הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

רוח הניצחון והספורט תמיד מעל הכל אז בזכות ה-1:2 הדרמטי של הפועל תל אביב על הפועל באר שבע - יש לנו מוליכה חדשה בליגה: בית”ר ירושלים. יש עוד המון זמן אבל קצת קשה להמר נגדה בצורה חד משמעית, אי אפשר שלא לספור אותה. מאוד-מאוד יציבה, תמיד הופכת פיגור לניצחון, רעבה בטירוף.

אני קצת בתחושה של החמצה ואומר לעצמי ‘וואלה רק הייתם מביאים לי ניצחון כזה כמה ימים לפני…’. הכדורגל הראה כמה דברים משתנים מהר, לירן רוטמן קיבל תמיכה נהדרת מהקהל, סימן על הסמל שהוא מתנצל והוא מקסים - לדעתי לאף אחד אין טענות כלפיו אלא לאנדריאן קרייב הפחדן שלא רצה לבעוט. ואתמול עלה מהספסל לפירורים במשחק לא פשוט ועשה את המהלך החכם, מי האמין שהוא ועמית למקין יבנו את שער הניצחון ומאזן בית עדיין מושלם.

ניצחנו בסגל חסר, שחר פיבן לדעתי היה אחלה כבלם והיה יכול לתת רק מחצית, הספסל הרגיש קצת ליגה לאומית ובאסה רצח לגבי סתיו טוריאל, קשים החיים ללא פרנאן מאיימבו. אבל אני רוצה שיביאו את הדרבי ובעיקר עצבני על היכולת בשני המשחקים האחרונים.

כנראה זה מערך לא נכון לשחק עם שלושה קשרים התקפיים מהירים. אין לנו אמצע בשיט, אסף צור מקבל את הכדור כל התקפה שנייה, ורק צ’יקו מניע כדור בחסד מאחורה והוא ופלקאו השחקנים המצטיינים שלנו כבר חודשיים. הפועל נראית אבודה עם הכדור, מתבנקרת כמו קבוצה קטנה וזה לא צריך להיות ככה, גם עם קשר שלישי לא עשינו כלום, רועי אלקוקין בכושר גרוע. כנראה ששוב המשחק נגד בית”ר ירושלים מתחילת העונה משקר ולא היו לנו מספיק אתגרים כאלה אבל לדעתי בהפסד דווקא לב”ש בטרנר היינו טובים וחזקים. הפועל נראית גמורה פיזית, לא רק בגלל ההארכה, השחקנים שלנו חלשים מאוד לעומת הסוסים של ב”ש. רוי קורין אכזב ממש.

צל”ש:

-מרקוס קוקו: הגיע לארץ לפני שבוע בערך ועמד בפרץ בשני מבחנים קשים מאוד. מהיר, חכם, רגוע, שקט עם הכדור. אמרו עליו שהוא טוב בהתקפה ומצד שני עם אליניב ברדה המגן לא עובר את החצי…

-לואיזו: לא מאוהדיו הגדולים אבל בתוספת הזמן הוא רץ שם כמו משוגע ועשה גליץ’ ענק שהציל גול, גם השער כמובן אחרי לחץ על השוער - כפיים על ההשקעה.

הפועל באר שבע - באו קצת נפוחים ויהירים ולא ברור לי למה, מחצית ראשונה חלשה מאוד שלהם. נתנו גול גדול אבל שיסלחו לי הם לא קבוצה שיכולה לנצח בהליכה, לא בבלומפילד. קנגוואה נדמה לי לקח כדור ואי אפשר להפיל אותו בדרך ובעט לקורה - שחקן-שחקן. דן ביטון ביכולת מאכזבת. שוער..שאשם גם בשער השני. מי תיקח אליפות חברים?

מסתבר שהפועל פ”ת לא רק משחקת כדורגל טוב העונה, אלא גם מטרילה ברמה גבוהה:

סיסוקו, שחקנה של מכבי ת”א התלונן אחרי ההפסד האחרון של מכבי, שבכל פעם שמכבי מפסידה - מעלים תמונה שלו לרשתות בתור תמונת סיכום המשחק (ומחלקת הסושיאל של מכבי אכן התייחסה לתלונה, והורידה את התמונה של סיסוקו).

בתגובה, לאחר ההפסד של הפועל פ”ת להפועל ירושלים בשבת, זה הפוסט שמחלקת הסושיאל שלה העלתה:

ואווווו איזו דרמה

מכבי קבוצה כל-כך נרפית ולוזרית שזה משהו שלא ייאמן.

הם היו צריכים לגמור את המשחק 5 פעמים אם לא אנדרדה שכל הזמן הולך אחורה.

הפועל כבר עשו כמה ניצחונות כאלה העונה (באר שבע, ביתר) אבל זה היה בבית, מצד שני בלומפילד זה הבית גם אם רוב הקהל צהוב.

מעניין אם סדרת החינוך של גולדהאר לאוהדי מכבי תסתיים והוא ייפרד מלאזיטיץ או שהוא ימשיך עם השיעור עד סוף העונה.

הפועל תל אביב מנצחת בדרבי! אני חוויתי את הדאבל בטדי ב-2010 - הייתי שם נסעתי עם אמונה, ליגת האלופות, גביעים ועוד, והשנה היה ה-2:3 החמוד על בית”ר ירושלים.

לא השגתי כרטיס לדרבי הזה לצערי הרבה אבל אני שמח ומבסוט עבור כל הילדים שכן הגיעו למשחק היום וילכו מחר לבית ספר עם החולצה האדומה גאים ומאושרים. הפועל תל אביב מנצחת דרבי - כמה חיכינו להגיד את זה. עם דמעה פה בבית והצעיף יחד איתי. זהו אנחנו כבר לא בדיחה. יאללה הפועל.

מדהים, כדורגל, וואט דה פאק, אלכס פרגוסון אמר, אז מי אני. נקמנו בהם על הגביע בצורה הכי מתוקה שיש. כמה זה מדהים במשחק מזעזע שלנו, כשאנחנו בהרכב שחצי ממנו ליגה לאומית (טל ארצ’ל, זיו מורגן), ניהול משחק פחדני ואיטי מאוד של אליניב ברדה, משחק שבו עשינו כבוד למכבי ת”א במקום ללחוץ גבוה. והסוף כמה הוא מתוק. ברדה רשם את השם שלו.

עמרי אלטמן חטף ממני ומלא מעט אוהדים בעונת הירידה והנה הוא חתום על ה-2:3 על בית”ר ירושלים וגם על שער השוויון היום שהשרה קצת לוקה. החזיר לנו ובגדול ואף אוהד לא ישכח אותו.

צ’יקו לאט לאט מתגנב לתפקיד הסגן של סתיו טוריאל מבחינת שחקן העונה שלנו, גם לו מגיע. לא איבד את הראש, תמיד היה מעל הרמה של הקבוצה העונה.

ולא רוצה לדבר על מה שהיה אבל שוב בושה וחרפה איך המשחק הראשון בוטל והפך לניצחון טכני של מכבי תל אביב, בלי זה עוד לפני המחזור היינו לפניהם בטבלה.

-את בית”ר ירושלים ניצחנו דקה 97

-את הפועל ב”ש ניצחנו דקה 95

-את מכבי ת”א ניצחנו דקה 94

אנשים רגילים אומרים יונייטד 99
אני אומר

בוא, אין פה תואר על הכף

אם כבר

@asafbarca לא יסכים איתך
אחרי שיעבור לו ההנגאובר

הוא תחת השפעה, ברור שלא

גביע << דרבי < אליפות.

יום חג!

דיברתי עם חבר טוב אוהד בית”ר ירושלים שפירגן ישר אחרי הדרבי אבל אמר גם קצת אחרי היממה הנוספת שהחגיגות של אוהדי הפועל תל אביב והשחקנים היו מוגזמות. אני יכול להבין אחוז קל בדבריו אבל אף פעם לא אגיד למישהו לא לשמוח ועברנו כל כך הרבה סבל בדרבים - כמה חיכינו לזה: זהבי וה-3:2, דרבי חלש ולמחרת גילי ורמוט עובר למכבי, שלוש חמישיות, הפסד אכזרי בגמר הגביע 2021, היו דרבים שהפועל יכלה “להחזיק מעמד” 65-70 דקות ועדיין מכבי מנצחת 3:0. הדרבי בגביע שנתן את התחושה של “אם זה לא קרה עכשיו זה לעולם לא יקרה” - לא היה מהשלושה הכי גרועים אפילו לדעתי.

אני רוצה להגיד שעברו כבר שלושה ימים מאז ואני עדיין ב-”היי” מטורף, ראיתי את שש הדקות האחרונות איזה מאה פעמים, את כל מה שהעלה המועדון ברשתות החברתיות, חיפשתי פוסטים של שחקנים באינסטגרם ואת כל הווידאו מהחגיגות - אשכרה על הדשא, ואחר כך מחוץ לבלומפילד, ובמועדון ברוטשילד ואפילו התאכזבתי שלא לקחתי את עצמי ונסעתי, מתי יהיה אפשר לראות את דורון ליידנר ותרצה כהן, לחגוג עם שאנדה סילבה ועומרי אלטמן ולשיר “יאללה פרנאן מאיימבו”.

אז אני חושב שהעונה הזו כן תיזכר כנקודת מפנה מסוימת וזה הדובדבן שבקצפת גם לניצחונות על בית”ר ירושלים והפועל באר שבע גם כן בדקות האחרונות, מהפכים שהם כל כך לא הפועל תל אביב.

זה גרם לי לרצות לקבץ לכם כאן את הדירוג - שאף אחד לא יקרא - על המשחקים הכי גדולים של הפועל תל אביב שנכחתי בהם, כנראה בחלוקה למסגרות אחרת זה בלתי אפשרי. בדרבי הגדול הזה לא הייתי לצערי בגלל ניקוד נמוך (בכל משחקי הבית השנה הייתי).

השורה התחתונה:

כמה חשוב היה לנצח היום אחרי האופוריה של הדרבי, נגד קבוצה לא פשוטה בכלל שגנבה לנו נקודות בסיבוב הראשון, שוב אין כדורגל גדול אבל זה מרגיש שבבלומפילד אנחנו בהחלט מרחפים. שחקן כמו שאנדה סילבה שהיה מושא ולעג בקבוצות הוואטספ ופתאום נותן לנו קצת, שחקנים כמו רוי קורין ועמית למקין כובשים שערים עם הציפורניים מה שנקרא. 9 מתוך 9 ואין תלונות.

הפועל באר שבע - 1:2 בתוספת הזמן - V

מכבי תל אביב - ניצחון 1:2 עם מהפך בתוספת הזמן וקטיעת הבצורת - V

מכבי נתניה - ניצחון ביתי 1:2 - V

שיפור גדול של אנדריאן קרייב שהיה נראה שחודשים הוא משחק על תהילת תחילת העונה מהמחזורים הראשונים, טל ארצ’ל גם במשחק נפלא. מנגד זיו מורגן חלש מאוד צר לי וגם דניאל דאפה שוב. המטרה היא לנצח את מכבי חיפה בהמשך הליגה הסדירה ו”לנקום” בהם גם ושעם סתיו טוריאל הקבוצה תשתפר, מחכים שתחזור לסגל.

אהבתי לראות את הצעדה המרגשת של האוהדים ואולי בפעם הבאה לא אתעצל ואגיע גם (חבר’ה ב-12:00 זה מוקדם!) וגם שבשירי השחקנים חיברו שיר אדיר לקוקו (“אינך יכולה”) ושמרו לסוף את עומרי אלטמן וצ’יקו בכלל נהיה חצי אל כאן.

אגב אני ידוע כ”ארכיון ריאל מדריד” וחבר אמר לי שאני פשוט לא מפסיק לחפש מידע ולחקור ולהשתכלל, אז ריתק אותי גם מאזן הבית של הפועל תל אביב, הרי שברנו שיא מועדון.

דאבל 2010: 7 ניצחונות בית רצופים

עונת 2001-02: 8 ניצחונות בית רצופים

עונת 2010-11: 8 ניצחונות רצופים

עונת 2025-26: 10 ניצחונות בית רצופים - שיא

שימו לב שהקבוצות האחרות של הפועל שציינתי כאן אלו קבוצות…אחת לקחה דאבל מטורף וסיימה מקום ראשון בשלב הבתים בליגה האירופית, הקבוצה של 2002 עשתה רבע גמר גביע אופ”א ועם שחקנים בכירים ומנהיגים כמו שמעון גרשון, שביט אלימלך, יוסי אבוסיס ועוד. הקבוצה של 2011 זו קבוצת ליגת האלופות שהייתה פייבוריטית לזכות באליפות גם באותה העונה אבל..

אפילו שמעון גרשון כבר לא מסתיר את אהבתו להפועל תל אביב, לא איזה סטורי או משהו, היה במשחק היום לצד פיני בלילי ושביט אלימלך שהאחרון כמובן עובד המועדון.

למישהו יצא לראות את הנוער של מכבי חיפה מול הנוער של ברצלונה?!

החברה שחלקם משחקים גם בבוגרת שיחקו לא רע והאמת לא נפלו מברצלונה והגיע להם לעלות.
ברצלונה הבקיעו מגול עצמי ופנדל שלדעתי לא היה, מכבי חיפה יצרה את הגולים ממהלכים לא רעים והיה נראה שיש כדורגל לילדים הללו.

שמח מאוד על הניצחון 0:2 על טבריה, בסה”כ ניצחון חוץ שלישי שלנו העונה (כולל הדרבי). היה טוב מאוד לראות קבוצה שרצה ועובדת קשה גם אם מאוד לא מדויקת ומשחק רע במחצית הראשונה, אין אופוריה אצלינו. ארבעה ניצחונות רצופים לא היו לנו הרבה זמן וכל הכבוד לקהל האדום שהגיע.

חייב לומר שלפעמים אני לא מבין את ההרכבים של אליניב ברדה. עומרי אלטמן לא יכול להיות ‘9’, זיו מורגן אולי נלחם אבל שחקן לא טוב, ההרכב היה לי מעט אפור כולל עמית למקין. סתיו טוריאל חלוד וזה ברור שיעלה מהספסל אבל למה לא שאנדה סילבה ואם כבר אלטמן אז עם חלוץ שזה התפקיד שלו. במחצית השנייה התחלנו לשחק מעולה ורוצה לציין את לויזו. מזערנו את הטעויות בהגנה, לפעמים הייתה זחיחות בחלק האחורי שלנו. רועי אלקוקין היה צריך את הגול הזה, שער נדיר כל שחקן חולם שיגיע הכדור ככה ויתלבש לו ככה. משחק הבא: יום שישי ב-14:00 - מגניב - לנצח את הפועל ירושלים המנחוסים.

אגב, מודה שעדיין חורה לי הדרבי שבאופן ביזיוני לא התקיים, לא רק הפסד טכני אלא גם הורדת שתי נקודות שחסרות לנו. היינו בתנופה גדולה גם לפניכן. אני לא אומר שהיינו לוקחים אליפות או במאבק, אבל זה יכול להיות קריטי. מכבי קיבלו נקודות על כלום זה מביך. בלי זה אנחנו מעליהם בטבלה בלי קשר לתוצאה שלהם.