אם הוא היה עושה את זה עם בני סכנין אז חד משמעית כן.
כלומר כל הקבוצות בסדר עם להפסיד, העיקר לא למיאמי? זו לא קונספירציה מוגזמת?
בליגה אתה לא עולה לכל משחק באטרף, זה לא אפשרי. אבל דמיין את הסיטואציה הבאה: יונייטד וריאל מוגרלות לאותו בית בליגת האלופות. יונייטד מבטיחה עלייה לפני המחזור האחרון, ובמחזור האחרון אתם פוגשים את ריאל שחייבת ניצחון כדי לעלות גם היא. אתה עולה עם הרכב שני כדי לתת מנוחה לשחקנים, או נותן את המקסימום כדי להדיח כבר עכשיו את אחת הקונטנדריות?
messi completed football so he went to play soccer
טל, אפשר להבין למה ההערצה שלך למסי חורגת יותר לכיוונים אובססיביים ודיפנסיבים/הגנתיים? אני באמת סקרן להבין למה אתה בסוג של מפגן הירואי של הקרבה מנסה להאדיר את מסי בכל מקום?
•האם מסי שחקן בינוני אבל האהוב עלייך אז אתה מנסה להרים לו? לא.
•האם מסי צריך איזשהם אישושים שהוא שחקן גדול, ויותר מזה, אחד הגדולים בהיסטוריה? לא.
•האם למסי יש מורשת שתיזכר להמון המון שנים/לעד? כן.
•האם מסי, כמו רבים וטובים, התבגר עם השנים ואולי היכולת קצת ירדה ולא כמו פעם? כן.
•האם מסי עדיין שחקן כדורגל ממש אבל ממש מעולה? וואלה בעיניי כן.
….
אני חלילה לא בא ממקום שיפוטי. באמת סקרן להבין אם זה נובע מהפחד של ׳היום של אחרי׳ כשהוא יפרוש?
לא מכוון לגונן על טל או מסי, אבל חוץ מלראות קליפים של הגולים שלו שהכל נראה קל לו שם, אני לא באמת רואה את הליגה בעקביות כדי לחוות דעה על הליגה.
מישהו בכנות רואה את הליגה בעקביות כדי להחליט שטל בהכרח מקצין? לא פוסל שסינסנטי יכולה להיות על הנייר עדיפה משמעותית ממיאמי (יתר הסופרלטיבים כמו בוודאות תפרק אירופאיות קשה לי להגיד).
אני לא חושב שזה קשור להקצנה או לצפיה בMLS. טוב, אולי זה כן קצת קשור לראשון. מסי הוא מסי וזהו, שום מילה מיותרת. אני למעשה חושב שזה מפחית ממי שהוא לדבוק בנתונים בגילו היחסית מבוגר, מליגה לא מאוד תחרותית. ו… גם אם הייתה מאוד תחרותית, נגיד פרימייר ליג, אנחנו עדיין יודעים מי זה מסי - זה בעצם המסר שלי.
אני אגב לא מאשים את טל, כי יש חלק שכאילו מנמיכים ממה שמסי עושה בארה״ב. מאיך שהדיון התפתח, נראה שטל הרגיש צורך להגן על מסי.
אני לא מצליח להבין את הפליאה שלך. אם בארצנו הקטנטונת כל בעלי העניין היללו את זהבי וסיפרו לנו באינטנסיביות שמה שהוא עושה בליגה הפאקינג סינית זו הצלחה חסרת תקדים. אז לשחקן הגדול בהיסטוריה לא יעשו אותו הדבר? (אני אישית מעדיף להתעלם מה"הישגים" של מסי כבר שהוא עבר לפריס).
יש שיגידו שדווקא את ההישג הכי גדול בקריירה שלו הוא השיג בזמן שהיה שחקן פריז…
התשובה נמצאת בגוף השאלה: אולי על זהבי היה עירורין. על מסי קשה לי להאמין.
ליגה קלה או לא, תעשו לעצמכם טובה ותצפו בשער של ליאו הלילה:
טיקי טאקה בין 3 האקסים שלנו + מסירת פלייסטיישן גאונית של מסי… אינטר בארסה מיאמי במיטבה
@Daniel זה שמסי יפרוש יום אחד ואני צריך להספיק כמה שיותר ממנו הבנתי כבר ב2011, אז התחלתי לעקוב אחרי נבחרת ארגנטינה ולא לפספס אף משחק שלה במשך כמעט עשור.
מה שכן, נמאס לי שלאורך קריירה שלמה תמיד מוצאים תירוץ כדי לגמד את מסי. בהתחלה זה היה “זה הכל צ’אבי ואינייסטה”, אחרי זה הפך ל"אבל הוא נכשל בנבחרת", לאחר מכן שמענו על התבוסות מול ליברפול ובאיירן, עד לא מזמן זה היה “הוא לא מצליח לעבור את השמינית עם פריז” ועכשיו זה “הכדורגל האמריקאי פחות טוב מהליגה הישראלית”.
מסי הלך לקבוצה במקום האחרון שם, וזה לא משנה שהליגה לא ברמה של 5 הבכירות של אירופה (למרות שממשחקים שראיתי, היא לגמרי ברמה של הליגות הפורטוגלית, הולנדית, בלגית וטורקית. גם הברזילאית והארגנטינאית ברמות האלה) הקבוצה שלו עדיין כל כך חלשה שהיא לא ניצחה במשך 3 חודשים. אשכרה כולם בארה"ב פתאום מאמינים שהם יעפילו לפלייאוף כי הם “רק” 11 נקודות (היה 14 עד הניצחון הלילה) 10 מחזורים לסיום.
לא מעניין אותי שאנשים מזלזלים במסי, למדתי לדפדף את זה מזמן, אבל בחייאת תראה על הגולים שהוא כבש. גם ההגנה של מילאן ההיא לא הייתה מצליחה לעשות שום דבר נגד רובם.
בנוגע לליגה האמריקאית עצמה, אני הראשון שיצא נגד המעבר של מסי לשם. מסי עדיין טופ 2-3 באירופה, והוא עדיין השחקן הראשון שהייתי בוחר לקבוצה שלי ובונה אותה סביבו. למרות גילו המתקדם הוא עדיין כמה רמות מעל הליגה, אבל הליגה עצמה הפתיעה אותי. האצטדיונים מרשימים, מלאים בכל משחק עד אפס מקום, ובחלקם יש אווירה משוגעת שלא הייתה מביישת את הכדורגל הדרום אמריקאי.
ויש קבוצות שמשחקות כדורגל טוב. ברור שלא כולן, וברור שבאיירן או סיטי היו לוקחת שם אליפות בקלות (מצד שני, הן גם עושות את זה בליגות הבכירות של אירופה) אבל אם תראה את חצי הגמר מול סינסנטי, לדוגמה, תראה קבוצה שנתנה תצוגה מדהימה. הם חנקו את מסי וגרמו לו לרדת למרכז המגרש כדי לנהל את ההתקפות של מיאמי, מה שהפך את הקבוצה לחסרת כל עוקץ בחלק הקדמי. וזה לא שהם שיחקו הגנתי, הם יכלו להבקיע עוד 5 שערים בקלות. המאמן שלהם דיבר על זה בסוף המשחק שהם הוציאו את תוכנית המשחק שלהם להוריד את מסי לקישור באופן מדהים, ועדיין 2 מסירות שלו גמרו להם את המשחק.
בכל אופן, אני בחופש גדול ויכולתי להרשות לעצמי עד עכשיו לראות את המשחקים באמצע הלילה. ואני שמח שעשיתי את זה, כי למרות הדעות הקדומות שלי - יש כדורגל באמריקה. ומסי הוא עדיין מסי,גם אם קצת פחות מהיר וזריז.
בגלל שערים כאלה ציער אותי שאנדרס הקדוש לא הצטרף אליהם.
נב. לא חושב שהאנשים במגרש הבינו מה ראו. רק תקשיבו לשדרנים הסתומים. בבירור לא הבינו את הגודל של המהלך. מביכים.
בשבילם מסי וכדורגל זה טרנד. בשבילנו חוויה דתית.
במחשבה שנייה, אנדרס לא מגיע להם.
אנדרס לא מגיע גם לנו.
בעיניי מסי השחקן הכי טוב בעולם גם עכשיו וכואב לי הלב שאת המסירות הגאוניות האלה הוא מבזבז על ליגת דייגים לעיני זוללי צ’יפס במקום בליגת האלופות.
שער קבוצתי מדהים באופן כללי, אבל הפריים הזה פשוט משוגע.
יש למסי בערך 10 פעולות אפשריות במצב הזה (אפרופו אופציות מסירה…) - להוריד כדור לבעיטה לשחקן שעומד על סף הרחבה, לתת עקב בקטנה לשחקן שעושה עקיפה מאחוריו, לתת פס ישר קדימה אל השחקן שנמצא בקצה הימני של הרחבה, לנסות לשנות כיוון ולבעוט, או אפילו להחזיר את הכדור אחורה אל ג’ורדי אלבה.
ובכל זאת, מכל האופציות האלה מסי מצליח להמציא יש מאין את האופציה ה’לא קיימת’, ומשחרר פס עם החיצון של הרגל אל השחקן שמגיע ברחוק, אבל אל מאחורי הגב של המגן שלו, בצורה שגם מקדמת את המשחק אל סף רחבת החמש, גם מבטלת בבת-אחת את הפקעת בת שלושת השחקנים שמולו, גם את המגן השמאלי, וגם מייצרת את השער בסוף.
אני זוכר לפחות שני בישולים דומים של מסי אבל לא מצליח למצוא אותם עכשיו (מנסה לקבל עזרה, שאלתי את המומחים).
הוא מוסר לשטח לא קיים, שטח שעדיין לא נוצר. כאילו הוא יודע בדיוק איך זזים כל השחקנים בשליש השלישי, איפה הם עכשיו ואיפה יהיו עוד שבריר שנייה וכך יודע איזה שטח תפוס הולך להשתחרר. על אנושי.
הבישול מול הולנד כמובן דומה בגאונות שלו.
הדבר הכי קרוב למסירה הזו משחקן שהוא לא מסי (בן תמותה רגיל:
כפי שאמר שארקי, איזה פאקינג בזבוז נוראי.
מסי הוא השחקן הכישרוני בעולם, רחוק מאוד מלהיות השחקן הטוב בעולם כיום, מה שהוא עשה במיאמי הוא יכול לעשות ב mls ובמשחקי נבחרות, כבר לא יכול לעשות זאת ברמות הכי גבוהות ולכן הוא במיאמי.
מסכים עם הרעיון, אבל איכשהו לאחרונה חסר הרבה מ type שחקן חכם ויש הרבה יותר מ type השחקן האתלט.
איך אמר דריימונד גרין לאחרונה בראיון, ב nba יש הרבה שחקנים מטומטמים שלא מבינים כדורסל בגלל שהם נשענים על אתלטיות ולא קוראים מגרש.
כמה שחקנים בעולם כיום אתה מכנה כגאוני משחק? שחקנים שהכדורגל נמצא בעיקר בראש שלהם? מסי הוא כזה, הוא פשוט רואה בצורה כל כך שונה את המשחק שלחלק מהאנשים בעולם זה שווה הרבה יותר מאיזה דמבלה סילון המעביר ארבעה שחקנים בדריבל ומאבד לחמישי/יורה לשמים.