כמו שנאמר, תוצאה חיובית תגיע מפרויקט טוב וחיובי. באמת שקשה לי להגיד משהו בסגנון של “אחחח אם היינו מחליפים את שחקן x בשחקן y הכל היה נראה אחרת” כי אני בכנות חושב שכל שחקן שמגיע לפה לא מצליח להוציא מעצמו את הטוב ביותר (אולי חוץ מפאוליניו).
יש מצב שמסי צריך ללכת בשביל “לאלץ” בניית פרוייקט חדש, כמו שבכללי צריך לפרק או להעיף את חברי קלוב דה אמיגוס רק בגלל הדומיננטיות המוגזמת שלהם והעובדה שהם לא מצליחים להכיל קונספט של רוטציה. כל זה נאמר עם הערכה גדולה למסי, סוארז, פיקה ואלבה, אבל כמו שרונאלדיניו ידע לקבל את מסי ולתת לו את המקום לצמוח, כך גם הם צריכים. אם הם לא מסוגלים לעשות את זה, אז לטובת עתיד המועדון כדאי שהם ימשיכו הלאה.
לפעמים נראה ששכחנו את זה, אבל המועדון צריך להיות מעל הכל ולא שחקן כזה או אחר, גם אם הוא שחקן של פעם בדור.
אני ינסה להסביר את זה, לפני כמה חודשים שאלתי פה, למה מסי נראה אדיש כל כך לנוכח ההתעללות שברתומאו מבצע במועדון , אז הסבירו לי (ואני ינסה לעשות תרגום חופשי כי אני לא זוכר במדויק את ההסברים) שמסי אפילו שהוא כל כך גדול ועצום, בסופו של דבר , רק שחקן כדורגל והוא לא מתערב בדברים שמעליו, לא שזה היה נכון אפילו בזמנו, כי אני לפחות, זוכר את הלייק לצלסי ואת ההקדמת הבחירות בזמנו, שהגיעה בזכותו, אבל זה היה ההסבר שניתן לי. רצה הגורל ואבידל בילבל את עצמו למוות בראיון שממנו נוצר הרושם שקלאב דה אמיגוס לא התאמן חזק תחת ואלורדה (תרגום חופשי שלי, לא זוכר בדיוק מה הוא הוא אמר שם) פתאום מסי שעד אז לדעת כמה אנשים פה, הוא רק שחקן כדורגל. התעצבן ובתגובה שפך אש וגופרית על אבידל. מאז אבידל לא מעיז לצייץ מילה לעברו, ובעיקר לעבר החברים של מסי…
מה אני רוצה לכתוב פה? שנוגעים למסי בדברים שבאמת חשובים לו, הוא יודע טוב מאוד להביע את דעתו. זה קרה השנה כמה פעמים. שואלורדה חוזר מאנפילד אחרי הבושה וכל מה שהוא אומר זה “it is what it is” ויש אחדות נדירה בין האוהדים לתקשורת שהוא צריך ללכת הביתה. הוא ידע טוב מאוד להופיע למסיבת עיתונאים ולהציל את עורו של ואלורדה.
אתה מבין? הבעיה שלי איתו, לא אם הוא מנצל את כוחו או לא. אלא שהוא מנצל את כוחו במקומות הלא נכונים. המסע גיוס המופרך שלו (שהוא לא טורח אפילו להסתיר את זה) להחזרת הפרימדונה הבריזלאית מפאריז, בעיני זה משהו פסול.
למה קלאב דה אמיגוס לא סובלים את סראביה? בגלל שהוא מעיז ברוב חוצפתו, לדרוש מהם להתאמץ באימונים , והוא לא ה"כלבה" שלהם באימונים. בגלל זה מסי זוכר לטובה את ואלורדה. אפשר לבקר עד מחר את קיקה ולהיות צודק בכל טיפה של ביקורת לעברו. אבל לפחות הוא בהתחלה ניסה לגרום להם טיפה להתאמן. עד שרמזו לו בקשיחות להפסיק עם זה. ואלורדה היה “חבר” או ה"אבא הטוב" זה הסיבה שהם אהבו אותו.
משה, בגדול אני מסכים איתך.
מצד שני, יש בעיה קלה ש… איך נאמר?..
לא קיקה, ולא הצנון יכלו ללמד את מסי איך לשחק כדורגל.
כנראה שגם לא את שאר חברי הקלוב.
שים לב כמה פיקה, שהוא כבר מזמן עגלה, עושה בית ספר לבלמות ללנגלה.
וברור שפיקה כבר לא מרוכז בכדורגל כמו פעם (איפה פויול איפה…), ולנגלה צעיר ממנו באיזה 7 שנים פלוס מינוס. אבל את חוכמת המשחק של פיקה, לנגלה עוד לא למד.
מה אני בא להגיד?
חוץ מזה שיש לנו סגל בוגר מבחינת הגיל, גם יש לנו סגל שבע למדי.
סראביה וקיקה לא יכולים עליהם, וגם לא צריכים.
מסי לא צריך להתאמן כמו דה-יונג, או פוץ׳.
גם סוארז לא, גם לא אלבה ופיקה.
הם באמת עשו בכדורגל כל כך הרבה, שהאפשרות לשפר אותם זה ממש בקטנה שבקטנה. אם בכלל.
הבעיה היא ש:
זה מחלחל לצעירים.
זה מן הסתם מחלחל גם לשחקנים כמו ראקי ו-וידאל, והם, מה לעשות, לא ברמה של מסי או סוארז.
השלד שלנו מבוגר מדי. לא משנה כמה הם מוכשרים, הם צריכים לראות יותר ספסל, ובזה יש להם בעיה קשה להודות.
כמו שנאמר פה קודם, הם לא השכילו לפתח צעירים תחתם כמו שרונאלדיניו היה למסי.
וקשה לפרוח כשהשחקן הבוגר המוצלח מנסה להתחרות בך.
איזה מאמן בכדורגל העולמי יכול עליהם? אתה מכיר? אני לא
דרך אגב, השאלה היא לא רק אם לנו יש אינטרס לשמור על מסי בקבוצה, האם זה אינטרס גם של מסי בעצמו? הוא פשוט מבזבז את השנים האחרונות שלו על שטויות. שים אותו בקבוצה אחרת , בפרויקט ספורטיבי שמתפקד ושאלוהים יעזור לנו.
הוא סובל פה כמו שהוא סובל בארגנטינה. גם הוא , וגם המועדון צריכים לקבל החלטה. האם מקימים פה פרויקט ספורטיבי חדש, יחד איתו שמסי אומנם המנהיג שלו, אבל הוא לא השליט הכל יכול. לדעתי זה אפשרי, אבל זה צריך להיות מוסכם על שתי הצדדים.
דרך אגב, ושזה היה ברור, מסי לא הבעיה של ברצלונה. הבעיה הגדולה של ברצלונה, זה ההנהלה. שום דבר טוב לא יצמח פה, כל עוד החבורה של הפושעים הזו עדין ממשיכה לנהל את הקבוצה.
מקבל, אבל זה לא יקרה תחת ההנהלה הזו, וזה ברור לכולנו.
אני חושב שבין היתר, הדברים שכתבת היו חלק מהשיקולים של צ׳אבי לא להגיע.
ובכנות, אני לא רוצה את צ׳אבי כמאמן הקבוצה כל זמן שמסי חלק מהסגל.
זה לא יעבוד.
אני רוצה שצ׳אבי יבוא לפרוייקט חדש שהוא ינהל אותו מא׳ ועד ת׳. שהוא יהיה הדמות החזקה במועדון כמו שפפ היה בזמנו.
לפפ היו את הביצים להתעמת עם איברה. בסוף איברה עזב וכינה אותו ״פילוסוף״, אבל ראינו מה עשתה הקבוצה של פפ.
אני מקווה שלצ׳אבי יהיו גם כן כאלו ביצים
משה
מצד אחד אתה אומר שמסי שומר על קלוב דה אמיגוס, תמך בוולוורדה בגלל שהוא נתן לזרוק זיין, רוצה להחזיר את ניימאר.
מצד שני אתה אומר שהוא מבזבז את עצמו בברצלונה, ובפרויקט ספורטיבי אחר אולי יהיה לו טוב יותר.
יש פה סתירה. למה שמסי יחפש משהו אחר אם כל כך טוב לו פה?
אני לא אוהב שאתה מוציא אותו מחפש נוחות , חברים, ולהתאמן כמה שפחות. אני חושב שאכפת לו מאוד מההישגים הקבוצתיים.
אני חושב שמסי כבר לא ילד. הוא התבגר יש לו משפחה והוא לקראת סוף הקרירה. זכה בכל תואר אפשרי עם ברצלונה. ומצד שני אוכל “חרא” מהקבוצה. זה לא “זריקת זין” , אני פשוט חושש שהוא מרגיש “שבע” בברצלונה.
זה לא סותר מה שכתבתי, בברצלונה תחת “הנהלה” כזו הוא כבר לא מסוגל לסחוב. כמו שהמאמר שהבאתי מלמעלה, הפלסטר נשבר. עד עכשיו מסי הצליח לכפות על מאמנים חלשים, חוסר פרויקט ספורטיבי ושום בנייה לעתיד. זה כבר לא עובד.
זה לא “נאצה” נגד מסי, אני אוהב אותו. נכון שכמו שאייל כתב , הוא לא השחקן שאני הכי אוהב בברצלונה (איניסטה ופויול לפניו) אבל כבודו במקומו מונח , אבל כל שחקן מגיע הרגע שהוא מרגיש שבע. אני חושש שזה השלב שמסי עומד להכנס אליו.
זה לא הודעת פרידה ממנו. אני בחיים לא יכתוב שצריך להיפטר ממנו חס וחלילה, אבל צריך להכיר בזה, שמצב שהוא ישחק 90 דקות כל משחק ולמאמן ירעד לו הביצים רק מלחשוב להחליף אותו . זה צריך להיפסק. לא היום, אלא אתמול, ושהמאמן ירצה לתת לו הוראה באמצע משחק, הוא יקשיב, גם אם הוא חושב שהוא הבוס הגדול… ואם הוא רוצה לשחק פוליטי קורקט, שלא ינסה ל"דחוף" את המועדון לקנות שחקן כמו ניימאר בחזרה, תוך שהוא מתעלם מזה שהמועדון לא מסוגל כלכלית לזה.
מסי הוא לא האיש הרע, חס וחלילה שלא יובן אחרת, ואני בטוח במילארד אחוז שאכפת לו מברצלונה ומהאוהדים . אבל מסי בשלב האחרון של הקרירה שלו. וצריך לחשוב טוב מאוד, אם הוא רוצה להמשיך במועדון או לחפש קבוצה שלטווח הקצר תעבוד רק בשבילו ובשביל התארים .
אני גם כתבתי שמסי יכול להמשיך ולהיות המנהיג של הפרויקט החדש שיקום פה בעזרת השם , שפונט או לאפורטה יזכו. זה לא משהו דימיוני. אני באמת חושב שהוא יכול להיות שחקן כזה.
דעתי בנושא.
טענתי זאת מספר פעמים שאחת הבעיות של ברסה היא מסי, אך מצד שני זה גם אחד הפתרונות, בכל זאת השחקן הטוב בעולם.
הכל מתחיל בהבנת המיקום שלו. מרגיש לי שכל המאמנים של ברסה בשנים האחרונות מסתכלים על העמדה שלו בפיפא ולפי זה מציבים אותו בהרכב ומביאים רכש. מסי כבר שנים לא שחקן כנף, מסי כבר שנים משחק את השחקן החופשי בין הקישור להתקפה (גם אם יש נטייה לאחד האגפים).
מה הבעיה עם זה? 2 מ3 הרכשים הגדולים האחרונים של ברסה הביאו שחקנים בדיוק לעמדה הזו! קוטיניו לא מספיק הגנתי בשביל לשחק בקישור, וגריזמן לא היה חלוץ חוד/קיצוני בשום שלב בקריירה, שניהם שחקנים שהעמדה הטובה בשבילם היא במקומו של מסי ולא לצידו, רק חסר שברסה יביאו את חאמס רודריגז והם ישלימו סריה.
לרכש השלישי יש גם בעיות משלו (סתם ביש מזל הפעם, הבעיה היא שהנה הגעתם ל0/3 בהשקעה של 400 מיליון).
בגדול המצב של ברסה לא כזה נוראי. יש לכם מספר עמדות סגורות לגמרי בשחקני טופ: שוער, מגן ימין ושמאל, 2/3 הקשרים (מזלזלים בפיאניץ’ אבל עדיין מדובר בקשר מצוין), ומסי.
זה אומר שבעצם אתם רחוקים מרחק: חלוץ, שחקן כנף שמאל, קשר, ובלם/שניים מלהיות קבוצה מפחידה. עם כסף תאורטי שתוכלו לעשות על קוטיניו, דמבלה וגריזמן תוכלו לכסות עוד 2-3 עמדות מאלה. הבעיה היא האגו. גריזמן לא ימכר בהפסד מינימאלי כי זו תהיה הודאה בטעות.
בלם אחד שמתפקד. השני יחזור לסורו, שהטניס ואשתו יחזרו לפעילות.
בשער יש לנו למזלנו, יש את טר שטגן שיש שמועות שבצדק מתחיל להמאס לו.
מגן ימיני אחד שמרשים רק בגלל שהשותף שלו זה סרגי רוברטו.
מגן שמאלי בודד אחד שמאז אנפילד נראה שנמצא בטראומה.
קישור המצב שלנו יותר טוב , אפילו אחרי הסויפ המביש של ארתור, וזה גם בגלל שברתומאו לא הצליח לגרש את ריקי שהוא היה שחקן נוער (רק בגלל פימי, פוץ שחקן ברצלונה היום)
ובהתקפה יש לנו את פאטי.
אני לא מתיחס לכל המושאלים או פדרי וטרינקטאו שאני לא מכיר.
אתם תמיד משווים את עצמכם לניהול הגאוני של פרז.
בואו נתחיל בהשוואה:
עמדת השוער סגורה אצל 2 הקבוצות בשוערים מצוינים (של ברסה יותר טוב).
מגנים: יש יתרון לריאל, אך המגנים שלכם באמת שהסדר גמור, ממש לא משהו שנמצא בראש סדר העדיפויות.
בלמים: יתרון ענק לריאל, יש לכם 2 בלמים לא מספיק טובים (לנגלה סביר והייתי מביא לו מחליף אחרי תיקון שאר הבעיות).
קישור: יש לכם 3 קשרי טופ עולמיים (ש2 מהם לצערכם די יושבים על אותה עמדה) בעוד לנו רק 2. לשתי הקבוצות יש צעיר מאוד מבטיח שיכנס לתפקיד לאט לאט (לריאל אפילו 2 עם אודגור). יתרון לכם לטעמי.
התקפה: לכם יש את מסי וחסר לכם 2 שחקני טופ לצידו (אם גריזמן ידע לעשות הסבה למרכז ומבלה יפסיק להפצע אז אפילו ההתקפה שלכם סגורה) לנו יש הזאר אחד פציע.יתרון גדול לברסה. כאן גם עם כל הצעירים שלנו אין לנו אחד מבטיח כמו פאטי.
בגדול אני חושב שעונה הבאה אם תתנו לפוץ’ ופאטי דקות אתם בעצם במצב בו חסר לכם חלוץ פותח (או התעלות של גריזמן), ו2 בלמים. לא מצב מושלם אבל לא רע כמו שאתם מתארים.
הבעיה הכי גדולה שלכם היא שכל מה שכתבתי היא בהנחה שההנהלה תעשה מה שצריך.
יכול להיות שמבחינת “כמות שחקנים חסרים” אתה צודק. אבל הבעיה היא לא רק בכמה עמדות חסרים לנו שחקנים טובים, או באיזה עמדות. העניין הוא שכל הפרויקט הספורטיבי (וזו חתיכת מחמאה לקרוא למה שקורה עכשיו בברצלונה “פרויקט ספורטיבי”) כל כך עקום ורקוב מהיסוד, שגם אם תביא חיזוקים מחר לכל העמדות הנדרשות - זה לא יספיק. זה ישפר את המצב, אין ספק, אבל זה לא יפתור את הבעיות האמיתיות.
יש לכם לשרוד עוד עונה אחת עד הגאולה. אל אותה גאולה אם תגיעו במצב ב ואתם צריכים 2 בלמים, מגן וחלוץ אז מצבכם באמת סביר בשביל פרויקט ספורטיבי חדש (לקחתי בחשבון שבטח פאטי ופוצ’ יתקדמו ושאלבה ובוסקטס יזדקנו).
למה פרז מנהל טוב? כי ריאל במצב כלכלי מעולה, הרבה שחקנים צעירים פוטנציאליים שמקווה שחלקם יכנסו להרכב, אמון מצד השחקנים שמרגישים טוב במועדון שלהם (אמירה שלא נביא שחקנים כי זו יריקה בפניהם של מי שקיצצנו לו בשכר).
אני פשוט מסתכל על השורה התחתונה. הצעירים הברסאים אולי לא משהו ככלל, אבל בסופו של דבר אנחנו כל העונה מתלהבים מכל הויניסיוסים למיניהם בזמן שפאטי הצעיר מהם נראה הרבה יותר בשל. אנחנו מתלהבים שסוף סוף צמח לנו קשר בעוד פוצ’ הצעיר מוולוורדה גם מראה ניצוצות
וסתם בא לי להזכיר שלבייל יש עוד שתי עונות של חימום ספסל במשכורת עתק.
האיש כבר מזמן לא כדורגלם מקצועי, ואני בטוח שעלה יותר מטוראן ואומטיטי ביחד.
לא שזה בא לנקות משהו אצלנו, אלא שאני אמור שגם לריאל יש את הבעיות שלה.
הדשא של השכן לא באמת יותר ירוק. אם לא העזרה הקלה של השופטים, לא בטוח שהאליפות הייתה נוחתת אצלם. השתמשתי במילה נוחתת מכיוון שלא בארסה ולא ריאל הציגו כדורגל שמצדיק זכייה באליפות. האליפות הזו היתה אמורה להיות מקרית לגמרי, ולכן העזרה הקלה בשיפוט שריאל קיבלה הטתה את הכף.
זה מתקשר גם לפוסט על הירידה ביכולת של כל הליגה הספרדית - אם בעונה כזו של בארסה וריאל אף קבוצה לא הצליחה ״לגנוב״ אליפות, אז כולן נחלשו ביחד איתנו.
אליפות של 87 נקודות… כבר שנים לא הייתה פה אליפות כזו.
אני כבר לא מסתכל על ריאל כי גם הם לא טובים.
אני מסתכל על סיטי, ליברפול, באיירן ומקנא. רכישות נכונות, מאמנים טובים, והעיקר שכיף לראות כדורגל.
קלופ ופפ בנו את הקבוצות שלהם על בסיס קיים פלוס השקעה של 200 מיליון פאונד בקיץ אחד.
למה שאני אקנא בריאל? השקיעו מעל 300 מיליון לחיזוק הספסל ודמבלה בלגי. ממש ניהול גאוני.
ואצלינו קונים גלקטיקוס שלא תורמים כלום ונתקעים איתם.
אני מוכן לחכות עוד שנה ולקוות שיהיה פרויקט ספורטיבי חדש תחת הנהלה חדשה. ואני רוצה שמסי יהיה שם גם אם המאמן הבא יפחד להחליף אותו. אני בטוח שמסי לא יעמוד בדרכו של פרויקט מבטיח.