ליאו מסי :: אלוף עולם

Gonzalo Higuain: “When we lost the WC final in 2014, in the dressing room, no one spoke to me because of the missed opportunity. Some were looking at me angrily. I felt guilty, but Messi surprised me with a hug and said to me, “It’s okay, this is football. We have reached the final. We are champions.” Then I was reported that the coach did not want me back in the national team, but Messi intervened and spoke to the coach and told him that he had no fault in all of this. We all lose in football, we are not perfect. Then the coach called on me to play in the matches. If it were not Messi, I would have been feel guilty until today. I am happy for him that he won the World Cup. He deserves it. He has a great heart.”

מסי בנאדם טוב יותר מכולנו

סיפור מדהים.

אני רק מקווה שזה אמיתי, אבל נראה חשבון לגטימי.

זה סיפור יפה, אני עדיין רוצה לשחוט את המדרידסטה המטונף הזה. גיבור גדול אחרי שמסי עשה תיקון ב 22, אבל אתה פאקינג חלוץ שמשחק בריאל מדריד, אתה מודע ללחץ, להפוך את זה כאילו אתה מסכן מתי שאתה באמת אשם זו הזייה. מסי יכל להיות עם 2 גביעים ורק בגלל מדרידסטה מאוס ושופט פחדן יש לו רק 1.

פסדר, איך מסי אמר ‘זה הכדורגל’

מסי כנראה אדם יותר נעלה ממני.

אני לא יודע אם הסיפור הזה אותנטי או לא, אבל הוא רץ כבר 3 שנים.

A better love story than Twilight

מסי הגיע הלילה לציון דרך חסר כל חשיבות אמיתית - וכבש את שערו ה-900 בקריירה

כלומר, 900 תחת הספירה המוזרה אך המקובלת, שלא כוללת שערים בבארסה ב’ (שמתחרה בליגה מקצוענית, שערים עבור קבוצות אחרות בליגה הזו כן נספרות) ובנבחרות הצעירות של ארגנטינה (שהתארים שהוא זכה בהם איתן, אליפות העולם עד גיל 20 והאולימפיאדה, כן נספרים).

לפי אותה ספירה מקובלת, מסי הוא אחד משני שחקנים בלבד (נחשו מי השני) שכבשו 900+ (או אפילו 800+) שערים, והוא השחקן הצעיר ביותר להגיע להישג המרשים: מסי כבש את שערו ה-900 בגיל 38 ו-268 ימים, ואילו כריסטיאנו נאלץ לחכות עד גיל 39 ו-213 ימים.

האם מסי יגיע גם ל-1000? ככל שיהיה כשיר ויכבד את 3 שנות החוזה שנשארו לו במיאמי - ייתכן בהחלט שכן.

ווינט עם שלל אינפוגראפיקות לכבוד המאורע:

מה שאני לא מבין בנקודת הציון הזו זה איפה @Shusaku ?

מכיוון שהוא היחיד שצופה במשחקי של מיאמי, חסר לי האינפוט שלו.

אני חושב על כריסטיאנו שומע על זה וחושב לעצמו איך אני משקיע כל רגע בחיי ומתאמץ בכל דקה בליגה פח אשפה וכופה את עצמי על נבחרת שטובה יותר בלעדיי רק כדי להגיע להישג אחד שיהיה רק שלי והחרא הקטן הזה משיג אותי בלי להתאמץ. סעמק.

הוא ואינטר מיאמי עפו על פאקינג שערי חוץ. איזה חוק ארכאי ומטומטם.

וואו כל כך. הוא תמיד הרגיש אקראי ומטומטם, אבל מרגע שאתה חיי כמה שנים במציאות שזה לא החוק פה - אתה לא מבין איך כל כך הרבה זמן הוא היה הדיפולט שלך.

לגבי המשחק, מיאמי שיחקה מסריח. רק חיפשו לבזבז זמן מרגע שכבשו. נראה כמה זמן ייקח למסצ’ראנו לחזור למערך 433 עם מסי כ-9 מדומה.

הריגוש והתחושות שאני חווה ממסי בבמה הגדולה זה ממש כמו סם. והדאון אח״כ קשה מאוד. מחכה כבר לעוד מנה ביום שני.

עד שנגמלתי ושכחתי איך זה מרגיש…

לא יודע להסביר את התופעה הזאת.

מחשבות תוך כדי קריאת הביוגרפיה של מסי מאת גיים בלאגה:

אני אוהב לקרוא / לראות דוקו ספורט. הצד המנטלי של המשחק מעניין אותי הרבה יותר מהעניינים הטכניים, ואני תמיד סקרן לשמוע איך ספורטאים הגיעו לעמדה אליה הגיעו. מאחר ורק אחד מאלף שחקני קבוצת נוער בכדורגל באמת הופכים לשחקני בוגרים שזו פרנסתם (זו הסטטיסטיקה שזרקו בקורס בוינגייט, ואני מניח שהיא קרובה למציאות), כמעט כל ספורטאי הוא סיפור הצלחה יוצא דופן של עמידה בקשיים כנגד כל הסיכויים.

גם אצל שחקנים שהיה ברור שיהיו מקצוענים, לא תמיד היה ברור שיהפכו למה שהם. מייקל לא נבחר ראשון בדראפט. כריסטיאנו בן ה-17 היה נראה כמו ריקרדו קווארסמה 2. סטפן קרי המציא את עצמו ואת הכדורסל מחדש כשהוא ליטרלי בקושי עומד על הרגליים.

כשמסתכלים על מסי - הוא נראה טקסטבוק סיפור סינדרלה יוצא דופן. מה שיודעים על ‘הולדתו’ של מסי הוא בעיקר שהיה גמד קטן שמזריק לעצמו הורמוני גדילה ברגליים מדי יום, ובגלל מחסור בכסף עבר לברצלונה שהבטיחה לממן לו את המשך הטיפולים להם נדרש כדי להגשים את החלום להפוך לשחקן. ראיתי את הספר בספרייה ואמרתי אוקיי זו הזדמנות להבין קצת יותר לעומק איך השחקן הטוב בהיסטוריה הפך למה שהוא.

אבל לא למדתי כלום.

זה לא שלמסי לא היו קשיים. גם עניין הטיפולים, המעבר בהתחלה עם כל המשפחה מארגנטינה לספרד, אי ידיעת השפה (it’s a thing מסתבר! אשכרה מדברים קטלאנית בבית ספר), החזרה של כל המשפחה מלבד סניור חורחה לארגנטינה, בחור קטן על המגרש ועוד. אבל הכל התגמד (סטגדיש) לעומת כמה שהוא היה טוב בצורה מאוד מאוד מאוד חריגה. כל אדם שמצוטט בספר, בין אם זה מאמן או שחקן ילדים/נוער ששיתף פעולה עם מסי בארגנטינה/ספרד, אומר שמהרגע הראשון שראה את מסי עם כדור ברגל הבין שמדובר במשהו חריג. ברצלונה לא סתם ‘מימנה לו טיפולים’, היא הביאה לו 600 אלף יורו לעונה (כשהוא בן 13!) פלוס דירה פלוס עבודה לאבא, בשנת 2003. מסי בן ה-13 היה טוב בכדורגל כמו שלברון בן ה-16 היה טוב בכדורסל.

אכן אנשים אומרים שלא יכלו לשער שיגיע לאן שהגיע. זה ברור. אף אחד לא יכל לדמיין שחקן כמו מסי לפני מסי. העניין הוא שהסיפור שלו הוא פחות הסיפור הקלאסי של ‘נכשלתי, הלכתי הביתה לחשוב, הלכתי למגרש להתאמן, השתפרתי’, אלא של ילד עם כישרון חריג בקנה מידה היסטורי שהיה טוב מכולם החל מטרום א’ בשנות ה-90 ועד גמר המונדיאל ב-2022.

אני חלילה לא אומר את זה לגנותו של מסי. הסיפור שלו ייחודי באמת. ברור לי שהוא התאמן כל חייו ובלי אימונים לא היה מגיע לכלום. אלא שכשאני, שלא מוכשר בשום דבר כמו שמסי מוכשר בכדורגל, מנסה להפיק לקח לחיים שלי מתוך מה שלמדתי עד כה על מסי - אין לי ממש לקח. כשראיתי את הדוקו של מייקל למדתי, אולי, איך להדליק בעצמך מוטיבציה (I took it personally). מסטף למדתי איך עבודה ממוקדת נגד פציעות קריטית להצלחה של ספורטאי, ואיך 45 דקות של אימון איכותי שוות לשבועות של אימון ‘רגיל’. אצל מסי - אף אחד לא כזה טוב ואין לנו מה לעשות בנידון.

אני חושב שהנקודה המרכזית שאני כן יכול לקחת ממה שקראתי עד כה היא שאם אפילו מסי, הוד חייזרותו עם מתנה באמת לא מהעולם הזה, מתאמן כל כך קשה כל חייו, מי אני בן התמותה הפשוט וזב החוטם שיעז לא להשקיע הכל בדברים שחשובים לי.

בקיצור יחי מסי והספר מומלץ.

אני חושב שהדבר הכי מעורר השראה בסיפור של מסי זה המסע שהוא עבר עם הנבחרת. “להיכשל” (=להפסיד בגמר) שוב ושוב ושוב, ולהמשיך לנסות. לספוג קללות במדינה שלך, שאומרים שאתה בכלל לא ארגנטינאי אלא קטלוני, ולא לוותר. הזכייה ב-2022 (ולא פחות, ב-2021) הייתה כל כך מתוקה, בין השאר בגלל 2014 ו-2015 ו-2016. בדיוק ראיתי עכשיו את הדוקו על די מאריה (מומלץ אגב), וגם שם זה מקבל הרבה מקום. זה דור שלם שלם של שחקנים ארגנטינאים שהמשוקלת על הרגליים שלהם רק הלכה ונהייתה כבדה יותר, ומסי כמובן בראשם.

או כמו שנאמר בשיר הטוב בעולם, בתרגום לאנגלית:
I can’t explain it to you
Because you won’t understand
The finals we lost
How many years I cried

אולי אתה מחפש את הלקח הלא נכון… מסי הוא לא מתכון להצלחה. הוא דוגמה לענווה.

כשיהיה לי משהו להתגאות בו כמו שיש למסי, אחשוב על איך להיות עניו.

אבל אמסור לכריס.

מה שהכי מטורף זה מה שלא מדברים עליו. גם אם ניקח למסי את כל השערים והבישולים - עדיין מדובר בשחקן של כדורי זהב.

הוא קצת כמו אקס-מן… הייתה לו מוטציה שנתנה לו כוחות על :wink: