הגרסה שלנו למשחק :: כדורגל ישראלי

יענקל’ה קיבל החלטה:

רוני לוי ברשימת המועמדים. זה סתם משעשע.

מקווה מאוד שזה יהיה סתם משעשע.
מי החלופות הנוספות? מימר? דגו?

בכר האחרון שצריך ללכת, הוא לא אחראי למדיניות הרכש הזוועתית ולהתנהלות המחרידה אל מול הארגונים, המשטרה וההתאחדות בשלל סוגיות שבחלקן כלל לא קשורות לכדורגל.

נראה שברק יצחקי זה השם הרציני יותר.

אבל באמת שעדיף לו להישאר בבית"ר

מכבי תל אביב פגעה בול עם מאמנים זרים בתחילת הדרך. אוסקר גארסיה היה האיש הנחוץ, פאולו סוזה בכלל כמה דרגות מעל. ברור שכיום יש מלחמה וזה לא פשוט אבל לכו תדעו. כמובן שגם היו כישלונות בדרך, זה עצוב אבל לא צריך “לקבור” את מכבי חיפה.

אני מודה שאני אדם פחות סבלני אבל מבין היטב את מה שקרה, ובתנאי שגם גל אלברמן עוזב. ברק בכר נראה כבוי. מדבר בצורה אחת בריאיונות ודי חסר מושג מצד שני, חסר אונים וזה עצוב. זה יותר למען יראו וייראו. אוהב את בכר אבל הוא נכשל כמעט בכל החלטה, כבר אמרתי שהוא לא מאמן יס-מן. אני בטוח שיש לו גם נגיעה לבניית הקבוצה. הרכבים לא טובים, שיטת משחק לא טובה. חיפה הזו חלשה בכמה דרגות מקבוצת הכמעט של מרקו בלבול.

ועדיין לא הייתי מפטר את בכר. באמת שאלה הפיטורים הכי מפגרים שראיתי מזה הרבה זמן. מי מפטר מאמן כמו בכר רק כדי להתחיל לחפש בין כל הסילבסים והאריהים? גם קוז’וך זו הבלחה של עונה אחת ושנה הבאה יחזור למעמדו הטבעי.

אל תשכחו איפה קראתם בפעם הראשונה שברק בכר ילך למכבי ת"א עם גיא צרפתי ויצליחו שם.

מכבי ת"א אידיוטים שלא הביאו אותו שנה הבאה רק כי “לרובי קין יש חוזה לעונה הבאה”. אותו רובין קין שבחר שלא להמשיך בחוזה שלו השנה. אם הם יביאו אותו עונה הבאה זו תהיה החלטה גדולה שלהם.

לא נשאר עוד הרבה מהליגה אבל ציפינו שמכבי חיפה ובית"ר ירושלים שלא אמור להיות עליהן לחץ - יבואו לקבוע את זהות האלופה עם כל הכבוד למשחק העונה מחר. אז המנטאליות הישראלית משתלטת עליהן דווקא כשאין לחץ כביכול. בינתיים אחרי ההתפרקות המפוארת של חיפה - שוב מגיעים החניכים של ברק יצחקי ומושפלים מול יוסי אבוקסיס 3:0, לא יודע עד כמה זה מפריע עדיין לאוהדים בצהוב-שחור להפסיד ליוסי, אבל חבל.

לשנה הבאה: שחקני הגנה נורמליים לבית"ר וקצת מחשבה על טקטיקה מצד המאמן שעושה עונה יפה. ירין לוי בעונת שיא זה לא מספיק. צריך לציין שהחמיאו לבית"ר העונה כמעט כמו להפועל באר שבע. השאלה אם ניצחון על מכבי ת"א כמה שזה מרגש - שווה לשלושה ניצחונות על יריבות פחות סקסיות בליגה…

משחק עונה די טוב שגורם לליגה צמודה עד הסוף. הפועל באר שבע (נדמה לי שנותרו לה שני משחקי בית וזה משמעותי) יוצאת עם תחושות הרבה יותר טובות. מכבי תל אביב לא עשתה מספיק גם אם דור פרץ רשם את החמצת העונה. אני חושב שפטאצ’י היה חלש וקיבל גול במתנה מהשוער של ב"ש, גם דור תורג’מן די חלש, הכי טוב במכבי היה אושר דוידה עם כמה פעולות מעולות ושימוש גם ברגל ימין של המדרגות. מכבי הייתה צריכה לעלות בטירוף כמו האוהדים שלה, להיות דומיננטית, אולי חילופים קצת מאוחרים.
דן ביטון עם שער מאוד-מאוד אופייני, הוא שיחק במכבי, זה מפתיע איך נתנו לו את הבריחה הזו לשמאל והבעיטה, כאילו במכבי לא עשו וידאו אבל בעצם הוא סופגים כל משחק אז מה זה משנה. היו לו עוד שני מצבים לבשל או להבקיע ולא ממש הצליח אבל אם הוא היה עושה 3 מ-3 אז הוא היה משחק בחו"ל ומעבר לכך שמעתי שהגיע למשחק על הקשקש והקריב מעצמו כדי לשחק אז שאפו גדול. העמידו אותו במצב קצת מוזר עם הטקס שרצו לעשות לו - זה מכובד ויפה ומרשים אבל מישהו חשב “שבתנאים” האלה לא ישרקו בוז?

בגדול אני מסתכל על ה-11 בבאר שבע, מדבר מבחינת הישראלים בלבד - זה קרוב ללהוציא מים מהסלע. הזרים שבקישור באמת בינגו, קשה להוציא לקנגאווה את הכדור מהרגל בלי פאול.

הרגע הכי יפה במשחק היה בהתחלה כשארבל יהוד המקסימה ועומר שם טוב עלו לכר הדשא, היריבות הספורטיבית נזנחה לרגע והם התקבלו בתשואות ובתקווה להחזרת כל החטופים.

לדעתי פטאצ’י היה לא רע בכלל. רביבו טוב גם כן.

קוז’וק ראוי למחמאות אבל אי אפשר לקחת אליפות עם סגל בינוני. אולי הסגל שלו לא ציון 9-10 אבל גם לא 6-7. זה מראה ששני שחקנים מעלה הרמה (והם לגמרי מעל הרמה) עושים הבדל ענק. אליאל פרץ כדוגמה שמוכיחה את זה - נראה קשר מעולה השנה. הוא שחקן טוב, אולי אפילו יוכח שטוב מאד מתישהו. כשהוא משחק ליד שתי מפלצות כאלה ברור שיראה טוב יותר. הם לוקחים פוקוס ומחלצים כל כדור מגיע לאזור.