לפני שאני מתחיל לדבר בזכות פראן טורס, רק רציתי להגיד שאני לחלוטין מעדיף את אדיימי עליו שנראה ממש כמו מפלצת בהתהוות.
פראן טורס בלט בולנסיה והגיע לסיטי כשהוא לחלוטין מחזיק בפרופיל אותו מאוד אוהבים בברצלונה. מה ש @Mendieta דיבר עליו כשהוא אמר שצריך את השחקן שיכול לנצל את השטח המת שמשאירים לו במטרה גם לסיים את המהלך ברשת, ואת זה לחלוטין הוא עושה.
להגיד שהוא סקורר על זה כמובן דיי רחוק מהאמת, אבל הנתונים שהביאו ממאנייה טיפה בעייתיים בהתייחסות המאוד רחבה שלהם ל “שער למשחק” שכן בכל המסגרות כמעט הוא לא מתחיל ומסיים את כל הדקות כי הוא תמיד חלק מרוטציה (בעיקר אצל פפ). הנתונים שלו משנה שעברה בסיטי לדוגמא:
עכשיו אם אני אגיד לדוגמא שהוא כבש שבעה שערים ב 24 משחקים בליגה זה דיי רע, אבל בפועל מתוך 2160 דקות הוא שיחק 1307 בלבד, כך שהממוצע שלו של שער פר דקות הוא שער כל 187. זה נשמע טיפה יותר סביר לא? ואני אפילו לא הכנסתי את עניין המעורבות שלו בבישולים לתמונה.
הטענה הבאה שנתקלתי בה פה או במקום אחר ברשת היא שהוא פציע. הנתונים שלו מכל הקריירה הבוגרת:
כמו שאתם יכולים לראות, הייתה לו למעשה רק פציעה אחת רצינית שהשביתה אותו, ואיך לומר, היא אחת שמאוד קשה למנוע. בכללי, בחלק גדול מפציעות שהן שברים ונעשות ע"י אימפקט מסויים משחקן אחר (שבירת רגל אחרי גלישה ברוטלית לדוגמא), יש גבול כמה אפשר למנוע דברים מהסוג הזה. אלו לא פציעות שריריות, או קרעים חוזרים שאני יכול להתייחס או להצביע על קושי מסויים שחוזר על עצמו, לפעמים כשזה נוגע לחלק מפציעות הספורט SHIT HAPPENS.
נקודה נוספת שרציתי להתייחס אליה ברמה המקצועית לפראן, לעומת, למשל, דמבלה אני יכול להעביר רק דרך סרטונים.
בואו ננסה להתעלם רגע מכל המוזיקה הגרועה של כל הסרטונים הללו, או היח"צ המוגזם ואצביע לכם על העיקר מבחינתי- התנועה לעומק גם ללא כדור. אם אני מסתכל על ההבדל לעומת דמבלה שעל הנייר הוא אחד הקיצוניים עם “ארגז הכלים” הכי טוב שיש מבחינת מגוון כמו בעיטה ומסירה בשתי רגליים, מהירות מטורפת וכדרור ברמה הגבוהה ביותר, הוא משמעותית שחקן יותר סטטי ללא הכדור. אם הוא לא מקבל את הכדור לרגל לרוב הוא לא עושה שום דבר בשביל לקחת את המשחק יותר לעומק, מנגד זה מה שפראן טורס עושה כל הזמן מהאגפים, עם כדור או בלעדיו. ברצלונה כרגע מתקשה לייצר את המצבים הללו עם אבדה ודמבלה (למרות שהראשון כן מנסה לפעול לעומק), וזו אחת הסיבות בגללן המשחק ההתקפי שלה “נתקע” גם בהתקפות מעבר.
שלא תטעו, אני לא חושב שהוא שווה כל כך הרבה כסף, אבל אני מבין את ההגיון המקצועי, או הצורך להביא שחקן כזה. אישית הייתי מתעדף הגעה של בלם או מגן כלשהו (ימין או שמאל), אבל גם שחקנים בפרופיל של פראן טורס חסרים לנו.