מה עם מזל טוב לי על הפועל פ"ת?
לא מגיע?
מה עם מזל טוב לי על הפועל פ"ת?
לא מגיע?
יש לי במשפחה אוהד שרוף של הקבוצה שהוא גם מבעלי המניות או משהו כזה, לפי מה שהבנתי ככה “בשושו” אין לחץ לעלות ליגה ואפילו קיים סוג של חשש שהקבוצה לא מספיק חזקה ותחזור שוב מהר לליגה הלאומית (היו לקבוצה כמה ירידות ליגה די משפילות), אבל הוא לא אמר לי את זה ישירות אלא ‘מקורבים’. אני לא ממש קונה את זה. עונה יוצאת מן הכלל שלכם ויש עוד מפגש בפלייאוף.
אני אגיד לך למה לא אמרו לך מזל טוב מעבר לזה שיש עוד זמן - כי אני אוהד הפועל ת"א “צעקן” גם בירידת ליגה כתבתי ועדיין, ואתה אוהד שקט ומתחבא
איזה הרכב היה לכם פעם, תמיד אני מגיע איכשהו לדף בפייסבוק של עיתוני ספורט מפעם. מוטי קקון, מנור חסן, אלי אברבאנל אפילו, מיכאל זנדברג, יוסי שיבחון, יוסי רוזן…
ריאיון מעניין מאוד עם עומרי קנדה בעיתון ‘ישראל היום’, המשפט היפה שלו הוא: “אני מכור, הייתי מכיר להימורים וכעת החלפתי את זה למכור לאהבת הקהל”. הוא מספר איך גילי ורמוט התקשר אליו “בוא לפודקאסט” והשאר היסטוריה ושהוא יורד לפעמים סתם לרחוב בתל אביב כדי שיגידו לו ‘קנדה אוהבים אותך’.
עד גיל 40 הוא ובני בונדר יעשו שבוע-שבוע. קנדה היה אדיר כשהגיע מהפועל פתח תקווה ויחד עם הבולגרים השאיר אותנו בליגה, הוא ודימיטאר טלקיסקי על הקו…וואו. ב-2009/10 הוא היה גיבור גמר הגביע ושלושה ימים לאחר מכן השופט נפל בפח של אלירן דנין והרחיק אותו סתם, אלי גוטמן רתח. לדעתי אפשר היה אפילו להקדיש עוד שני עמודים כי יש כל כך הרבה על מה לספר…פספוס אבל הוא מגשים את עצמו בכל מקרה וזה כיף לראות שחקן כדורגל נפתח ומספר על הצדדים האפלים, הרס עצמי.
-הפועל תל אביב:
1.היום עם הגדלת הפער מהמקום השלישי לעשר נקודות זה מרגיש שעשינו צעד חשוב אבל עדיין יש פלייאוף. מנצחים גם במשחק חוץ כשעד לדקה ה-75 המצב הוא 0:0 - מכובד. חשוב לי שנעלה מהמקום הראשון ושננצח את הפועל פתח תקווה בפלייאוף.
2.גביע המדינה: היה כתוב על זה בכוכבים אליניב ברדה נגד הפועל באר שבע, וחבל שלא בגמר. ההגרלה הכי קשה שיכולנו לקבל, חבל.
3.סתיו טוריאל - עוד שער שלו היום ובליגה קריטית, סבל מאי-נוחות גם העונה, חבל שאין סטטיסטיקה נורמלית של ליגה לאומית באף מקום בערך. חובת ההוכחה עליו בשנה הבאה אבל עונה גדולה שלו עם מספרים כמו של ורמוט בעונת הדאבל ויחי ההבדל הקטן. לדעתי הפוטנציאל אדיר. רגל שמאל כמו של סלים טועמה כמעט, סוגרים לו את החיתוך לאמצע אבל עדיין חכם. מצטרף מעולה, מכדרר, שחקן כל כך חכם וקבוצתי ועובד…
4.רותם חטואל - שיר שחקן מרגש אבל זה לא מתחבר, חשבנו שיתרום יום, אני מתחיל להבין שבעונה הבאה הוא לא יהיה כאן. שוב אני לא באמת יכול לשפוט וכשאתה רואה שחקן כאוהד ועוקב יום יום, לעומת זה שאתה רואה משחקים של הפועל באר שבע פעם בשבוע וזה נגמר ולפעמים תקצירים - אולי הוא קצת התבלבל?
-חייב לומר שלא לקחתי כל כך קשה את ההפסד של נבחרת ישראל, הייתי מרוצה מאוד מהניצחון על אסטוניה כי שיחקנו כדורגל וידעתי מה יקרה נגד נורבגיה. המצבים הנייחים היו מכת חושך שלנו גם בימים עם סגל שחקנים כביר. זו הזייה שלא גדלים פה בלמים טובים כבר 15 שנה בערך ולא היה אחד נורמלי באמת למעט רמי גרשון לפרקים והשאריות של טל בן חיים.
-ליגה לאומית: הפועל תל אביב עם שני גולים תוך ארבע דקות - מרגיש חרא שלא הלכתי למשחק “חוץ”, חלמתי בתחילת העונה שנגמור משחקים ככה, בסוף 1:4. מה שלא מתחבר זה רותם חטואל, סתיו טוריאל הוא סטאר-טוריאל. בוא’נה הפועל פתח תקווה בקצב צבירת נקודות של ברצלונה, לא יאומן. אני רוצה לראות גם את בני יהודה חוזרת בקרוב, היא צריכה לדעתי להתחיל מחדש.
המחווה שלה לירדן ביבס ולמשפחתו ובכלל מה שהיה היום זה מרגש-מרגש-מרגש, כתבתי את זה כל כך הרבה פעמים גם בפייסבוק: הכדורגל הוא עולם מדהים, קהילה מגבשת ומאחדת ומחזקת. יש בו כל כך הרבה דברים יפים.
הפתיעה אותי הקריסה של הפועל באר שבע במשחק העונה נגד מכבי תל אביב בבית וכמה זה היה חד צדדי, אמנם ראיתי בחצי עין כי הייתי בדייט בפתח תקווה. בכל מקרה לא משנה מה היה הפער, מכבי תמיד נראתה לי יותר ווינרית מה לעשות. יהיה פלייאוף בלי כדורגל גדול אבל הרבה טירוף ואולי מהפכים ובית"ר ירושלים יכולה לקבוע את זהות האלופה. ועכשיו - ערן זהבי עם מספרת. תסכול של עונה שלמה מתפרץ לו, שער גדול. אני כן חושב שנעשה לו עוול גדול העונה והוא לא שכח לשחק כדורגל. הוא לא מושלם כמובן וקשה לו לקבל את זה שהוא לא בן 30. אני גם לא האוהד הפועל המצוי לא אשכח לו לעולם את הדאבל בטדי והגול הכי שמח שראיתי עם הקבוצה שלו. הגולאסו שלו היום זה ניצחון קטן. מגיע לו
האמת המצב שם (עד לפני מחזור אחד) היה דומה מאוד למצב בספרד, קבוצה שמשחקת כדורגל מלהיב מול קבוצה שחוצבת ניצחונות ופער מאוד לא מייצג בטבלה. מכבי לא עשתה משהו מיוחד בטרנר, פשוט נתנה לב"ש לקרוס לתוך עצמה. לי אישית יהיה חבל אם ב"ש לא תיקח כי היא משחקת כדורגל ממש יפה בד"כ.
וואלה ברק בכר מבחינתי חתיכת פיגורה ואני תמיד חושב שהאשמה היא לא מאה אחוז על המאמן, וברור שיש מעמדות. מאמן אחר לא היה ממשיך לעונה שנייה במכבי חיפה ואולי לא מסיים עונה, אבל ברק הוא אחר. מצד שני, מכבי חיפה נתנה אולי שני משחקים טובים נגד הקבוצות הגדולות, הפועל חיפה אינה כזו. אתמול כשהיא הגיעה אחרי ניצחון בדרבי ומול יריבה שקטלו אותה כל השבוע, ובמשחק בית - ציפית למשהו אחר, וכלום. חיפה קיבלה סטירה, הפועל באר שבע עשתה לה משולשים ואשכרה 3:0. אני לא יודע אם יכול לצמוח דשא תחת ברק שלדעתי במשרד צריך להגיד ליענקלה שאולי הוא צריך ללכת, ובטח גל אלברמן. זרים נוראיים. לדעתי אתמול עלי מוחמד היחיד ששיחק טוב, ודיא סבע - כי הוא לא היה.
מתרגש לקראת המשחק נגד הפועל פתח תקווה עוד מעט, מדברים על 20 אלף אוהדים אדומים ובטח יהיו עוד. הפעם הקודמת בה אצטדיון בלומפילד היה מלא בקהל של הפועל תל אביב - זה קרה במשחק הירידה הטראגי נגד מ.ס אשדוד, סלים טועמה בוכה יחד איתי ועוד 30 אלף. אני מקווה שהיום המעגל ייסגר. חשוב לי לנצח וכביכול לעשות צעד לההעפלה מהמקום הראשון, כמו שצריך, עם אמירה. כמה חיכיתי לרגע הזה. זה בכלל כמו יום שאמור להיות היסטורי למועדון, יחד עם האפשרות לזכות בתואר אירופי ראשון בכדורסל.
מה שכן, שוב, אני לא יודע עד כמה מותר לי באמת לשמוח היום, אולי רק לשחרר “סוף סוף גמרנו עם זה”, חיוך ולא יותר. כי אנחנו הפועל ת"א, אנחנו (היינו) אימפריה, מי תיאר לעצמו שאלו יהיו 12-13 שנים כל כך איומות. כמה אנחנו רחוקים מהמקום הראוי לנו. כמה אנחנו רחוקים מלהיות קבוצת צמרת ראסמית נניח כמו בית"ר ירושלים. והראש מריץ כל כך הרבה תרחישים…על גמר גביע אפשרי…
מה אתם צריכים את זה, להפסיד לבטר גמר גביע … יותר טוב תפסידו לבאר שבע, חצי גמר מהלאומית זה מכובד פלוס פלוס
טוב אז זה לא השבוע שציפיתי לו בכדורגל. כמובן שזה לא אסון גדול, נעלה במשחק הבא או משהו כזה. זה גם קצת הפועל תל אביב קלאסי: בית"ר ירושלים אם הייתה חוזרת לליגת העל הייתה מפרקת את היריבה החזקה במשחק העונה, אצלינו קצת קשה ורצף הניצחונות הרצופים והמאזן של אליניב ברדה לא משקפים את ה-DNA של הפועל.
כמובן שהיה קשה נגד קבוצה חזקה מאוד אבל גם כזו שלא הייתה צריכה לעשות היום יותר מדי. חצי ראשון לא רע, יתרון קל לנו לדעתי, במחצית השנייה לא הופענו. מגרש מלא לא עושה טוב להפועל ת"א כנראה והלחץ הכריע, זה היה פי אלף יותר לחוץ מאשר משחק הצמרת נגד הפועל רמת גן לפני איזה חודשיים.
יש הרבה שחקנים בקבוצה שאני מטיל בהם סימן שאלה לגבי היכולת האמיתית בליגת העל, בכל העמדות על המגרש. אז סתיו טוריאל קצת איכזב אותי כי זה היה משחק בלי תעוזה מצידו. לא מסרו לו מספיק וזה מטופש לתקוף מצד שמאל, ועדיין. לא זוכר בעיטה אחת שלו לשער, דריבל, גם לא יותר מדי כדורים מסוכנים לרחבה. חבל שמילאן מאקריץ’ רק חזר מפציעה ארוכה, חלוד וכבד. רותם חטואל לא עוצר כדור.
פינת הקהל: אולטראס הפועל עולים על העצבים, מסמנים ארבעה-חמישה שירים שצריך להריץ ובכוח. למה לא לפתוח בטירוף עם “לכל מקום שבאתי”, או “אחרייך הפועל?” - מי אמר שחייבים לשיר את זה בדקה 75 וצפונה? עד שהתחיל כבר נגמר לנו האוויר. שעה לפני המשחק המגרש היה חצי ריק אבל כמות יפה שלנו. הצגה גם של הפועל פתח תקווה, תענוג, בשנה הבאה בליגת העל…
ספיר ברמן, שופטת בינונית ואפילו חלשה גם שהיתה במין המקורי, מקבלת שוב החלטה שערורייתית לאדום ישיר לעדי יונה מבית״ר על עבירה שבאמת גבולית גם על צהוב.
יכול להיות שזה היה נראה חמור במבט ראשון אבל בשביל זה יש VAR.
עד מתי יתנו לה לשפוט בשם הפרוגרס?
וואלה דובי ממש לא מסכים איתך!
מהסתכלות על משחקי ליגת העל, מידע של הרבה עוקבי ליגה ישראלית ומה שהדיבור ברשתות יש קונצנזוס ענק על כך שברמן השופטת הכי טובה בארץ.
היא טובה בטח מגרינפלד, פריד וחבריהם.
לא ראיתי את המקרה המדובר ואולי היא אכן טעתה בו אבל רוב המשחקים שלה עוברים די חלק ולטעמי היא הכי טובה בארץ.כיום.
מודה ומתוודה שאני כמעט ולא רואה לאחרונה ליגה ישראלית.
שהיא היתה בן הייתי רואה יותר ואז היא היתה זוועה.
גם לאחרונה היו מקרי מחלוקת (שבעיקר קראתי עליהם או שמעתי בתוכניות הצרחנים ב103) שהיא היתה מעורבת.
סומך עליך ולוקח את המילים שלי בחזרה לגבי יכולות השיפוט הנוכחיות שלה.
ההחלטה הנוכחית שערורייתית בעיני.
אם זה כרטיס אדום אפשר לסגור כאן את הכדורגל.
האמת שגם אני שמעתי על ספיר ברמן רק טוב. אני חושב שלא הייתה לה ברירה בגלל הואר, הרגל הלכה קדימה ולמעלה. היא לא יכולה עכשיו לחשוב מה הייתה חוזקת המכה. על הנייר זה אדום, פגיעה עם רגל קדימה ליד הברך כמעט.
בדיוק הפוך.
היא שלפה אדום ישיר והVAR לא ביטל.
לא רואה סרט שאם היא שולפת צהוב הVAR קורא לה להחליף לאדום.
נראה לי שהVAR לא ביטל כי זו לא החלטה חד משמעית.
רואים בבירור שהשחקן רואה שהוא מאחר בתיקול, לוקח את הרגל אחורה ובקושי נוגע בשחקן באר שבע.
ולכן ה-VAR היה צריך לבטל.
דווקא אליה אני פחות מבין את הטענות. אם בלייב היא ראתה רגל גבוהה ולא הייתה בטוחה אם היה מגע או לא - בדיוק בשביל זה נועד ה-VAR. בוא, זה לא משחק של ריאל, ה-VAR צריך להיות ענייני, ולעזור לשופט.
מה שקורה עם הכרטיסים האדומים האלה בישראל הוא מעבר לשופט ספציפי, זו אינפלציית אדומים כללית. כל שבוע זה מישהו אחר, אבל ברור שזה מוכתב להם מלמעלה ואין מה להאשים אותם.
ברמן עושה יחסית הרבה פחות דאווינים והיא שופטת טובה במונחים ישראלים. אני מחבב גם את יגאל פרידריך, גל לייבוביץ’, ואולי עוד אחד - שניים.
אין בלוף כמו גרינפלד.