בוקר טוב, היום הפועל תל אביב מארחת את בית"ר ירושלים. שיניתי תוכניות כאילו חזרתי 15 שנה אחורה בזמן. רציתי לבקש עזרה מידידה ולפרסם איזה וידאו באינסטגרם עם כמה גולים מרגשים שלנו נגד בית"ר [הבעיטה החופשית של אלטמן העונה, שער האליפות של ערן זהבי כמובן, הגולאסו של דימיטאר טלקיסקי ואיזה גול של פיני בלילי מ-2002 או סימרוטיץ’ מעונת הדאבל] - ו-ויתרתי מטעמי נאחס.
המשחק הזה מרגיש כל-כך חשוב, אחד הגורליים בשנים האחרונות למען האמת. היריבות בין הקבוצות עצומה כמובן ואין כמו לחרבן להם את האליפות (מדבר על משאלת לב - אני חלילה לא מזלזל בהם - זו קבוצה נפלאה ובלתי שבירה) וגם לסגור חשבון באמת אולי על החמישייה המשפילה בבלומפילד ב-2024 כשחזרתי בוכה מהמגרש ויצאתי לפני. מעבר לכך אני אזרוק את הקלישאה: העונה הבאה, כנראה עם אירופה - מתחילה כבר במשחק כזה כמו היום. להסתכל לקבוצה גדולה בלבן של העיניים, לתת פייט ואולי לנצח.
בבלומפילד כל הכוכבים התחברו ואנחנו עם מאזן מושלם וזה פסיכי לחלוטין, 13 מ-13 זה משהו שלא היה לקבוצת הדאבל (אשכרה לא ניצחנו בשלושת משחקי הבית הראשונים), אנחנו מרחק ניצחון אחד משיא ליגה. בכל משחק יש אווירה מדהימה ואנרגיות והמזל גם לטובתינו. הפועל בבית משחקת מעל למה שהיא מסוגלת ובחוץ להיפך בכמה דרגות פחות. ה-2:3 על בית"ר היה המשחק הכי טוב שלנו העונה, זה היה בתחילת הדרך ובית"ר השתפרה מאז מאוד, ככה אני רואה את הפועל ‘בחלום שלי’.
יכול להיות שבכל הרכב שלא היינו בוחרים - זה לא יספיק נגד בית"ר הקבוצה החמה בליגה. לא נשברת מפיגור, ירדן שועה בשיאו, עומר אצילי שוב שווה גול למשחק, אין לה ממש נקודות תורפה מעבר לשוער אולי. ועדיין אני די חושש שהבחירות של אליניב ברדה מחלישות אותנו. חבל שדורון ליידנר קיבל צהוב כי הוא היה מאלץ את אצילי גם להגן עליו. עמית למקין זה בטח לא פיתרון כבר עדיף את מרקוס קוקו בשמאל. ודווקא במשחק כזה בלי פלקאו? הוא הגרזן שלנו באמצע, מחלץ כדורים בחסד, אין סיבה לעשות ‘חישובים’ לדרבי והמשחק הזה הוא הכי חשוב. אל-ים היה צריך לשחק יחד איתו ועם קרייב. אגב גם פלקאו ובעיקר קרייב היו נוראיים בשבת. פלקאו היה זה שצריך להידבק לשועה.
אל-ים הציג דקות טובות נגד מכבי חיפה למשל אבל בית"ר קבוצה הרבה יותר טובה, הוא עדיין שחקן חסר ניסיון שיכול לקבל כרטיס צהוב מהיר או לבצע יותר מדי עבירות וזה מסוכן.
הפועל תצטרך את פרנאן מאיימבו בשיאו ולדעתי הוא משחק טוב, כמובן את אסף צור ואת לויזו. וכמובן שלויזו צריך לשחק בכנף ימין עם הדריבל הנהדר שלו ולהחליף מקומות עם סתיו טוריאל שלא מצליח לעבור שחקנים, חסר ביטחון, סובל מכושר גופני ירוד לטעמי. שחקן גדול מתעלה ברגעים גדולים וזה הזמן של סתיו להחזיר. עומרי אלטמן אוהב מאוד את המשחקים נגד בית"ר, אבל הוא פתח בשבת ולא יכול לעמוד בעומס כזה, יהיה קלף מהספסל אולי. שאנדה סילבה דריבליסט בחסד אבל זה לא מספיק. נקווה שהחלוץ שייבחר לא יגרום לנו לשחק בעשרה שחקנים.
זה אתגר ענק היום עבורינו - לשחק עד טיפת הזיעה האחרונה, לא לוותר, להאמין. לפתוח באיזה גליץ’ אגרסיבי ולהראות לבית"ר שאנחנו פחות טובים אבל לא פראיירים. יאללה הפועל!