ליאו מסי :: אלוף עולם

כשלעצמו זה לא משפט מאוד מפתיע, בטח אם ההשוואה היא לכדורגל ב-5 הליגות הבכירות.
השאלה המעניינת, בעיניי, היא איך ה-MLS ביחס לענפי נישה אחרים:
כדורגל נבחרות
כדורגל ישראלי
כדורגל נשים
כדורגל סעודי

לגבי השידור מודה שלא שמתי לב למה שאתה מתאר, מצפייה באותו תקציר.

קשה להגיד רק מתקצירים. אני מניח שאנסה לתפוס איזה משחק כשתגיע הליגה, או אולי אחד השלבים המתקדמים של הטורניר המצחיק הנוכחי. למרות שהשעות… אוי השעות…

אתה לא שם לב שבכל מצב משמעותי, שלא לדבר על הגולים, הוא עובר מיידית לאינטונציה של צרחה בלתי נסבלת הישר מהגרון? אף אחד לא מדבר/צועק ככה, זה נשמע נורא מאולץ והוא לא יודע להיות understated. יכול להיות שזה קצת מתעוות כי המשחק באמת היה מלא אקשן ודרמטי, והתפקיד שלו זה למכור, אבל אני לא זוכר שראיתי גול אחד שהוא שידר שלא היה ככה.

כן, זה נורא ממש
היתרון היחיד שמצאתי במעבר לסעודיה במקום לארה"ב, והסיבה העיקרית שאני לא רוצה שארה"ב תחליף את אנגליה/אירופה כמרכז הכדורגל העולמי.

לא צפיתי שוב בתקציר בעקבות ההערה שלך, אבל כשצפיתי בזמן אמת בתקציר הוא לא הרגיש לי חריג ביחס לתקצירי כדורגל אחרים שאני רגיל לראות.

אמרו לנו שהאמריקאים לא מזהים את מסי ברחובות מיאמי, אבל מה שמוזר שנראה שגם שחקני היריבה כנראה שלא מזהים מי זה מספר 10 בורוד המזעזע(wtf ?!) ונותנים לו שטחים שמסי לא קיבל עוד מנערים א’, מאמן היריבה לא יודע שזה מסי ושאם יקבל שטח זה לא יגמר בטוב גם כשמסי יהיה בן 46 ?

נראה כמו גירסא חיוורת למשחק ליגה ב nba כולם זורקים זין בהגנה, רק שבניגוד לכדורסל שלהם בכדורגל אין להם את שחקני ההתקפה הטובים בעולם.

המסירה של מסי לאלבה :heart_eyes: מזכיר לנו נשכחות מה היינו מקבלים מהליגה הספרדית על בסיס שבועי בימים העליזים ההם, 10 שנים של כדורגל ברמה הכי גבוה שרק עכשיו אנחנו באמת מעריכים כמה גדול זה היה ריאל מדריד נגד ברצלונה של אז.

נראה לי שאני אסתפק בתקצירים.

השדר אכן נוראי.

פעם חשבתי שאני מטומטם שאני קם כל יום ב5 בבוקר, היום אני ממש נהנה מזה.

הבעיה, שהבוקר שלי מוקדש לאלוקים, לימוד תורה לפני התפילה ואז שחרית כך שאני לא מצליח לצפות בספורט של הבוקר (מסי, nba מהחוף המערבי וכו) אלא רק עדכון כשאני קם.

אני לא בטוח שזה באמת יעזור - אבל למה לא מעמידים בכל בעיטה חופשית של מסי את השחקן הכי גבוה בקבוצה בפינה הנגדית לשוער? 1.90 אמור להגיע למשקוף בקפיצה ולמנוע את הגולים האלו, לפחות חלקם. נשמע לי הרבה יותר הגיוני מהטמטום של שחקן שוכב על הדשא.

אתה הורס עמדת נבדל ופותח פתח להרבה בלאגן אחר שיקרה בתוך הרחבה.

עשו זאת פעם בליגה הספרדית ואז מסי הניח את הכדור על הראש של סווארז שנגח לשער חשוף מ 2 מטר, מאז הפסיקו עם זה :grin:

מאחר ומדובר בליגה האמריקאית אני חד משמעית מעדיף לשבור את הנבדל ולתת לשחקנים שאינם מסי לנצח אותי. כמו שהייתי מעדיף לתת לאנדרו ויגינס זריקה פנויה מחצי מרחק מאשר להשאיר את קרי פנוי ל-4. ואנדרו ויגינס הרבה יותר טוב בכדורסל מאשר כל שחקני ה-MLS בכדורגל.

אחרי שהקרבתי בשביל המדע וראיתי משחק נשים אז שוב הקרבתי וראיתי גם משחק אמריקקי ואני חייב להגיד שזה משתווה בעליבותו לכדורגל נשים. איט איז דיס באד.

זה לא שהם סתם ברמה נמוכה, נגיד ליגה ג, אלא שהם פשוט חסרי הבנה בכל כך הרבה אלמנטים של המשחק כאילו היו ילדים קטנים בני 11 שאנדר האהוב מנסה לאמן.
למשל אמריקאים לא מבינים את הקונספט של שחקן בית שגדל באקדמיה. הם לא מבינים איך ריאל מדריד זה לא פרנצ’ייז שיכול לעבור לעיר אחרת. וזה בדיוק כך עם המשחק עצמו.

קחו כל זוג קבוצות: ריאל/ברסה, מילאן/אינטר/יובה, יובה/נאפולי, ליברפול/אברטון, ליברפול/יונייטד, בוקה/ריבר ועוד ותראו שיש יותר היסטוריה וסיפורים בין שתי קבוצות כדורגל עתיקות מכל ההיסטוריה של הספורט של המדינה הפלסטיקית וחסרת הנשמה הזו.
הם מסתכלים על הספורט כעוד ביזנס.

עדיין לא ראיתי אפילו משחק אחד מסעודיה אבל אין לי שום ספק ששמה הכדורגל בכמה רמות מעל לקייטנה הזו כי הם לפחות מבינים את המשחק לעומק, ואם הם ברמת הנבחרת שניצחה את ארחנטינה אז באמת שאין להם במה להתבייש בליגה שלהם במיוחד עם כל מה שהם קנו.

מסי עדיין טופ 5 בקלות בעולם אז זו קייטנה בשבילו. נורא חבל שהוא לא נשאר באירופה אבל כנראה הוא רוצה לשמור על כושר לקראת הקופה ואולי אולי לקראת המונדיאל שמה.
ועדיין יש תקווה שמסי יושאל חזרה לאירופה. גם זה יהיה כיף.

זה כבר טיעון אחר איתו אני כמובן מסכים לגמרי.

אפרופו MLS

האמת שטרם הבנתי אם זו פרודיה

פיזית כאב לי לצפות בזה, נורא

זה ענק בכל קנה מידה. זה ממחיש את מה שכתבתי פה.

בול. קצת מתסכל שהוא בפנסיה ועושה צחוק מהכדורגל שם, כשברור לכולם שיש לו עוד לפחות שנתיים לתת ברמות הכי גבוהות. הכל טוב ויפה לסרטונים ברשת ולתודעה שנשארת אבל הבנאדם בכיף היה יכול עוד להשאיר חותם באירופה (וחבל שהוא לא הסכים לעבור לשום מקום חוץ מבארסה).

אחרי שנים של לחץ ותחרותיות אחרי שהוא כבר זכה בהכל, מותר גם לו לעשות לביתו ולהנות מהחיים.

אני גם חושב שאחרי שהוא זכה בשיא בנבחרת , הוא כבר רגל אחת מתקרב לפרישה.

אתם כנראה לא מבינים כמה רע היה לו בפריז. הוא פשוט לא היה מוכן לקחת את ההימור הזה עוד פעם. אנחנו, אנשים שבאמת מתעניינים ומבינים בכדורגל, ראינו את הכישלון הזה מראש - אבל מסי מבחינתו הצטרף לאחת הקבוצות הטובות בעולם, עם תקציב עתק, עם כוכבי על.

זה התרסק לו בפנים, והגיע למצב שהאוהדים שורקים לו בוז. הבן אדם היה אומלל.

אני בטוח שמסי לא חשב שיהיה לו כל כך קל בMLS, הוא הרגיש את הירידה ביכולת והוא כבר לא הצליח לכבוש במספרים של פעם. השנתיים בפריז נתקעו לו במוח. סביר להניח שהוא ראה גם את ההתבזות של רונאלדו בשנים האחרונות, וסבר שגדול עליו לפתוח הרפתקה חדשה בגיל 35.

הוא רצה לחזור לברצלונה, למקום שבו האוהדים יקבלו אותו לא משנה מה יקרה, אבל הוא הבין שאין סיכוי. מהרגע שברצלונה ירדה מהפרק, הוא הבין שהגיע הזמן לקפל את הקריירה ולצאת לפנסיה. זה החזיק בערך עד שהוא ראה את הקקופוניה שהוא הצטרף אליה עומדת לסיים בתיקו ובעט את הכדור החופשי ההוא לחיבורים.

אם אתם לא שונאים את ברתומיאו כי הוא כמעט הקריס את ברצלונה, אתם חייבים לשנוא אותו על זה שהוא לא שיחרר את מסי לסיטי. פשע נגד עולם הכדורגל כולו.

אני באמת מקווה שאיזה קטלוני משוגע ירצח את ברתומיאו ואת טבאס, יימח שימם וזכרם.

רציתי להיות סלב ומי האמין שדווקא את זה יקחו בפעם הראשונה שלי מדבר על ריאל מדריד בפודקאסט הפודיום.

אוהד אחד כתב לי הודעת נאצה בפרטי, זה ממש צרם לו, הוא התבייש שאני אומר את זה כאוהד ריאל מדריד ואני שאני אפס צבוע…

אולי זה בגלל הגיל, אולי אם כריסטיאנו רונאלדו היה משחק באותה הליגה והיה נמשך המאבק “הנצחי” הזה אז הייתי מגיב אחרת. אולי זה יותר קל לפרגן, לא יודע, אבל זה באמת נאמר ומכל הלב. ואם מישהו זוכר כתבתי גם על העזיבה הלא הוגנת שלו.
לגבי תקופתו בפריז סן ז’רמן, האוהדים לא התנהגו אליו יפה, אני חושב שהשחקנים נתנו לו כבוד והמועדון עשה מה שאפשר, כמובן שהיו דברים שלא התחברו, הוא כן איכזב קצת במשחקים הגדולים בליגת האלופות אבל זה אנושי.

אגב סתם משהו שמעניין אותי זה מסי והבעיטות החופשיות ‘לפני’. הרי רונאלדיניו היה בועט את כולן עד 2008. מעניין מתי כל זה “התפרץ”, כמה הוא תירגל באימונים כילד, מה היה בלה מאסיה וכן הלאה. שווה בדיקה.

היו שם ניצוצות לפני, אבל זה התפוצץ בשנה שבה הוא הפך רשמית לגדול בכל הזמנים.

זה כל כמה משחקים בממוצע הוא כבש בעיטה חופשית:

הנתונים של 2018 ו2019 משוגעים. 18 חופשיות ב112 משחקים.

מברוק על הפודקאסט החדש :slight_smile:
מנצל את הקרבה האינטרנטית לצלחת כדי לבקש - תוכלו להוסיף לפרקים טיימקוד בספוטיפיי?
(שכותבים באיזו דקה מתחיל כל נושא ואז זה לחיץ ומעביר אותך ישר לנושא)