אני בטוח שאם לא היו מבטלים את עילת הסבירות השוטרים היו יותר מנומסים.
לדעתי לא היה ולא נברא האדום אתמול של רועי אלקוקין (חבל שהוא כאילו הפך לגיבור הטראגי אחרי שער ובישול), זו טעות אבל טעות ‘סבירה’, לעומת הפנדל המזעזע כשברור שיזן נסאר עם הרגל מחוץ לרחבה, הולכים ל-VAR ועדיין אין שינוי החלטה. ועדיין 0:2 להפועל תל אביב נגד הפועל קריית שמונה בסה”כ, לא בדרבי נגד מכבי תל אביב בימיה היפים ולא נגד הפועל באר שבע ובטח לא נגד באיירן מינכן - בלתי נסבל מבחינתי כמה הלכנו אחורה וכמה הפסקנו לשחק ולמעט שני השערים היפים כלום גם אם היו עשר דקות תוספת זמן. חבל מאוד. היינו צריכים את הניצחון חוץ הזה כדי לשפר את המצב בטבלה. אם נשחק טוב רק בבלומפילד אז לא שווה כלום, נניח ניתן רביעייה לבני ריינה בשבת אז מה? אליניב ברדה צריך לתת את הדעת על זה. איפה המבוגר האחראי חוץ מפראנן מאיימבו שעצר לבדו כמה התקפות של ק”ש?
דניאל דאפה מתעקש לא להבקיע וזה כבר סיבוב שלם כמעט, בחיים לא הייתי שורק לו בוז, אבל זה חלק מהכדורגל (מדובר במעטים). מה שכן המסירה שלו בשער השני הייתה נהדרת, וזה גם כן שיפור.
ראיתי בטיילת אתמול חבר אוהד הפועל תל אביב שהוא יותר ‘שרוף’ ממני ברמה של ללכת למשחקים והוא נוסע גם לחוץ, שאלתי אותו אם הוא מגיע למשחק, ענה: “וואלה אני מוותר על נתניה היום, יהיה בלאגן עם המשטרה וכדומה”, ואמרתי לו: “הם לא מגיעים למשחקי החוץ אז וואלה גם אני לא”. הנבואה הגשימה את עצמה.
בכל שנה בית”ר ירושלים כמעט ‘מסמנת X’ ואני לאו דווקא מתכוון לתיקו - מול בני סכנין והפועל ירושלים. אתמול היא מנצחת את סכנין ובעצם עושה מהפך - עם שער בדקה ה-90 של עדי יונה, שאת עיקר הכותרות עשה בעונה שעברה. ועומר אצילי פתח על הספסל. הנה בית”ר במקום השני. יש לה את הפאנצ’רים שלה ואני משער שברק אברמוב לא יפתח את הכיס, אבל טדי סולד-אאוט כל משחק, הם סופר-רעבים ובטדי המאזן די רע, הם יודעים לחזור מפיגור.
מכבי תל אביב סובלת מעייפות ודיכאון מעונה אירופית בלי ביתיות ומה שקרה עם זארקו לאזטיץ’ בטח לא מוסיף. אני מודע לכך שיש פציעות וכדומה אבל כבר זמן רב שלא היה ‘נוח’ ליריבות לשחק ככה בבלומפילד בלי קהל. זו נראית לי מכבי הכי פחות מוכשרת וקילרית מזה שנים. אגב כמה כדורגל הפכפך, לא הכרתי את החלוץ של הפועל פ”ת שעלה לשחק רק בגלל פציעה, אמרו שהוא לא בעניינים ובדרך החוצה - ואתמול נתן משחק גדול. מכבי נראית קבוצה גמורה במונחים של להיאבק על אליפות. [כמה חבל שנהרס הדרבי, אולי היינו…].
הפועל תל אביב - בני ריינה 1:3 - עבר חלק. גם “הבלאגן” עם המשטרה וכמות החולצות הגבוהה יחסית ביציע (לא קניתי - מצטער, אבל מבין את הכעס) וגם לראות את הפועל מסתדרת ללא סתיו טוריאל - כך שלויזו בימין (לא הפסיק לרוץ!). עומרי אלטמן בעמדה מספר 10 זה מעניין, הפס שלו טוב, הוא זז לא רע, מבין שהוא לא שחקן מרכזי בהפועל “החדשה”. אבל זה יעבוד רק נגד קבוצות פח כמו בני ריינה, כאלו שנגדן אפשר לשחק התקפי. עוד פלוסים: צ’יקו היה יותר טוב מהקפטן מאיימבו ואחלה בישול, גם פלקאו במגמת עלייה.
בפן השלילי: דניאל דאפה עם ביטחון בריצפה, קבלת החלטות גרועה מול השער, יותר מדי החמצות. טוב שזה לא עלה לנו בנקודות. אני מת שיבקיע כבר, שיחזור למסלול. מור בוסקילה כמובן נראה עדיין לא מחובר. אנחנו סופגים כמעט בכל משחק והמשחק הבא זה טדי. כמו שאמרתי - מאזן אדיר בבלומפילד לא שווה כאשר בחוץ אנחנו לא עושים כלום.
דאפה מחמיץ גם כשהוא כבר עושה הכל נכון. העובדה שאתם מנצחים תוך כדי שהוא ממשיך לקבל הזדמנויות (יש להודות שאין בנמצא אלטרנטיבה יותר מדי טובה, זה גם חלק מהעניין) היא דבר חיובי מאד. אם הייתה לו תחרות בדמות גיא מלמד, למשל, אז אולי היו לך עוד 2-3 נקודות אבל לא הייתה הצדקה מקצועית לשילוב שלו ואז בינואר כבר היית שומע שהוא רוצה לצאת להשאלה.
ריינה חלשה מאד והיא לא דוגמה לכלום (בדומה להפועל ירושלים לצערי הרב).
לואיזו שחקן, שמתי אותו בוובי
בני ריינה כמעט ניצחה אותנו בסיבוב הראשון, אני אומר את זה לא כדי להחמיא לנו אלא להיפך. מאזן בית מושלם זה אש אבל בחוץ אנחנו עם קצב צבירת נקודות של קבוצת תחתית.
נגד הפועל קריית שמונה ראינו את דניאל דאפה עם מסירה גדולה במהלך של ה-0:2. היום הוא עבד קשה, לחץ, הרוויח כדורים עם הגב וסיכן. מצד אחד זה מעודד, מצד שני אם במשחק כזה נגד יריבה חלשה כשמגיעים ל-5-6 מצבים ברורים הגול לא בא - זו בעיה. במצב של אחד על אחד הוא הוליך את הכדור בצורה לקויה ופעם אחרת פשוט בעט בצורה לא חכמה. אני מאוד מחבב אותו גם אם לעתים אנחנו משלמים שכר לימוד כמו בסמי עופר. אפרופו מחליף - כן הייתי רוצה לראות כזה בינואר, והמשחק היום הוכיח שעומרי אלטמן כחלוץ חוד זה לא פיתרון. רק יחד איתו. שכחתי כבר שיש לנו שחקן בשם אנס מחמיד אגב.
חבר טוב שלי אוהד בית”ר ירושלים דיבר איתי לא מזמן בהליכה בטיילת ואמר לי ‘רומנו איזה כיף לך שאתה אוהד הפועל - אתם משחקים בבלומפילד’. הוא כדי להגיע לטדי צריך להקריב חצי יום. הוא היה ב-0:0 נגד מכבי חיפה בסיבוב הראשון - ואתמול הגיע הפיצוי שלו כשנסע לסמי עופר. אני חושב שבית”ר יכולה לקחת אליפות השנה. ניצחונות כמו ה-1:2 המאוחר על בני סכנין למשל, הניצחון אתמול. היא מאוד יציבה ויודעת לנצח לא רק במשחקים שכל הכישרון פורץ - דווקא עומר אצילי למשל חלש מאוד-מאוד-מאוד. ניצחה אתמול גם במשחק בו ירדן שועה חולה וכשעולה לשחק חלוד ומחמיץ מול השוער.
רציתי לומר שמכבי חיפה ‘הייתה מפסידה משחק כזה בעונה שעברה או בעונה הזו לפני ברק בכר’ אבל הברק הכה פעמיים. מצטער, קבוצה חסרת כל כישרון ויסלח לי מיכאל אוחנה שאני שמח שהוא בריא. דולב חזיזה יכול לעלות מהספסל זה כן. סטיווארט נגר ממש ככה. אני מצפה שהפועל תל אביב תיתן לה פייט לגבי המקום הרביעי.
הגעתי איכשהו לדף אוהדים של בית”ר ירושלים בפייסבוק וכתבו שם בתגובות “ברק אברמוב זה הזמן שלך להוכיח ולהביא חיזוק בינואר”, משהו בסגנון ‘האליפות על הריצפה’ וזו הזדמנות היסטורית. הרבה תמכו ומצד שני אוהדים כתבו לו שאין לו זכות לדרוש חיזוק ובית”ר יכולה לעשות את זה גם עם הסגל הנוכחי שלה. ההגנה התייצבה, הקישור התייצב, זו לא הפארטייה של העונה שעברה. היא פשוט צריכה להפסיק להפסיד להפועל באר שבע. שבוע הבא אנחנו בטדי אמן נקלקל את החגיגה.
סטיוארט הוא חמר גרם שצריך לשלוח לו כדורים, הנסיון שלו לדרבל מהקו זה כישלון של ההנהלה ולא שלו. עם כל ההשמצות מדובר במלך השערים של הקבוצה (!) ואני לא בטוח עד כמה הוא באמת יכול או צריך להשלים את מלמד.
אין לנו כישרון אמיתי בחלק הקדמי למעט חזיזה הקשיש ואוחנה הפציע, גם אם “שלטנו” עיקר ההזדמנויות היו חלליות נואשות לרחבה וכנראה שזה מה שחומר הגלם שלנו שווה. חבל, מכיוון שבחלק ההגנתי עלי מוחמד בכושר שיא וירמקוב באמת שוער ברמה גבוהה מאוד. האדום של בטאיי, הפציעה של גולדברג וההיעדרות של סק בהחלט שיחקו לרעתנו.
תעבירו את אצילי או את שועה ואנחנו נראים אחרת לגמרי. לפחות את טוריאל? ![]()
אני מסכים איתך לגבי האיזורים בהם הוא צריך ‘לבלות’ על המגרש, פשוט אני מצפה משחקן התקפה למינימום של טכניקה או משהו כזה. לפי הפרשנות שלי יש לו קושי גדול ולקות בכל עניין עם הכדור. זו מכבי חיפה הכי משעממת שאני זוכר מזה הרבה זמן, עוד לפני עונות הכמעט של מרקו בלבול. בית”ר ירושלים אחלה קבוצה והיא בתקופה שהכל הולך לה, אבל למכבי חיפה כבר היה תיקו בידיים (אוי גוני נאור) ונניח הייתה מצליחה לשמור על הנקודה זה כן היה מראה על התקדמות. לדעתי כרגע הפועל תל אביב קבוצה טובה ממנה.
דולב חזיזה היה תמיד בנוי על זה שהוא נמרץ וגם מהיר יותר משחקן ההגנה, לא רק טכניקה וכדומה, אני לא חושב שהוא מסוגל לרוץ ככה 90 דקות. אבל גם מיכאל אוחנה נרכש כשחקן ספסל משנה משחק, גירסה פחות טובה משלום תקווה האגדי..
שני גולים מצחיקים מאוד השוערים קיבלו אתמול, בהחלט מחזיק מירמאקוב, ועדיין לראות שוער חוטף בעיטה לא חזקה לאמצע ומתחת לבטן - כשאני לא שוער והייתי עומד בשער ולפעמים כבר מכין את עצמי לזינוק-זינוק לפינה ופתאום בועטים לך לאמצע דרד’לה..
דוברות הכנסת: ‘‘אושר לקריאה ראשונה – עד שלוש שנות מאסר על יידוי אמצעי פירוטכני באירוע ספורט’’
למה לעזאזל יש בישראל כל כך הרבה חקיקה ואכיפה ספציפיים לאירועי ספורט? מה האירוע הביזארי הזה?
להערכתי גם אצל חזיזה וגם אצל אוחנה החשש מפציעה משחק תפקיד משמעותי בביטחון עם הכדור, בכל אופן שניהם לבד לא מספיקים. אנחנו חייבים שחקנים יצירתיים נוספים.
עומר אצילי פשוט שחקן כדורגל מיוחד, כל כך נדיר למצוא שחקנים יצירתיים כאלו בעידן הנוכחי.
לא מהיר, לא טכני בטירוף, אין בו שום דבר שהוא מעל הממוצע, אבל כשחקן שלם הוא הישראלי הכי טוב בליגה, מוזר מה iq כדורגל יכול לתרום.
לחלוטין! מה שמדהים בו זו התחושה שלפעמים הוא נותן “משחק לא טוב” ואז גומר את העניין בהברקה.
גם הפנדל המתסכל שנשרק לחובתנו הגיע מכיוון שהוא ידע איך להכניס את עצמו לפני הכדור. כשאני מסתכל על הנגריה שנפתחה בסמי עופר קשה שלא לקנא…
במקום להתמודד על האליפות בכאילו בבית’’ר היה מגיע לחיפה לזכות בעוד אליפות בקלות.
הוא בדיוק, אבל בדיוק מה שחסר למכבי חיפה, יש לנו הכל חוץ מאצילי אחד.
זו נראית העונה של בית”ר ירושלים לדעתי ואם הכישרון ההתקפי היה שם כבר מזמן אז כעת יש גם קו הגנה נורמלית וקשר אחורי חזק מאוד. זו הקבוצה הכי מהנה גם לצפות בה שבוע אחר שבוע והיא יציבה. לא אתפלא אם היא תסתיים עם דאבל. כל פעם כשאתה חושב שאצילי בירידה הוא מבקיע שער משום מקום, ועם הפאלש, באמת נפלא והמאית שנייה שהייתה לו לחשוב ולבצע בצורה מושלמת.
מה שכן - אני קצת חולק על הנאמר כאן, למכבי חיפה חסר הרבה מאוד כדי להיות קבוצת כדורגל טובה ומועמדת לכתר ועד כמה שאצילי שובר שיוויון ומספק מספרים - זה לא היה מספיק לה. ודרך אגב עם איך ששתי הקבוצות נראות אז נראה שהוא בחר נכון. לא באמת יודע מה עבר עליו ומה פשר ההודעה ההיא שהוא פירסם, אם אני מדבר מקצועית בלבד - הוא צדק. מכבי חיפה מועדון יציב מאו אבל ברק אברמוב שם את בית”ר ירושלים במקום טוב.
ערן זהבי הודיע על פרישה בפוסט חמוד באינסטגרם - כל זה ביום בו הפועל תל אביב משחקת בטדי נגד בית”ר ירושלים, מי אמר שאין צירופי מקרים מעניינים בחיים האלה. כמה מחשבות:
-צר לי שהוא סיים ככה כשחצי שנה הוא “מסתובב” ובלי קבוצה ולא פרש כאלוף שנה שעברה, אני לא אוהד הפועל המצוי ולא שונא אותו במיוחד, פשוט כי עבר כל כך הרבה זמן.
-לעולם לא אשכח לו את הגול בטדי - הרגע הכי יפה שלי כאוהד הפועל כי הייתי שם, זה לא דומה בכלל לשום ליגת האלופות או הצלחות באירופה ואינסוף הגביעים שלקחנו.
-מעריך אותו מאוד על זה שלא צינזר את הפועל ב”פוסט” הפרידה למרות שהוא מזוהה עם מכבי.
-אני חושב שהוא שחקן הליגה הטוב ביותר שהיה לנו, המשמעותי ביותר, הפנים של הליגה של שנות ה-2000, לגבי חו”ל הוא העדיף את הכסף בשיא הקריירה אבל עשה שנתיים יפות בפ.ס.וו איינדהובן בכל מקרה.
-חסרים היום שחקנים כמוהו. כאלה שאוהבים את המשחק כמוהו, טוטאליים כמוהו, רוצים לקחת את הכל עליהם, לא מסתתרים ולא בורחים.
-רוצה מילה על הפרק בנבחרת - ביזבזנו את הקמפיין המפלצתי שלו על הגנה איומה ומאמנים לא רציניים, אותו קמפיין עם מספרים של הארי קיין.
אני מרגיש כאילו אני צריך להיפרד מערן זהבי איכשהו.
תמיד חשבתי שהוא לא ברמה של יוסי בניון, ברקוביץ׳, רביבו, ואפילו טענתי שליאור רפאלוב יותר גדול ממני מבחינת כדורגל. אני עדיין טוען ככה אגב, אבל חשוב לי להגיד משהו על ערן זהבי-הוא פשוט ספורטאי מעורר הערצה, כי הוא אשכרה האנדרדוג שהפך להיות מלך, והוא תמיד אבל תמיד היה מעניין יותר מכולם.
הוא לא ראה אף אחד ממטר. הוא הלך אחרי החלומות שלו, ותאכלס פעל ועשה מה שכל אחד מאיתנו היה רוצה לעשות ולפעול בעולם ללא פוליטיקלי קורקט. כשהוא רצה לשחק חלוץ הוא עשה הכל בשביל להשיג את זה, כשהוא רצה לחזור לארץ וללכת איפה שמעריכים אותו הוא עשה את זה, כשהוא רצה ללכת אחרי הכסף ולנצל את המומנטום הוא עשה את זה, וכשהיה בא לו להנות מהכדורגל באירופה הוא עשה את זה. הוא גם רב מכות עם אוהד וזרק את סרט הקפטן בנבחרת.
הוא פשוט עשה מה שהוא רוצה, ובפן הזה-הוא ווינר. הוא גדל בלי אבא, היה שחקן רוטציה בתור מגן או קשר אחורי, והוא מסיים קריירה כמלך שערי הנבחרת. הוא ללא ספק השחקן הישראלי הכי גדול של הליגה הישראלית. את זה אחד לא יקח לו.
בפן המקצועי הדעה שלי עליו שונה-אני לא חושב שהוא ווינר. ווינר אמיתי לא חוגג ליגה ישראלית. ווינר אמיתי הולך כשהוא צעיר לראסינג סאנטנדר, ובסוף כובש שלושער בליגת האלופות, נגד ריאל מדריד בנוקאאוט, משחק בליברפול ארסנל וצ׳לסי. זה ווינר בעיניי.
ווינר זה אחד כנו בן חיים הבלם שבשיא שלו הלך לאנגליה.
ווינר זה אחד כמו רפאלוב שהלך לבלגיה ועשה שם קריירה מטורפת.
זה דודו אוואט שהגיע לטופ בספרד כשוער.
מה שמשותף לכל אלה בעיניי שאין לזהבי זה העובדה שהם לא בחרו רק בכסף. הם יצאו מהאיזור נוחות שלהם והבינו שהם לא רוצים להיזכר כמי שניצחו את ק״ש או הביאו דרבי דקה 90. הם רצו משהו אחר בקריירה שלהם. אני מעריץ את זהבי על התשוקה שיש לו למשחק, המקצוענות, הדרייב, ועל הרבה דברים. אבל מקצועית קשה לי להשוות אותו לשחקנים האלה.