מסי נתן ראיון מאוד ארוך לMD וספורט.
העיתונים שיתפו פעולה, זה כשלעצמו אירוע נדיר.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20230607/1002019978/messi-vuelvo-barca-ire-inter-miami.html
תירגמתי בגוגל טראנסלייט, אז לא לרדת עליי על השגיאות.
איך מסי מרגיש?
טוֹב. אני מרגיש טוב, רגוע, אחרי שכבר סיימתי את העונה. זו הייתה שנה לא טיפוסית בגלל ששיחקתי את גביע העולם באמצע. הוא עשה את זה לעשות הכל שונה. חושבים עכשיו על המשחקים עם הנבחרת ועל החגים.
עכשיו העונה הסתיימה, הוא עוזב את פריז, אבל המספרים לא היו רעים. באילו תחושות מסתיים המסע שלך בפ.ס.ז’?
ברגשות מעורבים. האמת היא שהשנה הראשונה הייתה קשה מאוד, כפי שכבר אמרתי מדי פעם, מסיבות שונות. בשנה השנייה, בחצי השנה הראשונה הרגשתי מאוד מאוד טוב, מאוד נוח במועדון, בעיר, עם המשפחה שלי. באמצע היה המונדיאל ואני חושב שהמונדיאל סימן קצת את כל הקבוצות באופן כללי, זה סימן קצת את העונה, עם תחרות כל כך חשובה באמצע בפעם הראשונה. אני חושב שזה מאוד התנה את העונה. ציפיתי לסיים אחרת, אבל היי, אלו היו שנתיים, שבאופן כללי היו לי קשות, אבל הן מאחוריי.
באנו לדבר גם על בארסה. איך ראית את זה? פספסת את זה?
כן, ברור שכן, שפספסתי. רק אמרתי, האמת היא שהשנה הראשונה כאן הייתה לי מאוד קשה, אחרי העזיבה, איך זה עבר והכל. ברור שהוא הלך אחריו, שהוא צפה במשחקים ותמיד השתוקק לזיכרונות וליכולת להיות שם.
הוא אמר שהוא עוקב אחרי המשחקים, אני מניח שהוא היה מאושר כמו עוד קללה כשהם זכו בליגה.
כן, ברור שכן. עקבתי אחריו כל השנה ורציתי שבארסה תנצח כמו כל אוהדי ברצלונה. וגם בשנה הראשונה. אני מדבר הרבה עם צ’אבי, גם על כמה משחקים, אחרי המשחק, על מצבים… האמת שדיברנו הרבה מאז שהוא היה מאמן. ועקבו אחריו, ברור.
ולגבי אפשרות החזרה, כבר קיבלת החלטה?
כן, האמת היא, ברור שרציתי מאוד, מאוד נרגש לחזור, אבל מצד שני, אחרי שחוויתי את מה שחוויתי ואת היציאה שהייתה לי, לא רציתי להיות שוב באותו מצב …: חכה לראות מה יקרה ותשאיר את העתיד שלי בידיים של מישהו אחר, כביכול. רציתי לקבל החלטה משלי, לחשוב על עצמי, על המשפחה שלי. למרות ששמעתי שנאמר שלליגה קיבל הכל ושהכל בסדר בשבילו לחזור, עדיין היו הרבה דברים אחרים שצריך לעשות. שמעתי שהם צריכים למכור שחקנים או להוריד משכורות לשחקנים והאמת היא שלא רציתי לעבור את זה, או לקחת אחריות על השגת משהו שקשור לכל זה. כבר האשימו אותי בהרבה דברים שלא היו נכונים בקריירה שלי בברצלונה וכבר הייתי קצת עייף, לא רציתי לעבור את כל זה. ובכן, בזמן שהייתי צריך לעזוב, גם לה ליגה הסכימה שהם ירשמו אותי ובסופו של דבר זה לא היה יכול להיעשות. ובכן, פחדתי שאותו דבר יחזור על עצמו והייתי צריך ללכת את מלחמת השוורים כפי שקרה, שהייתי צריך לבוא לכאן לפריז כדי לשהות במלון במשך זמן רב עם המשפחה שלי, כשהילדים שלי הולכים לבית הספר ועדיין להיות במלון… רציתי לקבל החלטה משלי ובגלל זה קצת לא פניתי לבארסה. למרות שהייתי אוהב את זה, זה לא יכול. אני גם ברגע שבו אני רוצה לצאת קצת מפוקוס, לחשוב יותר על המשפחה שלי. כמו שאמרתי זה עתה, ביליתי שנתיים ברמה משפחתית שהייתה כל כך גרועה שלא נהניתי מזה. היה לי החודש שהיה מרהיב עבורי על שזכיתי בגביע העולם, אבל ההסרה הזו הייתה שלב קשה עבורי. אני רוצה למצוא שוב הנאה, בהנאה של המשפחה שלי, הילדים שלי, מיום ליום… ובגלל זה ההחלטה הייתה קצת לא לוותר על ברצלונה.
מכל הסיבות, איזו מהן הכילה עליך?
לקבל החלטה משלי ולא להמתין שוב ושאותו דבר שכבר קרה יכול לקרות. כמו שאמרתי, אחרי שהשגתי הכל בזכות ה’ וסוף סוף השגתי את המונדיאל, מה שרציתי כל כך, רציתי גם לחפש משהו אחר וקצת שקט נפשי.
מה המשפחה שלך אומרת לך? בכל פעם שהם יכלו הם ברחו לברצלונה…
המשפחה שלי מאוד התרגשה מכל מה ששמעה, אבל יחד עם זאת לא כל כך התרגשנו כי המציאות הייתה שעדיין לא ידענו מה יכול לקרות, אבל ברור שהם היו להוטים לחזור. אף פעם לא רצינו לעזוב את המקום, זה היה מאוד קשה, אבל הם גם תומכים בי וזו החלטה שמתקבלת כמשפחה, לא רק שלי. הם גם שמחים על השינוי החדש, אם כי גם עצוב לעזוב. זה היה קשה בהתחלה אבל עכשיו הם יותר ממתאמים כאן בפריז. יש להם חברים בבית הספר וזה גם כואב להיפרד מכל זה. הם כבר גדולים. מעל הכל, טיאגו מבין את המצב ושמח על מה שיבוא.
מהמועדון אמרו שזה תלוי בך כמעט ב-99% וצ’אבי אמר שידו על העליונה, אבל משהו היה חסר בהצעה הזו, איך חיית את זה?
הקשבתי קצת מכל מה שנאמר, מה שיצא, מה צ’אבי אמר… אבל זה היה קצת ממה שהוא אמר לאחרונה. הליגה נתנה את האישור אבל זה לא אמיתי שההחלטה היא שלי כי הרבה דברים חסרים וזה קיץ ארוך בו אני לא רוצה לעבור שוב את מה שכבר עברתי. העדפתי לקבל את ההחלטה מוקדם יותר לסיים את זה ולהיות רגועה ולחשוב על החגים והעתיד שלי, כבר לתכנן את מה שאני יודע שהולך להיות אפשרי.
האם הרגשת לחץ מהמידע שמגיע מברצלונה?
לא, כי כל כך הרבה דברים יצאו. אני לא יודע מאיפה הם הגיעו, אבל היו הרבה הדלפות וחדשות. היו אפילו עיתונאים ששמו אותי בכל מקום. אישרו לי את זה בערב, בברצלונה לקחו את זה כמובן מאליו ולמחרת שינו את הגרסה שלהם. היה הרבה מזה, אז ניסיתי לחשוב על מה שאני יודע והרגשתי ולהתמודד עם זה, לא על מה שנאמר.
איך מה שקרה לפני שנתיים כשחזרת לחתום ואז ראית שזה לא יכול להיות, שתצטרך לעקור את המשפחה שלך מברצלונה, השפיע על ההחלטה שלך?
זה היה מאוד קשה. אחת הסיבות שהסברתי זה עתה היא לא לעבור את כל זה שוב. זה היה שלב מאוד מכוער. הגענו עם אשליה של כל שנה, להתחיל להתאמן מחדש והילדים עם בתי הספר שלהם והשגרה שלהם. כשהכל היה מוכן לחתום, בן לילה, אי אפשר היה לעשות את זה ואומרים לי שזה לא אפשרי ואני צריך לעזוב את המועדון. הייתי צריך להתחיל לרוץ ולחפש צוות, לקבל החלטה נמהרת ולעבור כל מה שעברנו שהיה קשה.
האם גם השנתיים האלה בפריז השפיעו על ההחלטה?
קצת כן, כי כפי שאמרתי לאחרונה, היו שנתיים בהן לא הייתי מרוצה, לא נהניתי, וזה השפיע על חיי המשפחה שלי, התגעגעתי להרבה מהחיים של ילדיי בבית הספר. בברצלונה הלכתי לחפש אותם, כאן עשיתי הרבה פחות, חלקתי איתם פחות פעילויות. ההחלטה עוברת גם שם, להיפגש שוב, במרכאות, עם המשפחה שלי, עם הילדים שלי, וליהנות מהיום להיום. היה לי מזל שהשגתי הכל בכדורגל ועכשיו זה קצת מעבר לספורט, שגם מעניין אותי, והרבה הרבה יותר את המשפחה.
בואו נדבר על הנשיא לאפורטה, על צ’אבי. הם יצרו איתך קשר? האם היה דיאלוג לאורך התהליך הזה?
למעשה, עם הנשיא לאפורטה דיברתי מעט מאוד, פעם או פעמיים לכל היותר. יש לי הרבה תקשורת עם צ’אבי, מאז הוא הגיע למועדון הרבה יותר, ולעתים קרובות מאוד. דיברנו גם על האפשרות שאחזור. התרגשנו מאוד, כי כשיצא משהו היינו דנים אם הוא באמת רוצה שהוא יחזור, אם זה טוב לצוות וגם לו, ושמרנו על תקשורת.
במהלך כל הזמן הזה שמך נקרא בקאמפ נואו, בקונצרטים… איך חווית את זה?
מבחינתי זה היה יפה ונהניתי, כי האמת היא שמאז שעזבתי, עזבתי בצורה מוזרה, הייתי רוצה להיפרד כמו שנעשה עכשיו עם בוסי, ג’ורדי, או כמו שקרה לצ’אבי ואינייסטה ב- הזמן. הייתי רוצה לעזוב ככה, שיכולתי להיפרד טוב מהאנשים, למרות שזה היה זמן המגיפה ולא יכלו להיות אנשים באצטדיון. הייתי רוצה לדעת שאני משחק עם אנשים, לדעת שאני נהנה מזה. לכן שמחתי מאוד כששמעתי את שמי בקאמפ נואו או בברצלונה. מעבר לעובדה שאהבה תמיד שם והיא הדדית, זו הייתה הרגשה מוזרה לשמוע אותו בקאמפ נואו ולא להיות שם.
עד כמה הנושא הכלכלי היה חשוב בהחלטתך? אפילו נאמר שהוא היה משחק בברצלונה בחינם. זה נכון?
האמת היא שכלכלה מעולם לא הייתה בעיה עבורי או מכשול בכלל. אפילו לא יצא לנו לדבר על החוזה עכשיו. הצעה עברה, אבל אף פעם לא הצעה רשמית, כתובה, חתומה, כי עדיין לא היה כלום ולא ידענו אם זה יתאפשר או לא. הייתה הכוונה, אבל לא יכולנו לקדם כלום, אפילו לא דיברנו על כסף באופן פורמלי. אם זו הייתה שאלה של כסף הייתי נוסע לערב או למקום אחר. זה נראה לי כמו הרבה כסף והאמת היא שההחלטה שלי הייתה בשביל הצד השני ולא בשביל הכסף.
קיבלתם הודעות מברצלונה, הדלפות מהמועדון…?
ובכן… למרות שהתרגשתי כמו שאמרתי קודם, קיבלתי הודעות והדלפות בהתלהבות כשהן היו חיוביות. גם אני לא מאוד התרגשתי כי לא ממש ידעתי מה הולך לקרות ותמיד נזכרתי במה שקרה לי, אמרתי לילדים שלי ולמשפחה שלי שאנחנו הולכים לחזור לברצלונה ואז זה לא יקרה. אז כן, הייתי ממתין, אבל בשלווה.
אתה חושב שברצלונה עשתה הכל כדי להחתים אותך?
טוב אני לא יודע. זה הנושא שלהם. בכנות, אני לא יודע אם הוא עשה כל מה שאפשר או לא. ידעתי על מה הוא מדבר עם צ’אבי, מעל הכל… עכשיו הם קיבלו, לפי מה שנאמר, את רשות הליגה כדי שיוכלו לעשות את זה. אבל אני אומר לך, זה לא היה רק זה. הרבה דברים היו חסרים. המועדון, היום, לא היה בעמדה לאשר ב-100% שאני יכול לחזור. וזה מובן, בגלל המצב שעובר המועדון, וכך חייתי אותו.
האם אתה חושב שיש במועדון אנשים שלא אוהבים אותך או שחושבים שהנוכחות שלך עלולה להוות בעיה?
אני לא יודע. אבל בטח יש אנשים שלא רוצים שאחזור, כמו שבאותה תקופה לא רצו שאשאר כשהייתי צריך לעזוב. כמו הרבה אנשים שאני מכיר שרוצים שאחזור והם הביעו את זה ופרסמו את זה ברבים. אבל בטח יש בדירקטוריון אנשים שלא רוצים שאחזור, שמאמינים שהחזרה שלי לא טובה למועדון.
מאז עזיבתו, בארסה חתמה. זמן קצר לאחר עזיבתו, הוא החתים את פראן תמורת 55 מיליון…זה נראה לכם מוזר?
אני לא יודע… בהתחלה הייתי בתקופה שבה מאוד נפגעתי מהעזיבה שלי ומאיך שזה קרה. באותה תקופה קצת כעסתי שלא יכולתי להישאר ובקרוב המועדון יכול לעשות מהלכים. אבל באותו רגע המועדון הבין שהוא יכול לעשות את זה. עם חלוף השנתיים האלה הבנתי את זה, הטמעתי את זה ואני לא חושב על זה יותר. אם נעשה דבר כזה, זה היה צריך להיעשות כך, וזהו…
האם שלך עם בארסה הוא פצע פתוח שלא הפסיק לדמם?
קצת כן, קצת כן… ממה שאמרתי קודם. על שלא הצלחתי להיפרד מאנשים כמו שהייתי רוצה. כמו שאני חושב שהייתי מגיע. כמו שגם השחקנים שציינתי זכו ועשו. הייתי רוצה ללכת בדרך הזו. בצד אחד הייתה רארון מכוער. הייתי הבחור הרע בסרט וגם זה לא ממש אהבתי כי זה לא היה ככה. לכן הייתי רוצה להיפרד אמיתי בשלב מסוים מהאנשים שכל כך חיינו ונהנינו וסבלנו מהם. הם היו שנים רבות ביחד, והייתי רוצה להיפרד כפי שאני מרגישה.
אם כבר מדברים על הפציעה הזו, האם תרצה לחזור לבארסה יום אחד? כמזכיר טכני, שחקן, שגריר…
כן, ברור שהייתי רוצה להיות קרוב למועדון. מה שכן, אני הולך לגור בברצלונה. זה אחד הדברים שיש לנו מאוד ברור עם אשתי, הילדים שלי. אני מקווה שאני לא יודע מתי ומתי אבל אני מקווה שיום אחד אוכל לתרום משהו למועדון ולעזור כי זה מועדון שאני אוהב כמו שתמיד אמרתי. אני מעריך את האהבה שהייתה לי מאנשים במהלך הקריירה שלי והייתי רוצה להיות כאן שוב, כן.
במהלך החודשים האחרונים, אנו מניחים שחיית עם חרדה מסוימת. האם יש משהו שפגע בך במיוחד או שחשבת שאפשר היה להציל את זה?
כפי שאמרתי קודם, כל כך הרבה דברים נאמרו, כל כך הרבה דברים דלפו, כל כך הרבה שקרים שנאמרו אבל אני לא יכול לצאת ולהכחיש את כל מה שנאמר אבל אני רואה שיש הרבה עיתונאים שמספרים הרבה שקרים ומוצגים. שום דבר לא קורה. למחרת שוב מספרים שקר נוסף ושום דבר לא קורה. כן, היו הרבה דברים שהפריעו לי, למשל כשדיברו הרבה על המשפחה שלי, שאמרו שלבן שלי היה רע כשזה היה הפוך. הילדים שלי לא רוצים לעזוב מכאן בגלל מידת הכושר שלהם. כשהם מתעסקים עם המשפחה שלי ומתחילים לדבר על דברים שהם מדברים עליהם בלי לדעת אם זה מפריע לי קצת ויותר מכל זה, שהם מדברים ומשקרים.
שאלת המפתח האחרת. אחרי שידעתם שלא תחזרו לברצלונה, לאן מועדות צעדיכם? גם לסעודיה מה נאמר? למיאמי? למקום אחר?
קיבלתי את ההחלטה שאני הולך למיאמי. עדיין לא סגרתי את זה במאה אחוז. חסרים לי כמה דברים אבל החלטנו להמשיך בדרך.
הדבר הזה במיאמי חדש. לוקחים לשם את בוסקטס? הוא הולך איתך לשם?
זה אחד הדברים האחרים שנאמרו, שאני נוסע עם בוסי וג’ורדי לערב, שכבר סידרנו הכל. לא, כל אחד מחפש את העתיד שלו. ברור שהייתי מודע להם ולמה שהם הולכים לעשות, אבל אף פעם לא הסכמנו ללכת לשום מקום ביחד. את ההחלטה שלי קיבלתי בעצמי ואני לא יודע מה הם הולכים לעשות. שלי חשב קצת על כל מה שדיברנו עליו בראיון הזה ואין לי שום דבר חמוש עם אף אחד.
כשאתה אומר שאתה רוצה לצאת מפוקוס, למה אתה מתכוון? מה אתה רוצה להוציא מאור הזרקורים, מתחרות גבוהה…?
עוזבים את אירופה. היו לי הצעות מקבוצות אירופאיות אחרות אבל אפילו לא הערכתי אותן כי הרעיון שלי היה לנסוע לברצלונה ואם העניין של ברצלונה לא יצא, לנתח את זה, ואז לעזוב את הכדורגל האירופי ועוד הרבה אחרי הזכייה בגביע העולם, מה שהייתי צריך כדי לסגור את הקריירה שלי בצד הזה ולחיות את הליגה של ארצות הברית בצורה אחרת וליהנות מהיום להיום הרבה יותר אבל עם אותה אחריות של רצון לנצח ותמיד לעשות דברים טוב אבל עם יותר שקט נפשי.