הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

חזרתי מהמשחק בבלומפילד והכל היה טוב - מזג אוויר חורפי ומרגש, אווירה מדהימה ביציעים והנה הפועל תל אביב מנצחת משחק גדול וחשוב באמת כי היה טעם מר מבחינתי אחרי התיקו 1:1 נגד כפר שלם. מבחינתי אם לא היינו מנצחים זו הייתה קטסטרופה. אין לי ספק שעם מסאי דגו אנחנו לא מנצחים משחק כזה ואולי חוטפים במתפרצת.

מילאן מקראיץ’ ‘החזיר’ מה שנקרא על ההחמצות במשחק בשבוע שעבר, שם את הכדור כמו שחקן גדול וככה בשקט ואפילו לא חגג בהתלהבות מוגזמת בזמן שמי שהשתולל היה רותם חטואל שסיפק בישול גאוני אבל הוא גם קצת עצלן ונצטרך להתמודד עם זה. רגעי קסם ושיר שחקן מהמרגשים ביותר בעשור האחרון אבל גם שחקן שמשחק בקצב נמוך.

המשחק הזה לצד ההתלהבות מוכיח שיש עוד הרבה עבודה והליגה הזו קשה מאוד-מאוד-מאוד. לא מעט שחקנים של הפועל היו חלשים, זה מרשים לנצח כשכל הקישור ומעלה לא הופיעו (וחבל שסתיו טוריאל לא כשיר כבר כמה משחקים בצורה נורמלית), אבל גם מעלה תהיות כי זה היה מבחינתי מעין ‘טסט’ לליגת העל כי הפועל רמת גן לא סתם בצמרת. אני תוהה כמה שחקנים שיש לנו הם באמת מתאימים. פתחנו את המשחק נהדר ותמוה בעיניי למה דווקא לירן רוטמן בעט את הפנדל, וההחמצה הזו קצת הורידה אותנו. רוטמן היה חלש, רועי אלקוקין, רוי קורין, רן בנימין. עד כדי כך שאחמד עאבד מעבר לגליץ’ החשוב בשער שלנו - היה נראה כמו שחקן כנף לגיטימי בדקות ששיחק. חשוב לי ששחקן התקפה יילחץ כמו איתמר שבירו אבל מקאריץ’ התאים יותר לסוג משחק כזה, איתמר ישראלי מאוד התקשתה עם כל ההגבהות האלו לרחבה. רוצה לציין את שחר פיבן שמשחק נהדר והיה אחלה רכש כפי שציפיתי. יאללה רק שנעלה. יאללה הפועל!

הפועל ירושלים מובילה 2-0 במחצית על מכבי חיפה, יענקלה שחר רותח ביציע, אני חושש שהתוכנית הגאונית שלו לחזור להיות קבוצה אלופה זה למכור גם את סק וסבע.

וואו איזו עונה גרועה של מכבי חיפה, גם אם היא תהיה בליגה בלי שלוש הגדולות האחרות היא לא תזכה באליפות. לא מנצחת אף משחק חשוב, לא מצאה הרכב ולא מצאה שיטה, אפילו משחקים כאלה כמו הערב הם כבר לא באנקר בסמי עופר. הם לא מצליחים לצאת מהדיכאון, ברק בכר אבוד. לדעתי כל מאמן אחר היה חוטף את הגרזן כבר. שלושה ילדים מהכיתה סיפרו לי בהתלהבות שהם נוסעים את הדרך הארוכה - חבל בשבילם.

ואם כבר אני כותב - בית"ר ירושלים חטפה שלישייה מהירה מהפועל חיפה בלי גיא מלמד - זה באמת שוס גדול. לא נמאס להם שם? ההגנה לא התחזקה בחלון זה קצת הזוי.

אני חושב שהפועל תל אביב צריכה לעשות הכל כדי לקבל את הנקודה בחזרה, שהדברים יוכרעו רק על הדשא. מאוד שמחתי על המהפך בשישי בזכות סתיו טוריאל.

הפועל תל אביב ופתח תקווה נראות בדך הבטוחה. גם כשהן לא מנצחות - הן יותר טובות.

לגבי ברדה - חייב לומר שברמת הכדורגל (לא ניהול סגל) הוא טרם שכנע אותי. לא ראיתי ממנו משהו בבאר שבע.

בכלל, אנחנו בעונה שהקבוצות הבכירות סופגות יותר מדי. מכבי סופגת כל משחק, ביתר אין על מה לדבר… וחיפה, שעל הנייר יש לה קולקציה של בלמים - לא מפסיקה לספוג גם כן.

זיו אריה עם חילוף בעייתי, הפועל ירושלים צריכה הייתה לצאת עם שלוש נקודות למורת רוחו של ניסן קניאס

אני חושב שההצלחה האדירה של הפועל באר שבע העונה עם מאמן קצת אלמוני ולא יקיר העיר), בלי סגל שהוא וואו למעט זר אחד שהצטרף והוא שובר-שוויון (אם אליניב ברדה עצמו היה מביא שחקן ברמה הזו…) - כביכול ‘מקטינה’ את ברדה. אבל זה גם טוב ללכת אולי למקום אחר.
ברדה הביא להפועל ת"א כמו שאני רואה את זה - אמונה וביטחון עצמי, קצת פחות טיילת בהגנה אצלינו ובאמצע בלי קשר לזה ששחר פיבן רמה מעל הליגה הלאומית כי עוד לפני שהגיע החל השיפור שלנו, כושר גופני אולי וכולם נחושים. אצל מסאי דגו הרבה פעמים הובלנו ולא ניצחנו.

הצמרת בליגה הלאומית חריגה-חריגה-חריגה, לקח לנו המון זמן להתקרב בכלל ולהיות במקום השלישי אפילו כך שאני עדיין לא רגוע.

מסכים לגבי מה שאמרת וב"ש לדעתי היחידה שעוד ‘משכנעת’ לאורך זמן מצד הגדולות - מכבי חיפה הכי גרועה וקלטתי אשכרה שהיא חמישית(?!), מכבי תל אביב אולי יש לה את התירוץ של אירופה. בית"ר סופגת המון ויש לה גם את הליקויים הכי גדולים וגם את קאדר השחקנים הכי חלש לדעתי באינדיבידואל.

ברדה לא יכול להתלונן על תדמית תקשורתית. לפניו היה רוני לוי שעשה בערך אותו מספר נקודות ומקום שני (ואף מקום ראשון בחצי הראשון של העונה), אבל פוטר וברדה שעשה הישגים דומים הוצג כהצלחה ענקית. שניהם היו לא רעים בכלל, אבל הפער בין איך שתופסים את לוי לאיך שתופסים את ברדה מוגזם.

לגבי באר שבע של השנה, גם ונטורה הוא חתיכת שחקן חשוב. כרגיל מוכח שצריך 2 שחקנים מעל הרמה כדי למשוך את כולם למעלה, וההפך. אליאל פרץ, ביטון, גנאח - דוגמאות לשחקנים שנראים השנה מעולה אבל אם קינגס וונטורה לא בקבוצה אז הם שחקנים טובים בליגת העל ולא מה שהם עכשיו.

מה שאני הולך לכתוב עכשיו לא אמור לעניין את אוהדי הפועל באר שבע - בשלב מסוים הייתה כאן ליגה ממש-ממש-ממש צמודה, הפרש מינורי בין מקומות 1-4. בית"ר ירושלים הייתה גם מקום ראשון, ממש מעניין, כמו שאני כאוהד הפועל ת"א בליגה הלאומית בודק את הטבלה בלייב לראות אם יש תזוזות. ו…כבר כמה שבועות שכולן משחקות איום ונורא והחלון בינואר לא עזר באמת לאף אחת מהן. מכבי חיפה בקושי מייצרת משהו בלי ליאור רפאלוב ובעיקר דיא סבע שכמעט ולא היה בסגל שלה העונה. מכבי תל אביב אפורה מאוד-מאוד, לא מרימה את הרמה שלה גם אחרי שהפרק האירופי נגמר. בית"ר ירושלים לא מממשת את הפוטנציאל שלה לאחרונה בחלק הקדמי. צמרת מאוד חלשה.

אולי אפילו עונה שהפועל תל אביב בטעות תוכל לגנוב גביע מהליגה הלאומית? אמן ואמן. חברים שלי בטירוף לרבע הגמר למחר. אתמול אליניב ברדה חשב על הגיב ברמת ההתקפה כשהשאיר גם את סתיו טוריאל וגם את רותם חטואל על הספסל, ההרכב שעלה היה בינוני. איתמר שבירו לא מתחבר וזו בעיה. וכמובן קצב צבירת הנקודות של הפועל פתח תקווה בעייתי. אממ…והכי מרגש היה “הטקס” או ההתייחסות לביבסים, קורע לב

הצניחה של בית"ר הייתה צפויה יותר מהזריחה היום, זה היה עניין של זמן עד שתיפול מהמירוץ ועכשיו השאלה כמה היא תיפול. כשחושבים על זה שעונה שעברה היא נאבקה על ירידה העונה שלהם מוצלחת סה"כ, במיוחד אם יצליחו להשתחל לאירופה איכשהו.

אמת, ציירו את זה כ"מאבק מרובע משוגע", בתכל’ס אף קבוצה לא באמת משחקת כדורגל חוץ מב"ש שאילולא השערורייה עם סכנין כבר הייתה פותחת פער 9. מכבי ת"א כן מאיימת עם הרבה אופי וחציבת נקודות ולא אופתע אם תהיה אלופה, אבל ב"ש פייבוריטית כמובן.

לגבי הגביע התמזל מזלכם וב"ש משחקת מול חיפה, האמת שיש לכם סיכוי לא רע…

חזרתי הביתה באיחור אחרי יום קשה בעבודה שנמרח כמו מסטיק. להפתעתי המשחק לא התחיל, ואז הבנתי מה קרה. אני חושב שהפירוטכניקה לפני תחילת המשחק זה מוסיף צבע וזה לא רע אבל זה גם עלול להיות מסוכן ויש תקנון ולא יכול להיות שמצפצפים עליו. חבל. אוהדי הפועל תל אביב לא יכולים להתאפק?

מנסה לשים את זה בצד. מחכה בטירוף לחצי גמר הגביע. לא יכול להגיד את זה בלב שלם כי זו ליגה לאומית אבל זו הפועל הכי נושמת מזה זמן רב. ידעתי שאליניב ברדה מאמן טוב אבל עד כדי כך בינגו? לא ציפיתי לאחוזי הצלחה כאלה. כמובן שלעלות ליגה זה הכי חשוב אבל כרגע - זה מרגיש שהמזל גם לצידו, שהקבוצה מחויבת, שלא צריך הרבה מצבים כדי לעשות שער, יש אמונה, יש בלאנס. ג’וקו עשה יא-יא טורה, אחר כך מאקאריץ’ שהתחברתי אליו למרות שהוא מחמיצן - העיף שם עם הגוף את הבלם של הפועל רמת גן שגם כן נראה חזק, ועם מסירה כל כך רכה לסתיו טוריאל ה-MVP של העונה. אני חושב שבני ריינה היחידה שלא גדולה עלינו אבל אין מה להפסיד, מתרגש מאוד. “אחרייך הפועל” צריך להיות שיר של דקה ראשונה.

לגבי בני סכנין - בית"ר ירושלים - זה בושה וחרפה שהמשחק הזה לא התקיים, נשמע הזוי לחלוטין שהם לא הצליחו להשיג סדרנים. תמיד היו מעגלים פינות לסכנין ועל הכרוז אני לא רוצה לדבר. בואו נגיד שהם לא ‘מאמי’ כמו בימי הגביע כשהיו סינדרלה…זו הייתה העונה הראשונה

מה כל כך מסוכן באבוקה?

ואם כבר מדברים, בכמה מקומות בעולם יש אוהדים שבכלל מתקרבים לאלו הישראלים?
אם ננרמל את גודל המדינה ואת איכות הכדורגל האולטראס צריכים לקבל מדליה או איבחון פסיכיאטרי, לא עונשים קולקטיבים של מורה כושל.

בצרפת האוהדים אלימים בצורה חולנית, בספרד האוהדים מפונקים במקרה הטוב והמספרים מביכים באופן כללי ובאנגליה הדרך לפתור את בעית האלימות היתה פשוט להפוך את הכדורגל ליקר בצורה מבחילה.

אלוהים עדי, ראיתי ילדים משולהבים של הפועל תל אביב עושים את הדרך מתל אביב למשחק חוץ חסר כל משמעות מול הפועל חיפה לפני ~עונותיים והם שרו ברכבת כאילו מדובר במשחק הכי חשוב בעולם. אתמול משחק באצטדיון לא ראוי מול יריבה משעממת והקהל מרים תפאורה של ליגת האלופות, אז הפיתרון של ההתאחדות זה להעניש?

כנ"ל לגבי בית"ר שפשוט ספגה התעללות בגמר הגביע אשתקד אחרי שתקעו את האוהדים שעה בסמי עופר ועוד הענישו את המועדון על המשחק היחיד בערך בעונה בו להתאחדות/מנהלת יש איזשהי אחראיות.

על הקופים הירוקים אפשר לאמר הרבה דברים (ותאמינו לי שיש לא מעט זעם עליהם), אבל הכלב לא מקשקש בזנב - על מה ולמה אוסרים על הכנסת תופים? זו סדנת חינוך? למה לאסור דגלי פריסה?

כל מי שנוקט באלימות מקומו בכלא, אבל בחייאת - אין כאן טיפה של מחשבה.

לא בלתי אפשרי להסדיר את עניין האבוקות, מצידי שיוציאו רישיון או שיהיה מחזיק אבוקה מקצועי או השד יודע מה.

תשמע התגובה שלך נכונה אבל מדבר אוהד שכמה חוצפנים שאוהדים את אותה קבוצה ירדו להרביץ לשוער של הפועל רמת השרון וזה מחדל. כמובן שאני לא רוצה להשליך על כל הקהל אבל כשהעיניים עלינו בבית הדין בכל-מקרה ואשתקד בית"ר ירושלים נהרסה אז לדעתי צריך להיזהר. אבהיר את זה ככה: אם יש חוק במדינת ישראל שנראה לך מגוחך זה אומר שאתה תגיע ותצפצף עליו? אם בכביש מהיר יש שלט 110 ואתה ממש לחוץ להגיע הביתה ונראה לך שגם 140 קמ"ש עכשיו זה סבבה אז אתה תנהג ככה? אולי כן, אבל אם אתה תיטפס על ידי מצלמה או שוטר אז אין לך קייס, לא?

שמעתי את ניר צדוק מדבר בפודיום - “למה שהפועל תל אביב לא תביא גביע?”. האמת שהתחלתי לחלום ככה בשקט ביני לבין עצמי, אבל אני שוב מזכיר לעצמי שהכי חשוב לעלות ליגה. אני גם מתעסק כל הזמן בשאלה מי משחקני הסגל שלנו בהחלט מספיק טוב לליגת העל להרכב הראשון. אני לא בטוח שרובי לבקוביץ’ כזה, גם גוני נאור, מילאן מקראיץ’ ועוד.

הערב קיבלנו את אחד המשחקים המטורפים בשנים האחרונות בליגה הישראלית.

מכבי חיפה המפוררת, שנמצאת בתקופה חלשה מאוד, מול באר שבע, שנמצאת בכושר נדיר, בטוטו טרנר המבצר הבאר שבעי.

היה נראה כמשחק קל להימור אבל חיפה עושה 3-0 והיה נראה שהיא בדרך להפתיע.
באר שבע מצליחה לחזור ל3-3 בדקה ה87 ולא היתה רחוקה מניצחון.

המרוויחה הגדולה היא מכבי תל אביב.
היתה יכולה להרוויח יותר אם באר שבע היתה מפסידה אבל פער 3 נקודות זה בהחלט משהו סגיר.

כל מה שברק בכר עושה יוצא הפוך, באמת, עצוב לי כאוהד כדורגל ישראלי. אם היו עוד כמה דקות הם גם היו מפסידים את המשחק הזה. אני חושב שגם אם הם היו מנצחים אז לא היה ‘קורה’ כלום, כן? המשחק החשוב באמת היה משחק הגביע. מכבי חיפה קבוצה רקובה ולא טובה מקצועית שמפשלת כל הזמן נגד הקבוצות הגדולות. מכבי חיפה העונה היא חור שחור למעט דיא סבע וקצת דין דוד.
אני לא עוקב ברמה של לדעת לנתח משחק אחר משחק אבל אני חושב שהרעיון של רן קוזוק לשחק עם שלושה בלמים היה קצת מוטעה והפועל באר שבע מחצית שלמה לא עשתה שום דבר. ערב לא טוב גם של השוערים יש לציין.

סיפור המשחק הוא הטקס המרגש אתמול של ב"ש לשגיא דקל חן, כבוד גדול לכל הספורט הישראלי. הרבה חרא נאמר על הכדורגל פה בגלל האלימות וכדומה אבל ‘החיבוק’ הזה מרגש אותי. כדורגל, קבוצה, קהילה, מעין משפחה. אם אתה לא חלק מזה אז לעולם לא תבין.

נקודתית סייף וחזיזה גם היו טובים אתמול.
סבע הוא שחקן הכדורגל הטוב בליגה, התפוקה שלו מדהימה.

הבעיה של מכבי חיפה היא לא בהתקפה כפי שהיא בהגנה ובסוף הבעיות הן בעיקרן בבניית הסגל: השוער מלכתחילה לא מספיק טוב; פיינגולד, קורנו וסונגרנד עזבו ללא תחליף הולם והמערך נראה מוזר בגלל הבעייתיות בעמדת המגנים.

גם שחקנים מעולים בדמותם של שון גולדברג, עלי מוחמד ועבדולאי סק משחקים בצורה פרועה ולא אחראית, אפילו אתמול סק נגח בלופז ללא כדור.

יש כאן שאלה מהותית: האם בעידן המודרני צריך לקבל שנה של כישלון מצד המאמן? אני שואל בכנות - איזה מאמן ישדרג כרגע את מכבי חיפה?

בכר הצליח כשהיה לו סגל של כוכבי על וזה בדיוק הסטנדרט שמצופה ממכבי חיפה, אני חושב שמאמן על צריך סגל על כדי להצליח - אחרת זה יגמר רע.

אפשר לחשוב על הנקודה המעט מתישה בדיון הנצחי על המאמן הטוב בעולם: האם זה רלוונטי בכלל מה פרגסון, פפ או אנצ’לוטי היה עושה עם הסגל של סטוק סיטי? במידה רבה התשובה היא לא. אף אחד מהם לא צריך להתיימר להיות סימאונה ולא קלופ, מצד אחד הסטנדרטים בשמיים ומצד שני חומר הגלם בהתאם.

על פניו אין שאלה שצריך לתת לו עוד שנה, למרות שנת אימון נוראית שהוא עושה. ההגנה והקישור שלו לא מתפקדים והרבה מזה עליו.

הסיבה ללמה לא היא שהאיש נראה כבוי לגמרי, כאילו משהו רע עובר עליו. אם המערכת חושבת שזה לא ימשך בשנה הבאה, אין מה לחשוב פעמיים.

האשמה היא על הבעלים. התחלת תהליך מסויים עם מתן יותר כוח לאלברמן ומאמן צעיר כמו מסאי שהתחיל לבנות סגל מחודש, ואז בקיץ עשית לכל זה undo, החזרת את בכר (שדי ניקה את הכל, גם מה שהיה טוב, גם זה עליו) והבאת לו תחליפים סופר יקרים כדי להחזיר את הקבוצה לנקודה שהייתה. זה לא עובד ככה. בסוף השנה הזו הטעם בפה היה צריך להיות כמו בסוף עונת מרקו: קבוצה שצריך להעלות אותה עוד מדרגה או שניים בשביל אליפות. המצב כעת שונה לגמרי. שוב קיץ של מהפכה ושוב אין אליפות שנה הבאה.

תשמע אני חושב שהפרק של מסאי דגו בהפועל תל אביב קצת שם בפרופורציות את היכולת שלו כמאמן. זה דומה ולא דומה. לא חושב שהיו מזיזים אותו ממכבי חיפה עבור כל מאמן אבל ברק בכר אגדה במכבי חיפה וזה טבעי בכדורגל. מסאי גם נכנס לפרק זמן נוח יחסית כשהיה ברור שהסגל עובר שינוי מקצה לקצה והציפיות לא היו ‘אליפות עכשיו’. מישהו ידע שהעונה תהיה כל כך שחורה? אין מאמנים נורמליים בארץ ולא הייתי מזיז את בכר.
@Uriah, אהבתי את התגובה שלך, אני חושב שהעונה המסויטת שלו הייתה כבר הלפני אחרונה בהפועל באר שבע עם ה-4:0 ממכבי תל אביב במחזור הסיום בפרידה מג’ון אוגו.

לא שאני משווה בין בכר לדגו, ממש לא, אבל אין הרבה קשר בין ליגה לאומית לאימון כדורגל כמו שהוא בליגת העל. זו ליגה איטית, עם כדורים שניים, הגבהות וכו’. במיוחד במקרה של הפועל תל אביב, שהסגל שלה יקר ומעל הליגה, זה הרבה יותר עניין של חדר הלבשה והגנה סולידית.

לגבי מסאי ומכבי חיפה - בסוף שרי עזב אותם כשהם מקום ראשון. אם הוא היה נשאר והיה לוקח אליפות אז מסאי היה מאמן העונה

@Raulito-7 כבר אפשר להגיד לך מזל טוב

אני כמו אוהד הפועל תל אביב קלאסי שמפחד ממנחוס - אתעלם באלגנטיות. כן אגיד שה-0:3 החלק על הפועל כפר סבא ביום שישי היה מה שרציתי לראות, מה “שחלמתי עליו” עוד מזמן - באים בטירוף עם הקהל המלטף והדוחף, דומיננטיים מהשנייה הראשונה, שער מהיר, ועוד אחד, והגול השלישי נהדר, כיף ביום שישי. בשבועיים האחרונים זה בהחלט מרגיש שאנחנו עם רגל בליגת העל, אבל מעבר לכך שהגיע עלול להסיח את הדעת והתחלתי לחלום - המבחן יהיה אחרי שנאבד נקודות והצמרת עדיין עובדת קשת. סתיו טוריאל סטאר לכל דבר, לא מבין איך המאמן של כפ"ס (לא בדקתי אפילו איזה מקום היא בטבלה) - לא שמר את טוריאל עם שניים. גם איתמר שבירו נכנס לעסק וג’וקו עם בעיטות טובות מרחוק. מה לא עובד? רותם חטואל בינתיים.