשלום. לא מסוגלים לעשות שום דבר במשחק חוץ. חצי השעה הראשונה שלנו הייתה קטסטרופלית, ממה הם כל כך מבוהלים לעזאזל? ואחרי זה הגענו למספיק מצבים כדי לכבוש, אבל דניאל דאפה לא מסוגל לתת גול, ולא יכול להיות שסתיו טוריאל מסיים מחצית בלי בעיטה לשער. תמיד אפשר לסמוך על מישהו שיעשה פנדל מטומטם או יירדם. הגול של גיא מלמד הוא על צ’יקו ולא על מאיימבו. חבל.

הגרסה שלנו למשטרה:
אולטראס הפועל הגיעו היום לבלומפילד עם החולצה הבאה, והמשטרה סירבה להכניס אותם:

תגובת המשטרה למה שהחל את הבלאגן בבלומפילד: “הגיעו קומץ אוהדים עם חולצות ועליהן הדפס בוטה בגנות משטרת ישראל וקבוצה יריבה אחרת. פעולת המשטרה הינה עפ"י דין, ובסמכות המשטרה למנוע כניסה במידה ועולה חשש ממשי להפרת הסדר בכדי למנוע פגיעה בנפש וברכוש. לצערנו שוב אנו רואים מתן גיבוי של חלק מגורמים המשפיעים על עולם הכדורגל, הנותנים לגיטימציה להתנהגות זו, תמיכה בקבוצת האוהדים הללו היא מתן גיבוי לגינוי עבודת המשטרה שעושה תפקידה נאמנה תוך שמירה על בטחונם ושלומם של כלל האוהדים. משטרת ישראל תמשיך לפעול על מנת לאפשר את קיומו של המשחק באופן תקין. אולם, לא נאפשר כל ניסיון להפר את הסדר ולהפריע למשטרה לבצע את תפקידה”

חרפה שאין לתאר בעיניי.

אני בטח לא תומך באולטראס הפועל ואמרתי עד כמה גם להם יש אחריות על הדרבי. אבל זה נראה לי מאוד מגמתי מה שקורה נגדינו - ואנחנו במדינה דמוקרטית לא? סימנו את הארגון. זו חולצה שהיא סתם מפגרת אבל זו מחאה שהיא לא בהכרח אימה. בדבר אחד אני מסכים עם האיש מהגדר “הולכת להיות לנו תקופה קשה מול המשטרה”. ביקשו ממני ‘סולידריות’, לא קיללו אותי אבל עשו לי פרצופים כשבחרתי להיכנס למשחק ולא להישאר בחוץ, מביך בעיניי.

הפועל כמובן צריכה להתערב, אבל זה שנניח 2,000 אוהדים היו בחוץ לא מזיז לאף אחד, הם “הענישו” כביכול את עצמם. שער 7 לקחו פיקוד על העידוד.

בכוונה בפוסט נפרד - סליחה: ניצחון טוב 0:4 של הפועל תל אביב על הפועל פתח תקווה, הצגה ראשונה ביתית העונה למעשה. תוצאה לא משקפת כמובן אבל למי אכפת. רציתי לראות “נקמה” או יותר נכון “תגובה” אחרי ההפסד המיותר למכבי חיפה. מסיימים סיום לא רע, בטעם מתוק, עם מאזן ביתי מושלם. היה לנו קשה בכל המשחקים נגד הפועל פ”ת והיום לא. אני עדיין מרגיש קצת פספוס לגבי הסיבוב הזה, אולי אני חזיר..

אני לא חושב ששיתוף הפעולה בין סתיו טוריאל ל-לואיזו באמת עובד אבל אחד בישל לשני והם קצת יותר מדויקים. יש לנו המון כישרון בחלק הקדמי ואנחנו יוצרים מצבים למרות שדניאל דאפה בתקופת שפל. אנדריאן קייב שיחק מצוין וגם פלקאו חטף הרבה כדורים, אני עף על הקפטן שלי פרנאן מאיימבו שגם ב-0:3 וכדומה הולך ללחוץ גבוה ויורד לגליץ’ עם כל הלב והנשמה. רוי קורין שחקן מעניין מאוד, איך הוא עוצר כדור בקלאס, דריבליסט נפלא ויש לו תותח ברגל אבל הוא…בכנף ימין. עומרי אלטמן עם מסירה ברמה של חוץ לארץ - מדבר על השער השלישי, יש לו ראיית משחק והוא שחקן קבוצתי, הבעיה שהוא מאוד כבד.

פחות מפעם

יופי אוהדי מכבי כל הכבוד

מזכיר לי את שיקלי שאמר לפירס מורגן שהוא אולי ואולי לא אנטישמי… אוהדים ישראלים התרגלו להזיה של לקרוא לשוטרים ישראליים נאצים כבר כמה שנים טובות וחושבים בטעות שזה סבבה במדינות מתוקנות.

כמובן שגם למשטרה יש חלק, עיין ערך הסערה ההזויה הנוכחית עם החולצות.

משטרת האופנה לישראל ממשיכה לפעול נגד חופש הביטוי של אוהדים

איפה המועדון? איפה המנהלת? איפה ההתאחדות?
בתכנון למשחק: 13 דקות ו-12 שניות של מחאה שקטה (ACAB שנון עד מאוד, בתאריך מתאים במיוחד)

כשאמרו לאנשים שזה לא יעצר בעילת הסבירות והם אמרו שזה כמובן שטויות, איפה כל האנשים האלה עכשיו?

עם כל חיבתי לשייך את כל אסונות העולם לממשלה המחרידה הנוכחית, האלימות והריקבון של משטרת ישראל הם לא מהיום ולא מאתמול.

לא לא
שונה לגמרי ממה שהיה. הם מגבילים פה חופש ביטוי של אזרחים תוך שברור להם לגמרי שהם מצולמים.

ג׳וש בריינר מדבר על זה, תעקוב

אני מסכים שזה מסלים אבל קשה לי לקבוע בנחרצות שזה בגלל השר והממשלה הנוכחיים, ולא פשוט הסלמה טבעית של גוף שכבר שנים לא מבין שעם כוח גדול באה אחריות כבדה, ושכבר שנים אין אף בעל בית שיגיד לו את זה…