תשלומים כשלעצמם הם לא בעיה. אפשר לקנות דרך מתווך שישלם הכל במכה ובארסה תשלם לו בתשלומים פלוס ריבית.
ככה קנו את קוטיניו בזמנו. ליברפול התעקשה על תשלום אחד כי היו להם חשדות כלפי הבזבזנות של בארסה. אז ברטומיאו הסכים, שילם דרך מתווך כזה, ואחר כך שילמו על קוטיניו שנים רבות למתווך הזה.
לפורטה לא עושה את זה כי הריביות כנראה גבוהות, אבל יש אופציה כזו .
חבל מאוד שלא עשו את זה.
אז יאללה, סיכום קצר לדיון על ראפיניה** ומעבר לת׳רד הרלוונטי.
- שחקן X משחק טוב (אפילו טוב מאוד) בקבוצה.
- הקבוצה בשוליו הסופיים של משבר כלכלי.
- קבוצה אחרת נותנת הצעה היפוטטית של כך וכך - סכום גבוה.
- מוכר / לא מוכר?
תזכורת:
לגבי לאמין הייתה הסכמה רחבה יחסית, לא מוכרים גם ב 250 מיליון.
הרוב המכריע של אלו שתמכו במכירה היו אוהדי מדריד, כנראה כאלו שמתעוררים בלילה עם זיעה קרה אחרי עוד הופעה מצויינת שלו בנבחרת או משהו כזה והיו שמחים מאוד להיות עיוורי צבעים, או לפחות לא לראות אותו לובש אדום כחול.
אז מה ההבדל בין ראפי ללאמין?
הרי לאמין הוא הבטחה, וגדולה ככל שתהיה אף אחד לא מבטיח לנו שהוא יממש את הפוטנציאל, לא יעלה לו השתן לראש, לא יקפוץ לו המרוקאי, לא יתחיל לעשות מסיבות וסמים עם איזה חבר ברזילאי (פאן אינטנדד), ישמור על הגוף שלו, לא יפצע פציעה שתגמור לו את הקריירה, לא יישבר מנטאלית וכו׳.
יעני ברצינות, אם כבר טרחתם להדגיש שוב ושוב את הגיל, ללאמין יש הרבה יותר פוטנציאל נפילה מאשר לראפי. בגיל 17 ההסתברות שהוא יהיה גפרור שמבליח לרגע וכבה גדולה פי עשרות מונים מאשר שחקן שבעקביות משפר את הקריירה שלו, הגיע לגיל 28 עם גוף בריא מאוד שהוא שומר עליו, מציית להוראות טקטיות, משקיע בקבוצה, נותן עבודה שחורה בהגנה למרות שהתפקיד שלו זה להבקיע שערים (וגם את זה הוא עושה היטב) והוא גם אחלה גבר בחדר ההלבשה.
מצב חשבון הבנק שלנו לא מזהה מי משניהם שחור ומי רק כושי, והתעקשתם לא למכור ב 250 שזה פי 2.5-3 יותר ממהצעה שאתם מאוננים עליה שלא קיבלנו על הברזילאי.
תסבירו את עצמכם בבקשה…
לדעתי זה ברור מה תהיה התשובה, לכן כל הדיון שהיה לדעתי הייתה התפלפלות מיותרת.
אם ראפיניה היה נתפס ככדורגלן ברמה של ימאל או פדרי, אף אחד לא היה מעיז לדבר על השחרור שלו.
יש פה פער תפיסתי.
מי שמוכן לשחרר את ראפיניה חושב שהוא שחקן לא טוב.
מי שלא, חושב שהוא שחקן מצוין. סה טו.
הדבר שאותי הכי מתסכל זה דיונים שמתרכזים באיפה ראפיניה שיחק ומה הגיל שלו. כאילו אנחנו חיים בעולם מושלם שבו תמיד השחקנים הכי טובים מתגלים ופורצים בגיל 16, כולם מגיעים לטופ מיידית, ומי שלא לא כזה טוב.
זה אולי נכון בתמונה הגדולה, אבל זה לא כשנכנסים לפרטים ובמיוחד לא נכון לכדורגל שזה ספורט שהסטטסיטיקה והמעקב לא רק קשה עד בלתי אפשרי, אלא נמצא בתחילת דרכו(במיוחד במועדונים העלית שמסתמכים לא מעט על קשרים עם סוכנים, מבחן העין ועל כסף גדול לקנות שחקנים גדולים). יש המון כישרונות לא מובנים שחומקים מתחת לרדאר ו/או סובלים מתדמית מסוימת.
אם ראפיניה לא היה מגיע לבארסה במידה והיה יותר כסף(טענה לא ברורה בפני עצמה), אז זה משהו שהוא לחובתנו ולא לטובתנו. שחקנים טובים יש בכל מקום.
צריך למצוא את הטובים והמתאימים, ולא לקנות את היקרים והנוצצים. משהו שתמיד נטען כביקורת דווקא על לאפורטה.
עד שלא נסכים על תרומתו ואיכותו של ראפיניה הדיון יהיה תקוע.
ג’יזס. אם הייתי יודע שלהיות מנהל אומר גם להעביר דיונים למקומות הנכונים בכל פעם, הייתי דורש יותר בסיבוס.
הייתי נותן עוד לייק אם הייתי יכול… בול מה שחשבתי.
כשמה שראפיניה מציע הוא עבודה קשה ומחויבות זה די ההיפך לצעוק בתקשורת ולזלזל כמו ילדה קטנה. ובואו, כולם יודעים שהכשרון שם הוא לא ברמה הגבוהה של הגדולים. אם תגיע הצעה של 100m למכור וזריז.
נראה לי (ויכול להיות שאני טועה) שאתם קצת מגזימים ושוכחים את היריבות בין הנבחרות.
אם ראפי מכניס טראש-טוק לפני המשחק ואומר שהם יפרקו את אלופת העולם, למה לא.
כשיש לנו קבוצה של חננות שלא מתבטאים בכוחניות אנחנו מחפשים את הערס שיבוא ויציל לנו קצת את הכבוד.
עכשיו כשראפי מוציא את הערס שבו, ועוד במקום הכי הגיוני וראוי, אתם רוצים למכור אותו כי נראה לכם שהשתן עולה לו לראש.
נראה לי שאתם קצת ממהרים לקשור את העגלה לפני הסוסים (או איך שלא אומרים את זה). בואו נחכה קצת להמשך ונראה איפה המחוייבות שלו.
אפשר לחשוב שזה גם לא קורה או קרה הפוך…
כאילו שהוא המציא את הטראש טולק בין ארגנטינה לברזיל.
פשוט האגנדה נגד ראפיניה בפורום הברסאי זה משהו מגוחך שלא ראיתי הרבה זמן נגד שחקן שהשנה כבש (נבחרת וקבוצה) חמישים שערים ובישולים.
בכללי, אני מבין אנשים שנולדו בארגנטינה וקשורים בלב לשם. אבל לשמוע ישראלים עם כל הסיכסוך שיש לנו פה בארץ מחליטים “להעלב” בשם העם הארגנטינאי (שברובו לא יודע בכלל שיש מדינה בשם ישראל)
אני באמת מקווה שהגישה הזו האנטי ראפיניה רק בפורום פה.
ראפיניה קיבל שיעור בצניעות הלילה, אם כבר אני חושב שזה יבגר אותו . למכור ב100 רק לפני שבוע דיברו פה על 150 איך המניה שלו יורדת מהר פה,
שמע משה אתה מדבר מהמון בורות. קודם כל יש המון יהודים בארגנטינה, לדעתי היא המדינה בשניה אחרי ארה״ב עם יהודים (סביבות הרבע מליון) בתוכה. בבואנוס איירס יש כמויות מטורפות של יהודים ועוד המון יהודים שברחו לפטגוניה בזמנו ואיבדו כבר את השורשים שלהם.
בארגנטינה מדברים המון על ישראל ועל המצב המלחמתי בארץ. במשחקים לפעמים מתחילים כל השידור עם מילים על החטופים. להגיד שלא יודעים מי זאת ישראל זה רחוק מהמציאות.
דבר שני אני לא מבין, ממתי אהדה קשורה בהכרח לאם נולדנו שם או לא? אתה אוהד ברצלונה, נולדת בברצלונה? יש לך שם קטאלוני ולא ידענו? אתה מסתכל על זה בצורה שיטחית, יש גם לנבחרות אוהדים בכל העולם מהמון סיבות-ארגנטינה גם מייצגת בסופו של דבר נרטיב מסוים, כמו ברזיל, וזה משהו שניתן להתחבר אליו ולהזדהות איתו בלי קשר למה שכתוב בדרכון.
חוץ מזה שכשאתה ילד אתה לא מבין את הדברים האלה. שם האהדה מתחילה.
לגבי ראפיניה זה דיי פשוט גם אם אני מסתכל על זה באופן אובייקטיבי-זה שחצני לדבר ככה על נבחרת שלקחה מונדיאל ופעמיים קופה ברצף. זה יהיר להגיד אנחנו נפרק אותם. זה גם מתסיס וילדותי להגיד שזה יקרה על המגרש ומחוץ למגרש. זה לא מתאים לקפטן ובטח לא לאחד שלא לקח כלום בקריירה שלו.
אני שמח ששחקני נבחרת ארגנטינה הצניעו אותו קצת, ויגרמו לו לחשוב ככה לפני שיתבטא בברצלונה ככה נגד קבוצות עתידיות.
אני אוהד ברצלונה. אני לא מתערב בסיכסוך הקטלוני ספרדי.
זה טראש טולק בין שחקנים. הוא דיבר שטויות וחטף . אפילו סקולאני אמר שהוא סלח לו על זה.
אבל בפורום פה, חלק לא קטן, ישר רצים להוריד לו את הראש ולמכור אותו. על זה אני מדבר.
ואל תוציא את מה שכתבתי מהקשר, לא אמרתי שאתה לא צריך לאהוד או לאהוב את ארגנטינה . רק לא לקחת דברים יותר מידי קשה וקיצוני. זה הפעם הראשונה ששחקן בריזלאי או ארנטינאי דיבר שטויות? הוא המציא את זה? מה אין יריבות בין שתי המדינות? הם שונאים אחד את השני (בהקשר הספורטיבי אין לי מושג אם זה מתערבב בהקשר הלאומי)
הוא דיבר שטויות לפני המשחק וחטף על זה בראש. זה רק ישפר אותו. אני היתי דואג אם ברזיל היתה אשכרה מנצחת… טוב מאוד שברזיל חטפה בראש , זה ישמור על הצניעות שלו.
בברצלונה הוא אחד השחקנים הכי מחויבים לקבוצה השנה, זה כולם מודים פה בזה. אז משפט אחד צריך למחוק את זה? “השתן עלה לראש” על מה אתם מדברים
מחפשים פה בכוח סיבות להיכנס בראפיניה. הזיה.
לא צריך בכוח, הקריירה שלו נותנת לנו מספיק מראות.
100m עליו זה אקזיט. איפה פריז שצריך אותה?
מראות למה? הבן עם 50 שערים ובישולים באחת הקבוצות הטובות באירופה? אתה איתנו?
אריאל לפעמים צריך להודות באמת גם כשהיא לובשת כחול אדום. זה בסדר. ראפיניה דיבר בצורה לא מכובדת ולא מתאימה, יהירה ושחצנית. זה הכל. לא צריך לתת לו הנחות כי הוא שם הרבה גולים.
אף אחד לא נותן לו הנחות על הטראש טולק. טוב שהוא חטף.
יש הבדל בין זה לבין להתחיל לחפש לו אקזיט כי מנסים להמציא שהדם עלה לו לראש…
על זה אני מדבר @Shusaku כבר שם את הסטטיסטקה שלו בשביל להראות שאתה טועה.
זה לא עניני זה אגנדה.
יכול להיות שאתה צודק(ממה שאני ראיתי זה בעיקר רומאריו ששם לו מילים בפה), מה אכפת לי בתור אוהד בארסה? איפה זה ולקחת את זה למקום של ‘‘עלה לו השתן לראש’’, ‘‘שחצן’’ וכו?
אין שחקן שעובד קשה, צנוע ומחוייב כמו ראפיניה. אין.
מצידי שיזיין את המוח כמה שבא לו בתור שחקן נבחרת ברזיל. אני אוהד בארסה.
כבר היינו בדיון הזה ממש לא מזמן, המילים של ראפינייה בסהכ נתנו סיבה למי שלא אוהב אותו או סתם חושב שאפשר לעשות עליו קופה, להזכיר שוב כמה הכרחי למכור אותו. שום דבר חדש.
עדיין לא מובן לי איך אנשים פה מתים למכור את אחד המנהיגים הבולטים של הקבוצה ורק מחפשים סיבות להזכיר את עניין המכירה שלו. לא מוכן למכור אותו אפילו בתרחיש הכי קיצוני שזו הבלחה חד פעמית העונה, כי מה זה יראה בעצם לשחקני הרכש שלנו? אם תשקיעו מספיק, תהיו מלאי מוטיביציה, תשתפרו ותעשו מעל ומעבר ליכולת שלכם - נמהר למכור אתכם למרבה במחיר? מנטליות של מועדון גדול היא לשמור על עמודי התווך של הקבוצה ולא לרוץ למכור כשהם בשיאם.
ומילה על הדברים שלו: קטונתי מלהבין את היריבות בין ברזיל לארגנטינה אבל ראיתם את הראיון? רומאריו לגמרי מכווין ומלהיט אותו לטראש טוק הזה, וראפינייה מצידו יודע כמה העם הברזילאי לא מרגיש חיבור לנבחרת הנוכחית כמו בעבר ומחליט לשלהב לקראת המשחק. אולי הוא קצת הגזים בדיבור החריף אבל אין שום דבר רע בלהכניס קצת יצרים ומוטיבציה לקראת יריבות כל כך גדולה. אנשים נהיו עדינים מידי.
אוף טופיק. אני גדלתי על מייקל גורדן לארי בירד רגי מילר ועוד רבים וטובים, אני לא חושב שאנשים פה היו שורדים את הטראש טולק שלהם.
אני בכלל לא חושב שצריך למכור אותו בגלל שהוא אמר כמה מילים בתקשורת… נסחפתם.
מצבנו הכלכלי לא בכי טוב, עדיין. ראפיניה להערכתי זו עונה אחת שתחלוף, וראיתי ת’מספרים שהביא טל והם לא משכנעים בכלל. וגם על זה היה ויכוח שלא נפתח שוב.
אני כן חושב שאם השתן מתחיל לעלות לו לראש, זה בדיוק הזמן למכור. אבל בדיוק. כמובן, בהנחה שאנחנו חושבים שהדברים שהוא אמר עומדים תחת קטגוריית ‘השתן עלה לו לראש’. אני לא חושב, אבל צריך לפקוח עיניים שלא קופץ לו הברזילאי - בחלק הרע של המילה. בחלק הטוב כבר לא יקפוץ, מי שיש לו את זה - יש לו את זה, אי אפשר לשפצר כישרון.
תקשיבו, אין לי מילה רעה על הגישה שלו בברצלונה. הוא מדהים, הוא מנהיג, הוא מחנך, ועל המגרש מבחינה מספרית הוא מספר 1. אין ספק.
עם זאת, ההתנסחות שלו הייתה יהירה לנוכח ההישגים שלו ושל הנבחרת הברזילאית, בטח מול ארגנטינה. זה הכל.
בקשר לזה שאני חושב למכור אותו-זה כבר עניין של דעה האם העונה הזאת היא הבלחה מקצועית והמספרים שלו יתיישרו עונה הבאה או לא. אם תגידו לי שעונה הבאה הוא נותן אותם מספרים ברור שאני לא מוכר. הבעיה היא שאני לא מאמין בזה, ולכן החלטה עיסקית טובה לדעתי תהיה למכור אותו עכשיו-לנוכח הגיל שלו ולנוכח המצב הכלכלי שלנו.