הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

-לגבי ביבראס אני זוכר אוהדים מאנייקים ששרקו לו בוז במשחק אחד בעונת הדאבל נגד מכבי פ"ת בגלל איבוד כדור. אני רוצה את “התיקון” הזה, אולי הוא לא הוערך מספיק. אני בטוח שיש לו המון מה לתת וחסר לנו פליימקר. אולי כן מדגדג לו עוד דרבי ומשחק נגד בית"ר. אני לא אומר שניקח אליפות אבל באותה עונה קסומה שלנו הוא עזב באמצע אחרי המסע האירופי.
-לגבי בן, כן הוא היה חלוץ טוב לא חושב שפחות אבל לא בטוח שיותר. גם התקבצו שם הרבה מאוד שחקנים טובים בב"ש אז אולי לא היה צריך חלוץ שיכריע משחקים לבד, פשוט הוא היה פחות מוכשר [אבל כן עם מוסר עבודה] אבל תלותי בקישור. לדעתי בקיץ 2010 ברק יצחקי היה ה-מועמד שהפועל כל-כך רצו, השתגענו עליו ומכבי ת"א בסוף ניצחה. עם יצחקי היינו יכולים לייצר גולים מכלום.

הפסקת אש מבורכת - אבל לא בליגת העל. שם “האש” רק מתחילה. הפלייאופים עליון ותחתון יוצאים לדרך מחר (שבת) עם מחזור 27, מאבק אליפות לוהט שם יש סטטוס-קוו בינתיים - הפועל באר שבע מוליכה בשתי נקודות יתרון, קרב על על הבכורה בעיר תל אביב וגם מאבקי תחתית - לצד קבוצות שמשחקות בשביל הספורטיביות. ובדיוק בזמן הוסרו ההגבלות של פיקוד העורף. כי הדרבי התל-אביבי ראוי ל-30 אלף אוהדים ביציעים וכך גם משחק ענק כמו בית"ר ירושלים נגד מכבי חיפה. בשל ערב יום הזיכרון לחללי צה"ל, כמובן, שחל ביום שני - כל שבעת המשחקים מתקבצים ליומיים בלבד: שבת-ראשון.

פלייאוף עליון:

קשה לשכוח את השמחה של הקהל האדום ב-26 בינואר, לפני פחות משלושה חודשים, כאשר בצורת בת 12 שנה עם 29 דרבים כושלים - הגיעה לקיצה. צ’יקו היה הגיבור של הקהל האדום עם ה-1:2 הזה. הפועל תל אביב בעונה גדולה, אבל לא מנצחת בחוץ והתיקו המאופס במושבה נגד הפועל פ"ת החזיר אותה קצת אחורה. בינתיים מכבי של רוני דיילה עדיין מעליה בטבלה מחזיקה במקום הרביעי, רוצה להוכיח שהיא בתנופה, שעם המאמן החדש היא קבוצה אחרת ושהניצחון על מכבי חיפה בגביע (2:3) היה פתח למשהו.

במשחק הראשון בפלייאוף העליון תארח ב"ש, שניצחה 1:3 את מכבי בבלומפילד בשבוע שעבר עם הצגה של קינגס קנגוואה, את הפועל פ"ת שסיימה שישית. אחרי שהמטרה הושגה, בעיקר בזכות משחק הגנה טוב נגד הפועל - אולי הקבוצה של עומר פרץ תחזור לכדורגל השמח שאפיין אותה רוב העונה? בית"ר לוהטת, ניצחה בדרבי בקלילות ועומר אצילי חזר לעצמו, היא תארח את מכבי חיפה בתקווה לעוד הצגת כדורגל. ברק בכר, על אף ההדחה מהגביע, אמר שהקבוצה שלו לא פחות טובה מאף קבוצה בפלייאוף העליון - קצת תמוה וחובת ההוכחה עליהם. אבל, המאבק על המקום הרביעי עדיין לא גמור מבחינת חיפה.

פלייאוף תחתון:

מכבי נתניה (ההתקפה הטובה בתחתית - 45 שערים, אבל הגנה מזעזעת - 55 ספיגות!) כנראה הקבוצה המאוכזבת ביותר מבין מקומות 8-14. היא תעדכן מטרות - לסיים ראשונה בפלייאוף התחתון, ומשחק הפתיחה שלה הוא נגד מ.ס אשדוד בבית. הקבוצה מעיר הנמל עדיין קרובה לקו האדום - חמש נקודות בלבד. הפועל חיפה שמדורגת במקום העשירי [רביעי בפלייאוף התחתון] יודעת שהיא חייבת לנצח את האחרונה בטבלה בני ריינה. בני סכנין פוגשת את עירוני טבריה שמתחת לקו האדום ורחוקה שתי נקודות מחוף מבטחים, ומי שמעליה זו הפועל ירושלים של זיו אריה שלא האמינה בפתיחת העונה שתיקלע לקרבות האלה. הפועל ירושלים תשחק נגד עירוני ק"ש.

מכבי תל אביב - הפועל תל אביב

בסוף השבוע ראינו מאות אוהדים מכל צד מטריפים את השחקנים והערב - ותודה להפסקת האש - קרוב ל-30 אלף אוהדים ימלאו את אצטדיון בלומפילד בהצגה הכי גדולה שיש לכדורגל הישראלי להציע. הדרבי הרביעי העונה בין מכבי ת"א והפועל ת"א כשהראשון לא שוחק, במשחק הגביע הייתה דרמת ענק בה מכבי הדיחה את היריבה השנואה בפנדלים והמשיכה להתעלל בה, ובמשחק השני בליגה האדומים קטעו את הבצורת הארוכה בת ה-12 שנה - דמעות של אושר בצד האדום ותודה לצ’יקו.

מכבי ת"א מגיעה למשחק אחרי ניצחון 2:3 על מכבי חיפה והעפלה לגמר הגביע מה שהביא למצב רוח טוב יותר וגם הסגל עצמו קצת מלא יותר. בליגה למרות עונה גרועה - ובזכות בית הדין - היא מדורגת שלישית מעל היריבה העירונית בשל יחס שערים עדיף. בכל מקרה הצהובים זוכרים היטב מה קרה במשחק הקודם ומעבר לכך הם לא ניצחו אף קבוצה בליגה מהחמישייה הראשונה. רוני דיילה יודע שהוא חייב לשנות זאת. יכול להיות שאלעד מדמון שבלט בגביע ימשיך בחלק הקדמי. רז שלמה יחזור למרכז ההגנה. המאמן שוקל ללכת עם המחליפים שהביאו למפנה במשחק הגביע. סייד אבו פרחי חוזר לסגל לאחר היעדרות בשל צהובים אך יפתח על הספסל. “אני מצפה לנצח ואם נביא את הרוח ממשחק הגביע נוכל לעשות את זה”, אמר דיילה שיחווה דרבי ראשון כמאמן.

הפועל ת"א מגיעה למשחק לאחר עשרה מחזורים ללא הפסד ומנגד עם תיקו מאופס נגד הפועל פ"ת במשחק מאכזב. הפועל הבהירה כי הניצחון הגדול בדרבי הקודם היה מרגש אבל הוא מאחוריה. האדומים חולמים על ניצחון דרבי שני ברציפות מה שלא קרה להם מאז עונת הדאבל 2009/10. אנדריאן קרייב ששב לישראל לא יתלבש כמובן. נראה כי שחקן הרכש עמנואל בואטנג יפתח בחוד ושאנדה סילבה, שבישל בדרבי הקודם ומשם החל להיות שחקן מחליף משמעותי - יחליף את עומרי אלטמן שכבש אז את שער השיוויון. טל ארצ’ל אמור להמשיך בקישור האחורי, אליניב ברדה מתלבט בין דורון ליידנר לשחר פיבן בעמדת המגינים וזה ישפיע על מיקומו של מרקוס קוקו. “חשוב לנו מאוד לפתוח את הפלייאוף בצורה הטובה ביותר. אנחנו רוצים להמשיך בדרך שלנו ולהתברג הי גבוה שאפשר”, אמר אליניב ברדה.

המאזן בכל הדרבים בליגה - מאת ‘וואלה ספורט’ - 63 ניצחונות למכבי, 47 ניצחונות להפועל ו-59 תוצאות תיקו

מוכן לספוג עוד דרבי שהפועל ת"א מנצחת כשאני היחיד ‘מהחבורה’ שצופה במשחק בבית ולא במגרש, ככה זה ענייני הניקוד וכדומה.

הפועל הורידה קוף ענק מהגב והניצחון הזה בינואר הפך את העונה הזו לפנטסטית ולא חשוב איך זה יסתיים. וזה מתחיל מחדש, מעניין יהיה לראות את הפועל רגועה יותר בדרבים, מאמינה, שלווה, תהליך שאליניב ברדה התחיל עוד בליגה הלאומית.

ועם האוכל בא התיאבון. אני חושב שאם נביט על החיבור בקבוצה על המגרש ומחוצה לו - הפועל יותר ‘קבוצה’ ממכבי ת"א. ואם נביט על ההרכב ועל הסגל לדעתי בלא מעט עמדות אנחנו אפילו מאפילים עליהם. בצמד הבלמים שלנו, בסתיו טוריאל, בלויזו שהוא השחקן הכי טוב שלנו בסיבוב השני. מעבר למטרה הגדולה של לנצח בדרבי יש לי תקווה לסיים את העונה מעל מכבי. למאבק האליפות לצערי אנחנו לא שייכים אין מה לעשות.

הפועל נתנה מעצמה מעט מדי נגד הפועל פ"ת ואצלינו תמיד יש סדר ומלחמה ואמונה ואנחנו קבוצה קשה ולא בכדי אסף צור השוער ששמר הכי הרבה על שער נקי. אבל יש גם תחושה שהסגל אפילו מוכשר ממה שהוא הראה ובחלק הקדמי למשל המגינים לא מקבלים מספיק חופש ואין תבניות התקפות. סתיו בכל משחק צריך לבעוט לשער כל פעם שיש אפשרות. לויזו איכזב אותי במשחק הגדול ההוא בטדי נגד בית"ר והפעם הוא מגיע למשחק הזה אחרת, הוא גם דוגמא לשחקן שמעבר לקסם עם הכדור הוא כל הזמן נלחם ורץ. להיזהר כמובן מדור פרץ.

את שאנדה סילבה בהרכב אם וכאשר הייתי רוצה לראות במשחקים בדרגת קושי נמוכה יותר אבל הוא מקבל צ’אנס בלתי חוזר.

עם דורון ליידנר זו בעיה, חולה עליו, עם הכדור הוא אחלה, אבל הוא בלי כושר גופני, פציע, היה המון זמן לא זמין, אי אפשר לבנות עליו כמגן ראשון.

תבואו בלי פחד, תבואו ‘רעים’, תבואו לטרוף, תבואו עם אמונה. אתם מסוגלים! אם ננצח שוב זה יגמור אותם. זה מבחן מבחינתי גם לעונה הבאה בתקווה שנראה פה קבוצה אפילו טובה יותר. מי יודע לעמוד בלחץ, מי דוחף את עצמו לקצה. האם נקבל ערך מוסף מחלוץ סוף-סוף. ויש לנו ספסל טוב לתקן. יאללה הפועל! מחכה כבר שעות..

אכזבה עצומה מבחינתי ההפסד בדרבי הזה, אבל עדיין מחזיק בדעה שאנחנו לא פחות טובים אבל אולי הייתי אופטימי בצורה מוגזמת וזה לא מתאים לי ונחזור לזה שהתוצאות העונה טובות אבל רוב הזמן הכדורגל טעון שיפור. היום 1.2 XG להפועל ושליש מזה למכבי.

שברנו בצורת כל-כך ארוכה והתחלנו את המשחק על אף ההרכב הטוב - בצורה מחורבנת. במעין חשש ופחד, במעין היסוסים, הגול העלוב שספגנו כל-כך מהר ואחר כך צריך לרדוף וזה כל-כך חבל. איפה סגירה של קשר אחורי? למה מרחיקים כדור כל-כך רע. לא מכירים את דור פרץ שמצטרף בתזמון מעולה ומסוכן וגם בדרבי הקודם הבקיע לדעתי? בדיוק החמיאו בשידור לאסף צור והוא חייב לקחת כדור כזה גם אם שיפשף את פרנאן מאיימבו. אני גם כועס קצת על פסילת השער שלנו, אבל היה מספיק זמן לשחק כדורגל ולהוכיח.

לא הייתה לנו ברירה אלא לשחק עם טל ארצ’ל כי עומרי אלטמן במרכז השדה זה מוקדם מדי, אל ים קשר במקצועו אבל מיעט לשחק השנה. זו הסתמנה נקודת תורפה. אבל גם באגף ימין שלנו. וארלה עשה בית-ספר לקוקו והוא לא שחקן שקל לעבור אותו, טוריאל לא עזר מספיק בסגירה.

ציפיתי מטוריאל שייקח על עצמו יותר, הרים כדור חופשי טוב, חצי מבצע וזהו וזה מעט מדי. אתה המנהיג שלנו. זה משחק גדול. בוא תראה את עצמך. גם לויזו מסוגל לתת יותר, נעלם אחרי מחצית ראשונה טובה. אגב אני לא מוציא אותו לעולם וברדה עשה טעות, מור בוסקילה לא באירוע.
שאנדה סילבה פתח בהרכב לראשונה מאז המחזורים הראשונים. הוא היה טוב מאוד כל עוד היה לו אוויר. דריבל טוב, מסירה אחת מעולה. עמנואל בואטנג יותר טוב מדניאל דאפה והתנועה שלו לעומק טובה, הוא גם היה לא רע עם הגב והרוויח כדורים, אבל שתי החמצות במשחק כזה - יותר מדי. בעיקר ההחמצה השנייה כשהיה לו כל-כך הרבה זמן באסה.

מקווה ששאר הפלייאוף יהיה יותר טוב. צריך נקודות כבר נגד הפועל פ"ת במושבה ולרוב אנחנו לא מספיק עם שיניים במשחקי החוץ. יאללה הפועל שלי

קשה לי לתאר כמה עלוב היה ההפסד אתמול לקריית שמונה

המשפט שלו שחרוט לי בזיכרון זה על אחד מהשחקנים הזרים שלו בריאיון עם נדב יעקובי: “נגיד לו תודה רבה ונאחל לו בהצלחה”. חוסר הסבלנות שלו לתקשורת הייתה גם משעשעת וגם מעצבנת. כמאמן היה לו חיבור נפלא עם הפועל ירושלים וזה לא שגרתי בכלל להחזיק מעמד כל-כך הרבה זמן באותו מועדון, הוא לקח אותם למסע. הם לא מתחת לקו האדום אבל במצב מזעזע ואני חושב שללכת שישה מחזורים לסיום זה אולי קצת נואש. עדיף שזה היה קורה במחזור ה-20.

מאוד מסקרן מה יהיה היעד הבא שלו. וכמה טקסט יכתבו על זה בבובה של לילה - הרבה בדיחות ומכתבים. בכל מקרה לשחק נגדם היה לא כיף לאף אחת. ותודה על המאזן הנפלא יחסית בדרבים נגד בית"ר.

אני חושב שדמות מהכדורגל הישראלי שמאוד זכורה לנו בהקשר של היום העצוב הזה הוא ליאור אסולין ז"ל שנרצח במסיבת הנובה. הוא השתחרר מהכלא ורצה לחגוג יום הולדת ואת החיים החדשים שלו אחרי הבלאגן.

אופיר סער כתב בשעתו ב-וואלה ספורט על רגעים אייקונים ומשעשעים מהקריירה לו. אמנם זה לא בלבל של יוסי בניון ושמעון גרשון ואבי נמני אבל אסולין כן דמות שאני כילד שגדל על ליגת העל של תחילת שנות ה-2000 - בהחלט זוכר, החל מהעונה המטורפת שלו במכבי הרצליה. הוא היה חלוץ שאתה יודע שאם אתה מביא אותו יש לך 12-14 גולים בוודאות. קצת פזיז אבל מריח שערים, עובד קשה על המגרש. הצליח בבית"ר ירושלים לפני הגלאקטיקוס שלה, הבקיע גם בהפועל באר שבע, בבני יהודה ו…נכשל רק בהפועל ת"א.
זוכר שאחרי המקרה כעסתי על עצמי שנכנעתי לרעשים המגעילים מתוך המועדון - אסולין החמיץ נגד בית"ר ירושלים כמה מצבים ב-2:1 שלהם בבלומפילד ב-2007-08 ולא כבש גול בליגה. יחד עם “השמועות” על אהבתו להימורים - מהמועדון הפנו אליו את האש כאילו הוא מוכר אותנו.

לא יאמן איך הוא מבסוט על עצמו בסיפור הזה.
זה רמת המאמנים שיש לנו, חבל.

האיל שמצייץ זה איל שלנו או אייל אחר?

א. אני לא מצייץ.
ב. שם המשפחה שלי הוא לא “ברנר”.

השוער אריאל הרוש הודיע היום על פרישה מכדורגל קצת לפני יום הולדתו ה-38. כשליש מהקריירה העביר בבית"ר ירושלים שם גדל, רשם 20 הופעות במדי הנבחרת ויש לו גם גיחות לארבעה מועדונים בחו"ל.

חייב לומר שנתקלתי בהרוש לראשונה במשחק בבלומפילד ב-2008-09, טברטקו קאלה לא שיחק והרוש נתן הצגה. הפועל ת"א פירקה את בית"ר ירושלים 0:4 אבל הרוש עצר הכל. הוא היה שם בשנים לא טובות של בית"ר ופרשת הצ’צ’נים גמרה לו את הסיפור שם. מה שעצוב זה ששכחו ממנו ואף אחד לא מסוגל לשרטט את מסלול הקריירה שלו ללא ויקיפדיה. שיחק גם בהפועל בתקופה נוראית שלנו וירד איתנו ליגה. בקיצור, הייתי בטוח שיהיה היורש של דודו אוואט או משהו כזה, לא ברמה של יציאה לחו"ל אבל כשוער נבחרת וכזה שיהיה דומיננטי בליגה - וזה לא הצליח, וחבל. היה במועדונים גדולים בתקופות חשוכות, היה את עניין הפציעות בגב. פספוס גדול.

-שימו לב שלא רק שיש מחזור סופר-מרתק מחר אלא שבשל מחזורי אמצע השבוע - שלושת משחקי הפלייאוף העליון מחר, שניים מהם אדירים: הפועל באר שבע נגד בית"ר ירושלים בקרב על האליפות (20:30) | מכבי חיפה נגד מכבי תל אביב (20:15) זה תמיד מעניין| הפועל פתח תקווה נגד הפועל תל אביב גם לא רע בכלל (20:00). והכל בשעות גם די חופפות זה ממש כמו ערוץ הקיבוץ אולי פה ושם לזפזפ בין הערוצים. גם שני משחקים מהפלייאוף התחתון מתקיימים.

-עומר פרץ האריך את חוזהו בהפועל פתח תקווה עד 2028, חוזהו שודרג וגם סעיף השחרור עלה. המאמן שהעלה את הקבוצה מהליגה הלאומית ולקח אותה בפלייאוף העליון - נשאר בקבוצה עמה הוא מזוהה.

טוב לראות אותו ממשיך, הפועל פ"ת בידיים טובות, למרות שתמיד יש סיכון שהעונה הבאה לא תהיה טובה כמו זו וסביר שקבוצות גדולות היו פונות אליו [יש אוהדי הפועל ת"א שמפנטזים עליו - מקריאה בפורום שדים]. למשל רן בן שמעון שהיה כוח עולה בסוף העשור הראשון של שנות ה-2000 - קיבל את מכבי ת"א מהר וזה לא עבד.

בסופו של דבר זיו הוא ווינר. לא סתם הוא זה שהעלה את הפועל ירושלים ללאומית, ולא סתם שרד שם כמה עונות. צריך לזכור שזה מועדון שירידת ליגה עבורו היא לחלוטין בגדר תרחיש סביר. אם מסתכלים על זה ממבט על, כל קבוצה בסדר גודל התקציבים האלה אחרי מספיק עונות בסוף תרד ליגה מתישהו.

החיבור עם זיו היה מצויין. כמה שהוא איש מוזר – הוא באמת התחבר למועדון וגם נראה שהיה אסיר תודה על מה שנתן לו: אפשרות לאחד כמוהו, לא טיפוס שגרתי במיוחד, לבוא לעבוד בשקט משך שבע עונות. מספרים על איש שהתמסר טוטאלית, הכיר את כל שחקני הנוער, קבוצת הנשים, הכל. היה מדבר עם כל המאמנים, מעביר אימונים במחלקות צעירות ועובד כמו משוגע. מבחינת אהבה ותשוקה לכדורגל הוא טוטאלי. איש מקצוע אמיתי שמנסה לעשות את העבודה שלו הכי טוב גם אם פחות מעורבב בבראנז׳ה של הכדורגל. הוא ידע את זה על עצמו ולכן אהב לעבוד בהפועל ירושלים. גם היא אהבה אותו וסמכה עליו מאד, אחרי הרבה שנים של אנשי מקצוע כאלה ואחרים, הגיע מישהו שהאוהדים והמערכת סמכו עליו שהוא מקבל את ההחלטות הנכונות. האוהדים הבינו שבמצב התקציבי הנוכחי זה פחות או יותר מה שאפשר להשיג, אולי לגנוב פלייאוף מדי פעם.

היו לו לא מעט מינוסים: תקשורת בינאישית לא אידאלית, לפעמים היה מוחק שחקנים, הרכבים וחילופים הזויים לעיתים. היו גם רגעי שפל כמו השישה זרים וכו׳. מצד שני, עליית ליגה, נצחונות בדרבי והימנעות מהפסדים בשניה האחרונה, נצחונות על כל הגדולות ובראש המצעד הרגע הקסום הזה שלא יצא מהראש של אף אחד, לעולם: https://youtu.be/SChB5WV5JGo?t=166

למי שרוצה לשמוע את הבנאדם יותר באריכות:

אחרי אתמול ובעצם כמו שקורה רוב העונה - מחפש להתנחם בהפועל תל אביב. יש לנו משחק חוץ לא קל בכלל נגד הפועל פ"ת שתיראה אחרת לגמרי מהמשחק בטרנר שם הייתה שטיח. הפועל מזייפת יותר מדי במשחקי החוץ, לא כבשה הרבה זמן שער שדה, והדרבי היה מאוד מאכזב. אי אפשר לצפות שעצם החזרה של אנדריאן קרייב תשנה את הקבוצה ב-180 מעלות. שחקנים כמו סתיו טוריאל (הדריבל שלו דעך משמעותית, הוא צריך לעשות תנועות חכמות לעומק ולבעוט יותר). ועמנואל בואטנג מאכזבים מאוד והפועל שיש לה שחקנים טובים בהרכב - לא מסוכנת מספיק. אולי עכשיו כשקצת לחץ “ירד”, אין מולינו יריבה ספורטיבית גדולה מדי והבנו שאין צ’אנס באמת להתקרב למאבק האליפות - הפועל תשחק יותר טוב. פ"ת קבוצה טובה, מניעה כדור יפה, לא פשוט מולה והיא לא תשחק הגנתי כמו במחזור הסיום של הליגה הסדירה.

כרטיסים? ניסיתי לקנות הפעם אפילו בשביל הניקוד ולהעביר הלאה לחבר, כמובן שאין צ’אנס. זה כמו מעגל סגור. אני ב-10% האחרונים בגלל ניקוד נמוך. תוך שלוש דקות הכל נחטף.

כמה חיכינו, זה אתה דניאל דאפה? וואלה התרגשתי, הוא עלה לנו בהמון נקודות העונה - שכר לימוד, אבל לפעמים שוכחים שהוא ילד. כמה כיף לראות אותו מבקיע במצב לא פשוט ובדקה קריטית, חוגג בטירוף, ובעיקר את כל החברים שמחים בשמחתו וגם את אנשי הצוות על הספסל.

בגלל שזה משחק חוץ אני קצת יותר ‘סלחן’, אבל בגדול היו לי מחשבות לא טובות סביב רוב המשחק, כאילו אנחנו נהיה קישוט בפלייאוף. אם לא הגול הזה הרי שהפער ממכבי ת"א כבר היה חמש נקודות והפער ממכבי חיפה גדול, ובכושר הנוכחי שלנו אי אפשר לשמור על המאזן הביתי המושלם. ניצחון חשוב מאוד!

אני יכול לציין הרבה בעיות בהפועל אבל בראש ובראשונה משום מה כבר כמה משחקים [נניח המשחק הראשון אחרי החזרה מהמלחמה זה התאקלמות מחדש] - הקבוצה לא רצה, לא נלחמת, לא בטירוף, לא רעבה כמו בתחילת העונה, זה ממש לא אותו הקצב. הפועל קבוצה מאוד מוכשרת אבל היא לא יכולה לנצח בהליכה כי יש לה שחקן הכרעה אחד והוא בתקופה נוראית. היא לא יכולה לנצח בהליכה בטח לא קבוצת צמרת ובטח לא במשחק חוץ.

הפעם אליניב ברדה קצת התחכם בהרכב בעמדת המגן השמאלי - דורון ליידנר היה לא רע בכלל בדרבי אז למה אין המשכיות? עמית למקין שחקן עם רגל ימין והוא שיחק בצד שמאל.

אגב רק לויזו עבר לעמדה בכנף ימין והצליח לבשל שער באומנות, סוף-סוף. סתיו בכושר מזעזע, כבר לא נע לעומק, לא בועט, לא עובר שחקנים, ההגבהות חלשות מאוד. אני חושב שברדה חייב לשנות דברים כי הקבוצות למדו אותנו. סתיו צריך לשחק כחלוץ שני ולהיות באמצע אולי. וגם אפשרות לנסות שני חלוצים או אלטמן כחלוץ שני זו אפשרות. עמנואל בוטאנג סיים מבחינתי את שלב ההתאקלמות.

היה משחק עונה אדיר אתמול, 2:2 גדול בין הפועל באר-שבע לבית"ר ירושלים. הזוי מבחינתי שמה שתפס את מרבית תשומת הלב בכלי התקשורת זה “העימות” בין החברים הטובים לשעבר טל בן חיים וברק יצחקי. גם אם טב"ח מחפש ‘לנקום’ ביצחקי, השאלה שלו על החלפת עומר אצילי הגיוני ובמקום לדעתי על אף הקאמבק של בית"ר.

אהבתי את המשחק כי היו אנרגיות מעולות, משחק מרחבה לרחבה, כמובן דרמה אדירה. כמובן שהייתי בעד ב"ש אבל זה משאיר את הליגה שהכל פתוח עד לאליפות. לא יאומן שב"ש איבדה את היתרון 0:2 הזה, היא באמת קצת נרדמה ובסיום המשחק כשבית"ר ממש הפקירה - היו לה החמצות נוראיות, בעיקר זו של קנגאווה שהוא השחקן הכי טוב בארץ.
בית"ר לדעתי הייתה קצת פרוצה במרכז השדה, ירדן שועה במשחק לא טוב, ועומר אצילי כבר פחות עושה את החיתוך לאמצע ושולח בעיטה לחיבור אבל המיקום וחוכמת המשחק והקלאץ’ תמיד יישארו. ואז בא ה-2:2. אי אפשר להספיד אותה בשום מצב ולעולם. טונות של אופי וטונות של גולים מאוחרים.

שיטת הפלייאוף העליון פשוט מושלמת לכדורגל הישראלי, חבל שבנוכחות מלאה של הגדולות דווקא נציגות ״הקלאסיקו״ הישראלי נמצאות יחסית בשפל.

ואם כבר דיכאון, אז קשה להסביר את היחס המזעזע כלפי גיא מלמד. השחקן היחיד שמביא קבלות לא מקבל 90 דקות וזוכה לכתף קרה מבכר ומהמועדון? איך אפשר להסביר את זה?

ראיינו את גיא מלמד ואמרו לו “ברק בכר אמר שאתה יודע למה אתה לא בהרכב” והוא ענה כמו גבר אמיתי. לא עצבני, לא נסער, לא פלט שום מילה - ואני בטוח שבפנים הוא מתוסכל. אם אתה מוציא אותו מהרחבה אין לו יותר מדי איכויות וחיפה צריכה שחקן יוצר אבל בנוסף ולא במקומו.
סיכוי טוב שמכבי חיפה תהיה בלי אירופה בעונה הבאה - היא חייבת לנצח את הפועל תל אביב במחזור הבא כדי שיהיה לה עוד צ’אנס. החזרה של ברק בכר הייתה טעות.

ברק בכר זה מאמן שצריך הרבה תנאים כדי להצליח. אחד מהם זה סגל טוב ורצוי אם יהיה שם מתחילת העונה.

עצם העובדה שהוא שלף לא מעט שחקנים מהנוער זה סימן של חוסר אמון בסגל.

נראה מי יהיה המנהל המקצועי בקיץ ואיך תהיה העונה הבאה, אבל אסור לפטר אותו שוב.