@EJB אני מאוד אוהב אותך, אז בוא ננסה לצורך הדיון להניח כוונות טובות אחד של השני
תראה, אין ויכוח שסיטי מועדון עשיר. אבל אין גם ויכוח שפפ העדיף אותם על פני מועדונים עשירים אחרים, כגון יונייטד וצ’לסי שהיו מעוניינות בשירותיו. ולכן, בהינתן שאף אחד מאיתנו לא חשב שפפ ילך לאמן את לסטר, זה טיעון פחות רלוונטי.
ההבדל הגדול בין סיטי לבין שאר אריות היבשת, ופפ אמר זאת אינספור פעמים בראיונות - זה שסיטי נתנו את מושכות הניהול לצ’יקי ופראן. לפני שפפ עצמו הגיע, אגב. צ’יקי ופראן מונו ב-2012, פפ ב-2016.
ראשית, אני אישית לא זוכר תקדים שמעטפת של מאמן אי פעם כללה מנכ"ל ומנהל מקצועי. זה לא בדיוק נתפס כמו עוזר מאמן ואנליסט. אני לא טוען שזה בלתי אפשרי, כמובן, אבל היסטורית זה בוודאי לא נתפס כדבר סביר או טריוויאלי.
ושנית, כמו שכתבתי והתעלמת (מצד שני, עדיף התעלמות על הזלזול שלך בהמשך ההודעה שלי) - פפ והצוות מחוברים רגשית למועדון הזה אחרי 7 שנים. כמו שאני לא מדמיין אותו עובר לאתלטיקו כל כך מהר, בגלל הרגש לברצלונה, ככה אני לא מדמיין אותו עובר לצ’לסי כל כך מהר, בגלל הרגש לסיטי.
שמע, אני לא יודע/זוכר מה אתה חושב על סיטי, וכמה אתה שותף לקונספציה השקרית ש"סיטי יכולה להביא כל שחקן שהיא רוצה, בניגוד לשאר העשירות". בקצרה אגיד שזה לא נכון, שסיטי יצאה לעונות עם סגלים שיש בהם חורים משמעותיים, כי השחקנים שהם רצו עלו יותר מדי והם העדיפו לא להביא שחקן על פני להביא שחקן במחיר מופקע. מעבר לזה, היו דוגמאות של שחקנים שפפ ממש הצהיר שהמועדון רצה והיו יקרים מדי, כמו אלכיס ומגווייר.
מעריך את העוקצנות.
הנתונים שהבאת הם בוודאי מבורכים וישר כוח עליהם.
יחד עם זאת, כפי שהסברתי, הם חלקיים, בצורה משמעותית, ולא בצורה שווה כלפי כל המועדונים.
אתה אומר שאי אפשר לכמת את הכסף שהושקע בעבר, ולכן פשוט מתעלם ממנו לחלוטין. למרות שמאוד ברור מי הוציאה הכי מעט כסף בעבר ביחס לכל הצמרת האירופית, ובפער עצום (בטח עם חישובי הריביות שהזכרת ברוב טובך).
וככה בסוף אתה מגיע למסקנה שלך, על בסיס מידע חלקי בצורה ברורה. ועל הדרך זורק עקיצה עם פרנקו, ובסוף מאשים אותי ברידוד השיח, כאשר אני בסך הכל מציין את הבעיה המובנית המשמעותית בבדיקה שלך.
אגב, מרכיב נוסף שחסר בבדיקה הוא שכר. זה מרכיב שמייצג הרבה יותר טוב מסכומי העברות את הכוח הפיננסי של מועדון, כפי שנכתב פה פעמים רבות בעבר, ושם למשל ליברפול מככבת. אני מבין שקשה הרבה יותר למצוא אותו (בטח שנים אחורה), אבל זה לא אומר שאתה צריך ליפול לטעות המתודולוגית של “כשלא יודעים מה לעשות, עושים מה שיודעים”.
אם אתה רוצה שנמשיך את הדיון שלנו, מבקש יותר התייחסות לטענות ופחות לעג.
אם אתה רק רוצה כמו טיטי להתמרמר פה כל היום עם השקרים שהוא מספר לעצמו, תגיד ואפרגן גם לך ב