הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

ערב מעולה של כדורגל ישראלי אתמול עם הכוכבית של השופטת, אני כאוהד נייטראלי נהניתי מאוד להתחיל את הערב עם הפועל באר שבע - בית"ר ירושלים ואז לזפזפ למשחק שאני לא בטוח שהיה טוב יותר אבל כן מסקרן יותר מבחינתי - מכבי תל אביב נגד מכבי חיפה. בטח לא נראה עוד משהו כזה עד לשני מחזורי הסיום.

תראו אני כבר מדבר מפוזיציה אחרת, ה"לשנוא" ולשמוח לאיד עבר אצלי בכדורגל הישראלי מזמן עם הקריסה של הפועל תל אביב. לדעתי הקבוצה שהכי כיף לראות העונה מזיזה כדור זו בית"ר ירושלים שאצלה כמעט בכל הרכב יש את השחקנים עם הטכניקה הכי גבוהה, החיבור, הרצון לתקוף ולתקוף, לא שמתי לב אם זה כולל שלושה בלמים או לא. ירין לוי שמנהל את המשחק, ירדן שועה כל נגיעה בינגו וגם עומר אצילי לא רע בכלל. בית"ר של העונה בהחלט שווה מקום שלישי וגביע.
האדום הרג את המשחק חבר’ה אין מה לעשות, שם את בית"ר עם הגב אל הקיר (אחלה חלוץ! איזה גול הוא עשה!) ספיר ברמן עשתה טעות קשה והיו חייבים לתקן אותה ב-VAR, מרגיש לי שבלי זה הפועל ב"ש לא מנצחת. זה מרגש שמיגל ויטור מבקיע שער כזה, התסריט האולטימטיבי מבחינת האוהדים אבל ברמת הכדורגל ב"ש לדעתי אכזבה.

לגבי המשחק השני: אני לא יכול להמר נגד ערן זהבי גם העונה, מצטער, עשה גול של אלוף. מכבי חיפה הייתה ראויה לקחת קצת יותר מהכלום שהיה לה במשחקים הגדולים, הגיבה יפה. מכבי ת"א לא ניצלה את הדלילות באמצע ודור תורג’מן שעלה מהספסל לא הצליח להשפיע. סברינה עם גול גדול והכישרון ברור אבל לא יודע אם הייתי משאיר אותו בכל זאת. דיא סבע בעמדה הזו - חוויה. חבל שהוא לא איים על השער.
מכבי עשתה ניצחון ענק בטרנר, עם סימן קריאה, אבל היה ברור שהיא לא קבוצה מספיק טובה - אולי כן ווינרית - כדי לשייט לאליפות. זוכר את הפועל נותנת 1:4 לחיפה במשחק העונה ב-2011 ואז נתקעת נגד בית"ר מהתחתית ככה זה, הטבלה עוד תתהפך. פאטצ’י לא הורגש אתמול. רוי רביבו שחקן עם טכניקה נהדרת שמצליח להחביא את החיסרון בהגנה.

אשכרה עדיין לא עלינו ליגה, הייתה תחושה רעה עוד לפני ה-2:0 הזה (גול גדול של קליי, שאפו). ברור שזה יקרה וטבעי שיגיע הפסד בכורה לאליניב ברדה, אבל חזרה גנרלית מזעזעת לקראת חצי גמר הגביע – ככה אין לנו סיכוי – ואולי הראש שלהם היה בגביע. הפועל תל אביב חשבה שהיא מטיילת פה נגד הפועל כפר שלם וכמובן שלא, כושלים במאני-טיים בינתיים, מאכזב מאוד. קצב משחק נמוך מאוד, חור בהגנה – קורה אחרי הרבה זמן, והרבה שחקנים מתחת לרמה שלהם, לא זוכר שום מצב שלנו חוץ מהבלטה של סתיו טוריאל שסובב ליד הקורה וההחמצה של רן בנימין. אלה משחקים שאנחנו בוחנים מי מתאים ללחץ האמיתי בעונה הבאה - ליגת העל.

ציפיתי לראות חילוף כבר במחצית וברדה הפעם קצת איחר, אי אפשר לנצח כל כך הרבה משחקים על אוטומט.

כל כך מתאים להם משחק שני ברציפות לחרבן את זה ולעיניו של ספרא עד שהוא בא וכדומה (למרות שברור שהוא בא לגביע). אגב גם רותם חטואל…בדיחה. היום זה הכריע שהוא לא ימשיך לדעתי יש גבול לשכונה. טוב, נו, אולי אני אשם, לא השבוע שלי בכדורגל…