הפייר פליי קיים שנים בודדות וכבר מפריע לאנשים שקבוצות לא עומדות בו, ואני מבין את הבעיה - אופ"א מושחתת והפליצה את הפייר פליי הזה כמסך עשן ותו לא. אם נלך כ15 שנים אחורה - צ’לסי נרכשה ע"י אברמוביץ’ וקיבלה בדיוק את אותו שטף התלונות שכרגע מקבלות סיטי ופריז. אז לא היה פייר פליי ובמקום דיברו על חוסר בנשמה, בהיסטוריה, מורשת וכו’. האם מתלוננים נגדה היום? כבר מעט מאוד. האם היא קיבלה הרבה מורשת מאז? לא הייתי אומר. מעניין מה יקרה עם התלונות אל פריז וסיטי בעוד 15 שנה ולא פחות מעניין - מה יקרה עם המועדונים אם לשייח’ים שלהן יימאס מהצעצועים הנוכחיים.
אני נוטה להסכים עם הטענה שלפני 30-40-50 שנה היה הרבה יותר קל להצטרף למועדונים הגדולים בדרכים “טבעיות”. בעיקר בגלל שהכדורגל היה פחות זוהר, פחות ממוסחר והרבה פחות כספי.
חלק ממועדוני הטופ האירופיים (ריאל, ברצלונה, באיירן, יובה, יונייטד ועוד) הצליחו במיוחד פשוט בגלל רצף נסיבות היסטורי. בחלקן, אם ננבור מספיק, נגלה שגם כן הוזרם כסף “מלאכותי” במימדים הרלוונטיים לאותן שנים. ריאל מדריד נתמכה ע"י שלטונות דיקטטוריים בספרד במשך שנים. אני בטוח שעוד כמה עשרות שנים, במידה וסיטי ופריז יישארו תחרותיות, גם הכסף שהוזרמן אליהן יישכח בין דפי ההיסטוריה והן יצברו את בסיס האוהדים שלהן וייקנו גם “נשמה” על הדרך.
אגב גם היום ניתן לבנות קבוצת טופ בלי שיח’ קטארי שעומד מאחוריה - תראו את טוטנהאם. ניהול מבריק שמביא אותה באורח קבע להתמודד בטופ 4 והנה - גמר ליגת האלופות הראשון בהיסטוריה. כמובן שהדגש הוא על ניהול מבריק. זה אפשרי, רק קשה יותר.
בסופו של דבר זה בדיוק עניין של “כסף ישן לא אוהב כסף חדש” וגם אם זה מעט קיצוני יותר עכשיו, זה רק טבעי בגלל המסחור הגדול שנהיה סביב הכדורגל. כסף ישן לא אוהב כסף חדש אבל תנו לו כמה שנים וגם הוא יתרגל בסוף.