הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

חייב להגיד שאני לא משוכנע. חשבתי שמסאי דגו זה הכי טוב שאפשר להביא לליגה הלאומית. אני יודע שהוא מאמן טוב מאוד אבל רמת הלחץ בהפועל ת"א בליגה הלאומית היא כמו זו של מכבי חיפה בליגה הרגילה. הוא בנה קבוצה לא מספיק טובה וכן היה לו מנדט. גוני נאור זה רכש שלו והוא מאכזב, החלוץ שלנו איטי וכבד, ההגנה לא טובה והוא גם החתים בלם ושיחרר אותו אחרי איזה משחק וחצי כעבור חודש ימים. ברור שלאליניב ברדה יש מוניטין ואני לא אומר שאני מפתח ציפיות, אבל מה שקורה עם הפועל זה לא זה

לא זוכר אם כבר היה כאן, אבל אם לא - תעשו לכם טובה, ותאזינו מתישהו לפודקאסט (החדש?) של עמרי קנדה, גילי ורמוט ורועי זריהן.

עמרי קנדה, שחקן הגנה בינוני בימים כתיקונם, מתגלה כאן ככוכב על וכמספר בחסד, שאפשר להקשיב לו ולסיפורים (המצאות) שלו במשך שעות.
וקצת בדומה ל’ארץ נהדרת’, שבה המציאות הפוליטית והיומיומית במדינה שלנו עולה על כל מה שהתסריטאים של התוכנית יצליחו לספק, אז גם כאן - מסתבר ש’בובה של לילה’ היא לא פארודיה מטורפת וקריקטוריסטית של הכדורגל הישראלי, אלא במקרה הטוב תוכנית דוקומנטרית נאמנה למציאות.

דוגמית מתוך כל הטוב הזה:

העיקר שגילי מאשר…

אחרי ניסיון עקר להבין באיזה פודקאסט מדובר, להלן המסקנות:

• הפודקאסט נקרא קיקטוק
  • זה פודקאסט של גילי ורמוט ורועי זריהן
  • קנדה היה אורח בפרק המדובר
  • הם מעלים פרק של שעה כל יום (!)

הייתכן?

לא מבין את ההתלהבות של כולם, הוא מספר שטויות בעברית עילגת. וגם לא מחדש דברים על הכדורגל שלא סיפרו בעבר.

אם כבר כדורגלן עם חוש להומור אז מליקסון.
לפחות ברמת הכתיבה הוא לא רע.

image

:wink:

הפודיום הפך בלתי נסבל. קיק טוק מתעסק בעיקר ומזכיר את מה שהיה פעם: שעה של כדורגל ישראלי עם קצת הומור .

כדורגל ישראלי זה ענף נפלא :heart:. העיסוק בו מבורך.

https://x.com/TalKaplan/status/1870913157658505676?t=E7RDXt794VBgTHljG4k9ZQ&s=08

e3a197f6-e596-4839-add4-58fefc5f2818_text

לפודיום הפסקתי להאזין לפני 4 שנים בערך.
לא באקט ביקורתי(למרות שקצת התחיל לחזור על עצמו).
את ההומור של מליקסון הכרתי דרך הספר שלו(הבנתי שהוא כבר הוציא ספר המשך).

אבל בסדר, לא מעביר ביקורת, סתם לא התחברתי.

ובפרק האחרון של בובה של לילה יש חיקוי של עמרי קנדה וסיפוריו המטורללים. מומלץ, היה פרק טוב לטעמי גם באופן כללי.

@Raulito-7 אתה חובב דירוגים: גדול או לא גדול יותר ממעבר של ורמוט?

אתם חושבים שמבחינת אצילי מדובר בהחלטה נכונה?

*אין ספק שהיה עדיף להחליט בית"ר לעומת להחליט חיפה ואז להחליט בית"ר
השאלה האם עדיף היה להחליט ישר בית"ר או להחליט ישר חיפה

לדעתי ולשמחתי מכבי חיפה ניצלה פה ממהלך מטומטם שנבע מלחץ.

אי אפשר לדעת
אני איתך בעיקרון, לא מאמין בהחתמה כזו
השאלה מה יקרה אם הוא מביא אליפות לבית"ר, איך ידברו אז. סיכוי קטן אבל לך תדע.

אם הוא היה חכם היה הולך לבאר שבע, זוכה באליפות ועושה עוד אחת גם עונה הבאה

חוזה גבוהה מבית"ר, עם כל הכבוד, זה עדיין חצי כתוב על הקרח. הוא יכול למצוא את עצמו עוד שנה משחק במועדון מתפרק. מצד שני, אם הוא מביא אליפות, זה יותר גדול מכל אליפות אחרת

זה הזכיר לי את ברק יצחקי של 2010 כשהפועל תל אביב הייתה אימפריה בדרך לליגת האלופות ויצחקי כבית"רי לא רצה לפגוע בקהל שלהם, משך אותנו יחד עם איציק קורנפיין שיקר במצח נחושה ונהנה מזה שמכבי תל אביב השתוללה. סיפור הללכת להטעין את הטלפון ובסוף הוא צהוב, הפועל מעולם לא “התאבדה” ככה על שחקן.

אם אצילי מראש היה בוחר בבית"ר כאתגר וחשש מסיבוב שני פחות טוב מירוק אז ניחא. אבל כל “ההצגה” והמסר אתמול ולהשלות את הקהל וכמובן חיפה הסתכלה עליו כשאותה בית"ר (בגלל בניון) סגרה את הדלת ורק יענקלה הושיט יד - נראה רע ועקום. טירוף לבית"ר אלא אם כן הקארמה הרעה תגיע.

הוא הבין שחזרה לחיפה היא סיכון גדול מדי, בזמן שבבית"ר הוא לא באמת יכול להיכשל. אף אחד לא מאמין באליפות ירושלמית.

אני חושב שהעניין הוא פחות הבחירה שלו אלא הדרך המאוד-מאוד-מאוד עקומה, כאילו התאמץ ועשה בכוונה למרות שכולם יודעים שהאיש לא ממש חכם גדול. הוא הפך לאחד השחקנים הכי שנואים כעת בכדורגל. מקצועית מכבי חיפה יותר ערובה להצלחה מבית"ר לדעתי, גם בגלל ברק בכר למרות שאחרים חושבים אחרת, וגם מבחינה תקציב. ברק אברמוב איש קפריזי למרות הכל, גם לגבי אלי טביב חשבו שהוא השתנה. מכבי חיפה מסודרת יותר.

חלק מאוהדי מכבי חיפה ניסו להתנחם בזה שיש עמדות שצריכות חיזוק דחוף יותר, אני לא ממש מסכים. חסר למכבי חיפה שחקן שיוצר דברים מהצד, עומר אצילי לא רץ על הקו אבל הוא שחקן קצת אחר מדיא סבע. זה שחסרים גם חלוץ ומגן זה לא העניין.

אם אני צריך להמר אז מהצד של ביתר לחצו מאד על הרב שלו, ואני מתכוון לחצו מאד מאד.

בתור אוהד מכבי חיפה מילדות ועם המון חברים ביציע, לא רציתי שהוא יגיע מההתחלה ואני די שמח שזה קרה. כי אני לא האמנתי באצילי ודי חשבתי שהוא שחקן גמור (למען ההגינות גם בתקופת האליפויות לא החזקתי ממנו) שחוץ מבעיטות מדהימות לא היה לו הרבה מה למכור, לא מהירות ( די איטי אפילו לליגה הישראלית, באירופה זה הורגש הרבה יותר) לא טכניקה, לא ראיית משחק גדולה וגם היה דיי אגואיסט. עכשיו גם אחרי ששנה וחצי לא נגע בכדור גם לא בטוח שנשארו לו הבעיטות.
כן נעלבתי בשביל יענקלה ובשביל המועדון אחרי הפוסט של אתמול, אבל בפן האישי חושב שזה שזה הצעד הנכון ולא משנה איך זה קרה, הוא היה פוגע בחדר ההלבשה ומוציא את הסגל מאיזון עם מלא אגו והצגות.

כל הסאגה הזאת - הסטורים באינסטגרם, הרב, צנציפר חוגג בחמש באוויר - פשוט נהדר.

כדורגל ישראלי :heart: