רוח הניצחון והספורט תמיד מעל הכל אז בזכות ה-1:2 הדרמטי של הפועל תל אביב על הפועל באר שבע - יש לנו מוליכה חדשה בליגה: בית”ר ירושלים. יש עוד המון זמן אבל קצת קשה להמר נגדה בצורה חד משמעית, אי אפשר שלא לספור אותה. מאוד-מאוד יציבה, תמיד הופכת פיגור לניצחון, רעבה בטירוף.
אני קצת בתחושה של החמצה ואומר לעצמי ‘וואלה רק הייתם מביאים לי ניצחון כזה כמה ימים לפני…’. הכדורגל הראה כמה דברים משתנים מהר, לירן רוטמן קיבל תמיכה נהדרת מהקהל, סימן על הסמל שהוא מתנצל והוא מקסים - לדעתי לאף אחד אין טענות כלפיו אלא לאנדריאן קרייב הפחדן שלא רצה לבעוט. ואתמול עלה מהספסל לפירורים במשחק לא פשוט ועשה את המהלך החכם, מי האמין שהוא ועמית למקין יבנו את שער הניצחון ומאזן בית עדיין מושלם.
ניצחנו בסגל חסר, שחר פיבן לדעתי היה אחלה כבלם והיה יכול לתת רק מחצית, הספסל הרגיש קצת ליגה לאומית ובאסה רצח לגבי סתיו טוריאל, קשים החיים ללא פרנאן מאיימבו. אבל אני רוצה שיביאו את הדרבי ובעיקר עצבני על היכולת בשני המשחקים האחרונים.
כנראה זה מערך לא נכון לשחק עם שלושה קשרים התקפיים מהירים. אין לנו אמצע בשיט, אסף צור מקבל את הכדור כל התקפה שנייה, ורק צ’יקו מניע כדור בחסד מאחורה והוא ופלקאו השחקנים המצטיינים שלנו כבר חודשיים. הפועל נראית אבודה עם הכדור, מתבנקרת כמו קבוצה קטנה וזה לא צריך להיות ככה, גם עם קשר שלישי לא עשינו כלום, רועי אלקוקין בכושר גרוע. כנראה ששוב המשחק נגד בית”ר ירושלים מתחילת העונה משקר ולא היו לנו מספיק אתגרים כאלה אבל לדעתי בהפסד דווקא לב”ש בטרנר היינו טובים וחזקים. הפועל נראית גמורה פיזית, לא רק בגלל ההארכה, השחקנים שלנו חלשים מאוד לעומת הסוסים של ב”ש. רוי קורין אכזב ממש.
צל”ש:
-מרקוס קוקו: הגיע לארץ לפני שבוע בערך ועמד בפרץ בשני מבחנים קשים מאוד. מהיר, חכם, רגוע, שקט עם הכדור. אמרו עליו שהוא טוב בהתקפה ומצד שני עם אליניב ברדה המגן לא עובר את החצי…
-לואיזו: לא מאוהדיו הגדולים אבל בתוספת הזמן הוא רץ שם כמו משוגע ועשה גליץ’ ענק שהציל גול, גם השער כמובן אחרי לחץ על השוער - כפיים על ההשקעה.
הפועל באר שבע - באו קצת נפוחים ויהירים ולא ברור לי למה, מחצית ראשונה חלשה מאוד שלהם. נתנו גול גדול אבל שיסלחו לי הם לא קבוצה שיכולה לנצח בהליכה, לא בבלומפילד. קנגוואה נדמה לי לקח כדור ואי אפשר להפיל אותו בדרך ובעט לקורה - שחקן-שחקן. דן ביטון ביכולת מאכזבת. שוער..שאשם גם בשער השני. מי תיקח אליפות חברים?