ערב מעולה של כדורגל ישראלי אתמול עם הכוכבית של השופטת, אני כאוהד נייטראלי נהניתי מאוד להתחיל את הערב עם הפועל באר שבע - בית"ר ירושלים ואז לזפזפ למשחק שאני לא בטוח שהיה טוב יותר אבל כן מסקרן יותר מבחינתי - מכבי תל אביב נגד מכבי חיפה. בטח לא נראה עוד משהו כזה עד לשני מחזורי הסיום.
תראו אני כבר מדבר מפוזיציה אחרת, ה"לשנוא" ולשמוח לאיד עבר אצלי בכדורגל הישראלי מזמן עם הקריסה של הפועל תל אביב. לדעתי הקבוצה שהכי כיף לראות העונה מזיזה כדור זו בית"ר ירושלים שאצלה כמעט בכל הרכב יש את השחקנים עם הטכניקה הכי גבוהה, החיבור, הרצון לתקוף ולתקוף, לא שמתי לב אם זה כולל שלושה בלמים או לא. ירין לוי שמנהל את המשחק, ירדן שועה כל נגיעה בינגו וגם עומר אצילי לא רע בכלל. בית"ר של העונה בהחלט שווה מקום שלישי וגביע.
האדום הרג את המשחק חבר’ה אין מה לעשות, שם את בית"ר עם הגב אל הקיר (אחלה חלוץ! איזה גול הוא עשה!) ספיר ברמן עשתה טעות קשה והיו חייבים לתקן אותה ב-VAR, מרגיש לי שבלי זה הפועל ב"ש לא מנצחת. זה מרגש שמיגל ויטור מבקיע שער כזה, התסריט האולטימטיבי מבחינת האוהדים אבל ברמת הכדורגל ב"ש לדעתי אכזבה.
לגבי המשחק השני: אני לא יכול להמר נגד ערן זהבי גם העונה, מצטער, עשה גול של אלוף. מכבי חיפה הייתה ראויה לקחת קצת יותר מהכלום שהיה לה במשחקים הגדולים, הגיבה יפה. מכבי ת"א לא ניצלה את הדלילות באמצע ודור תורג’מן שעלה מהספסל לא הצליח להשפיע. סברינה עם גול גדול והכישרון ברור אבל לא יודע אם הייתי משאיר אותו בכל זאת. דיא סבע בעמדה הזו - חוויה. חבל שהוא לא איים על השער.
מכבי עשתה ניצחון ענק בטרנר, עם סימן קריאה, אבל היה ברור שהיא לא קבוצה מספיק טובה - אולי כן ווינרית - כדי לשייט לאליפות. זוכר את הפועל נותנת 1:4 לחיפה במשחק העונה ב-2011 ואז נתקעת נגד בית"ר מהתחתית ככה זה, הטבלה עוד תתהפך. פאטצ’י לא הורגש אתמול. רוי רביבו שחקן עם טכניקה נהדרת שמצליח להחביא את החיסרון בהגנה.
אשכרה עדיין לא עלינו ליגה, הייתה תחושה רעה עוד לפני ה-2:0 הזה (גול גדול של קליי, שאפו). ברור שזה יקרה וטבעי שיגיע הפסד בכורה לאליניב ברדה, אבל חזרה גנרלית מזעזעת לקראת חצי גמר הגביע – ככה אין לנו סיכוי – ואולי הראש שלהם היה בגביע. הפועל תל אביב חשבה שהיא מטיילת פה נגד הפועל כפר שלם וכמובן שלא, כושלים במאני-טיים בינתיים, מאכזב מאוד. קצב משחק נמוך מאוד, חור בהגנה – קורה אחרי הרבה זמן, והרבה שחקנים מתחת לרמה שלהם, לא זוכר שום מצב שלנו חוץ מהבלטה של סתיו טוריאל שסובב ליד הקורה וההחמצה של רן בנימין. אלה משחקים שאנחנו בוחנים מי מתאים ללחץ האמיתי בעונה הבאה - ליגת העל.
ציפיתי לראות חילוף כבר במחצית וברדה הפעם קצת איחר, אי אפשר לנצח כל כך הרבה משחקים על אוטומט.
כל כך מתאים להם משחק שני ברציפות לחרבן את זה ולעיניו של ספרא עד שהוא בא וכדומה (למרות שברור שהוא בא לגביע). אגב גם רותם חטואל…בדיחה. היום זה הכריע שהוא לא ימשיך לדעתי יש גבול לשכונה. טוב, נו, אולי אני אשם, לא השבוע שלי בכדורגל…
היה לי חלום על גביע. זה ייאלץ לחכות. מזל שלא נסעתי לטדי ובזבזתי את כל הערב. יותר גרוע שלא עלינו ליגה עדיין וכל הכבוד להפועל פתח תקווה שהייתה הקבוצה הטובה ביותר בליגה הלאומית העונה.
מה שכן - זה בדרך לתבוסה, אז מצד אחד לא נעים ומצד שני עדיף על להפסיד בגמר לבית"ר ירושלים, וזה שם מראה על הפועל תל אביב וההכנות לליגת העל, בטח אם אנחנו שואפים להיות קבוצת צמרת-תחתונה. הגול השני שחטפנו כבר מביך, כמה זמן היה לו לבעוט ככה וולה - באימון זה לא קורה. אז יש את שחר פיבן וסתיו טוריאל שהם בבירור טובים וכל השאר בזכוכית מגדלת. הפועל צריכה הרבה אמביציה, שאפתנות, כסף וחוכמה כדי לא להיות בתחתית בעונה הבאה.
פתחנו עם אנרגיות ועם לחץ גבוה והייתה גם מתפרצת מעולה אבל לא בועטים בזמן וחבל. ואגב התגעגעתי למילאן מאקריץ’ אבל הוא לא שחקן מתאים למשחק כזה כשמתבססים על מתפרצות, כי הוא איטי, למרות שיש לו כאילו משחק עם הגב. אבל גם איתמר שבירו לא היה עוזר לנו.
להבטיח את העלייה בבלומפילד במחזור הקרוב - אולי עדיף לעשות את זה לעיני אלפי אדומים ולא מבלי לשחק או משהו כזה. וכבר אני יודע מה אני הולך לרשום. יאללה הפועל!
בואו נראה אם יתפתח כאן דיון או לא. חבר שלי אוהד הפועל תל אביב, אוהד “שרוף ממני” היה בטדי בחצי הגמר העצוב נגד הפועל באר שבע בתבוסה 5:1. דיברנו מקצועית על המשחק אבל נקודה אחרת.
אני לא חושב שצריך לעודד בטירוף ולהראות כל כך הרבה אהבה במצב כזה, כלומר שסופגים את החמישי ומושפלים אחרי שהיריבה כבר הייתה בעשרה שחקנים, או אחרי 4:0 במחצית. אני לא אומר חלילה להיות אלימים, לקלל, או להיכנס לדיכאון, ועדיין. אתה לא יכול לצפות מהשחקנים רק ללב ולנשמה ולמלחמה אלא גם לשחק קצת כדורגל, למרות שהפערים גדולים. יש משהו כזה של לצפות למינימום משחקנים.
מבין גם את ההחלטה לנהוג הפוך - לדעתי אגב חשובה לאולטראסהפועל יותר מכל ‘התדמית’ הזו - הרי משחק בטדי, מה, למה להיות שלילי? ואוטוטו הפועל עולה ליגה שזו המטרה העיקרית ואולי עידן חדש ומצליח, והשחקנים באמת נלחמו ולא זרקו ***.
הפועל תל אביב כדורסל זו מעין קבוצת יחוס טבעית, לא?
הרי בתכלס הביקורת היא שהפועל תל אביב הפכה למכבי תל אביב רק באדום אז מה הטעם.
בסוף זה קצת דיון של ביצה ותרנגולת והרבה מאוד רציונאליזאציה רומנטית.
קבוצות גדולות שמפסידות חייבות משהו להיאחז בו, אם זו הטהרנות אצלנו בזמנו (בלי ספונסר) שמהר מאוד התמתנה כשההצלחה הגיעה (ספונסר “מוסרי” שהפך למוסר קטארי ).
אם אתם לא “נאמנים” אז מה נשאר?
ביתר תל אביב הביאו יותר קהל מהפועל תל אביב בתחילת שנות ה90, אפילו האתוס שלהם היה מרשים לא פחות מהאחות הירושלמית מבחינה פוליטית אבל כשההצלחה (המוגבלת) התפוגגה לא נשארו אוהדים.
ה"מסגור" שלך קצת מוגזם בעיניי, אתה לוקח החלטה אחת שאני לא מסכים איתה ועל סמך הדבר הזה האם הפועל תל אביב (לדברייך) נבדלת ב"נאמנות" שלה מהיריבות או לא? כל קהל אגב והמאפיינים שלו, אני חושב שזה קצת יותר עמוק מאשר כולם אוהדי הצלחות או שהבסיס הנאמן האמיתי הוא קטן והשאר טרמפיסטים.
-הפועל תל אביב עם קהל שמעודד גם בפיגור, תמיד, גם אחרי הפסד.
-הפועל תל אביב היא עם קהל שעשה שיא מנויים בליגה הלאומית והציג נוכחות מאוד יפה השנה.
אפשר מבחינתי להיות נאמנים וטובים ולהעריך את העונה שהקבוצה עשתה, ההעפלה לחצי הגמר והעבודה מאז שאליניב ברדה הגיע - פשוט אחרי שסופגים רביעייה במחצית ומובסים 5:1 - קצת להצניע. לא צריך בוז, לא צריך לקלל, לא צריך עצבים. פשוט קצת פחות…
הזיה מוחלטת. גם איך שזה נראה - כמו אמפי תיאטרון בטורקימינסטאן.
דור, הציפייה מהפועל תל אביב הייתה קצת נאיבית. אלה לא רק הבדלי רמות אלא העובדה שאתם לא רגילים לשחק מול קבוצות ברמה הזו. עשיתם קמפיין יפה, כל הכבוד. משם הקהל כבר עושה את זה בשביל עצמו וזה שלו.
אין לי נתונים מדויקים להביא לך אבל במעמד הרבה פחות נוצץ, איי שם ביום שני השרבי בחודש אוגוסט הפועל תל אביב אירחה את הפועל פתח תקווה ואחרי הפסד במחזור הראשון, הליגה הלאומית גבירותיי ורבותיי - וכמעט הפסדנו. ימי המסאי דגו, בלי שחר פיבן, לפני שסתיו טוריאל לקח פיקוד - יצאנו בנס 2:2. אני מניח שהיו 6,000-7,000, כל אחד ואחד מהם - גיבורים ואוהדים אמיתיים וגם אני הייתי במשחק הזה, קהל נאמן.
לוקח בחשבון את הרעב למעמד, את הדרך הארוכה וכל מה שכתבת יש בו מן האמת. אבל אני לא יכול לקחת צעד אחורה ממה שאמרתי. אני כן מצפה משחקנים למינימום כדורגל. ובוא, התרבות הזו של לעודד בכל מחיר, אפשר להצניע אותה מעט. לקבל חמישייה זה צורם. בדקתי, הפועל באר שבע ניצחה עוד משחק אחד העונה 1:5 - נגד הפועל קריית שמונה, ויש לה גם 0:6 בגביע המדינה על הפועל חדרה.
השנה הזו הייתה כואבת - אין מה לעשות - העניין שלי בכדורגל הישראלי ירד, הגעתי לפחות משחקים. אבל זה היה לא כזה גרוע, והעיקר שביום שני אני מניח נחזור רשמית. לא למקום הראוי לנו כי הפועל ת"א צריכה להיות בצמרת-גביע-לנצח דרבים-למשוך שחקנים-לגדל שחקנים צעירים טובים באמת, אבל לפחות המדרגה הראשונה בדרך לשם
כגודל הציפייה גודל הבושה ונדמה לי שאפשר להבין את שתי הגישות, הרי גם ראינו תגובה דומה מאוהדי בית"ר שלא נחשבים לסמל של סובלנות בהפסד מול ב"ש בטרנר: אבל למה בעצם שספרא לא יעשה ינאי להפועל תל אביב כדורגל? ובמידה וזה יקרה - אולי גם האופי של הקהל ישתנה לדעתכם?
הרי מבחינת כספים הוא גם יכול להפוך את מכבי תל אביב קבוצת בת של הפועל תל אביב.
מבחינת כדורגל ברור שזה פחות מעניין, אבל מאץ׳ די שישי צהריים בבלומפילד זה אידאלי. תוסיף לזה שאתה יודע שאתה הולך לנצח… לא משחק אליפות נגד מכבי חיפה אבל גם לא רע
אני שומע את השדרים מדי שבוע - ואולי זה תפקידם לשווק את המוצר - משבחים את המשחקים הגדולים בליגת העל. אני חושב שהכדורגל די דל. הקצב טוב אבל ראיתי גם את הקבוצות הגדולות עם המון ליקויים בסיסיים (דווקא בית"ר ירושלים, להוציא אולי את המשחק נגד הפועל באר שבע - הכי מרשימה אותי). מה שכן זה מסתמן כמו סיום עונה מרגש מאוד על גבול מאי 2010 הנצחי?
כן יש בזה משהו קוסמי שהפועל באר שבע מפסידה אולי דווקא את המשחק הכי “קל” בפלייאוף העליון ונגד היריבה שאחרי שניצחה אותה בתשעה שחקנים הגה רן קוזוך’ את הביטוי “בלתי שבירים”. ברגעים האלה נראה שיש לב"ש מחסור בשחקן הכרעה, מה שרוב העונה לא הורגש. שתי הקבוצות הגדולות לא ממש עומדות בלחץ. קשה להתלהב ממכבי תל אביב.
השחקן הכי טוב בליגה השנה זה דיא סבע, אבל מכבי חיפה הקבוצה הכי גרועה ובפער לדעתי מבין הארבע, גם אם אולי במצטבר הגיע לה לנצח משחק גדול אחד.
חבל שבית"ר ירושלים אשכרה מאחוריה - כותב את זה כאוהד הפועל תל אביב, מפארים אותה ובצדק אבל וואו 14 הפסדים זה המון והיא כל כך רחוקה , נותר לה רק המאבק על המקום השלישי. חבל שבית"ר לא הביאה שחקני הגנה נורמליים בחלון. אפילו איזה שחר פיבן היה יכול לעזור לה. אני כן מסכים שברק יצחקי המאמן השני הכי טוב בארץ היום (המאמן של מכבי ת"א עושה הכל הפוך) ובאמת משחק התקפי מאוד-מאוד. לבכר גם היה את הקטע הזה עם מכבי חיפה של חמישה שחקני התקפה - לפרק זמן קצר, כשהרגיש שניסה הכל והקבוצה חייבת דרייב.
תאחלו לי בהצלחה היום עברו עליי ימים קשים מאוד בכדורגל בחודש האחרון. בהפועל תל אביב למדו מהנאחס גם באינסטגרם של המועדון וגם בדיון המשחק בפורום שדים. האם היום ב-19:00 נעלה לליגת העל בחזרה סוף-סוף?
-בית"ר ירושלים הגיעה למשחק נגד מכבי חיפה זחוחה ובינינו היא עושה שטויות מוגזמות בהגנה כבר כמה משחקים. אני מאוד שמח מהניצחון של הירוקים, לברק בכר עד אתמול הכל הלך הפוך. מה שכן אני חושב שמסביב למשחק כל האלימות והאבוקות וילד אשכרה נפגע אז מה הכדורגל שווה?
-דיא סבע קציצה עם כרס שאמנם לא כמו ערן לוי אבל אין עוד שחקן בליגה שנראה ככה, נראה כמו ליגת וותיקים. אבל הוא זריז, הסיומת שלו נהדרת, התנועה שלו חכמה. בלעדיו זה נראה שמכבי חיפה הייתה בתחתית. מי שלא נראה פיזית כמו שחקן עבר אבל כן הוא דולב חזיזה.
-ירדן שועה עושה הכל בבית"ר ירושלים אבל לא הייתי ממליץ לו לעזוב. במכבי ת"א כשחקן שאין לו טאבו בהרכב - זה לא היה מצליח. הרבה אוהדי מכבי שאני מכיר רוצים שיגיע. אני חושב שבארץ ישחק רק בבית"ר והוא השחקן שהכי מזוהה עם בית"ר מאז המאמן שלו ברק יצחקי
הסיפור שלה אגב לא קשור לפרוגרס.
שגיא ברמן סומן ביחד עם עוד כמה שופטים כדור הבא והיום ספיר ממשיכה לפי התוכנית ביחד עם עוד כמה שופטים צעירים יותר שאנחנו רואים.
מבחינת כמה היא חושבת שהיא מרכז ההצגה - בעיה קשה של שופטי ישראל - אז היא די הפוך מגרינפלד ולדעתי על זה ועל העובדה שהמשחק איתה יחסית זורם מקובל להגיד שהיא שופטת טובה. לציבור אין באמת מושג לגבי הניקוד ואף אחד שהוא לא באיגוד השופטים לא רואה את כל המשחקים ויושב עם המחשבון כדי לתת ציון שמשקף משהו אמיתי. הרבה מאד תחושה.