הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

מצד אחד לא מאשימה מצד שני זורקת את צוות הואר מתחת לאוטובוס.

אבל צוות הוואר באמת אשם.
דווקא ההתנצלות שלה מיותרת, ממבט ראשון זה אדום.

ובלי קשר לאירוע הנ"ל היא באמת בהפרש עצום השופטת הטובה בליגה.

תמיד נשאלת אותה שאלה, כמה שופטי הVAR מוסמכים להפוך החלטה נכונה חוקתית. הרי כמו בשיפוט בררני, שופט שרואה את המהלך הזה יכול למצוא בחוק פרצה לכאן ולכאן, ולגרום לה להיות נכונה ולא נכונה במקביל.

בקיצור, זה החוק אשם שלא נותן לשופט להחליט בעיניים שלו לגבי החלטה שהוא לקח מתוך החלטה מהירה בתנאים פחות נוחים מאשר מסך וידאו.

אני אוהב את דיוני הנוסטלגיה האלה: ראיתי שיניב קטן עם פוד חדש תחת קבוצת הפודיום אחרי ששנים היה ברדיו החיפאי - הרכש החדש. ביקשו ממנו לגבש את הרכב השחקנים הכי טובים ששיחק איתם והוא פשוט לא הצליח. אז הגולשים עזרו לו, נפצל את זה לשחקני מכבי חיפה ולשאר העולם - אני לא כולל את ווסטהאם שם היה קישוט.

הרכב מכבי חיפה: ניר דוידוביץ’| אלון חרזי, אריק בנאדו, ג’ורג’ טישיירה, אדורם קייסי| ג’ובאני רוסו, ננאד פראלייה, ריימונס ז’וטאוטאס, יוסי בניון| איגביני יעקובו ואלון מזרחי.
על הספסל: דודו אוואט, וואליד באדיר, עידן טל, גוסטבו בוקולי

הרכב שאר העולם: דודו אוואט| שמעון גרשון, טל בן חיים, דקל קינן| יוסי אבוקסיס, טל בנין, אבי נמני, אלון חזן, אייל ברקוביץ’| חיים רביבו ורוברטו קולאוטי

עם כל הכבוד לזה שהוא ציין את גוסטבו בוקולי כשחקן-שחקן - זה נכון - הכל יחסי והוא רמה אחת לפחות מתחת לכוכבי מכבי חיפה, רוב ההרכב על טהרת הקבוצה האלמותית של ליגת האלופות ו-2003 מה נעשה.

עידן טל היה שחקן ענק. ענק. ואיפה זנדברג הגבר

קטן לא השחקן הכי טוב שהיה אבל יש לו, לדעתי, 7 אליפויות (2 גרנט 3 לוי 2 אלישע) והוא אולי הסמל הכי גדול בכדורגל הישראלי כיום

יניב קטן החל להיות שחקן הרכב קבוע לדעתי רק ב-2002/03 עם יצחק שום ואז “הנה שער של יניב קטן. באולד טראפורד!” והוא הבקיע גם במשחק השני נגד מנצ’סטר יונייטד שער אדיר. אבל הוא דעך. הוא היה גדול על הליגה כאן ב-2005/06 ואז עבר לווסטהאם, איכזב בגדול בקאמבק למכבי חיפה אבל היה ענק במשחק האליפות ב-2011 נגד הפועל תל אביב ותמיד הקריב ושיחק עם כאבי גב וכמה הוא אהב את חיפה אין בכלל שאלה. יש לו שבע אליפויות ופספוס אחד בגלל הקיזוז, כן. אבל אני מעולם לא הרגשתי שהוא השחקן הכי טוב והכי מסוכן נניח כאוהד של קבוצה יריבה.

עידן טל על הספסל שלי למרות הכל כי אני רוצה לשחק התקפי כביכול, לא מוותר על פראלייה או ז’וטאוטאס (לאלה שמפארים את התקופה של טל בבית"ר ירושלים זו גם בעיה מבחינתי כי הוא היה מוקף בגל אלברמן ודרק בואטנג שהם שחקנים שגדולים על הליגה). מיכאל זנדברג יכול להיות לצד גוסטבו בוקולי, שחקן שהערכתי מאוד.

יש לי הרגשה לא נעימה בקשר למשחק של מכבי חיפה להפועל חיפה מבחינת מכירת משחקים.

איזו תוצאה היסטורית אלוהים ישמור, אני בספק אם זה פעם קרה בכלל אחרי שנות ה-60 וכאלה. ועוד שבוע אחרי שהיה נראה שמכבי חיפה מצילה מהכבוד שלה עם ניצחון די קל על בית"ר ירושלים. אני חושב שברק בכר באמת בשיא השפל וצריך ללכת, שיהיה לו את הכבוד הזה. כאילו שכח לאמן. כמו ז’וזה מוריניו שאיבד את זה תוך חמש-שש-שבע שנים, והוא תוך שנה וחצי. אין עבודת אימון כבר הרבה זמן, חיפה כל העונה הזו נראית מופקרת. הפועל חיפה עם יופי של משחק ותעוזה אבל כל הגולים קלים כאילו זה באימון.

אלה אמורים להיות משחקים יותר קלים, המקום באירופה כמעט מובטח, אין לחץ של אליפות, שחקנים כאילו אמורים להוכיח את עצמם לקראת העונה הבאה ולהראות שמקומם בסגל איכשהו. אלה הימים ששחקנים משפצים את הסטטיסטיקה שלהם. מחכה לראות כבר את הפרק הבא של יניב קטן בפודיום ומה יש לו להגיד ומי על הגריל.

אני זוכר את מכבי חיפה חוטפת 6:0 ממכבי תל אביב ב-2015-16 מערן זהבי ואחרי זה מנצחת אותה בגמר הגביע, וגם רביעיות ממכבי קריית גת ב-2002, בית" ירושלים ב-4:0 בעונת ליגת האלופות ומכבי הרצליה ב-2007 אבל חוץ מזה…וואו

אני לא רואה מלבד התוצאה אבל למי יש שם אינטרס למכור/לקנות ולמה?

ביזיון על
שיענקלה ישלח את כולם הביתב מחר

מכבי חיפה של השנה היא צל שחור של עצמה

וואו
תוצאה היסטורית
איזה כיף לאוהדים

בהנחה שזה המסמר האחרון בארון של בכר -

אפשר לדון מה נקרא ‘כישלון’ ומה ‘הצלחה מסחררת’ :slightly_smiling_face:

לפני איזה 7 שנים היה דרבי שנגמר, למיטב זכרוני ואני לא בטוח,3:1 להפועל. הם היו בשנים רעות מאד. אפילו ורמוט כבש להפועל במשחק הזה, מכבי חיפה הייתה הייתה פשוט גרוטסקית. מאז הם הגיעו לגבהים מטורפים, ומי האמין שזה כל כך מהר יחזור לתהומות ההם.

השיח אחרי המשחק זה ההוכחה שהכדורגל בארץ כל כך שטחי. מדברים רק על המאמן ועל השחקנים.

כאילו אין בעלי תפקידים נוספים שלקחו החלטות הרות גורל. ברק בכר רצה את גיא צרפתי בחזרה כעוזר מאמן, אמרו לו לא. הטעות של בכר פה היתה שהוא ויתר כאילו כלום.

כל המכירות של השחקנים בלי להביא תחליף הולם.

בקיצור, המועדון רקוב, וגם כשהיתה תקופה היסטורית של כמה עונות זה בזכות כמה כוכבים שהסתדרו מבחינה מערכתית.

אני אגב הייתי נשאר עם מסאי, אבל זה נושא אחר.

איפה @KB9 כשצריך אותו…

נושא אחר אבל נושא מעניין, אם בא לך להרחיב :slight_smile:

מה שכן, כרגע ההשוואה שמוציאה את דגו הכי רע היא לא ההשוואה לבכר במכבי חיפה, אלא ההשוואה לברדה בהפועל תל אביב.

מסאי היה שעיר לעזאזל בעונה פיננסית והוציא הרבה מעבר למה שהיה לו.

למחוק פער 10 ממכבי ת’'א זה לא מובן מאליו, גם אם הפער אבד שוב.

בסוף ההחלטה להביא את בכר היתה פופוליסטית ולא מקצועית.

חוץ מזה, מסאי לא היה סתם גולם עם תעודת מאמן, היה שווה לתת לו צ׳אנס להביע את הרעיונות שלו. בסוף גם בכר אכל לקרדה מהניהול הבזיוני של המועדון.

חוץ מזה, בכר תלוי יותר מדי בהמון גורמים כדי להצליח. צריך עוזר, צריך רכש, צריך סגל מוכן, צריך מעטפת, צריך וצריך וצריך.

על ההחלטה להחזיר את ברק בכר:
-הוא לא היה עוד מאמן במועדון הזה או בכלל. זה לא שהחזירו את אלי גוטמן או אלישע לוי. לא הייתה החלטה כזו גרועה.
-חשבתי שיגיע רעב ובטירוף אחרי שהפרק באירופה לא עבד כמצופה. יש לו גם חיבור לקבוצה. חשבתי ש"התקדם" והמשיך ללמוד.
-מעריך את מסאי דגו ושם בצד את הפועל ת"א (ברור לכם שלא היינו עולים איתו ליגה, כן?). יש בו משהו נאיבי. וכמה זה באמת וואו ולהוציא מים מהסלע לסיים במקום השני? הרי למכבי חיפה היה עדיין צ’ארון שרי לחצי עונה. את מי היה צריך לעבור בדרך, את הפועל ב"ש הבינונית?

המאמן אף פעם לא אשם לבד, זה 50-50 עם גל אלברמן שהכי גרוע שנחבא אל הכלים. והאמת לא לנקות גם את השחקנים שנראו אתמול כמו כאלה שלא צריכים להתפרנס מכדורגל.

להגיד מועדון רקוב אפשר להגיד כאן על כל קבוצה בארץ להוציא אולי את מכבי ת"א. בית"ר ירושלים הייתה כזו עד לפני כמה חודשים. הפועל תל אביב כבר מעל עשור מתה ואולי רק עכשיו מתחיל לצמוח דשא…

מציע להירגע עם ההיסטריה, איזה מועדון הוא “לא רקוב” בעינכם בעולם כולו?

בכל מועדון ענק יש תקופות גרועות ומפלות נקודתיות, אני חוויתי 3:0 להפועל חיפה ואדום ליעקובו בעונת האליפות עם גרנט רגע לפני קמפיין אלופות.

בשורה התחתונה הבעיות נותרו כפי שהיו והמועדון צריך לגדול מבחינת תקציב ורכש, לשחקנים שהלכו לא היו תחליפים ראויים ויש גבול לאילתורים.

מגיעה גם מילה טובה להפועל חיפה שמצליחה בצורה מרשימה כמעט ללא תקציב, חבל שהחיבור עם האוהדים לא עובד.

אין ספק שבכר לא האשם היחידי אבל הוא לגמרי בורטיגו. עדיין לא ברור איך חיפה מנסים לשחק, שחקנים שמקבלים קרדיט מוגזם (סק לא אחראי, דינדה כבר שני משחקים לא מוסר כשהוא צריך, חזיזה…). מהפכות בהרכב והגנה חלשה מאד.

זה מזכיר את העשור הרע - גם כשיש שחקנים טובים כמו סברינה או לסובוי, למשל, הם מתפספסים כי הכל רע.

חיפה, בדיוק כמו באר שבע, מרחק שני זרים מאליפות.

@Oleguer23 דגו עשה עבודה טובה, אבל לא לשכוח שהיה לו את חלאילי שהיה מעל הרמה ושרי שעזב בינואר קבוצה במקום הראשון. תוסיף לזה פיירו, קורנו, שימיץ׳ המושמץ יתר על המידה ועוד.

הבעיה של מכבי חיפה תיהיה כרגיל הפער בין הציפיות לתוצאות. אם הם יחפשו לעשות עונה טובה שאחריה עושים fine tuning ורצים לאליפות - אז יש להם אחלה בט לעשות עונה טובה (ועם הרבה מזל כמו של באר שבע אולי לרוץ לאליפות). אם הם יתחילו עם קלישאות בסגנון ‘במכבי חיפה כל דבר פרט לאליפות זה כישלון’ אז פער של כמה נקודות בתחילת העונה יכול להכניס אותם לסחרור. הבעיה הכי גדולה ברצון למהפכה הוא שיש כמה שחקנים עם חוזים כבדים מאד ולכן סברינה ונהואל למשל הם חלק מהעונה הבאה כי כמעט בלתי אפשרי להיפתר מהם. עם שואו ושימיץ׳ זה כבר ארבעה זרים. לזה להוסיף את סק שיש לו חוזה והוא איננו שחקן זול, פדראו שכנראה ימשיך ולא ברור כמה הוא טוב והנה מצבת הזרים די סגורה אם לא פותחים את הכיס

בנושא אחר

אתמול אלוז׳ יאו אמר שלום להפועל ירושלים. לפרקים לדעתי המגן הטוב בליגה ושחקן שיש לו הכל כדי לשחק בליגה שהיא שתי רמות מעל הליגה הישראלית (הוא אף גדל באינטר). הגדולות ניסו וב"ש הייתה קרובה מאד, אבל לדעתי פספסו אותו.