אני לא מבין מדוע בארסה מתקשה עם הפייר פליי לגבי וויטור רוקה.
גם הוא בן 18 ויכול להירשם בבארסה ב’ כמו פיי הזה. מה הבעיה לרשום אותו שם ולהשתמש בקבוצה הראשונה אם צריך? מדוע מדברים על השאלה חזרה לברזיל אם אין מקום בפייר פליי?
איך זה עובד מבחינת עלויות? יכול להיות שבגלל שפיי יעלה 1.5 זה אפשרי, ובגלל שרוקה 35 זה לא?
יכול להיות שיש איזושהי הגבלה למי וכמה אפשר לרשום בבארסה אתלטיק. לא חושב שאפשר להחתים את הלאנד, למשל, ולרשום אותו כשחקן אתלטיק.
יכול להיות שזאת דווקא הסביבה של רוקה שמתעקשת לרשום אותו בקבוצה הראשונה?
לא חושב שהמחיר קובע. אבל לא יודע בוודאות.
אולי השכר בחוזה של שחקן נוער נמוך יותר?
מה זה?
מארקה בהסתמך על רדיו קטלוניה
אין לי בעיה עם היכולת של דרדר, השחקן היחיד באספניול שבאמת שווה משהו.
אבל זה הקפטן של היריבה המושבעת, קצת כבוד עצמי?
כתוב שהוא יהיה זול, באיזור ה 10 מיליון, צ’אבי כבר דיבר איתו והמועדון מדבר עם הסוכן.
אני חושב שזה הנפצה. אם זה באמת נכון אני יתפוצץ פה… אבל לדעתי זה סתם איזה ספין של סוכן.
לגבי וויטור רוקה, מארקה אומר שהאפשרות שיצטרף הקיץ היא אפסית.
ישלמו עכשיו, אבל בונים עליו לחלון החורף.
ההסבר של מארקה קצת מוזר. הם אומרים שהקיץ אין מרווח בשבילו בפייר פליי, אבל בחורף הפייר פליי יהיה גבוה יותר ואז יוכלו לרשום אותו. זה מוזר כי עד כמה שאני זוכר, תקרת השכר בקיץ ובחורף לא כל כך משתנה.
אני מניח שאי אפשר לרשום אותו כשחקן בארסה ב’ מסיבה כלשהי. לא יכול להיות שאף אחד לא חשב על זה.
זה נכון גם אם נפטר מאומטיטי דסט ולנגלה?
אני חושב שאומטיטי שיחק מספיק טוב השנה בשביל לדחוף אותו לאיזה קבוצה איטלקית מרכז טבלה כך והוא גם הצליח לשרוד בלי להיפצע שזה ממש הפתעה.
לנגלה הבנתי שטוטנאהם עושה פה תרגיל לברצלונה, כך זה שמתעסקים עם דניאל לוי. אני מתאפק לא לשחרר בדיחה אנטי פי סי אנשטשמית פה. הם יודעים שברצלונה נואשת. זה יגמר לדעתי שהוא יעבור אליהם בחינם.
לגבי דסט, לא מבין מה קורה איתו, בזמנו היה שחקן פותח באיאקס נלחמנו עליו מול באיירן מינכן והיום גם מכבי חיפה לא תיקח אותו.
השם החדש שעלה -
עקרונית? נשמע כמו אחלה רעיון.
מעשית - לא מספיק שיש לנו בעיות כלכליות, וצורך להיפטר משחקנים בשביל להביא שחקנים, אז עוד להיכנס למיטה עם דניאל לוי?
בגזרת גונדואן -
שעות קריטיות, שילוו ב"יחזיר תשובה ביומיים הקרובים", ואחרי זה “ברצלונה הציבה לו דד ליין עד סוף יולי” ובסוף “מבחינת צ’אבי לחכות לו עד סוף הקיץ”.
אם כבר המתנה עד סוף הקיץ -
רוצים לשמוע בדיחה? אז -
מכירה של פראן ב-40 מיליון. קורע.
ולבסוף, אכזבה אחרי תקווה לרגע -
לגבי גונדואן:
מרשה לעצמי להמר שהיות וזה לא יקרה ולא יצליחו למכור שחקנים ולרשום אותו, ככל הנראה הוא לא יגיע.
לא זוכר איפה קראתי שצריך להפנים שאנחנו יותר דומים לבטיס מאשר לגדולות באירופה.
לא חושב שיש מה לחלום על שחקני טופ, אפילו לא מבוגרים.
עוד דבר שמצביע על הכרעה קרובה בנושא גונדואן, או לפחות על כך שהוא כמעט בוודאות עוזב את סיטי, זו עסקת קובצ׳יץ׳, שלפי מקורות אמינים רבים כבר נסגרה סופית.
אני יתן ללאפורטה את החסד עד סוף הקיץ לפני שאני מכריז שאנחנו יותר קרובים לבטיס ושאין סיכוי להחתים שום שחקני טופ מבוגרים.
אותם אנשים שאמרו שאין לנו סיכוי להחתים את קונדה ראפינה ולבה שנה שעברה עכשיו עסוקים בלהגיד שאין לנו סיכוי להחתים את גונדואן.
המבחן של ההנהלה זה איך נראה ב 1.8 לא איך אנחנו נראים ב21.6 בשתים בצהוריים.
מעניין איך צ’אבי רואה את הקישור הפותח לשנה הבאה. אם יש התעקשות על קשר אחורי טופ במקביל להגעה של גונדואן, ובהנחה ששניהם מגיעים להרכב הפותח, זה מוריד לספסל את דה יונג או פדרי, או שצ’אבי הולך אול אין על ה4-4-2. ככה או ככה אין לגאבי מקום בהרכב. הייתי רוצה להגיד שצ’אבי חושב על רוטציה רחבה בקישור והרבה גיוון בין השחקנים הפותחים - אבל צ’אבי? רוטציה? ניהול עומסים? סרגל מאמצים? אין שום סיכוי שהבנאדם מתהפך ב180 מעלות מהקיבעון שהיה העונה.
ב 4-4-3 לא היה לגאבי מקום גם בשנה שעברה, בהנחה שכולם כשירים.
לפי הבנתי, צ’אבי רוצה גם קשר אחורי פותח וגם שחקן כמו גונדוגן. אז כנראה שהוא ימשיך עם ה 4-4-2.
אם יבוא קיצוני שמאלי נורמלי, אולי זה ישתנה, אבל בינתיים זה לא נראה ככה, וגם צ’אבי עצמו אמר ששחקני התקפה לא בעדיפות.
https://twitter.com/BarcaTimes/status/1671497799404335104
אלמיני במינכן. גונדאן נראה לי מאוד מתקדם לברצלונה
משהו בכלל לא מסתדר לי בנושא הזה -
פרנקי לא יכול להחזיק את הקישור האחורי לבד, והוא גם לא מתאים להיות אחד מ-2 השחקנים האחרים בקישור, במערך של 4:3:3 (אבל פחות לא מתאים מ"גאבי שחקן פותח יותר באנקר ממאטס", ברור).
אז אם מביאים, נגיד, את זובימנדי, לא ברור לי איפה ההולנדי משתלב. פרנקי יכול להיות בקישור האחורי יחד עם קשר יותר “גרזני” לידו, או שיש קשר אחורי בסגנון בוסקטס (שזה בעצם זובימנדי) שאמור לשחק שם לבד. לא ברור לי איך השילוב של פרנקי וזובימנדי (או כל אחד אחר בסגנון שלו) יעבוד. בטח כשמוסיפים לזה את העובדה שאין מצב שרק אחד מתוך פדרי/גאבי/גונדואן (אם וכאשר) יפתח בכל משחק בנוסף ל-2 האחוריים, וזה שזהו? ויתרנו סופית על שחקן התקפה לצד שמאל?
התשובה פשוטה - גאבי ופדרי פותחים. בעיקר הראשון. אחרי זה כל השאר.
יש עוד שחקן שצ’אבי לא יתנגד להגעה שלו, שנמצא במינכן.
הסיכוי שאותו שחקן יגיע לברצלונה קטן מהסיכוי שפדרי יקבל מנוחה וישחק פחות 99.999 אחוז מהדקות האפשריות ושתינו יודעים את ההמשך…
גונדוהאן ודה יונג זה צמד שלא אמור להסתדר על הנייר, אבל עם האינטליגנציה שלהם והעובדה ששניהם יודעים לעבוד עם קשר אחורי לידם יכולים להוביל לציוות מדהים שמחלק ביניהם את המשימות של בוסקטס. לפניהם אפשר לשים את פדרי, ואת גאבי לא באמת צריך.