הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

לא עפתי על השלט. אוהדי מכבי חיפה מביכים, כי המים הנכון הוא עם גברים עם חולצות של בית"ר, ב”ש, מכבי ואפילו הפועל ת"א והבחורה עם חולצה של חיפה. אפילו לא ראש לשועלים - ראש לצ’יוואוות.

אבל מה זה כל הטירוף הזה סביב השלט? חבורה של מפגרים שרוצים שהמשטרה תאסור על אנשים את חופש הביטוי כל עוד זה לא נוח להם. סתמו ת’פה שלכם.

לגיטימי להסתייג אבל הצביעות חורה.

ראשית מצד הנהלת מכבי חיפה שככל הנראה הכירה את השלט וזרקה את האוהדים שלה בשביל לצאת טוב בתקשורת ושנית מצד כל גורמי האכיפה או מה שזה לא יהיה שהם עושים שם במנהלת / התאחדות.

אם רוצים באמת לשנות את הטון ביציעים אי אפשר רק לחלק קנסות ורדיוסים, צריך ליצור ערוץ הידברות עם הארגונים עצמם ולספק להם את כל התנאים האפשריים ליצירת אווירה ביציעים תחת מגבלות בטיחות בסיסיות.

האוהדים בישראל מדהימים בעיני, לא רק של מכבי חיפה אלא של עוד הרבה קבוצות ואפילו לא רק הגדולות שבהן. האולטראס למעשה מייצרים תפאורה בחינם למען המועדונים בעוד שהעסקנים בהתאחדות עסוקים בסנקציות אקראיות, כמו מורה גרוע שמנסה להשתלט על הכיתה על ידי עונשים קולקטיביים.

אפשר לדבר על הקו האדום הרצוי, אבל כל השיח נעשה לא רלוונטי כשנדמה שכולם קופצים על עגלת ההתיפייפות.

זו דוגמה מעולה למשהו שהוא בגבולות השיח ומוטב לכולם שישאר בגבול הדיון הציבורי. לא צריך סנקציות על המועדון ובטח שלא התערבות של המשטרה.

מי שתכנן את השלט הזה מוטב שיקשיב לאוהדים ובעיקר אוהדות שהרגישו מאד לא נוח. האנלוגיה ל׳נזיין את הפועל חיפה כמו מה שהחבורת * הזו הולכת לעשות ללבנבנונת הזו׳ היא ברורה לכולם, אני חושב. יש דברים שהם בסדר בציוץ פרטי או בדיחה בין חברים, ונראים אחרת בקונטקסט של 30 אלף איש.

הנהלת מכבי חיפה… לשלוט בתקשורת הם תמיד ידעו.

אגב, גם התקשורת עשתה סיבוב. אבא של רומי גונן פירש את השלט כביכול כאילו התכוונו לבת שלו כמו שדובי אמר. מי שהכיר את התמונה המקורית הבין ישר שזה ממש לא הסיפור ואין קשר לרומי (מה גם שלא חושב שזה קו שאוהדי מכבי חיפה יחצו). במקום להעמיד את האב על טעותו ולהמשיך הלאה, הם נתנו לו להתראיין כשהם מיתממים מאד, רק כי זה מביא רייטינג.

זאת התרומה שלי לדיון (ממסעדה לפני איזה שנתיים).

פשוט ביזיון, באמת

פעם ראשונה העונה שאני מאבד סבלנות לגבי הפועל תל אביב. כל הזמן מוציאים קבוצה ממשברים. הפעם אי אפשר להתלונן גם ולהגיד ‘השופט’ כמו במשחק נגד הפועל קריית שמונה. גם גולאסו של רוי קורין (יופי ילד) לא מספיק, מאבדים את הראש ומתפרקים בעוד משחק חוץ נגד הפועל חיפה. ההרכב החסר לא מהווה תירוץ. אני גם לא רוצה ליפול על פלקאו שהוא מהמצטיינים בקבוצה בחודש האחרון ונותן את הלב, וגם אם עשה פנדל שטותי - היה אפשר להתעשת.

איך שאמרו בשידור שיש מעל 5,000 אוהדים של הפועל תל אביב בסמי עופר אמרתי לעצמי מצד אחד כל הכבוד ומרגש ואני מכיר אנשים שנסעו, חברים שלי. ומצד שני אמרתי ‘איזה מפגרים’ והם עוד יתחרטו על זה. הם צוברים נקודות למנוי והיריבות צוברות נקודות עלינו באהלן-אהלן.

לויזו היה חכם מול שער ריק נגד מ.ס אשדוד ובמשחקים נגד הפועל פתח תקווה וריינה, כשבאמת צריכים אותו לא ראיתי ממנו שום דבר.

לא הייתי עולה בהרכב בלי דניאל דאפה כי אנס מחאמיד שיחק כל כך מעט אבל כמובן שאם דאפה היה משחק אז סביר להניח שהיה מחמיץ, ואין תירוצים. גם בהרכב עם ההגנה החזקה שלנו אגב אנחנו כל הזמן סופגים. פרנאן מאיימבו היום לא יכול לעשות הכל. קשה לי עם יזן נאסר, סיפק בישול של נחישות במשחק האחרון אבל הוא לוקה בחסר עם הכדור ברגל ובכושר מזעזע.

הפועל פתח תקוה מקום שישי צמודה להפועל תא…

כיף לדעת שגם שנה הבאה אוהדים נפלאים שלה יוסיפו צבע לליגה

סתם רציתי לשפוך פה שמחה

נוסטלגיה לילדות…

קהל מרגש מאוד ואחלה קבוצה העונה.

פתח תקווה של הפועל אנשים. עדיין קבוצה לוזרית שאיבדה המון משחקים אחרי יתרון. רק שנמשיך לעוד עונה בליגת העל, ניצור רצף ונחזור לעצמנו. מדהים שבנס לא ירדנו לליגה א׳ לפני שנתיים.

״המלחמה היא מתחילה, אלפי כחולים שנדבקים במחלה…״

בית״ר ירושלים הודיעה על צירופו של החלוץ הקולומביאני אפמאמגאסונד גונזאלס, שמצטרף למועדון בהשאלה עם אופציה לרכישה עד תום העונה.

אז שמעו עליו קטע

השם הארוך הזה שלו

זה פשוט רשי התבות של כל חודשי השנה הלועזי מינואר עד דצמבר (בספרדית כמובן)

יפמאמייאסאנד

לה פמיליה בתגובה:
הוא לא יכנס לבית וגן לפני שישנה את השם ל-תחכטשאנאסתאא

סליחה על הספאם אבל מרגיש לי שלייק לא מספיק:

שארקי, ע-נ-ק.

סוכלה בנתב"ג הברחת 152 אבוקות שלפי החשד יועדו לשימוש בדרבי התל אביבי

תיעוד

צריך לעשות הימור בפולימרקט איפה יהיה יותר חומר נפץ היום בדרבי או בטהרן

חזרתי עכשיו קצת עצוב מבלומפילד אבל בתוך-תוכי ידעתי. אם הפועל תל אביב לא ניצחה היום את מכבי תל אביב כנראה אנחנו לא נביא את הדרבי בחיים. הכל היה לטובתינו. מכבי החלשה ביותר מזה שנים עם מאמן שכולם רוצים שיעזוב, ההרחקה של רוי רביבו - לדעתי שיחקנו איזה 80 דקות מול עשרה שחקנים. להגיע לפנדלים זו כבר הייתה בושה וחרפה אבל מספיק שנבקיע את הפנדל החמישי אבל לא. איפה אנדריאן קרייב? איך הוא לא הבועט השישי אפילו??!

אני לא רוצה לחלק נקודות שחורות ולחפש אשמים, אבל העונה שלנו שהייתה יכולה להיות עונה נהדרת - נגמרה ממש עכשיו, או בעוד כמה ימים נגד הפועל באר שבע. יש גבול ללוזריות. חבל שאין לנו חלוץ נורמלי בקבוצה, ושיש שחקן אחד טוב באמת - היידה סתיו טוריאל. אכזבה גדולה מלויזו שלא מסוגל לנפק כלום נגד קבוצות גדולות.

במחצית הראשונה לא הצלחנו לחבר שתי מסירות ושחקני ההגנה לקחו סיכונים ואיבדו כדורים, לא מבין מה עובר על פרנאן מאיימבו. ההרכב היה נראה מאוד התקפי ונועז אבל כנראה שהה חסר באמצע עוד שחקן. רוי קורין עם המון פוטנציאל, אני מעדיף אותו על פני ליאו מסי הקפריסאי.

@Raulito-7 הלב יוצא אליך, אם כי:

1. אתם קרובים מתמיד. כבר אי אפשר להגיד שאתה לא רואה מתי זה קורה. עוד ניסיון אחד, שניים, חמישה - בסוף זה יפול לצד שלכם. וזה לא אמור לקחת 12 שנה
  2. אתם בעונה טובה. עליתם ליגה, אתם בדרך לפלייאוף ויש לכם כוכב כדורגל אמיתי בקבוצה - משהו לא טריוויאלי בליגה שלנו. מי ממלא את המשבצת הזו בחיפה ומכבי? כמה רצית שיהיו לך?

אני בטוח שזה היה רגע קשה מאד, אבל תתעודד

תודה על המילים החמות, אני אגיב קצת מסביב: נדמה לי שאתה היית מהמבקרים הגדולים של אליניב ברדה. אצלי לפחות הוא איבד הרבה מהמניות אחרי הדרבי הזה. בחר בהרכב נכון ונניח אפילו שסתיו טוריאל באמת רצה לצאת - אני מרגיש שהוא היה יכול להכריע לנו את המשחק ב-90 דקות. בתאכלס ברדה פספס הזדמנות בדרבי אליו הגענו צמודים אליהם יותר מכל 12 השנים האלה, והרגע בו עשינו מעל המצופה העונה מצטמצם ל-2:3 המרגש על בית”ר ירושלים באצטדיון בלומפילד. הוצאנו את מכבי חיפה מהמשבר. אנחנו משחקים כדורגל הרבה פחות טוב מאשר בתחילת העונה.

אני כן מתחבר למה שאמרת לגבי שחקנים ישראלי שניתן להזדהות איתם וכדומה, במכבי תל אביב מלבד דור פרץ אין משהו אמיתי, מכבי חיפה מחפשת כוכב חדש. שיחתימו את סתיו טוריאל על חוזה חדש כבר.

העונה שלנו בדרך לאבדון גם כי היריבה הבאה היא הפועל באר שבע שתעניש אותנו על האי דיוקים שלנו, פרנאן מאיימבו בחוץ לאיזה חודשיים. דורון ליידנר אגב גם פצוע רק מאז שהתחיל לצאת עם היפהפיה תרצה כהן מהאח הגדול. כמו שקיבלנו את מכבי בצורה שוויונית - ככה מכבי חיפה בעונה איומה ובזבזה זמן עם מאמן לא מתאים והם עדיין מעלינו בטבלה.

אחדד: מבחינת אימון נטו - לא ראיתי ממנו הרבה בכלל. הוא כנראה יודע להחזיק חדר הלבשה ולנהל סגל מצויין ובאסרטיביות.

אתה כותב שהעונה שלכם בדרך לאבדון, אבל אני באמת לא מבין מה חשבת/קיווית שיהיה בתחילת העונה. לדעתי רוב האוהדים האובייקטיבים יסכימו שהפועל תל אביב בעונה טובה. תהנה מהרגע, בשנה הבאה התרחיש הסביר זה שהציפיות יעלו ויהיה קשה לעמוד בהן

לא אומר שזה לא יכול לקרות אבל אי אפשר להתעלם מזה שזו מכבי הגרועה מזה שנים וזו הפועל הטובה מזה שנים וזה לא הספיק אפילו שמכבי היתה ב10 שחקנים מדקה 65 (מתוך 120) וגם השחקן שהורחק הוא אחד הכוכבים.

אני קודם כל אוהד הפועל תל אביב וניצחון על קבוצה גדולה מחר כמו הפועל באר שבע יכול לעזור לנו גם אם זה מקרב טיפה את בית”ר ירושלים אולי לאליפות, אז ברור מה אני רוצה שיקרה [לא יודע עד כמה זה בר ביצוע].

במשחקים נגד “הליגה שלנו” כן הייתי רוצה לראות את אליניב ברדה ממשיך עם קישור התקפי שכולל את סתיו טוריאל-לואיזו-רוי קורין. כשטוריאל הוסיף עוד כמה ימי אימונים ויוכל הפעם לרשום משחק שלם אז אולי נהיה קצת יותר מסוכנים כבר מחר (במערך פחות הרפתקני), ומצד שני אנחנו מתמודדים עם יריבה שבה השם גדול מסך חלקיו, מרכז שדה מפחיד, מנוסה במשחקים הגדולים. יש את אלה שיגידו שעדיף מחר משחק נגד קבוצה גדולה כשכביכול אין מקום לדיכאון וצריך להתעשת מהר, זה לא איזה הפועל ירושלים או משחק מרדים, נבוא באנרגיות. מצד שני הסיכויים לקחת משהו הם לא גבוהים.

בינתיים צפיתי בחצי עין במכבי חיפה משפילה (באמת קבוצה קצת נטולת כישרון ביחס למה שהיה על אף שניסו שם דברים חדשים ואני שמח לראות את ברק בכר חוזר לפורמה) את מכבי תל אביב שאמנם איבדה שני שחקנים ואני לא מזלזל בזה - אבל היא ממש לא הייתה פקטור - זה לא טוב לנו במאבק על המקום הרביעי. מעבר לך מכבי לא משחקת כדורגל כבר חודשיים ורק הפועל בעטה בדלי. לדעתי זארקו לאזטיץ’ הולך הביתה עכשיו ובאיחור גדול. כמעט כמו הבליץ’ שבית”ר ירושלים עשתה לה.