כדי שבעוד 30 שנה יגידו “מסי היא הגדולה בהיסטוריה”.
לחשוב שאם מסי יבוא לעולם ילד, הוא יוולד אחרי כמעט 1000 שערים שנכבשו לפני קיומו. רק סירו הקטנטן לבד חווה כמות נכבדת של רגעי אושר כאוהד מסי.
ניכר שאינטר מיאמי מתפקדת יפה בלי מסי
צריך לראות את המשחקים האחרונים של מיאמי בלי מסי, ולהתמודד עם זה שכנראה תרצו לעקור לעצמכם את העיניים, כדי להבין עד כמה זה פסיכי מה שהוא עשה עם הקבוצה הזאת. אותם שחקנים שנראו כמו שחקני כדורגל לכל דבר ליד מסי, נראים כמו ילדים אבודים שאין להם מושג מה לעשות עם הדבר העגול הזה. גם בוסקטס.
אחרי הרצף המשוגע עם מסי (12 משחקים שכללו 8 ניצחונות, 3 ניצחונות בפנדלים ותיקו, ויותר חשוב - ניצחון בגמר גביע הליגות והעפלה לגמר ה-US OPEN) הם סופרים כבר 4 משחקים ללא ניצחון, ביניהם חמישייה מאטלנטה, הפסד בגמר הגביע ותיקו מול מתמודדת ישירה על הכרטיס לפליי-אין.
מצב הטבלה הוא כזה שבו שש קבוצות מתחרות על שני כרטיסים לפליי-אין:
38 נקודות - ניו יורק סיטי עם עוד שני משחקים לסיום העונה
37 נקודות - מונטריאול עם עוד שלושה משחקים לסיום העונה
37 נקודות - די. סי. יונייטד עם עוד שני משחקים לסיום העונה
37 נקודות - שיקאגו פייר עם עוד שלושה משחקים לסיום העונה
34 נקודות - ניו יורק רד בולס עם עוד שלושה משחקים לסיום העונה
33 נקודות - אינטר מיאמי עם עוד ארבעה משחקים לסיום העונה
שתי הפייבוריטיות הן כמובן מונטריאול ושיקאגו ולכן המשחק הבא הוא משחק העונה של מיאמי, מול שיקאגו - בשיקאגו. סביר להניח שמסי יעלה לא כשיר אל המשחק הזה, כי הפסד כנראה גומר למיאמי את העונה. שיקאגו תהיה מחוץ להישג ידה של מיאמי, וההפרש ממונטריאול עדיין יהיה גדול מדי, בטח כשיש לה יותר ניצחונות (זה שובר השוויון בארה"ב, ולא הפרש שערים או מפגשים ישירים).
תיקו ומיאמי כבר לא תהיה תלויה בעצמה. היא תצטרך לעשות 9/9 בשלושת מחזורי הסיום, ולקוות למצב שבו לכל היותר אחת מהיריבות שלה מנצחת שני המשחקים שנותרו לה. כן חשוב להגיד שהמצב בתחתית הוא קטסטרופה. מקומות 9-14 ניצחו ביחד ארבעה משחקים בלבד מתוך חמישה המחזורים האחרונים. ועדיין, הפער שמיאמי צריכה לסגור גדול. מאוד.
אחרי המשחק מול שיקאגו, מיאמי תפגוש את האלופה הנכנסת, סינסנטי, למשחק שבו אם האלופה תגיע עם סגל מלא - היא הפייבוריטית הברורה. שני מחזורי הסיום של מיאמי יהיו מול שארלוט. הראשון בבית, והשני בחוץ, זכר למשחק שנדחה עקב ההעפלה של מיאמי לשני הגמרים.
תוסיפו לכל זה את העובדה שאחרי המשחק מול סינסנטי יש פגרת נבחרות, ואם מסי יצא אליה הוא יפסיד את משחק הבית מול שארלוט - וקיבלתם בלגן אחד גדול. אולי עדיף למסי להישאר במיאמי בפגרה הקרובה.
מיאמי מובסת, במשחק על עונה שלמה - וכנראה לא תצליח להשתחל לפליי-אין.
מיאמי לא תלויה בעצמה, וכדי להעפיל לשפליי-אין הם יצטרכו שיקרו כל התרחישים הללו במקביל:
- להוציא 9 נקודות מסינסנטי, שארלוט ושארלוט.
- שמונטריאול לא תנצח פעמיים.
- שניו יורק סיטי לא תנצח פעמיים.
- שניו יורק רד בול לא תנצח פעמיים.
במחזור הבא סינסנטי, הקבוצה הטובה בליגה, מגיעה למיאמי ובלי מסי העונה תיגמר כבר בראשון הקרוב. לסינסנטי אולי אין על מה לשחק כי היא הבטיחה את אליפות העונה הסדירה, אבל תיקו שלה במיאמי יעיף את אחת הפייבוריטיות לזכייה, ואיך שאני רואה את זה - הם יעלו עם ההרכב הכי חזק שלהם במטרה להדיח את מיאמי.
שיבוא עכשיו כל מי שקשקש פה, כשהסברתי כמה גביע הליגות עם הקבוצה הזאת הוא הישג עצום של מסי, ויחזור על אותן מילים. מאז שמסי נפצע הקבוצה הזאת עם 2 תיקו ו-3 הפסדים מתוך חמישה משחקים, הובסה בגמר הגביע וכנראה איבדה את הסיכוי לפלייאוף.
בוא נאמר זאת כך, טל -
מבחינת רוב יושבי הפורום, מה שמסי עושה (מקצועית) בארה"ב היום, שקול לזה שמייקל ג’ורדן היה מגיע בסוף הקריירה לליגת העל הישראלית, והיה מביא את נס-ציונה לפיינל פור הליגה וזוכה איתה בגביע. ואתה מנסה להלהיב אותנו על זה.
האם זה אומר שאנחנו לא מעריכים מספיק את מייקל ג’ורדן? ממש לא.
ובליגה הישראלית בכדורסל עוד יודעים לשמור ומרביצים פה ושם.
אפילו איפשהו בין הפרישה השניה לשלישית. ג׳ורדן וויזארדס < מסי הנוכחי < ג׳ורדן סוף בולס.
אם מייקל היה מביא את נס ציונה לאליפות רק על זה שהוא היה בדרך דופק את מכבי ת"א אני הייתי מצדיע לו.
פרס חסר משמעות שאיבד לגמרי מערכו אבל כיף בכל זאת לראות את ההכרה בעולם כלפי הגדול מכולם. נגמרו המילים באמת.
אחלה מסי, אבל הפעם זהמלמד שהתואר לא רלבנטי.
למעט אוהדי מסי (בארסה וארגנטינה) כולם הבינו את כללי ההצגה של קטאר ורקדו לפי החליל שלהם, כולל אינפנטילי שהחליף את בלאטר ואינו פחות מושחת
למה בעצם?
אני מתייחס בעיקר לדעת הקהל שקצת הפסיקה להעריך את הפרס וגם באופן אישי אני פחות מתחבר להאדרה של פרסים אישיים במשחק כל כך קבוצתי כמו כדורגל.
אף אחד פה לא אומר מילה בקשר לשתיקה שלו על הילדים שנחטפו ? אוהד ארגנטיה שלך לו מכתב אישי והוא מתעלם ממנו. צוק איתן ידע לדבר יפה מאוד לדבר בעדם.
שחקן גדול אבל אדם קטן ופחדן. לא שחקן ברצלונה יותר הוא לא מעניין אותי. אין לי שום חובה מוסרית להתרגש ממנו או לפרגן לו.
ליאו הרגע התקשר אליי נסער
ליאור אפשר גם בלי ציניות. זה דעה שלי וזהו.
בניגוד לכל הפוסטים שברצלונה העלתה בנושא?
א.
ב. למי ששם לב גם לברצלונה אני כבר כמעט ולא מרגיש יותר מידי.
ג. בניגוד למסי שהיה נוח לו לתפוס צד מסוים בצוק איתן. ברצלונה אומנם עכשיו לא תופסת צד. אבל בשיגרה ולפני המלחמה , למשל שראשת העיר ברצלונה הצהירה על תמיכה בbds ברצלונה גינתה אותה והזמינה ישראלים למשחק שאחרי . לאפורטה הוא פרו ישראלי וביקר פה מספיק פעמים.
לא מנסה לשכנע פה אף אחד. זה הרגשה אישית שלי . אז בבקשה לא לקחת ללב יותר מידי. אני פשוט נמאס לי להתרגש מגופים או אנשים שיורקים עלינו ולקרוא לזה “גשם”
אתם מוזמנים להתרגש כמה שאתם רוצים ממסי. לא שופט או מנסה לשכנע אף אחד .
אני לא בטוח על מה אתה מדבר בצוק איתן, מוזמן להזכיר.
מעבר לזה, בהקשר יותר רחב - אם הסטנדרט שלך זה לשנוא גם מי ששותק ולא רק מי שאקטיבית תומך בנאצים, אז תיאלץ לבחור בין לראות כדורגל ישראלי לבין להפסיק לראות כדורגל, אני חושש.
לאפורטה אולי פרו ישראלי, אבל גם אדם קטן ופחדן / לא מחפש צרות, ולכן המועדון לא התבטא פומבית לגבי הילדים שנחטפו.
הוא גם אדם ריאלי שמבין שהכסף הסעודי יכול להציל לברצלונה את התחת.
שוב, גם מברצלונה אני יותר רואה יותר מתוך רגשות אשם. אני מניח שעוד שנה גם אליה אני כבר יהיה אדיש.
גם לפני המלחמה הרגשתי שהכדורגל הופך להיות מנוכר לא ריגשי והתחלתי להרגיש מנוכר אליו. אז עכשיו במיוחד
אני לא יאהב שום מועדון אחר מברצלונה. אבל גם אותה זה כבר לא אותו דבר.
לא אוהב את התגובה של ליאור בלשון המעטה. אבל סתם רציתי לחלוק את דעה שלי בלי לסחוט אחרים. אני מקבל שאני במיעוט פה. אבל אפשר גם להכיל אותי.