אם יש מחמאה שאני יכול לתת לערן זהבי זה שאני חושב שהשחקן שהוא הכי הזכיר לי לאורך הקריירה זה דווקא כריסטיאנו רונאלדו. על כל מה שהכישרון לא נתן, הוא חיפה עם נחישות, מקצוענות, ופשוט היכולת להריח שערים בכל מצב, להיות במקום הנכון, ולהבקיע מכל דבר.
סקורר ענק, אולי הסקורר הישראלי הגדול בכל הזמנים. איפה הוא ואיפה ליאור רפאלוב… אני אגב טוען שאם היה מנסה לצאת לאירופה (לאחר הניסיון הראשון הכושל ולאחר האדפטציה שעשה בשלב כלשהו בקרייה לחלוץ חוד קלאסי) בשלב הרבה יותר מוקדם מאשר הביקור (הדי מוצלח, בגיל מאוד מבוגר) שלו באיינדהובן, ייתכן וגם היה נזכר בתור הליגיונר הישראלי הגדול אי פעם (וכן, זה לגמרי לדעתי יכל גם לעקוף את בניון).
יש אנשים שטוענים שלא היה לו מה שצריך כדי להצליח באירופה. אני חושב שזה שטויות. הוא פשוט פרץ באמת בגיל מאוד מאוחר, ואחרי עונה אחת של מלך שערים ושחקן העונה בישראל בגיל 27, או שתי עונות כאלה בגיל 28, קשה לצאת לאירופה ישר לקבוצת טופ. הוא יכול היה לצאת לקבוצה חלשה בליגה חזקה, או לקבוצה חזקה בליגה חלשה, אבל גם אז - היה צריך להיות מאוד מאוד טוב כדי להצדיק מעבר מקבוצה כזו לקבוצה גדולה בגיל 29 או 30, אפילו כשחקן רוטציה. לא בלתי אפשרי, אבל עולם אחר מבחינת אטרקטיביות (עבורו לצאת למסע כזה, ועבור קבצות שמתעניינות בו) לעומת בן 21 שנותן עונה טובה בליגת העל ויוצא לאירופה (או ל-MLS בימינו).
בכל מקרה, לא רציני לשחק ב “מה היה קורה אילו”, ובסופו של יום - אי אפשר באמת לשים אותו באותו שולחן עם שחקנים כמו ברקו או בניון, בדירוג שחקני הכדורגל הישראלים הגדולים בכל הזמנים. אפשר לדבר על האם עדיף קריירה אירופית אפורה (ונניח לצורך הדיון שזו הקריירה של רפאלוב, למרות שזה אולי נתון לויכוח) לעומת קריירה זוהרת בישראל, אבל ממילא אלה לא השחקנים שזהבי ומעריציו רוצים להשוות אליו.
במובן מסוים, ההישג הכי גדול שלו (שלא סובל מהכוכבית הזו) זה כנראה מלך שערי הנבחרת בכל הזמנים, וזה אולי נותן לו קייס לתואר החלוץ הישראלי הגדול ביותר אי פעם.
הרגע המשעשע מבחינתי בקריירה שלו היה כאשר פאוליניו (צעיר מזהבי בסך הכל בשנה אחת) הגיע לברצלונה מסין, וחברים אוהדי מכבי טענו, במידה מסוימת של צדק, שאם זהבי היה נקרא זהביניו הוא גם היה יכול לעשות את המעבר הזה.
אין פה ׳דווקא׳ - ההשוואה בין זהבי לכריסטיאנו היא הדעה הפופולרית, משתמשים בה הרבה והיא הגיונית לגמרי.
ההישג הכי גדול של זהבי זה שהוא מזוהה עם כמה רגעים בלתי נשכחים (טדי, ליון, דרבי זהבי, באזל…) וזכה בתארים. יש שיגידו שזו נקודת התורפה שלו - לא הוביל את קבוצותיו למספיק תארים. זו גם הסיבה שלא המשיך בהולנד. זו גם הסיבה מדוע הספקולציה על ׳מה היה קורה אם׳ היא חסרת משמעות: ברמה בינונית באירופה נראה היה שהוא לא מספיק טוב כדי לקחת אחריו קבוצה לאן שצריך (גביע ושערים באירופה ליג, בעיקר). זו דוגמה אחת בלבד, אבל היא בגדול עובדת לרעתו. לדעתי התקרה שלו הייתה שחקן הרכב בקבוצת אמצע בספרד - מכובד מאד. כאמור, ספקולציה.
הוא יצא לאירופה לפאלרמו שאני זוכר עוד כילד שכתבו שיש שם נשיא מטורלל שמחליף מאמנים, והליגה האיטלקית לא ממש סימפטית - כשהוא על תקן קשר התקפי, רוצה לומר שזה לפני שהוא פגש את פאולו סוזה. אני זוכר באחד ממשחקיו הראשונים גול גדול לחיבורים אבל בלי המשכיות. מעבר לכך, הוא פשוט ניסה פעם אחת ולא היה אולי עקשן מספיק. כשהוא היה כבר סופר-שחקן ועשה צחוק מליגת העל+לקח את מכבי תל אביב לליגת האלופות - הוא עזב לטובת הכסף שזה שיקול שלו ובסדר גמור.
אני חושב שזה דיון קצת ילדותי נניח לשים אותו על המאזניים מול ליאור רפאלוב אבל היו לו אחלה שנתיים בפ.ס.וו איינדהובן לדעתי. כבש בליגה האירופית, כבש נגד אייאקס.
מבחינת כל הכוכבים הגדולים שמזכירים אותם בארץ כמו יוסי בניון, אייל ברקוביץ’, חיים רביבו ואחרים - זהבי היה עם חוש לשערים אבל פחות מוכשר מהם מה לעשות אם זה דריבל וראיית משחק ואולי גם זריזות מסוימת (ברקו חשב מהר ומסר מהר).
ערן זהבי גדול פי כמה מליאור רפאלוב, לא אותה ליגה. אני בכלל לא מבין מה הטיעון לטובת רפאלוב- שהוא שיחק יותר שנים בחו״ל? גם בפיק של חול זהבי מנצח ששיחק במועדונים יותר גדולים משל רפאלוב, הבן אדם בגיל 34 היה החלוץ הפותח של מועדון גדול כמו איינדהובן עם מספרים חביבים. בנבחרת ובליגת העל אין מה להשוות מן הסתם.
זהבי השחקן הישראלי הגדול ביותר מאז בניון ובלי התייחסות לדור הצעיר שבתחילת דרכו או באמצע הקריירה (בעיקר מנור ואוסקר).
לא מתייחס למי שלא ראיתי, אבל אחרי בניון וברקוביץ׳ זה הוא. אותו סדר גודל של חיים רביבו.
מקצועית הבעיטה שלו מקצה הרחבה מאיזור האמצע הרגישה לי בטופ העולמי. ברמה של המסירה של ברקוביץ׳. מעבר לזה לא הייתה לו אף תכונה של שחקן טופ, רחוק מזה.
גם לראובן עטר ולאלון מזרחי אין רקורד של הצלחה בחו”ל והם ללא צל של ספק בין השחקנים הגדולים בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי. ערן זהבי מעל לכל הביא איתו גישה הפוכה לתדמית הישראלית, מקצוענות ברמה חולנית וכמובן שבאופן מאוד מודע הוא חיקה את CR7. הוא ללא ספק מעל לרפאלוב ומעל רבים אחרים.
מכבי תל אביב המודרנית היא ארגון ספורט מדהים וערן זהבי אחראי מעל כל שחקן אחר עם המהפך התדמיתי שלה, האם יש שחקן שמזוהה עם הצלחה של מועדון בצורה כל כך ישירה?
בתור אוהד מכבי חיפה אכלתי ממנו מרורים, אבל אין לי גרם של שנאה כלפיו מכיוון שהוא נתן את כל כולו בשביל הכדורגל ובשביל הניצחון. לולא הדומיננטיות של זהבי ומכבי תל אביב המודרנית מכבי חיפה בקדנציית בכר הראשונה לא היתה מגיעה לאותם הישגים, ההישגיות של זהבי דחפה אותנו לקצה ובעיני זו מהות הספורט.
כל מי שמנסה לשנמך את ההישגים של זהבי לרוב עושה זאת מצרות עין.
הלוואי וייתן השראה לעוד הרבה שחקני כדורגל ישראלים, פשוט אגדת כדורגל.
כתבתי בעוד פורומים חוץ מכאן, באייסוקר אהבו להשוות ביניהם, כמובן שאני הייתי בצד של ערן זהבי, ואני מבין שהדברים נאמרו משנאה כלפיו. לגבי תכונות מהטופ - אפשר להגיד שהוא היה כמו כריסטיאנו רונאלדו שעבד “על כמות”. לדעתי הייתה לו רגל נקייה מאוד. הוא לא היה צריך הרבה מצבים כדי לעשות שער, סיומת אדירה. שהלכה והשתבחה עם הזמן. גם בשמאל וכדומה. אגב, גם בתחילת דרכו בהפועל כשנתפס כשחקן שהוא השולייה של גילי ורמוט ואיתי שכטר - הוא לא היה מחמיץ הרבה. כן היו לו ניסיונות יומרניים כאלה לבעוט פתאום מ-30 מטר ואתה שואל ‘למה?’, ולאט לאט הבעיטה שלו השתפרה ממרחקים והיה מסוכן להשאיר אותו מחוץ לרחבה.
אולי אם אלי גוטמן היה מנסה אותו חלוץ ב-2010/11 היינו לוקחים אליפות. בן שהר וטוטו תמוז לא הביאו מספיק שיניים במשחקים החשובים.
אגב לא רציתי להפריע לדיון העיקרי אבל אני כן רוצה כמה מילים על ההפסד של הפועל תל אביב 1:0 לבית”ר ירושלים בטדי. ברור שהם קבוצה טובה יותר שנבנו כביכול לאליפות (ובניגוד לעונה שעברה אין להם קישור רך או מרכז הגנה מצחיק), ברור שזה בסדר להפסיד שם. ברור שהגענו עם סגל חסר אבל התעצבנתי. כי היינו צריכים להחזיר על נקודות שאיבדנו במשחקי החוץ נגד כל התחתית. לא ננצח בכל משחקי הבית הרי, ובית”ר גם הייתה פושרת. הייתה טובה יותר מאיתנו אבל לא בהרבה. מה שכן - כיף לראות אותם מזיזים את הכדור.
-קיבלנו גול מטופש ממצב נייח וכבר בבלומפילד ראינו שכל קרן שלהם היא חצי גול, למשל. הפועל מחלקת מתנות. זה לא שהתקפת כדורגל מסחררת עם כל הכישרון שלהם הביאה לגול.
-דניאל דאפה שבר את הנבדל והיה חסר מזל אבל הפריע בגול שלנו, והאמת שרועי אלקוקין היה צריך לבעוט כמו שצריך ובלי הריבאונד.
-לויזו שהביאו אותו בשביל משחקים כאלה - היה כל כך חלש. החמצה מביכה באחד על אחד, קבלת החלטות של שחקן שעלה מהנוער ורועדות לו הביצים. לא חוכמה להיות ראש לשועלים ולזרוח מול הפועל פתח תקווה ובני ריינה, הלוואי וסתיו טוריאל היה משחק.
-עומרי אלטמן היה טוב עד שנגמר לו האוויר ולא קיבל מספיק כדורים כדי לנהל משחק, גם פלקאו מצוין וצ’יקו אדיר, לעומת פרנאן מאיימבו שרשם את משחקו הכרי גרוע בהפועל.
-רוי קורין מאוד נמרץ, עם רגל שמאל אדירה, וביום כזה חלש של לויזו היה אפשר לתת לו לשחק בימין בשלב מוקדם יותר ולהוציא את אלקוקין. ניהול המשחק של אליניב ברדה עדיין לא מספיק טוב.
אני רואה כותרות בכל מקום על השלט המביש והמזעזע של אוהדי מכבי חיפה ורואה שאבא של רומי גונן אומר שההרגשה היא שהבת שלו היתה הבחורה בשלט.
הלכתי לראות מה מדובר ולא נעים לי להגיד אבל ממש לא מבין על מה המהומה.
זה MEME ידוע גם אם המקור שלו בתעשיית פורנו וגם אם המשמעויות שלו נוראיות, הוא נפוץ מאוד ומשמש לאלפי בדיחות.
לא מת על הסגנון אבל זה לא משהו שלא נראה כמותו במגרשים.
במקרה של החולצה, תגובה המשטרה הייתה פגיעה בזכויות של אזרחים בתגובה על מחאה והייתי נגד זה ללא קשר לתוכן
אני לא חושב שהתגובה לשלט הזה צריכה להיות במישור של פגיעה בזכויות. אם אתה עושה את ההשוואה, אז המשמעות היא לא לתת למי שהכין/מניף את השלט הזה להיכנס למשחק
אתה רוצה להגיד לי שבעיניך כרזה או שלט שברור שננעשה בתור בדיחה ולא נועדה באמת לפגוע באף אחד פחות ראוי לחופש ביטוי מאשר חולצה שקוראת לאוהדי מכבי ולשוטרים חלאות?
חופש ביטוי זה גם לדברים שאתה חושב שהם מתועבים.
זכות מחאה היא זכות שחובה לשמור עליה אבל גם שלט שלא עובר על החוק זכותם של אוהדי מכבי חיפה להביע את עצמם גם אם אתה חושב שזה פוגעני.
למרות שלדעתי שאצטדיון הוא פרטי ויש למכבי חיפה להחליט אם היא מתירה את זה, אבל זה דיון אחר.
אם מבחינת חוקית מותר לשים חולצות של אוהדי מכבי והשוטרים הם חלאות ועוד לבוא לשוטרים מול העינים עם זה אז מותר להניף שלט פרודי או מימ על זה שמכבי חיפה הולכת לפתוח את התחת להפועל חיפה
זה די פשוט.
אם אני זוכר גם המשטרה לא היתה מתנגדת שאותם לובשי חולצות יכנסו לאצטדיון אם חולצה אחרת. פחות פוגענית
חופש ביטוי זה חופש ביטוי.
אותם אוהדים יגידו שבלי הזכות שלהם לעודד בצורה לא אלימה זה פוגע להם בזכויות.
אני בכל מקרה רק צוחק מהשלט הזה. ובכל הכבוד למשפחת רומי גונן אין פה שום דבר נגדה.