בחרת משחק חסר חשיבות. יש מלא תיירים בוונדה, וזו מגמה שתתגבר (דגלי ישראל נגד יובה לא נתלו על ידי תושבי השכונה). האתוס של אתלטי הוא ‘אנחנו הקבוצה המקומית שהיא לא ריאל מדריד’, אבל המגמה היא לא כזאת. הנשיא של אתלטי הוא אדם עשיר וקומבינטור בפני עצמו. במחלקת הנוער יש מכסות לילדים סינים לפי הסכם חסות. את הויסנטה עזבו לטובת אצטדיון מודרני ומרוחק. בקיצור, ראיו ואייקנו זה לא.
במנצ׳סטר יש קבוצת אוהדים כי מקומיים פשוט לא יכלו לאפשר לעצמם כרטיסים. בליברפול יש אוהדים שלוקחים את הבנים שלהם לאברטון כי יקר. כל המקומיות של הכדורגל הולכת לאיבוד כשמדובר בקבוצות הגדולות של אירופה, אם נרצה או לא. בתמורה מקבלים מוצר יותר אמריקאי ורמה הרבה יותר גבוהה.
המקום לראות בו כדורגל באצטדיונים היום זה גרמניה ואולי ליג וואן/צ׳מפיונשיפ. מעבר לזה ליגות נמוכות זה הכיף הכי גדול. בארץ אני ממליץ על ליגה א׳ דרום.
אתלטי (לצערי/לשמחתי) תהיה תמיד אנדרדוג בעיר שיש בה מועדון כוחני שמייצג את הרוע (הכמעט) מוחלט (שני רק לקטארים, כל מיני שייחים ואולגרכים מזדמנים).
ריאל בחיים לא תהפוך לשנייה בספרד אז אין מה לדבר על להיות שנייה בעיר שלה. וכל עוד ריאל קיימת, אנחנו נהיה האלטרנטיבה.
חוץ מזה לאתלטי יש תרבות מועדון שונה מכל מועדוני העל האחרים. יש פה כדורגל שאניני טעם וילדי אינסטוש חסרי הבנה בחיים לא יאהבו. אין פה תרבות “גלקטיקוס” או יומרה מיותרת להיות יותר ממועדון. אין את הדברים האלה שמושכים אנשים “חשובים” ו"משפיעים".
מועדון וכדורגל מבוסס על מלחמה, סבל ולוזריות חביבה.
ליברפול ורבות טובות אחרות לא בליגה של ריאל ובארסה.
הכינוי לאס פופאס (לוזרים) בא בגלל טעות שוער אחת והוא לא מוצדק. מה שכן נכון זו האמירה שהפרס הגדול הוא להיות אוהד אטלטיקו ותארים זה רק בונוס.
אובלק בדרך להיסטוריה . אתלטיקו מדריד תתארח במאסטייה במחזור הקרוב והשוער רוצה לשמור על שער נקי בפעם המאה בליגה הספרדית, נתון בלתי נתפס (עד היום עשה זאת 99 פעמים ב-176 משחקים). העונה הוא עשה זאת 11 שערים בצוותא עם טיבו קורטואה (אם כי הבלגי שיחק פחות ממנו). אנדוני זוביזארטה הוא השיאן - שמר על שער נקי 235 משחקים מתוך 622 הופעות. במקום השני פאקו בויו מריאל מדריד עם 213 משחקים ללא ספיגה ב-542 משחקים. במקום השלישי איקר קסיאס עם 177 משחקים ללא ספיגה ב-510 הופעות. אחריו ויקטור ואלדס עם 173 משחקים ללא ספיגה. אובלק כבר עקף שני שוערי עבר של אתלטיקו - אבל ראסינו (96) ולאו פראנקו (98). בפעם הראשונה הוא שמר על שער נקי ב-21 במרץ במשחק נגד חטאפה.
אתלטי הגישה תלונה להתאחדות הלה ליגה בזעם על הלוז הלא הגיוני שהקבוצה תצטרך לעמוד לפני הדרבי מול ריאל, לוז שבבירור נותן עדיפות לקבוצה מהצד הלבן של מדריד.
אתלטי תצטרך לשחק ביום חמישי בשעה 21 בערב משחק חוץ בויגו לפני הדרבי כאשר ריאל תשחק ביום שלישי באותו השבוע בברנבאו, מה שישאיר לקבוצה יום אחד בלבד לעשות אימון מסכם לקראת המשחק ולריאל יומיים מלאים יותר.
בכללי באתלטי זועמים ולא מבינים איך ההתאחדות הספרדית רוצה לדאוג לפתח ולטפח את ה״מוצר״, הלה ליגה, כאשר ב-7 מחזורים מתוך 8 המחזורים הראשונים אתלטי משחקת בשעות 21:00 ו21:30 (שעון ספרד) מה שמקשה על הגעה של קהל רב למגרשים בעיקר משפחות.
נראה שהברתומאו מנהל את הליגה. לא יודע אם קיימים בעולם המערבי אנשים כאלה חסרי כישרון כמו מנהלי הכדורגל בספרד, אולי המקבילים באיטליה.
אין לי שום מושג מה הם מנסים להשיג עם חוסר הספורטיביות הזה.
ריאל ממילא תזכה בכל ברגע שתתאפס על עצמה כך שהנטייה הטבעית לעזור לחזק היא עוד יותר מיותרת פה.
ואני לא מצפה מהקבוצה שלי שידפקו מחאה. סתם לא יעזו להגיד שום דבר ורק יתלוננו (עם רמזים!! אפילו לא יגידו את זה בפה מלא) במסיבת העיתונאים כאילו מולם עומד קים ג’ונג און והגולאג הקוריאני.
בדיוק!
העולם מחולק למדכאים ולמדוכאים, וכל המנגנונים של העולם הגברי-לבן-פטריארכלי-קפיטליסטי שאנחנו חיים בו, תמיד עוזרים רק לחזקים המדכאים, על חשבון המדוכאים המסכנים.
פועלות.ים כל העולם - התאחדו! Black Lives Matter!
אני סוגד לצ’ולו, הוא אצלי במקום השני אחרי אראגונס, אבל אני חושב שהגיע הזמן להיפרד. יש לנו סגל טוב יותר מהשנה שעברה ואנחנו משחקים גרוע יותר (למרות השיפור במשחקי החוץ, קצת תודות למזל), אין לו מושג איך להשתמש בשחקנים החדשים וכל פעם אנחנו מתבטלים מול ריאל.
מעצבן שהתבטלנו מול ריאל לא מחוברת, לא מאומנת בשיט, נטולת השחקן הטוב בעולם עם מאמן שמתעקש לשחק בגננת עם הטמבלים שלו כדי שכולם יבעטו אותו מספר של פנדלים כדי לא לריב.
יהיה סיוט לשחק מולם בברנבאו או באלופות.
הבינגו שלנו העונה זה גאלאגר. אחלה שחקן, חכם, חזק, נותן את הלב והנשמה. הפייבוריט שלי בסגל אחרי לה נורמן הענק.
סורלות’ וחוליאן עדיין לא חוברו טוב לסגל ולשיטה.
לחוליאן יש ניצוצות כמובן אבל רואים שהחבר’ה מסביבו לא יודעים מה לעשות איתו, ואילו האלאנד מעלי אקספרס חייב ללמוד להרים את הראש קצת יותר ולהסתכל מסביבו. אני מאמין שיהיה בסדר איתם.
למרות כל הרכש, אנחליטו הוא הדבר הכי מרגש שדורך על הדשא במטרופוליטאנו.
אין לי באמת מה להגיד על המשחק. שיחקנו חרא ובלי לב וזה משהו שאסור לאוהדים שלנו לקבל.
לא זוכר את ריאל עם כל כך הרבה שחקנים מסריחים. הופכים לסוג של גטו עם זבלים טהורים כמו הברזילאי הסתום ורודיגר האלים והמסריח.
איפה הם ואיפה הקלאס של החולצה הלבנה.
מהעכבר הבוגדני בשער שלהם לא היו לי ציפיות אף פעם. הוא תמיד היה אפס, ותמיד יהיה אפס. על זה יעיד KDB.
טיפוס מבחיל שמתגרה באוהדים ורץ לבכות כמו כוסית לשופט. איפה הוא ואיפה פויול האלוהי.
אתם מתלוננים על נמני. ראיתי את המשחק בשידור אנגלי שבו בכו כל הזמן על “גזענות” וכמה מסכן החרא הברזילאי ואפילו הזכירו “ימין קיצוני”. אין אין כמו יפי נפש בריטים.
האמת, הייתה לי תחושה שאולי העזיבה של אורטגה תשנה משהו בהתמודדות של אתלטיקו במשחקים, בפציעות. כנראה שזה לא קשור, חוץ מזה שמבחינת פציעות זה נראה לא רע.
אמרת על שחקני הרכש. בזמן אמת כשאתלטיקו חיפשה חלוץ, היה נדמה שהקריטריון לחלוץ שיתאים לשיטה הוא פשוט להיות חלוץ בטרנספרמרקט. כל כך הרבה שמות עלו באוויר, כאילו לא בדקו בכלל לעומק אלא באופן שטחי בלבד.
לגבי חוליאן, הוא קרע את עצמו בקיץ גם בקופה אמריקה וגם באולימפיאדה, לא נח בכלל, משחק עם הנבחרת בלי הפסקה. זה לא ייגמר טוב, אבל רק פציעה תתן לו מנוחה. לכן הגיוני שהוא לא משחק יותר מדי. זה לא הזמן לשפוט אותו.
הבעיה של אתלטיקו, אותה אני פורס כבר שנים, היא שסימאונה מתפקד גם כמאמן וגם כמנהל מקצועי פרויקטור. בגלל זה אנשים כמו מונצ’י ומטאו אלמאן לא יגיעו לתפקיד המנהל המקצועי, אלא רק מזכיר טכני שיבצע פעולות ולא ינהל פרויקט.
בינתיים האתגר של אתלטיקו הוא להיות כשירים יותר מחצי עונה. אפילו בעונת האליפות האחרונה, אחרי 50 נקודות בסיבוב הראשון, היא צברה רק 36 בסיבוב השני. וככה זה בכל העונות עד עכשיו באופן קבוע.
אני מבין את העצבים על שחקן של המועדון לשעבר (מזכיר שבמעמד מושאל) שחוזר לשחק נגדו ועושה כאלה הקנטות לקהל, אבל בטוח שעד אותה דקה לא שרו לו שירי הלל אלא קיללו וניסו להוציא אותו מאיזון, וזו דרך של שחקן להוציא קיטור. מכאן ועד להצדיק תגובה כזו של הקהל? המאמן אליו אתה סוגד טוען שצריך להעניש אותו כי מה- כל אתלטיקו והקהל שלה הם נערי מקהלה? קורטואה הוא לא הראשון שיעשה תנועות לקהל וינסה לשגע אותו. מזכיר לך גם המון מחוות וקריאות של ג’וקוביץ לקהל שמתגרה בו בדרכים לא פחות עדינות - גם אותו צריך להעניש כי הוא מצית את הקהל? הרי בשתי הסיטואציות הקהל בא מהבית מתוך מטרה להוציא את השחקן משיווי משקל ולעצבן כדי לתת ליריב יתרון ומה נותר לשחקן במסגרת המותר כדי לשמור על חדות וריכוז?
בוא אזכיר לך רגע אייקוני, של שחקן ששיחק בליגה עד לא מזמן בקבוצה שלישית, הבקיע שער נצחון נגד ריאל, בביתה, ניגש לאוהדי ריאל ובקוליות מדהימה נופף בחולצה שלו. מה יותר מזה להסית ולהרגיז את הקהל. היית ממליץ להעניש את השחקן על האקט הזה (מעבר להוראה הלאקונית והמטופשת של כרטיס צהוב למי שמוריד את החולצה אחרי גול)?
מסכים שפויול היה קלאס בפני עצמו. אבל לקרוא לקורטואה כוסית שבוכה לשופט על שפוגעים בו תוך כדי משחק? מזכיר לי אירוע שקרה במשחק אורוגוואי מול איטליה, כשסוארז הנשכן ביצע את זממו בקייליני, וזה רץ לשופט, חשף את הכתף הנשוכה והתלונן לשופט. אז גם הוא כוסית, או שניקה את עצמו כשהודה שהעונש לסוארס גדול מידי?
סימאונה כבר 4 עונות לפחות הוא הבעיה ולא הפיתרון.
אתלטיקו כבר לא בעמדת נחיתות שהיא הייתה כשהוא הצטרף, והוא לא מצליח להשתדרג כדי להתאים את עצמו למצב(למרות שזה נראה שהוא מנסה). ההחתמה של לואיס סוארס נתנה לגופה להמשיך לפרפר.
עם התקציבים שיש לאתלטיקו, האיכות בסגל והפוטנציאל יש מקום לכדורגל הרבה יותר חיובי, דומיננטי ואופטימי.
בשביל לסיים מקום 3 ולעוף בשמינית/רבע לא צריך את סימאונה.