*טיימקודים/ס
תואר מספר 44 למסי בהיסטוריה, עבר את דני אלבס עם 43 והוא השחקן המעוטר בהיסטוריה של הכדורגל.
וגול אדיר שלו מהלילה
המשחק היה על הפנים, אבל דו קרב הפנדלים…
- שלוש הבעיטות הראשונות נכנסו
- במצב של 2-1 למיאמי - נשאוויל החטיאו
- במצב של 4-3 למיאמי - מיאמי החטיאו
- במצב של 9-9 השוערים ניגשו לבעוט
- שוער מיאמי שלח טיל שכמעט קרע את הרשת
- שוער מיאמי עצר את הפנדל של שוער נאשוויל
מסי אשכרה לקח את הקבוצה מהמקום האחרון בליגה, והוביל אותה כMVP של הטורניר וכמלך השערים לגביע הכי קשה בצפון אמריקה. עם הזכייה הזאת מיאמי מדלגת על מוקדמות גביע האלופות האמריקאי ומעפילה ישירות לשלב שמינית הגמר, ובנוסף מעפילה לגביע האינטראמריקנה שיכלול 4 קבוצות (אלופת דרום אמריקה, מחזיקת הסודאמריקנה, אלופת צפון אמריקה ואינטר מיאמי).
המשימה הבאה: חצי גמר גביע מול הקבוצה הכי הטובה בארה"ב (סינסנטי), ביום חמישי ב03:00.
טוב אני עדיין לא “שוחה” בליגה הזו וכנראה שזה לא יקרה. אני בטוח שלא מעט אנשים צופים בזה גם בשעות לא הגיוניות. השער של ליאו מסי נהדר והתואר “שיאן התארים” יושב עליו הרבה יותר טוב מאשר על דניאל אלבס למשל (אם כי הוא חלק מ’סביליה הטובה בכל הזמנים’). מה שכן מצחיק אותי זה קצת חוסר האחידות של בארסה מאניה. כל פוסט על מסי בארה"ב וזה טבעי שיהיו המון כאלה - כמו הדף שלי וכריסטיאנו רונאלדו בשנים הראשונות - לצד הפרגון המתלהב יש גם את המילה ‘פנסיה’. ועכשיו אינסוף אזכורים לזה שמסי שיאן התארים.
אני חושב שאצל רוב האנשים הנורמטיבים (לא יכול לתת דעה על ילדי המאניה וגם לא רוצה) זה השבירת שיא הרשמחת ולווא דווקא התואר עצמו שהוא גביע הטוטו של צפון אמריקה.
במקרה שבירת השיא נפלה על התואר האמריקאי ויחד עם זה שמסי נהנה ומצליח הפרגון הוא משם ולא מהצלחת הלקיחת תואר עצמו.
מעבר לזה שכן גם לבוא ולקחת את הקבוצה הגרועה בארה"ב בימים אלה ולתת לה תואר ראשון בתולדותיה הקצרים זה משהו.
חח מה?
איך אפשר לקחת בקלות ראש את הטורניר הזה, כאשר מדובר בטורניר הכי קשה בצפון אמריקה? גם האמריקאים וגם המקסיקנים עצרו את הליגות שלהם באמצע העונה בשביל הטורניר הזה. כל 47 הקבוצות של שתי הליגות השתתפו במפעל, כאשר חוץ משתי האלופות כולן נכנסו לשלב הבתים של המפעל, ו-30 קבוצות העפילו מהבתים לשלבי הנוקאאוט. חמישה שלבי נוקאאוט של משחק אחד, והוא אפילו לא במגרש נייטרלי - לדוגמה מיאמי שיחקה את שמינית הגמר, חצי הגמר והגמר במגרש חוץ כאשר כל הקהל של היריבה.
גביע האלופות של צפון אמריקה הוא בדיחה בהשוואה לגביע הליגות. ללא שלב בתים, מעט קבוצות מארה"ב ומקסיקו באופן יחסי, לטובת קבוצות קיקיוניות (ב-2020 קבוצה מהונדורס הבליחה והייתה לקבוצה היחידה שאינה מארה"ב/מקסיקו/קנדה שמעפילה לחצי הגמר מאז 2014/15. כמובן שגם מאז לא העפילה עוד אחת) ומשחקי בית חוץ בכל שלב נוקאאוט, כולל בגמר - מה שאומר אפשרות לתקן. בכנות, אם הטורניר הבא לא היה נעךך רק ב-2024, אפשר היה לחתום על זכייה קלילה של מיאמי.
אותם אלה שהתלוננו שמסי לעולם לא יהיה הכי גדל עד שהוא לא יקח את נאפולי לאליפות היו אומרים שנאפולי גם ככה הקבוצה הכי חזקה באיטליה, ועכשיו הם אומרים שתארים באמריקה זה לא נחשב. תמיד יהיה לאנשים מה להגיד.
יש ליגת האלופות של הקונקאק"ף, יש את הליגה האמריקאית ויש את הגביע הזה שתקרא לו גביע כלשהו טוטו או קונפרנס.
לא התכוונתי שהוא בהכרח פחות קשה או שקבוצות לקחו אותו פחות ברצינות אבל כן הוא גביע חדש והוא מתייחס רק ל-2 הליגות הכי חזקות ביבשת…
והוא לא ליגה ולא אלופות.
בכל אופן זה לא היה ממקום של להוריד אלה פשוט לתת לט תיאור שמי
כי הוא בצפון אמריקה…
ראיתי עכשיו שמסי ביקש מהקפטן הקודם של מיאמי להניף את הגביע איתו. לא רק זה, הוא פשוט בא ונתן לו את הסרט קפטן לפניי. אלוהים, הוא מושלם.
ראוי להוריד כי טל מנפח את הטורניר הזה הרבה מעבר למידותיו. הוא פחות חשוב, יוקרתי ולכן גם קשה לזכייה מה-MLS, שגם היא קטנה על מסי ב-500 מידות. ההשוואה לנאפולי מצחיקה מאד, אם לא עצובה. מסי לקח סופרקאפים מרשימים בהרבה מזה, וגם ספירה של כאלה נראית די מצחיקה. כמו שאף אחד לא צריך לקחת ברצינות את אליפות סעודיה של כריסטיאנו אם וכאשר תבוא (ואני בטוח שתלווה בפוסט משתפך של שוסאקו גם כן), לא צריך לעשות מהתואר הזה וההישג הזה משהו שהם לא. מסי עדיין טוב (אפילו מאד) בפנסיה, מסי ענק, ההישג הזה הוא הרבה פחות מפסיק במורשת של מסי. כל אלה יכולים להיות נכונים בו״ז.
אתה רואה לפעמים אנחנו גם מסכימים
אני רק שמח שהוא מאושר. מגיע לו. סוף קרירה שיעשה לביתו ויבלה במדינה הכי חופשית בארה"ב .
ממליץ לקחת קורס בהבנת הנקרא.
מומלץ להראות במה לא הבנתי אותך.
די רק לא הבנת הנקרא באמא שלכם. זה נהיה חוק גודווין-2 פה
אחי, זה ידוע שלהיטלר היו בעיות בהבנת הנקרא
בשום מקום לא השוויתי את הגביע לטורניר אירופי. כתבתי שמדובר בטורניר הקשה ביותר בצפון אמריקה. השוואה מסוימת לדרום אמריקה נוכל לקבל רק באינטראמריקנה של 2024. מילא, כשמסי היה בפריז בלבלו את המוח על זה שהליגה הצרפתית לא שווה כלום כי הוא לא מתקדם בליגת האלופות - מה רוצים עכשיו? שימשיך להתקדם בליגת האלופות למרות שהוא כבר לא באירופה? בצפון אמריקה בודקים לפי פרמטרים של צפון אמריקה. גם אם מסי גדול ב-700 מידות על הליגה. עדיין מדובר בספורט קבוצתי, ומיאמי קבוצה פח אשפה שנמצאת במקום האחרון בליגה.
ורק כדי להבין כמה כל הקבוצות לקחו את הטורניר הזה ברצינות:
-
הסגנית: נאשוויל - העיפה בפנדלים גם את סינסנטי (מקום ראשון בMLS) וגם את אמריקה (אלופת האפרטורה וסגנית הקלאוסורה המקסיקניות).
-
מקום שלישי: פילדלפיה - סיימה עונה שעברה עם הכי הרבה נקודות, הפסידה בגמר הפלייאוף בפנדלים והגיעה לחצי גמר ליגת האלופות האמריקאית.
-
מקום רביעי: מונטריי - אלופת הקלאוסורה וסגנית האפרטורה, שהעיפה את לוס אנג’לס ואת UNAL (הגיעה לחצי גמר הצ’מפיונס).
-
רבע הגמר: לוס אנג’לס - אלופת העונה שעברה, סגנית הצ’מפיונס האמריקאי.
וכפי שגם ציינתי באחד הפוסטים למעלה - מיאמי הבטיחה עלייה לשמינית גמר הצ’מפיונס האמריקאי. אבל בטח רק כי שאר הקבוצות לא רוצות להשתתף בצ’מפיונס של היבשת שלהן.
אשכרה מהמקום האחרון בליגה.
לא השווית כרגע את נאפולי של דייגו, והסרייה א של אז לקייטנה המצחיקה שמסי משחק בה, נכון?
התואר הזה, וכל הליגה/טורנרים שמה, זה ברמת כדורגל נשים (עד שיפגשו קבוצות ממקסיקו או דרום אמריקה).
אף אחד לא היה מתלהב אם קבוצת הילדים הכי גרועה הייתה פתאום זוכה בגביע בית הספר כי שחקן טופ 3 בעולם וסגן דייגו היה משחק בה. זו הרמה וזה מביך להתלהב מזה.
אני יודע שהוא רוצה ליהנות עכשיו ולהתכונן לקופה (ואינשאללה אמן אמן) למונדיאל בראש שקט אבל כל נגיעה שלו גורמת לי לקלל את האחראים על זה שהוא לא באירופה ולא משחק כדורגל אמיתי. איזה בזבוז כבר 3 שנים.
הצד הציני בי אומר לי שזה משהו אחר: מסי הניף 3 גביעים עם ארחנטינה בצורה ייחודית שממש הפכה לאייקונית (שונא את המילה אבל אין לי תיאור טוב יותר) שהולידה אינספור חיקויים.
עכשיו הוא חשב “הנפתי כך 2 גביעים קדושים ואחד חמוד, לא יכול להוריד מהערך של המסורת בגלל גביע האוונג’רס” וכך גם יצא לו מעשה נחמד בלי שאנשים יתלוננו על זה שהוא הרים את הגביע בלי הטקס הרגיל.
כנראה אין כל כך הרבה איכות שמה. כולן גרועות כמעט באותה המידה אבל עם כמה גרועות יותר.
שוב, זה לא כמו לקחת את אלצ’ה מהמקום האחרון ולעלות איתה לרבע גמר הליגה האירופית. זה פשוט לקחת אליפות עם אלצ’ה הנוכחית בליגה בה משחקות קדיס, חטאפה, וויאדוליד, אלמירה וקבוצות גרועות יותר.
הוא פשוט הפך קבוצה מזעזת לפחות נוראית בליגה שלא קשורה לענף.
חטאפה אויבת האנושות וכל מה שהוא טוב בעולם הייתה מפרקת את מיאמי של מסי בלי בעיה.
המילה “קשה” היא מילה קצת טריקית. הזכייה הזו בוודאות פחות יוקרתית מאשר זכייה באליפות ארה"ב, או בטורניר השקר שהם מתכננים לקיץ 2025. ועדיין, מדובר בפתיחה הוליוודית משהו לקדנציה/פנסיה של מסי באמריקה.
עם ההפיכה לשחקן המעוטר בהיסטוריה באופן בלעדי, המטרות הבאות שמסי יכול וצריך לכוון אליהן בעיניי:
- שיא השערים בעידן המודרני (תלוי קצת איך סופרים, אבל לפי ויקיפדיה פער 18 מכריסטיאנו)
- שיא השערים מבעיטות חופשיות (פער 13 מז’וניניו)
והדובדבן שבקצפת יהיה השתתפות היסטורית במונדיאל שישי בקריירה. ונאמר אמן.
גם אם הוא יעקוף אותו הוא לא יתקרב לז’וניניו. ז’וניניו היה מעל כולם, זה אפילו לא קרוב.
ויודע מה, הלוואי שלא יעקוף אותו. הוא לגמרי ה GOAT של החופשיות, מגיע לו גם השיא.
ועל כן לא טענתי שהשווית אותו לטורניר באירופה, רק אני עשיתי את זה ואמרתי שגם לא את כל אלה צריך לספור.
ולכן כתבתי שאתה טועה וה-MLS קשה יותר לזכיה. יש מצב שגם הליגה המקסיקנית.
לאף אחד אין ספק שמסי השחקן הכי טוב בצפון אמריקה עכשיו. לכולם היה ברור שזה המצב מרגע שחתם והשאלה היתה רק עד כמה (וזה קצת עצוב בפני עצמו, מסכים מאד עם @Aragones). זה לא סותר את העובדה שאתה שופך כמות דיו וירטואלי וסופרלטיבים מוגזמים מאד על ההישג הזה (בעיני. knock yourself out אם אתה נהנה).
בפורום זה לא היטלר, זה אוברבו.