אני דווקא עם טיטי כאן. בניגוד לפריים מסי שהיה פשוט שחקן מושלם, מסי הנוכחי הוא עדיין גאון הכדורגל הגדול בעולם והפעולות של הבעיטה והמסירה שלו הן לחלוטין עדיין הטובות בעולם, אבל היעדר האינטנסיביות והמהירות שדעכה כבר פוגעת בו מאוד בשביל הרמות הגבוהות.
מסי הנוכחי כדי להיות כוכב על באירופה צריך תנאים מאוד ספציפיים (בעיקר חבורה של 10 שחקנים שלא מפסיקים לרוץ עבורו) וגם לשחק במערך שהוא די בעייתי.
מסי בשיאו היה יכול לשחק גם כשחקן כנף (כי הייתה לו את המהירות והאינטליגנציה להכנס לאמצע מתי שצריך) או חלוץ מזויף ב4-3-3 שהיה גם מאפשר יתרון מספרי בקישור אבל גם כובש 70 שערים בשנה בזכות הכדרור והיכולות לדפוק ספרינטים לרחבה.
מסי הנוכחי לא יכול לשחק 9 ברמות הגבוהות וגם לא שחקן כנף, הוא עדיין יכול לשחק “10” שלא עוזר בכלל בהגנה ולהיות מדהים ברגע שיהיה לו שטח לבצע את הפעולות, אני פשוט לא יודע כמה קבוצות באמת ירצו להקריב כל כך הרבה כדי להפיק ממנו את המיטב.
דבר נוסף הוא שגם אם מסי הוא השחקן הטוב בעולם כיום ביום נתון, לאורך עונה שלמה בקצבים של אירופה מדובר במשהו אחר לגמרי.
לכן אני גם לא מרגיש איזשהו פספוס, מסי עשה הכל בכדורגל לכל כך הרבה שנים ברצף, ראינו אותו עושה דברים בלתי אפשריים כל 3 ימים ברמות הכי גבוהות, ואם מה שנותר עכשיו כדי שנמשיך לראות את הקסמים זה פנסיה חביבה באמריקה ושיגיע רענן לנבחרת כשהוא רעב לעוד קצת תחרותיות, אז קדימה. אני מאוד נהנה ונראה שגם הוא. אולי גם האמריקאים ילמדו דבר או שניים על כדורגל בזכות זה (אני בספק).
לגבי האוף טופיק שנוצר כאן לגבי מחסור בגאונים ודגש על האתלטיות אני לגמרי מסכים. אין כמעט אף שחקן מרגש באמת בכדורגל העולמי היום ואני לא היחיד שמרגיש ככה.
ורק כדי לחדד- מסי עדיין יכול לעשות פעולות מדהימות ומכריעות מול שחקנים ברמה הכי גבוהה גם כיום. הוא לא סתם לפני פחות משנה ניער את דה יונג ואקה ושלח כדור מדוד על סרגל בין ואן דייק וטימבר, לקח את בלם ה100 מיליון החדש של פפ לטיול בפארק ונתן תצוגת פליימקינג מדהימה בגמר מול קמאבינגה, צ’ואמני וכו וכל זה במשחקים הכי מלחיצים ומכריעים שיש בעולם הכדורגל.
אבל צריך לזכור שמסי באמת נתן את כל מה שעוד נשאר לו מבחינת אנרגיה בטורניר הזה, זאת הייתה משימת חייו ולא סתם כולם הבחינו במאמץ החריג שהוא משקיע. בנוסף, כפי שטיטי אמר כדורגל נבחרות בנוי אחרת, זה לא שהשחקנים ברמה פחות גבוהה, פשוט משחק הלחץ הרבה פחות מפותח, איבוד כדור רחוק מהשער הוא פחות מסוכן, והדברים האלו מטיבים עם מסי הזקן (בנוסף לנבחרת ארגנטינה שהייתה בנויה בצורה אידיאלית עבורו, לא בכשרון השחקנים אלא בפרופיל).