ליאו מסי :: אלוף עולם

אם היה ספק אז כל משחקי אינטר מיאמי בית וחוץ סולד אאוט היום עד סוף העונה

מסי הולך להתחיל לשחק שם מיד?
אין חופשת קיץ?

משתף טור של יעוז סבר, לא חותם על כל מילה אבל בהחלט מסכים איתו על הכיוון הכללי והוא די מפרק את תחושת האכזבה שיש לי ולעוד אוהדים ממסי:

צ’אט גיפיטי, תכתוב לי בבקשה את הטקסט הכי כפוי טובה שאתה יכול :slight_smile:

הגבתי מהיוזר של RealMadrid.co.il לבארסה מאניה ואני לא מופתע שהם לא ממש ‘קיבלו’ את התגובה הנורמלית שלי, סתם שתדעו.

לגבי הטור, קראתי הכל, זה לא טור האוהדים היחיד שהיה שם אבל זרמתי, דומה לסגנון שלי, מרגש, מדבר מהלב. אני חושב רק שאין מספיק התייחסות למכשולים שהציבו בפני מסי שוב ושוב ושוב. הוא סבל מנשיא מטורלל יותר מדי זמן, הכל נפל עליו. גם אם זה לא הנושא העיקרי, אין כאן שום ביקורת על המועדון. על ז’ואן לאפורטה וגם על העבר. מעבר לכך, האם זה הוגן להגיד את השם קרלס פויול? שחקן יכול להגיע לדרגת סמל כזו? גם בואו, לרוב הסמלים הגדולים באמת הם אלה שהם טיפ-טיפה פחות מוכשרים. “הדרישות” ממסי הן קצת לא הגיוניות כאן. זה נחרץ מדי.
והיה לי הכי קל לתפוס טרמפ על המצב הזה ולשרברב לכאן את השם של כריסטיאנו רונאלדו כמו ילדי נזלת. אז מסי לא סמל כמו פויול וזה בסדר גמור. הוא חד משמעית סמל ולעולם לא שכיר חרב גם אם זו המילה שנאמרה. גם בלי להגיד את זה רשמית אלא בין השורות מן הסתם - הוא לא היה מרוכז לרגע אחד בפריז סן ז’רמן בשנתיים האלה. לא נגד דיז’ון ואחיותיה ולא בשמינית גמר ליגת האלופות. הוא חשב רק על ברצלונה, העזיבה הייתה טראומטית עבורה.

טקסט די הזוי בעיניי. אולי כי אני בראייה יותר מציאותית סביב הכדורגל. אבל כמו שאמר אנדר זו ההגדרה לכפיות טובה.

זה סבבה להתאכזב שהוא לא חזר, אבל מה רוצים ממנו? מה זה לא ניסה מספיק? הוא לא ויתר על כמות אדירה של כסף? מנתקים את העובדה שהוא איש משפחה ושהילדים שלו עשויים להיות בקשיים עקב אי הודאות? איפה הגבול עובר?

כבודו של פויול במקומו מונח. מסי עשה הרבה יותר למען ברצלונה. גם אחרי שהחזיקו אותו בכוח הוא היה הכי קפטן ומקצוען שיכול להיות והחליק את זה הלאה. איך אפשר לבוא אליו בביקורת אחרי שכבר הרגיש נבגד על ידי המועדון, על ידי אותם אנשים, כשיש אינספור דיווחים שהמנהל המקצועי מתנגד נחרץ להחזרה שלו?

עוד משהו? אולי גם שיתרום את כל העובר ושב שלו לקופת המועדון ועדי לעזור עוד קצת שיחליף את שף הקבוצה ויכין אוכל לעצמו.

אני מבין שזה טקסט שנועד להביע תסכול ואכזבה, אבל בראייה אובייקטיבית(או סוג של, כי אמנם אני אוהד ריאל, אבל גם די ניטראלי סביב הסיטואציה הזו) כשתחזור אליו עוד כמה שנים, אני בטוח שגם לך זה יהיה הזוי לקרוא אותו.

אמרתי מראש שאני לא חותם על כל מילה אבל אני כן מסכים שנראה שהוא ויתר מהר מידי.
זכותו? בטח.
הרוויח את זה ביושר? בוודאי.
מאכזב? כן, מאוד. אותי לפחות.

המועדון בהתנהלות שלו מצדיק את מסי. לא מצליחים להיפטר מפראן טורס על דסט אין הצעות וטבאס לא משחרר את החבל . אני גם חושב שמסי היה וצריך לחכות טיפה אבל הוא החליט שלא וזה זכותו. ואני לא מאשים אותו אלא רק את המועדון ואת הלה ליגה בזה.

אני מבין את האכזבה של האוהד, לא חושב שזה כפיות טובה מצידו, אבל מסי גם אם הוא לא רצה בזה “שבר את הלב” לחלק מאיתנו. זה המציאות. אוהדים רשאים להביא אכזבה משחק גדול וחשוב ככל שהיה, זה לא כפיות טובה מצידם ותרשו לי למחות על הגישה הזאת נגדם. .

(אני לא מאוכזב ממסי, יותר מזה, לדעתי זה יכול לעשות טוב לשתי הצדדים)

לא טרחתי לקרוא, כי הטורים בבארסה מאניה זה תמיד גיבוב מילים שלא נגמר, עם רעיון מרכזי שלפעמים הוא לא ברור בכלל ולפעמים חוזר על עצמו במילים אחרות על גבי שורות ושורות שלא נגמרות. מה שכן, בארסה מאניה זה עמוד של אהבלים שלא יכולים שלא לאונן על צ’אבי, ולהגיד שהמועדון שלנו מושלם. נשמע מהתגובות שלכם שהפעם מסי עמד בדרכם.

מסי אמר את זה די בבירור - הוא ביקש וודאות של 100%. המועדון יכל לתת לו, אבל הוא בחר שלא. יש לנו שלושה שחקנים עם שוק ואפשר למכור אותם מחר בעשרות מיליונים - דמבלה, קונדה וראפיניה. אף אחד מהם אנחנו גם לא באמת צריכים. נחשו מי בלבלן המוח, שהטיל וטו על מכירה של כל אחד מהם?

וכן, אני מאוכזב ממסי. ההתנהלות שלו בשנים האחרונות הייתה קטסטרופה. כשחקן הגדול בהיסטוריה, הוא היה צריך להיות יותר מחויב ללגאסי שלו. אולי הוא יעשה זלאטן ויחזור ב2026 לעונת פרישה בקאמפ נואו החדש, כשיהיה לנו על הקווים מישהו יותר טוב מצ’אבי. תנו לי לחלום…

.
חוץ מהדקה הראשונה של המשחק מסי כבש בכל דקת משחק

ואם צריך עוד הוכחה כמה הוא ווינר אז הדקות שהוא כבש הכי הרבה זה בתוספות הזמן של המשחקים.
22 אחרי הדקה ה-45 של המחצית הראשונה ו-45 אחרי הדקה ה-90

ממש לא מזלזל חלילה בווינריות של מסי יקירנו, אבל הסטטיסטיקה לגבי הדקות האחרונות קצת מטעה -

22 גולים בדקה ה45+ זה פשוט כי יש הרבה יותר דקות לכבוש בהן שערים אז ברור שהמספר יהיה גבוה. אם ניקח בממוצע 3 דק תוספת זמן זה יוצא 7 שערים לדקה וזה תואם לממוצע הרגיל שלו עפ הטבלה הזאת.

ו45 גולים אחרי הדקה ה90 זה כי כנראה נכללים כאן כל השערים בהארכות + העובדה שתוספת הזמן של המחצית השנייה ארוכה הרבה יותר לרוב מהמחצית הראשונה.

לא כיף איתך במסיבה :slight_smile:

גם אם 22 השערים של מסי בתוספת הזמן מתחלקים בין 8 בדקה ה-46 ועוד 8 בדקה ה-48 אלה עדיין דקות שהרבה פעמים נחשבות מתות, שחקנים כבר חושבים ההפסקה ואז בא מסי ובום שם גול

אותו דבר בתוספות הזמן של סיום המשחק או הארכות, בשיא המתח שכולם או בלחץ או עייפים, להתעלות על עצמך ולהוציא מהדקות הללו גולים זה בדיוק מה שהתכוונתי.

ווינר…

מצד שני, הרבה מאוד משחקים בקריירה שלו, בדקה ה90 התוצאה היתה גבוהה גם ככה.

אפשר להוסיף את זה שגם כמסתכלים על פרישת השערים לדקות בכללי (כל הגולים בליגה הספרדית למשל) מקבלים תמונה דומה. ככה שאין משהו חריג בסטטיסטיקה הזאת של מסי.

אני מופתע שלא ממש דיברו פה על ההתחלה הפנומנלית של ליאו מסי בארה"ב. באמת שאני שמח שהוא לא פרש חלילה ושהבחירה שלו מעניינת. כל העולם ידע בערך שהוא יבקיע בכדור החופשי ההוא - גם אלה שישנו באותו הזמן. אני שומע את דיוויד בקהאם שכולנו גדלנו עליו ככוכב - לא יודע אם כוכב כדורגל, מבחינתי הוא היה דמות אבל לא ברמה של לואיס פיגו או זינדין זידאן - מדבר בצורה כזו ובצמרמורת על הגעתו של מסי ועל התגובה שלו כשהעסקה הושלמה - ומחייך. כשהוא בחר בפריז סן ז’רמן זה כמובן נכפה עליו ומדובר במועדון מגעיל (לא מאשים אותו), הפעם אני כביכול יכול ‘לעודד’ אותו בשקט ב אמת.

גרמו לו לחתום שם באיומי אקדח או משהו ?

אני רואה את הגולים של מסי מהלילה, ומחבר את זה יחד לגולים הקודמים שלו עם החמישיה שהייתה, וואלה הליגה האמריקאית היא פח ברמות. מסי אשכרה פרש ומשחק בכשונה של עשירים שמוכנים לשלם על זה הרבה. כדורגל זה לא. כן, גם כדורגל ישראלי יותר מרתק…(והוא לא, שלא תחשדו בי לרגע)

האם היא ליגה טובה? לא. אבל מסי עשה את אותם דברים בפסז בחצי העונה הראשונה, ובגביע העולם. פריז הוא מועדון רקוב, ואם תוסיף את השובע של מסי אחרי המונדיאל - ראינו ירידה חדה ביכולת שלו בחצי העונה האחרונה. זה בנוסף לעונה הראשונה שלו במדי הרקובים גורם לאנשים לחשוב שזה לא אותו מסי שסחב את הקבוצה המתה של קומאן למרחק נגיעה מאליפות.

מסי עדיין אחד השחקנים הטובים בעולם. זה מגוחך לחשוב שהוא לא היה עושה את אותם דברים בדיוק במדינו אם הוא היה חוזר, ולכן אני מבכה על העובדה שהוא לא ילבש בלאוגרנה יותר.

מסי ממשיך לעשות צחוק מגביע השוקו הצפון אמריקאי, הפעם צמד שערים יפים כולל שער שיוויון מחופשית בדקות האחרונות, בישול לשער עצמי שנראה כאילו השחקן של דאלאס מכר את המשחק, ועוד מסירה לאלבה שבישל בקאמבק מ-4-2 ל-4-4 וניצחון בפנדלים. קינח בפנדל מוצלח בדו קרב. ראיתי תקציר בלבד, אבל נראה כמו רמה נמוכה מאד.

עוד משהו שבולט לי עוד מימיי זלאטאן בגלקסי - השדרן של ה-MLS נורא. לא מבחינת ידע וניתוח, מבחינת הגשה. מעין עמיחי שפיגלר אמריקאי, צורח מכל שטות ומאד לא ״אנגלי״ מבחינת לתת אוויר ושקט בין המהלכים, וגם במהלכים עצמם. באמת שבשידור כדורגל less is more וזה דבר די זר לשדרני ספורט אמריקאים. אני חושב שאולי יש כאן גם ניסיון לפיצוי יתר על כך שמדובר במשחק דל אירועים בטירוף ביחס למה שצופה אמריקאי רגיל אליו.