הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

מילה שלי אצילי זה שחקן דה בקס, מיסטר טיטי דונט לאייר, זה שחקן עוד חצי שנה חותם בבני טמרה מליגה א

הכיף ממשיך

https://x.com/MeidanK/status/1871868144152924651

אני מאוד אוהב את הטירוף והאמוציות של יניב קטן ומקווה שהברקס הדי מגעיל הזה מעומר אצילי יגרום למכבי חיפה להתעורר, עד עכשיו הקבוצה לא מרשימה בכלל וברק בכר מאכזב, עבודת אימון גרועה, אולי היו שלושה משחקים טובים וגם זה בקושי. אני כן חושב שהיא הייתה צריכה שחקן כנף גם אם אצילי תמיד נכנס לאמצע, כלומר זה כן פספוס מקצועי.

לגבי אצילי עצמו - מגעיל אותי כל עניין ‘הרב’ ושיעורי התורה, ממש אדון המוסר, ואתם יודעים לאן אני חותר, כעת הוא גם שוב הולך לשחק עם דור מיכה וזה. אבל אני לא רוצה לדבר על זה.
אם היה מחליט ללכת לבית"ר בשביל האתגר ולהביא לה אליפות לקבוצה שטיפחה אותו כשחקן צעיר, זו שהאמינה בו, מעדיף את בית"ר מכל סיבה שהיא - זה בסדר גמור. למרות שאני חושב שחיפה היחידה שהסתכלה לכויון שלו אחרי שסומן עם אות קין בגלל פרשת הקטינות ובדיוק אותו סטורי וציטוט שהוא הביא שם - מישהו לימד אותו - הוא היה יכול ‘להחזיר’. הקאמבק של ערן זהבי למכבי ת"א גרוע? בשנה שעברה הוא לא היה. יש שחקנים שחזרו למועדונים שבורים כמו גילי ורמוט ואיתי שכטר להפועל או יוסי בניון למכבי חיפה של אז. חיפה היום היא מועדון בריא.

אפשר להגיד שהוא מגעיל אבל מקצועית לדעתי אם יש סימן שאלה אבל הוא קטן מאוד. הוא היה מהחשובים ביותר באליפויות ובליגת האלופות. הוא שווה גול למשחק בליגה שלנו, שובר שוויון מה שנקרא. בית"ר קבוצה טובה כבר עכשיו ויהיה להם מעניין

לא זוכר את השם של זה בערוץ הספורט, אבל מגיע לו העלאה בשכר שהוא הצליח לשדר את זה בלי להתפרק מצחוק. אני לא הייתי מסוגל…

מילא זה, מה שעצוב זה שיש כאלה בממשלה שלנו שמקבלים החלטות ככה

כמובן שהאשמה היא לא רק עליו, הגנה בזיונית היום במחצית השנייה של מכבי חיפה מול מכבי תל אביב, אבל לא מבין איך שוער כמו כיוף ממשיך עונה שנייה ברציפות להיות השוער הפותח של חיפה, זה לא שהוא לא לרמה של מכבי חיפה לדעתי הוא לא לרמה של ליגת העל בכלל גם לא כשוער מחליף, עונה שעברה היה מהאשמים העיקריים באיבוד האליפות והעונה הוא ממשיך לעשות בושות ולהיראות כמו ליצן, מוזר מאוד הסיפור הזה.
במקום למלא את הספסל באינספור זרים לא יוצלחים אי אפשר היה להביא שוער זר שפה ושם מצליח לעצור כדור ?

הערב במושבה הפועל תל אביב מתארחת אצל הפועל פתח תקווה. בעונת 1999/00 זה היה קרב מקום ראשון נגד מקום שני וניצחנו 0:3 בדרך לדאבל, העונה זה קרב הצמרת של הליגה הלאומית. מדברים עם 11,000 אוהדים במושבה, 6,000 אדומים שלנו והשאר הקהל המקומי.

-חייב לומר כי למרות השיפור של הפועל אצל אליניב ברדה, קצת ברמת המשחק וגם התוצאות - הטבלה עדיין מבהילה, אשכרה שש נקודות מהמקום השני ואת הפועל רמת גן והפועל כפר שלם שום דבר לא מעניין. זה מלחיץ. זה מוסיף לחץ. והיה לנו קצת מזל עם המאמן החדש, “אפקט המאמן החדש” שלא עבד ליוסי אבוקסיס בעונה שעברה.

-אני מניח שאם היינו רצים עם בן שהר רוב העונה היה טוב יותר ושההגנה של הפועל קטסטרופה, חוטפת יותר מדי ביחס לליגה הלאומית, אמנם יש שיפור אבל עדיין. יכול לציין רק את יאזן נאסר. גם רובי לבקוביץ’ לא מוסיף לבריאות. צריכים עוד התעלות של סתיו טוריאל.

-לא רוצה להרגיש שוב שעובדים עלינו, חלון ההעברות אוטוטו נפתח, אם עושים הכל בשקט אז אני מבטיח “להתנצל” בפני מי שצריך. אבל לא יכול להיות שלא שומעים על מועמדים לחיזוק. חייב להגיע לכאן חלוץ. חייב להגיע לכאן בלם, וגם קשר. לחשוב טוב איזה שחקן מביאים. הסגל שנבנה היה יכול להספיק לעליית ליגה אבל זה לא התחבר.

הלכתי אתמול למשחק של הפועל תל אביב נגד רמת השרון. אני מודה שהשנה אני לא מעודכן בניגוד לפעם הקודמת בליגה הלאומית, אני יודע שכפר שלם מפתיעים, הפועל רמת גן למעלה וגם הפועל פתח תקווה. שאר הליגה? נאדה. אולי ככה זו הליגה הלאומית. זה משחק שלישי שלי השנה בסה"כ, שעה 15:00 ביום שישי - ואיזה כיף היה.

עברתי את הגיל של “למי יש יותר גדול” והמטרה היא לא עוד הודעה של פרגון לקהל - דווקא יש לי הרבה אנטי שהצטבר נגד האולטראס בשנים האחרונות (וגם מה שקורה בכדורסל), ועדיין. בסה"כ ניצחון עם רמונטדה בליגה הלאומית, אנחנו אפילו לא במקום הראשון, כמות יפה של איזה 13 אלף אוהדים וכולם שואגים את השירים, צורחים, משתוללים ביציע. יש בזה משהו מתוק וגם קצת עלוב. אמרתי לעצמי: “נהניתי. אבל כמה חבל שזו לא ליגת העל”. מחכה לרגע שאתרגש באמת, אפילו לא דרבי או מכבי חיפה, סתם שנעשה מהפך נגד קבוצה שתבוא להתבנקר.

כדורגל: הפועל ת"א חייבת חיזוק ואסור לתת לרצף הניצחונות עם אליניב ברדה להטעות. צריך לעשות הכל כדי לברוח מהליגה הזו כמה שיותר מהר. חסר לנו חלוץ וגם בלם נורמלי. האמצע שלנו חלש. אני לא שומע כלום, אפילו לא פרסומים חסרי שחר ב-One על חיזוק, איך זה? אחמד עאבד ויעקב בריהון זה הספסל שלנו?

המשחק. אני חושב שאליניב ברדה שינה את המנטאליות והשחקנים קצת פחות רכים, נלחמים, מאמינים בעצמם, משחקים עד לדקה ה-90. עם מסאי דגו היינו מפסידים משחק כזה. לירן רוטמן לא נתן כלום, הופתעתי לגלות אחר כך שהוא היה בהרכב. בן שהר היה הפייבוריט שלי אבל מקאריץ’ שנראה שמן ולא תורם דבר - כבש צמד של חלוץ רחבה. בן לא מנצח מאבקים פיזיים. כל קרן של סתיו טוריאל היא חצי גול, הוא “הכוכב” שלנו כביכול. רגל שמאל הכי טובה מאז סלים טועמה. שייזהרו למכור אותו למכבי חיפה ואין לו מה ללכת שם, לי די ברור על סמך ‘הפועל של פעם’ שזה או טוריאל או חתואל וזה לא חרוז בטעם תפוז, לא יהיו שניהם יחד. מבחינתי כל שחקני ההגנה הם בסימן שאלה. טל ארצ’ל היה מהכוכבים שהיו חלק מקו ההגנה הביזיוני אשתקד. יזן נאסר יציב יחסית ומזגזג בין מגן לבלם. עידו וייר פגש אתמול את עזו שהוא כוכב כדורגל אז נעשה לו הנחות. קופרמן מרים קלאסה כמו אדורם קייסי אבל שחקן מעצבן.

חזר לי החשק להפועל תל אביב. אני אוהד “קל”, ואולי גם בן אדם כזה - קל לרגש אותי. זה רגע מקסים אבל גם רגע שפל מסוים באותה נשימה - מוצא את עצמי בשבוע האחרון רואה כמה פעמים את התקציר של ה-2:4 על רמת השרון בליגה הלאומית, משחק שנכחתי ביום בשישי (נשבע שבאמת צפיתי בתקציר) ושמח מהטירוף של הקהל, השאגה הזו אחרי גול זה היה חסר, גם את הניצחון אתמול על הפועל חיפה ראיתי כמה פעמים.

אם עירוני טבריה הייתה קבוצה שחסרת ניסיון, ושיחקה בהרכב משני, הרי שהפעם עברנו בחוץ קבוצת פלייאוף עליון עם סקורר נהדר [כמובן שדעתו ודעתם מוסחת], במגרש מנחוס ונגד קבוצה קשה מאוד שאנחנו כושלים נגדה מסורתית. אני מאוד מרוצה ומתפלל להגרלה אטרקטיבית בסיבוב הבא - מכבי חיפה, הפועל באר שבע שזו סגירת מעגל או מכבי תל אביב. הרי זה לא שבוודאות נעבור את בני ריינה.

אחרי שסתיו טוריאל סיכם על 2028 - מהלך בזק של ההנהלה, כל הכבוד, הלוואי שעם החבר’ה הנוכחיים זה יהיה אחרת - צריך להסתער על עוד רכש. רותם חטואל יכול לעזור לפרוץ בונקרים, קשר אחורי ועוד בלם.

אני מרגיש שהקארמה קצת משתנה לטובתנו אחרי החרא של העונה שעברה וקצת נאחס עם מסאי דגו (מה שכן - מיליון ניצחונות ועדיין אנחנו לא במקום השני - אוף). זה ששחר פיבן - אחלה רכש ביחס לליגה לאומית, לדעתי הוא רעב לשחק, יש לו קצת מכל דבר - מבקיע בנגיחה אחרי 40 דקות כשחקן הפועל למשל, או שפותחים ככה משחק ומנצלים את זה שהפועל חיפה רדומה, ובכלל רצף הניצחונות עם אליניב ברדה כי יש מאמן. הכדורגל לא מספיק השתפר אבל הקבוצה יותר חזקה מנטאלית ונלחמת. לא אוהב את האולטראס אבל הקהל מרגשת. הכמויות, האווירה הטובה, העידוד הבלתי פוסק, התשוקה.

יזאן נאסר זה שחקן מהסוג של מהראן לאלה, כזה שהגיע כשאף אחד לא מכיר אותו, בכלום כסף, עובד קשה, עם לב ונשמה, והוא בינגו, אחלה שער. רוי קורין גם נראה שחקן נחמד ועדיף על לירן רוטמן. אתמול עברנו קבוצה קשה בלי השחקן מספר אחת שלנו, כשהבלם הזר עדיין פצוע וכשחששתי מההרכב כי מאקריץ הוא די איטי ואחמד עאבד בפנסייה - הרים אחלה קרן אבל זהו.