חייב להבין מאיפה הסלידה לקראסקו?
בעיני שחקן מצוין.
מצד אחד, דריבל מעולה ושחקן שיחיה את אגף שמאל הגמור שלכם ויתן קונטרה לאגף ימין של ראפיניה/דמבלה.
מצד שני, שחקן מאוד טקטי שלא מפחד מעבודה שחורה ומלחץ.
לא רואה בו משהו לא “ברסאי” מבחינת סגנון המשחק. הוא מאוד יעזור לכם לרווח את המשחק ולא יפגע בשום איזון (אפילו ייצור איזון כשסוף סוף הכדור יעבור באמת מצד לצד ולא יישרא רק בימין).
הוא לא כוכב, זה נכון, אבל בזכות זה גם המחיר והשכר שלו יהיו בהתאם. זה לא שאתם מתלבטים אם להביא אותו או את אמבפה.
האם תוכלו להביא שחקן טוב יותר? אולי. אבל הוא גם יעלה לכם 50M יותר לפחות (כנראה שיותר).
בקיצור, מבין טענות על למה קראסקו ולא שחקן טוב יותר, פחות מבין טענות לגבי אי התאמה מלכתחילה.
אני גם אוהב את קראסקו.
הוא יהיה יותר מסוכן בשמאל מכל מה שניסינו העונה
לא השם הראשון שהיה עולה לי לראש אם היינו סיטי או psg, אבל בהינתן המצב הוא אופציה טובה וזולה.
למעט ריאל מדריד שזו כנראה בחירה שלה, בשאר ההליגה וברצלונה זה די באשמת טאבס עם חוקי הפייר פליי הנוקשים שלו.
בינתיים לא ברור אם הניתוח הצליח - הרבה קבוצות עדיין בקשיים כלכליים גדולים למרות שחתמו על החוזה של זכויות השידור והכסף שקיבלו ונאלצות למכור שחקנים מרכזיים.
מה שכן בטוח שהחולה (הליגה) בדרך למות.
בפורום של ריאל מדברים על חלומו של כל שחקן להגיע לריאל (ואם תשאלו את בארסה מאניה אז חלומו היה בכלל ברצלונה) אבל בפועל רוב השחקנים לא טיפשים ורואים את הליגה האנגלית והספרדית ומכל הבחינות מעדיפים את הראשונה.
כשאני מסתכל על המצב הנוכחי, משהו פה לא הגיוני. הרי חסרים לך שמות: סוארז, מסי, גריזמן, קוטיניו, ברייתוויט, פיאניץ’, דמבלה, פיקה, אומטיטי, בוסקטס ואלבה. כמו שיובל רשם, חוץ ממאטס ופרנקי (לנגלה יעזוב) אין שחקנים עם משכורות גבוהות.
עכשיו, אני מניח שלאפורטה היה הולך לבתי משפט אם היה לנו קייס רציני להתעמרות של הליגה (זה שאנחנו מציגים תוכנית הבראה מדהימה, והיו חייבים להתחשב בנו כדי להציל את הליגה - לא אומר שאנחנו עומדים בפייר פליי), ולכן המסקנה היחידה שלי היא שלאפורטה קיבל מועדון שרחוק 10 דקות מהוצאה לפועל ופירוק.
קשר אחורי זו עמדה שקשה מאוד לאמוד רק סטטיסטית. איך אמרו פעם גם על בוסקטס? אם אתה לא שם לב אליו, סימן שהוא עשה עבודה טובה. קשרים אחוריים עם פרופיל של בוני משחק לא נמדדים בכדורים ארוכים, דריבלים, שערים, אסיסטים, תיקונים, חטיפות וכ’ו, אלא בעיקר על קבלת ההחלטות שלהם, והמהירות בהן הן נעשות. לצערי אין לזה מדד חד משמעי בעולם הסטטיסטיקה, ועל כן זה מסוג הדברים שנראים רק בעין.
אני מבין מה צ’אבי רואה בו, ואת קווי הדמיון עם בוסקטס. הוא מנסה לייצר שטח, יודע לטפל בכדור ולהתמודד עם לחץ, ונראה שהוא קורא את המשחק טוב. יחד עם זאת, זה מעלה בי תהיה אחרת. בוסקטס עוד בתחילת הדרך היה שחקן שהצליח להצטיין בעיקר בשיטה של ברצלונה. ככל שהתרחקנו ממנה, בוסקטס התקשה יותר ויותר לשמור על יציבות, כי הפרופיל שלו כשחקן מאוד קיצוני: מצד אחד הוא טכני, עם חוש מיקום מעולה ומאוד חכם, מצד שני הוא איטי עם משחק ראש חלש. לא סתם גווארדיולה היה צריך להילחם עליו, כי הוא בפירוש לא היה מצליח כקשר אחורי בכל קבוצה בעולם. ברצלונה הנוכחית לא מצליחה בינתיים לשחק בשיטה הזאת, ואני תוהה אם הפיתרון הוא להביא קשר אחורי שמתאים לפרופיל הזה. לצורך העיניין סימני השאלה לא באים רק מכיוון של זובימנדי, אלא מכיוון קו המחשבה של צ’אבי.
מה שטוב לסוסיאדד בהכרח טוב לבארסה? זאת תמיד תהיה שעולה, בגלל הפערים ההולכים וגדלים בדרישות ובאיכות בין בארסה וריאל ליתר הקבוצות.
דווקא הלויאליות שלו לסוסיאדד לא מדאיגה אותי, ההפך, זה מראה שאין לו אופי של שכיר חרב. גם דני אלבס וגם לאוטרו מרטינז היו ידועים בנאמנות שלהם במועדונים בהם עברו. דני אלבס לא הסכים לעבור מסביליה בשנה בה אנטוניו פוארטה מת לאות סולידריות, ולאוטרו מרטינז אמר לראסינג שאינטר מעוניינת בו אז הציע להם להעלות את הסעיף שלו כדי שימכרו אותו ברווח יפה. אף אחד לא מטיל ספק בלאוטרו באינטר, ואני לא חושב שמישהו פה מטיל ספק בנאמנות של אלבס לבארסה.
אני מתייחס בעיקר אליו כי יש סביבו יותר מידי עיניין לשחקן ספרדי שהעריך חוזה. יש יותר מידי סיבות שהמלפפון הזה צריך להיות לא רלוונטי.
לויאליות כמובן זה לא הבעיה איתו. הבעיה שמבחינת ברצלונה היא צריכה שחקן שיגרום לסוסידאד להוריד את המחיר שלו. זה לא יקרה אם הווא “ילד טוב”: ולכן הוא לא יגיע.
גם אין לנו את ההכנסות שהיו בתקופה של פעם.
ואם להיות קטנוני אז חוץ ממאטס ופרנקי יש משכורת גבוהה גם ללבנדובסקי, ולא ברור לכמה דמבלה הגיע השנה עם כל המשתנים שלו.
אבל עיקר הבעיה זה החוב הענק וההכנסות הנמוכות, שירדו יותר מהר מהחסכון במשכורת. בארסה מדווחת על הפסדים תפעוליים , וזאת לא הדרך להגדיל את מגבלת השכר.
בלי לחפור בדוח"ות ובפרטים אי אפשר להגיד שבגלל ששחקנים יקרים עזבו, טבאס סתם מתנכל לנו.
איניגו מארטינז.
מארקה מדווח שהחוזה כבר נחתם, עוד לפני האוקיי מהליגה.
אם בארסה לא תוכל לרשום אותו, היא תצטרך לפצות אותו. בארסה בעצם תשלים את השכר שלו בקבוצה אחרת עד לגובה החוזה שלו בבארסה במשך שנה אחת.
החוזה לשנתיים בלבד. לא דיווחו מה המשכורת, אבל אני צופה שתהיה בין הנמוכות בסגל.
מוסיף לדיון
אני יודע שאני לא בדעה הפופולרית אבל אני ממש לא בעד להתאבד על מסי.
הקבוצה צריכה תהליך ניהול סגל בריא.
אנחנו צריכים מגן ימני (די עם קונדה ואראוחו או גרוע יותר רוברטו) ומגן שמאלי שיחליף את אלבה, קשר אחורי שיחליף את בוסי, אולי אפילו קשר התקפי ועוד אופציה לקיצוני שמאלי.
מסי סיים חוזה. הוא שחקן חופשי אחרי המשחק האחרון של העונה.
הבן אדם מפחד שהמועדון יעשה לו מה שעשה ב2021, ורוצה שהדברים יסגרו בשלב מוקדם. יכולים להאשים אותו? אם היו אומרים לו מוקדם יותר שאי אפשר להאריך לו חוזה, הוא היה משחק בעוד שבוע בגמר ליגת האלופות עם פפ והסיטי.
זה לא קשור הוא לא צריך לחכות לשבוע האחרון של חלון העברות. רק עד כמה שבועות אולי אפילו פחות. סעודיה תחכה לו גם אז. אם לא תמיד יש לו אופציות. הוא לא היה מחוסר עבודה שנה הבאה מבטיח לך .