הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

בוקר טוב, היום הפועל תל אביב מארחת את בית"ר ירושלים. שיניתי תוכניות כאילו חזרתי 15 שנה אחורה בזמן. רציתי לבקש עזרה מידידה ולפרסם איזה וידאו באינסטגרם עם כמה גולים מרגשים שלנו נגד בית"ר [הבעיטה החופשית של אלטמן העונה, שער האליפות של ערן זהבי כמובן, הגולאסו של דימיטאר טלקיסקי ואיזה גול של פיני בלילי מ-2002 או סימרוטיץ’ מעונת הדאבל] - ו-ויתרתי מטעמי נאחס.

המשחק הזה מרגיש כל-כך חשוב, אחד הגורליים בשנים האחרונות למען האמת. היריבות בין הקבוצות עצומה כמובן ואין כמו לחרבן להם את האליפות (מדבר על משאלת לב - אני חלילה לא מזלזל בהם - זו קבוצה נפלאה ובלתי שבירה) וגם לסגור חשבון באמת אולי על החמישייה המשפילה בבלומפילד ב-2024 כשחזרתי בוכה מהמגרש ויצאתי לפני. מעבר לכך אני אזרוק את הקלישאה: העונה הבאה, כנראה עם אירופה - מתחילה כבר במשחק כזה כמו היום. להסתכל לקבוצה גדולה בלבן של העיניים, לתת פייט ואולי לנצח.

בבלומפילד כל הכוכבים התחברו ואנחנו עם מאזן מושלם וזה פסיכי לחלוטין, 13 מ-13 זה משהו שלא היה לקבוצת הדאבל (אשכרה לא ניצחנו בשלושת משחקי הבית הראשונים), אנחנו מרחק ניצחון אחד משיא ליגה. בכל משחק יש אווירה מדהימה ואנרגיות והמזל גם לטובתינו. הפועל בבית משחקת מעל למה שהיא מסוגלת ובחוץ להיפך בכמה דרגות פחות. ה-2:3 על בית"ר היה המשחק הכי טוב שלנו העונה, זה היה בתחילת הדרך ובית"ר השתפרה מאז מאוד, ככה אני רואה את הפועל ‘בחלום שלי’.

יכול להיות שבכל הרכב שלא היינו בוחרים - זה לא יספיק נגד בית"ר הקבוצה החמה בליגה. לא נשברת מפיגור, ירדן שועה בשיאו, עומר אצילי שוב שווה גול למשחק, אין לה ממש נקודות תורפה מעבר לשוער אולי. ועדיין אני די חושש שהבחירות של אליניב ברדה מחלישות אותנו. חבל שדורון ליידנר קיבל צהוב כי הוא היה מאלץ את אצילי גם להגן עליו. עמית למקין זה בטח לא פיתרון כבר עדיף את מרקוס קוקו בשמאל. ודווקא במשחק כזה בלי פלקאו? הוא הגרזן שלנו באמצע, מחלץ כדורים בחסד, אין סיבה לעשות ‘חישובים’ לדרבי והמשחק הזה הוא הכי חשוב. אל-ים היה צריך לשחק יחד איתו ועם קרייב. אגב גם פלקאו ובעיקר קרייב היו נוראיים בשבת. פלקאו היה זה שצריך להידבק לשועה.

אל-ים הציג דקות טובות נגד מכבי חיפה למשל אבל בית"ר קבוצה הרבה יותר טובה, הוא עדיין שחקן חסר ניסיון שיכול לקבל כרטיס צהוב מהיר או לבצע יותר מדי עבירות וזה מסוכן.

הפועל תצטרך את פרנאן מאיימבו בשיאו ולדעתי הוא משחק טוב, כמובן את אסף צור ואת לויזו. וכמובן שלויזו צריך לשחק בכנף ימין עם הדריבל הנהדר שלו ולהחליף מקומות עם סתיו טוריאל שלא מצליח לעבור שחקנים, חסר ביטחון, סובל מכושר גופני ירוד לטעמי. שחקן גדול מתעלה ברגעים גדולים וזה הזמן של סתיו להחזיר. עומרי אלטמן אוהב מאוד את המשחקים נגד בית"ר, אבל הוא פתח בשבת ולא יכול לעמוד בעומס כזה, יהיה קלף מהספסל אולי. שאנדה סילבה דריבליסט בחסד אבל זה לא מספיק. נקווה שהחלוץ שייבחר לא יגרום לנו לשחק בעשרה שחקנים.

זה אתגר ענק היום עבורינו - לשחק עד טיפת הזיעה האחרונה, לא לוותר, להאמין. לפתוח באיזה גליץ’ אגרסיבי ולהראות לבית"ר שאנחנו פחות טובים אבל לא פראיירים. יאללה הפועל!

אומרים שתמונה שווה אלף מילים אבל תנו לי להיות קצת דרמה-קווין. חששתי מהמשחק הזה ולקחתי בחשבון אפשרות שנפסיד אבל זה קצת שובר לב מה שהיה היום. אני לא יודע אם אני אשמח כמו שחשבתי אם הפועל ת"א תנצח בדרבי בשבת למשל ולא ניצחנו שני דרבים מאז עונת הדאבל. לנו יותר מתאים אגב שהמשחק היום יהיה בוקס בפנים ותחילת ההתדרדרות בפלייאוף התחתון. ניצחנו את הנמושות והפסדנו לחזקות.

אני לא רוצה להיות כפוי טובה, זו עונה עם קסם והמאמן שלנו לחלוטין חלק מזה, האווירה ביציעים מדהימה, לא מזלזל ב-13 מ-13 עד היום אבל התזמון של הפסד הבכורה הוא כל-כך מגעיל. הכתרנו את בית"ר ירושלים, האדום היה שטותי, בישלנו להם את הגול על מגש של כסף.

דווקא אחרי האדום למרות שעומר אצילי למשל בעט שוב חלש - הפועל חילצה יותר כדורים, למרות קושי עצום הגיעה למצבים אבל כרגיל החלוץ שלנו לא מסוגל לתת גול וסתיו טוריאל שהיה נפלא חצי שני - כבר העביר לרגל שמאל והכדור לא נכנס. זה כל-כך לא פייר. אני גאה בקבוצה וזו הפועל של העונה שקשה מולה בבלומפילד והיא נלחמת עד לרגע האחרון.

בית"ר קבוצה כמעט ללא נקודות תורפה אמיתיות למעט השוער, עשו את המוטל עליהם, לגיטימי שביזבזו זמן. כמעט כולם שם מהירים, הרוב חזקים פיזית, טכניקה נהדרת עם הכדור, מפעילה לחץ מעולה. מגיע להם לזכות באליפות. לא הגיע להם לנצח היום.

השיפוט גם כן היה קטסטרופה כל 50-50 הלך איתם, לא רוצה סתם להכריז דברים כשאני כועס ועצבני ומאוכזב ולא ראיתי הילוך חוזר לשום דבר. אבל הרגיש לי שהוא התעלם מעבירות עלינו ולא שלט במשחק וזה גדול עליו.

פה ושם השנה העזתי להעביר ביקורת על אליניב ברדה שבתקשורת תמיד מגינים עליו [לא בפורום ‘שדים’ למשל]. שיסביר לי גאון הדור איך הוא מוותר על לוקאס פלקאו במשחק כזה. למה אפילו לא על הספסל. איך הוא בוחר באל-ים. תראו מה כתבתי לפני המשחק. וזה לא רק זה והאדום המטופש הזה שלו. שאנדה סילבה היחיד שלא רעדו לו הוובוס בחצי הראשון - והוא מחליף אותו ומשאיר את שאנדה. ועומרי אלטמן נכנס ממש מאוחר. והוא מוציא את סתיו דווקא במשחק טוב. שים אותו באמצע, תגוון. המגן השמאלי שלנו היה עמית למקין וזה לא חכם גם אם אצילי קצת נראה כבד בתנועה.

יש לנו לדעתי את הבלמים הטובים בארץ, השילוב ביניהם מעולה, שניהם מהירים וחזקים אבל עם יתרונות נוספים. צ’יקו נתן להם מתנה והוא במשחק לא טוב המשיך כל הזמן להתחכם. אם זה לא הערב שלך תן פס פשוט. ומאיימבו אני לא מבין למה הוא לא יצא לשחקן של בית"ר, כנ"ל אסף צור - וחשב על למנוע את מסירת הרוחב. זו טעות הכי קשה שאפשר לעשות מצד בלם. שיחקתי בלם בילדים.

משהו אחרון: הייתה כמו אבוקה שנזרקה לדעתי מחוץ למגרש וכמעט פגעה שם בצוות של מד"א, זה כל-כך מסוכן ומעצבן ומטומטם. לא דיווחו על זה בחדשות משום מה. אבל כל הכבוד לשני הקהלים על אווירה מחשמלת במגרש.

כמובן עוד משחק שהשופטים דופקים את מכבי חיפה
לא מספיק הקבוצה בעונה חרבנה וכלום לא הולך לשחקנים, גם כשאיכשהו כן קצת זורם בא השופט ומוודא הריגה.

גם במשחק של הפועל תל אביב נגד בית"ר ירושלים היה שיפוט קטסטרופלי שפגע בנו קשות, וזה אותו שופט שהחמיר איתנו מאוד בהפסד למכבי נתניה העונה בסיבוב הראשון - אביב קליין שמו. הכשלה על לואיזו זכתה להתעלמות ואפילו לא נבדקה ב-VAR, צהוב שני ללוקה גדראני. המשחק כל הזמן נעצר, כל 29 שניות בממוצע, וברוב המשחק זה פגע דווקא בהפועל, בעיקר בחצי השני. אני לא זוכר כבר הרבה זמן שופט שגרם לי לכל-כך הרבה תסכול.

הסיבוב הראשון של הפלייאוף העליון הסתיים, חמישה משחקים מאחורינו, קרב האליפות פתוח עם פער של נקודה לטובת בית"ר ירושלים. הפועל תל אביב ביתרון מרשים על מכבי חיפה ואמורה להבטיח אירופה בקרוב. הקבוצה היחידה שהפסידה בכל משחקיה ובחלקם נראתה מזעזע - במשחקי החוץ - היא הפועל פ"ת השישית.

מספר הנקודות שהשיגו בפלייאוף העליון:
1.בית"ר ירושלים - 4 ניצחונות ותיקו - 13 נקודות
2.מכבי תל אביב - 4 ניצחונות והפסד - 12 נקודות
3.הפועל באר שבע - 3 ניצחונות, תיקו והפסד - 10 נקודות.
4.הפועל תל אביב - 2 ניצחונות ו-3 הפסדים - 6 נקודות
5.מכבי חיפה - ניצחון ו-4 הפסדים - 3 נקודות
6.הפועל פתח תקווה - 5 הפסדים - 0 נקודות

מה נשאר להן עד סוף העונה?
בית"ר ירושלים: מכבי חיפה (חוץ), הפועל באר שבע (בית), מכבי תל אביב (חוץ), הפועל פתח תקווה (חוץ) הפועל תל אביב (בית)
הפועל באר שבע: הפועל פתח תקווה (חוץ) בית"ר ירושלים (חוץ), הפועל תל אביב (חוץ), מכבי תל אביב (בית), מכבי חיפה (בית)

אני מזכיר, בית"ר ירושלים מארחת את הפועל תל אביב בטדי במחזור הסיום של הליגה. זה קרה בפעם האחרונה ב-2010, אלוהים ישמור.
מעבר לכך, לבית"ר יש הזדמנות גם לנצח סוף-סוף מבחינתה את הפועל באר שבע, בטדי, להפגין את האופי שהפגינה בטרנר למשל. יש גם את עניין המשחקים הרצופים, ב"ש פתאום בשלושה משחקי חוץ אחד אחרי השני.

ליגת העל: מחזור 32 בפלייאוף העליון ומחזור 31 בפלייאוף התחתון

פעם אבי לוזון אמר באחד המשפטים הכי מצחיקים בתולדות הכדורגל כאן - שזו הליגה השישית בטיבה באירופה. אז לא ממש, אבל אולי הליגה השישית הכי מרתקת בעולם? אפשר לפרגן לה. החלק הראשון של הפלייאוף העליון נגמר, הקצב המטורף נמשך. למנצחות כמו בית"ר ירושלים עם ה-0:1 הענק בבלומפילד וכן הפועל באר שבע שחיכתה עד לדקה האחרונה בסמי עופר - אין זמן לשמוח. ולמפסידות - הפועל תל אביב שנכנעה לראשונה העונה בביתה ורואה את המקום השלישי קשה מרגע לרגע, וכן מכבי חיפה שכבר הרגישה את הנקודה - אין זמן להתאבל על מה שקרה.

הפער בפסגה ממשיך לעמוד על נקודה. והפעם במקביל: בית"ר ירושלים המוליכה תתארח בסמי עופר אצל חיפה בתקווה לסמן V על עוד צעד קטן בדרך לאליפות. בית"ר מסתדרת נהדר עם הירוקים בשנה וחצי האחרונות. הפועל ב"ש תתארח במושבה אצל הפועל פ"ת, היחידה שלא הוציאה נקודות בפלייאוף, נראית סחוטה וגמורה ולא בנויה לעומס הזה.

הדרבי התל-אביבי גם ב-20:30, ולראשונה מזה שנים ארוכות זה לא המשחק שנבחר למרכזי. הפועל רוצה לקום מהבאסה ולעשות מה שלא עשתה הרבה זמן - לנצח שני דרבים בעונה (לא קרה מאז הדאבל ב-2009/10). היא בונה על היכולת הטובה שהציגה בעשרה שחקנים נגד בית"ר, על מאזן הבית הנפלא, ועל צמצום הפערים. הצהובים חגגו גם ביום שאחרי רוני דיילה עם 0:4 על פ"ת בבלומפילד ודור פרץ שהכריע את הדרבי הקודם ומשום מה עדיין לא האריכו לו חוזה - ימשיך להוביל.

בתחתית נחו באמצע השבוע, נקווה שהם חזרו עם הרבה אנרגיות. בני ריינה מארחת את הפועל ק"ש כשהפער במוטיבציה נראה די ברור. ריינה מאמינה, רחוקה ארבע נקודות מהפועל ירושלים שהפסידה למכבי נתניה, ולועגת למי שכבר הוריד אותה ליגה. הקבוצה מהבירה תארח את בני סכנין בטדי למשחק “על שש נקודות” כמו שאומרים. גם במ.ס אשדוד כאוס, מסתבכת כהוגן אחרי שהציגה משחק מביש נגד עירוני טבריה. היא פוגשת את הפועל חיפה בסמי עופר. עירוני טבריה נגד מכבי נתניה במשחק נוסף.

לוח המשחקים:

יום שבת:
מכבי בני ריינה - עירוני קריית שמונה, 20:15
הפועל פתח תקווה - הפועל באר שבע, 20:30
מכבי חיפה - בית"ר ירושלים, 20:30
הפועל תל אביב - מכבי תל אביב, 20:30

יום ראשון:
הפועל חיפה - מ.ס אשדוד, 20:00
הפועל ירושלים - בני סכנין, 20:00
עירוני טבריה - מכבי נתניה, 20:00

מצד אחד זה טוב שהמשחק הקרוב אחרי ההפסד הטראגי לבית"ר ירושלים זה דרבי שברוב הזמן חשוב ומרגש יותר, ומצד שני אני כן חושש מהסגל שייפול מהרגליים, וההשלכות של הפסד נוסף יכולות להיות קשות - הולכים לים, התדרדרות בשאר משחקי הפלייאוף הנותרים.

רוצה לראות תגובה של הפועל תל אביב באה זועמת להוציא את התסכול שהצטבר מהמשחק האחרון ואולי גם מהדרבי הקודם. דווקא בעשרה שחקנים הפועל שיחקה לא רע בכלל. אני רוצה לראות קבוצה יוזמת שמאמינה בעצמה, קבוצה שלוחצת גבוה, קבוצה שיודעת לעמוד בלחץ, ובהתאם למשחק האחרון גם קבוצה שלא מוותרת כי ניצחנו הרבה משחקים בדקות האחרונות - למעשה את שלוש הקבוצות הטובות בליגה.

שוב אני אומר, לא משנה אם מכבי תל אביב הושפעה ממה שקרה על הקווים או לא - זו הגירסה הכי חיוורת שלה מזה זמן רב. די ברור שצריך לשמור על דור פרץ שמצטרף מדהים מקו שני, גם רוי רביבו מסוכן מאוד וכמובן כל כנף שמאל.

על כן, סתיו טוריאל שהציג מחצית שנייה מעולה נגד בית"ר וגורם לי לפתח שוב תקוות - צריך לתרום יותר בהגנה, להפסיק לשכב על הדשא אחרי שהכדור הולך לאיבוד. אני בכלל הייתי רוצה לראות את לויזו משחק בכנף ימין ואת סתיו באמצע כחלוץ שני כי הוא בקושי עובר שחקנים.

הפעם ההרכב של אליניב ברדה נראה הגיוני יותר. בלי אלתורים בעמדות המגינים או במרכז השדה. לוקאס פלקאו היה חסר לנו מאוד נגד בית"ר וגם דורון ליידנר שמרגיש בנוח עם הכדור ויכול לנצל שטחים. אני לוקח בחשבון שיש פער גדול בין לשחק טוב מההתחלה במשחק לחוץ לבין לעלות בצורה טובה מהספסל אבל רועי אלקוקין ראוי להזדמנות ואין לנו הרבה אפשרויות אחרות. אולי ניצחון מחר יוכל להשכיח קצת מהבאסה של הימים האחרונים, מגיע למגרשים שעתיים לפני.

אולי זו דל"פ - הפלייאוף זה המבחן של ברדה. מקום רביעי עם התקציב והסגל שלנו וביחס לעונה פח של מכבי חיפה - זה לא סנסצייה. עכשיו זה המאני-טיים. ניצחנו בפלייאוף את הקבוצות שפחות טובות מאיתנו. הכדורגל קצת השתפר. חשוב מאוד לפתוח את המשחק כמו שצריך. לא זוכר אותנו נותנים גול מהיר למשל כבר הרבה זמן, נגד הגדולות זה קרה נגד באר שבע אבל אחרי מתנה של השוער שלהם. גם פורטונה תמיד מבורכת, צריך קצת מזל. יאללה הפועל

והנה קיבלתם תוך 20 דקות בשני אירועים את תמצית הלוזריות של הפועל מול הווינריות של מכבי.
שחקן הקלאץ שלנו טוריאל עם פנדל של ילדה קטנה והרי גול פה וכל המשחק אחרת. ומולו דור פרץ בסיומת קטלנית אחרי אלכסון אדיר לעומק (מתי בהפועל יבינו שצריך להיצמד אליו?).

פתחנו נהדר ואנחנו גם קבוצה טובה יותר אבל תמיד זה נגמר אותו דבר זה יהיה שבוע של שברון לב. כל הזמן אנחנו צריכים לרדוף נגד הגדולות.

טוריאל לא הגיע לפלייאוף - וזה המאני טיים. בקהל היה תסכול שלא לואיזו בעט. נחכה לאלטמן ונקווה לנס. בואטנג טוב עם הגב אבל לא מאיים על השער.

אז הצלחנו להשוות אבל זה תיקו שכולו הפסד. מעניין את הסבתא שלי ששיחקנו טוב. פראיירים שוב כמו נגד בית"ר

וואלה עברו עשר שעות מאז הדרבי, קראתי הרבה תגובות בפורום שדים, ומה אמרו מצד המועדון, וראיתי את התקציר שוב והתחושה של הבאסה עדיין לא עוברת. אם בפיגור 1:0 הייתי בדאון ענק - גם בגלל מה שמצפה לי היום - והמשכתי לעודד בטירוף כמובן בכל-זאת - אז אחרי הגול של רוי קורין חזר לי 15% מהצבע לפנים, לא יותר.

אני חושב שרק אם במועדון ינהגו בדיוק בגישה הזו וכל אוהד יגיד - יופי שהפועל שיחקה עד לרגע האחרון והפגינה סוג של אופי - אבל אנחנו כבר לא שמחים בתיקו והמשחק הזה כישלון - רק ככה המועדון הזה יחזור למקום הראוי לו, וזה לא המקום הרביעי. אם המצב היה הפוך עם פערים כל-כך גדולים במשחק ובהרכב - מכבי הייתה נותנת לנו רביעייה או חמישייה ולא מרחמת, לא מפספסת ככה מול השער, לא מפגינה לוזריות.

דווקא כי כבר עכשיו יש לי ציפיות מהקבוצה ומשום שבלומפילד הוא מבצר - זה חורה לי מאוד ה-1 מ-6 הזה, הפועל נמדדת במשחקים האלה ולא מול מכבי חיפה והפועל פתח תקווה. כבשנו שער אחד! זה מדהים שבפלייאוף הכדורגל שלנו קצת יותר טוב [למעט המשחק נגד באר שבע בחוץ] בהשוואה לליגה הסדירה ועכשיו כלום רק מחמאות. זה מעט מדי בעונה כזו לנצח את מכבי פעם אחת בלבד ולעוף מולם בגביע. אני לא מתייחס למשחק שבוטל.

תנו מבט על הנתונים שהבאתי, אני חושב שזה היה חד-צדדי לא פחות מאשר הדרבי המדכא ההוא ב-2009-10 כשמכבי אז שיחקה עם שלושה בלמים ואכלה את השעון ופגשנו את המשקוף והקורה וכדומה ואנשים ירדו על הבירכיים בסיום המשחק, הראש באדמה, ובכו בשער 5. כמה זה היה חד-צדדי אשכרה 19:1 בבעיטות לשער. הם לא היו מחמיצים את המצבים האלה של רועי אלקוקין - אתה שחקן כדורגל מה אתה צריך את הכדור מאה אחוז נוח? זה לא עובד ככה. או לויזו עם הראש וכדומה שלא נדבר על הפנדל העלוב של סתיו.

צור - 5
קוקו - 7.5
מאיימבו - 7
צ’יקו - 6
ליידנר - 5.5
פלקאו - 7
קרייב - 7
אלקוקין - 5.5
טוריאל - 6
לויזו - 6.5
בואטנג - 5.5

נ.ב: מחזה מחריד אתמול ולא בפעם הראשונה בשער 7. אני כילד לא אהבתי את ההרפתקאות האלה של הלקחת סיכונים ולעשות רושם. ילדים קופצים מלמעלה למטה כדי להיות בגוש המעודד. זה מסוכן. הסדרנים בהתחלה לא מאפשרים זאת ובשלב מסוים אחרי שכמה מסתננים ‘גוברים’ עליהם - אף אחד לא משגיח. והכי גרוע שהיו כאלה שכן ניסו למנוע זאת אבל מושכים את הבן-אדם שהוא חצי באוויר וזה מסוכן. צריך לעבור בכל בתי הספר בארץ ולהראות את התמונות האלה. מטומטמים.

מכבי חיפה והנוער שלה עשו שיעור בצניעות לביתר ולשחקנים שלה.

אם בכר חכם שימשיך להריץ רק את הנוער לראות מי ראוי לשנה הבאה.

דור, אלה קלישאות של כדורגל. מה שקרה אתמול הוא משחק שהפועל תל אביב צריכה הייתה לנצח והפסידה כי כדורגל וכי קשה לשבור מחסום פסיכולוגי אחרי עשור פלוס. אם הדרך היא החשובה לטווח הארוך - אתה צריך להיות מרוצה. אם רק התוצאה חשובה - אז המשחק שניצחתם בשניה האחרונה נגד באר שבע הוא מוצלח יותר מאתמול כי מה שמשנה זה רק השפיץ של הנעל.

אני לא מסכים איתך בכלל אנחנו קבוצה טובה יותר ממכבי תל אביב העונה. כבר ניצחנו דרבי, בכדורגל הדברים קורים מהר. אז כמה זמן אנחנו צריכים להישאר במוד של תבוסתני נגדם, 12 השנים הרעות הסתיימו. אין להם כמעט אף שחקן מאיים חוץ משני אלה שיצרו את השער באמת באומנות. לנצח דרבי אחד בעונה הזו ביחס לסגלים וליכולת על פני רוב העונה - זה כישלון.

זה לא עניין התוצאה במשחק אחד. זה גם להפסיד לבית"ר כשאנחנו הרבה יותר טובים ועוד בעשרה שחקנים, וגם בדרבי הקודם לא הגיע לנו להפסיד אבל זה כבר מתקזז עם הדרבי של צ’יקו. הפלייאוף הוא המבחן שלנו. הכדורגל השתפר קצת זה כן.

יש בעיה שלא הובלנו דקה באף דרבי ליותר מכמה שניות [אחרי הגול של צ’יקו למעשה השופט שרק לסיום] וגם מעט דקות נגד בית"ר ירושלים [19 דקות למעשה]. נגד הפועל באר שבע בבלומפילד לא היינו טובים.

אני לא יודע למה אתה קורא שיעור בצניעות ומה השאיפות שלך אבל ממה שאני ראיתי (וגם לפי הסטט׳) בית״ר די ישבה על מכבי חיפה ולפחות 2 מתוך 3 הגולים היו במתפרצות כשבית״ר מנסה להשוות/לצמק.
ה3-0 לא ממש משקף את מה שקרה על הדשא.

מכבי חיפה צריכה לשאוף ליותר מזה.

שאיפות? 5 מחזורים לסיום העונה לא נוכל להדביק פער של 20 נק’, צריך גם להיות ראלי. גם מקום רביעי לא כזה ריאלי, אבל להריץ את הנוער ושחקנים לעונה הבאה זה הדבר היחיד שנאר למכבי חיפה, ואני גם לא יודע אם שווה אירופה או שעדיף להתמקד בלעשות הכנה כמו שצריך לעונה הבאה.

אני מבין שראית את הדרבי ושנפל לך השידור העברת למשחק הזה. בחצי שעה הראשונה עד שפ עו את דון מכבי חיפה שלטה במרכז המגרש והגיעה ליותר מצבים, אחרי היציאה של סדריק איבדו הראש ומרכז המגרש ומשם היותר מצבים של ביתר, גם בחצי השני ביתר פתחו חזק ב 5-10 דקות הראשונות ואז המשחק התאזן יותר עד שחיפה השתלטה על המרכז השדה ושלטה שוב במשחק.

אני זוכר אולי 2 מצבים אמיתיים של ביתר לגול, כל השאר לא היו בכיוון. הראשון אחרי 30 שניות מטעות של ירמקוב במסירה לשחקן שלהם. עדין מכבי חיפה הייתה יותר קרובה להבקיע עוד גול מאשר ביתר.

מסכים שצריך לשאוף ליותר מזה אבל בהינתן המצב…
גם שבוע שעבר לא נפלו מבאר שבע ורק טעות שיפוט בדקה 90 הביא לבאר שבע את הניצחון.

ותשים לה להרכב של מכבי חיפה יותר מחצי מהנוער, והם עדיפים על מה שיש בסגל.

בית"ר הייתה הרבה יותר טובה אבל אי אפשר לדבר על מזל אחרי שהיא די שדדה את הפועל תל אביב. מבחינתה הייתה נפילת מתח טבעית ומעבר לכך עומר אצילי וירדן כהן פתחו על הספסל, אולי זה העניין אבל זו גם חלוקת עומסים לגיטימית בהתחשב באיך שמכבי חיפה הייתה כל העונה. לוקה גאדראני נעדר בשל צהובים ובלעדיו ההגנה פחות טובה. כאן כבר לא היה לברק יצחקי מה לעשות.

הקבוצה עצמה לא זילזלה (השער השני קצת מביך ברמת ההיפקרות) אבל לפי התגובות ברשת אפשר היה לחשוב שבית"ר ירושלים כבר הוכתרה רשמית [הלו - תיכף מחכה לכם הפועל באר שבע]. בכל מקרה “הרשת” מטומטמת ורוב האוהדים קשה להם להתאפק מכל המחנות.

ראית את המשחק?

שמע זה הדף מסרים של ניסן קניאס הדבר הזה…

למה מוד תבוסתני אבל, זו הנקודה שלי. לא נראיתם תבוסתנים בכלל, הייתם טובים יותר. זה פשוט לוקח זמן. לתת לך את ריאל מדריד כדוגמה?

אני אומר, פשוט: עשיתם מה שצריך ולא נכנס הכדור

לא אוהב אותו ולא יכול לשמוע אותו, כל יומיים עם דעה אחרת.
אתה טוען שביתר לא באו זחוחים שחשבו שבאו ליום כייף בסמי עופר, ככה זה היה נראה מיצחקי והשחקנים שלו.
ואני יכול להגיד לך בוודאות שזה הייתה ההרגשה מצד האוהדים של ביתר, לא חסרים לי חברים אוהדי ביתר שחשבו שהם הולכים לתת שלישיה רביעייה מול הנוער שלנו.

היום בפלייאוף העליון מחזור 33:

הפועל תל אביב - הפועל פתח תקווה (20:00)
בית"ר ירושלים - הפועל באר שבע (20:30)
מכבי תל אביב - מכבי חיפה (20:30)

אני מתבאס שאחמיץ את משחק העונה, משחק העונה שלא היה שנים כזה בכדורגל הישראלי לדעתי כשהטבלה כה צפופה סמוך לסוף. לא נעים לי לכתוב את זה אבל הגיע הזמן שבית"ר ירושלים תשבור את הנאחס שלה נגד הפועל באר שבע ועכשיו זה יהיה בידיים שלה. ה-2:2 שסחטה בטרנר הרגיש כמו ניצחון. לב"ש יש את האמצע הטוב בארץ ללא עוררין, אבל בית"ר כה מגוונת בחלק הקדמי ועושה גולים מכלום, מספיק לה בליץ’ של חמש דקות והיא גומרת משחק, ולא מעט נקודות השיגה בדקות האחרונות בניגוד לב"ש עד למשחק נגד מכבי חיפה. טדי יהיה הר געש היום. אני חושב שב"ש מפסידה.

לגבי הפועל - הפעם לא התעדכנתי מה אליניב ברדה מתכנן, יש לנו עוד משחק ביום שישי כמובן ואחרי מאמץ אדיר בעיקר בשני המשחקים האחרונים - מניח שנראה רוטציות. אבל אסור להגזים לא לשחק פתאום עם המחליפים של קצה הספסל [אני כן חושב שצ’יקו למשל חייב מנוחה]. הפועל חייבת נקודות כדי להבטיח את אירופה, לחזור לנצח בבית מה שקרה על אוטומט עד למשחק נגד בית"ר. פ"ת למען האמת מאוד חלשה בפלייאוף ואני מצפה מאיתנו לנצח. אפשר לתת לרוי קורין מקום בהרכב במקום סתיו טוריאל ולצ’פר אותו אחרי הדרבי והפעם אני מקווה לראות גם את דניאל דאפה.

המשחק האחרון: מכבי חיפה הפתיעה את כולם עם הניצחון האחרון על בית"ר והיה לה קצת מזל, “אפקט ההפתעה” אולי קצת ידעוך וזה בבלומפילד אז זה אחרת. מה שכן מכבי ת"א קבוצה מזעזעת שהתבטלה לחלוטין בדרבי.

המשחק הזה היה 3:0 לדעתך? הזחיחות הזו באה לידי ביטוי גם אחרי שתי דקות של משחק שבתר לא שמו גול מול שער חצי ריק? בתר היו יותר טובים בתחילת המשחק.