כששיחקנו ברבע מול ברזיל, היה דיבור על זה שהם לא אותה נבחרת בלי רוקה, שהוביל אותם לאליפות דרום אמריקה בתחילת השנה.
הייתי בטוח שהם איכשהוא יקנו אותו…
על דסט אין הצעות ולנגלה חוזר מסי צדק
פבריציו, ספורט ואחרים אומרים שהסיפר של לנגלה בטוטנהם לא בהכרח גמור.
לא הייתה להם אופציית רכישה אז לא הייתה להם ברירה אלא להחזיר אותו לבארסה.
עכשיו יתחילו במו"מ. הם רוצים אותו, אבל לא בכל מחיר, וגם יודעים שהוא לא בטכניות של בארסה.
לא מצליח להבין על מה כל ההייפ והמאמצים סביבו.
סרטוני ביצועים ביוטיוב הם לא ממד לכלום אז לא רוצה לקבוע דברים בצורה חד משמעית, אבל כמעט שום מהלך שלו לא הוציא ממני איזו התפעלות מיוחדת. מצד אחד אפשר לראות שהוא משתף פעולה טוב בהתקפה, יש לו נוכחות ושליטה בכדור ומיקום לא רע, נראה חזק לגילו ומצליח להתגבר גם בראש על גבוהים ממנו (1.72 בסהכ). מנגד לא נראה שיש לו איזה מאגר ביצועים פנומנלי או יכולת בעיטה עילאית והקילריות שלו ברחבה לוקה בחסר.
בקיצור ממש חלוץ סביר שלטעמי לא שווה התעקשות ככ גדולה ו-45 מיליון יורו על ילד בן 18 שעוד יצטרך להתאקלם באירופה. מרגיש כאילו בארסה ממש רוצה להעתיק מריאל ולמצוא בברזיל את הויניסיוס/רודריגו/אנדריק שלה…
ושוב, מי שבאמת ראה אותו או מעורה יותר בכדורגל הברזילאי מוזמן לתקן אותי אם אני מדבר שטויות ומדובר ברונאלדו הברזילאי הבא.
מה שלי אישית ישר קופץ לעין כשאני עובר על הסטטיסטיקות שלו זה שהוא בקושי נוגע בכדור. בממוצע ל90 דקות הוא מוסר 11 מסירות ומשלים מתוכם 70%, מקבל 5 מסירות קדימה, הוא בקושי מעורב במשחק ומחכה להזדמנויות שלו כדי לכבוש. בנוסף לזה, אין לו איזו סטטיסטיקה ממש בולטת שאתה יכול לומר שהוא רק כישרון שמחכה להתפוצץ.
זה שאנחנו לא היינו בתמונה, שאנחנו מעורים חזק בשוק הברזילאי, גם מעורר חשד. ולא רק אנחנו, אין לכם תחרות קשה עליו, בתקופה שבה כולם מנסים להתחמש בכשרונות.
אפשר לראות ביוטיוב שיש לו רגעי קסם אבל ביתר הזמן הוא כנראה בגדר נעדר על המגרש. אם יצליחו אצלכם לגרום לו להיות שותף יותר למשחק ולשפר את המעורבות שלו, יכול להיות שהרווחתם.
אני רק לא מבין אף אחד עדיין לא שוחרר אז איך אפשר להחתים אותו בכלל?
בשביל שרות לציבור.
אין לי מושג מי הוא…
אני חושב שגם החברה בוואן מסתמכים על סרטונים, סטטיסטיקות ודעות של אנשים ברשתות בדיוק כמונו. לא חושב שמשם תגיע הישועה, אלא אם יש פה מישהו שבאמת ראה אותו.
אני רואה את הסטטיסטיקות שסנטיאגו העלה (תודה על זה, מאיפה הבאת?), ואני חושב שאני סוף סוף מבין מה צ’אבי מחפש בשחקנים שלו. לצערי זה עוד אספקט שהוא לא מדיד סטטיסטית, ואפשר רק “לפרש” אותו אם לא רואים את השחקן משחק וזה “קריאת משחק”. מונח מאוד vague לפעמים שמתאר את היכולת של השחקן לראות לפני שחקנים אחרים מה הפעולה הנכונה לעשות לפני שחקנים אחרים. גאבי, זובימנדי וגם רוקה ככל הנראה מחזיקים ביכולת הזאת, וזה מסוג הדברים שצ’אבי אוהב להחמיא לשחקנים עליהם בראיונות.
דוגמא לקונספט בניתוח של אנגולו קאנטה:
היתרון של האתר הזה הוא שאתה יכול להוציא משם סטטיסטיקות של שחקנים ממקומות נידחים, והסטטיסטיקות שמובאות שם באמת מייצגות, לדעתי, את היכולת של השחקן. כשאני בוחן את הסטטיסטיקות של שחקנים שאני מכיר ממש, אני תמיד מוצא היגיון וקורלציה בין מבחן העין לסטטיסטיקה.
דבר אחד שמפריע לי שם זה שהסטטיסטיקה במסירות למשל היא אבסולוטית, ולא תלויה בסגנון המשחק של הקבוצה. למשל שחקן מקבוצה כמו סיטי שבנויה על פוזשן, ימסור הרבה יותר ואחוזי המסירה שלו יהיו טובים יותר לעומת שחקנים שמשחקים בקבוצה שבנויה על מתפרצות או משחק גובה. הייתי רוצה לראות סטטיסטיקה של מעורבות ביחס לשאר הקבוצה, זה היה יכול להסביר יותר.
הכתבה של וואן נראית כמו כתבה שנועדה ליצור הייפ, לא סקירה שבאמת מנסה לחקור מה היתרונות והחסרונות של השחקן.
נראה שוויטור רוקה יהיה שחקן ברצלונה, אם הדברים הקטנים מסביב יסתדרו. לא משהו רציני או מסובך מידי, בעיקר מכירות של שחקנים שאף אחד לא רוצה, עזיבות של שחקנים שלא רוצים לעזוב, והמצאת מקור/ות הכנסה חדש/ים (ספונסרים על הגרביים?) שטבאס לא יחוקק נגדם חוק שנייה אחרי.
שוחררו 3 קפטנים. גם אם אנחנו עדיין תחת כלל 40% בשכר, זה אמור להספיק.
אם לא, אז אפשר לרשום אותו כשחקן בארסה ב’ אני מניח. לא מכיר איזשהו חוק שאוסר את זה. גם ז’וטגלה ואבדה שנרכשו מקבוצות אחרות יכלו לשחק בבארסה בעונה הראשונה שלהם.
אני קראתי על צ’לסי וארסנל.
אולי אתם לא הייתם בתמונה כי כבר רכשתם את אנדריק, ובנוסף מחפשים חלוץ מרכזי אחר להווה.
טוב אס חיפשתם אחד שאשכרה ראה אותו מעבר לסרטוני יוטיוב אז הגעתי.
אני מכיר את ויקטור רוקה מהתקופה שלו באתלטיקו פרנאנסה שם ראיתי אותו פה ושם בליגה בעיקר כמובן במשחקים הגדולים ומנבחרת ברזיל עד גיל 20 ששיחקה בטורניר הקופה אמריקה האחרון שהיה בינואר בקולומביה.
אתחיל מזה ששחקן בן 17 שמשחק בהרכב של קבוצה שרצה לגמר ליברטדורס ומקבל מקום בהרכב העונה שלה הוא שחקן שהראה יכולת טובה והוא בהחלט אחד הברומטרים של פרנאנסה להצלחה המפתיעה בעונה הקודמת, אף אחד לא ציפה ממנה לעשות גמר אבל הכסף של פלמנגו עם השמות הגדולים היה גדול עליהם.
בנוסף הוא סחף את ברזיל עד גיל 20 לזכייה בקופה עם 6 שערים והראה עליונות ברורה לגילו, היה מהמצטיינים
עכשיו קצת הסתכלות שלי עליו כשחקן, הוא נמוך, זריז עם מבנה גוף חזק ותנועה נהדרת ללא כדור, היכולת שלו לשחרר תנועה עם הכדור נהדרת וגם יש לו בעיטת פצצה נהדרת לשער, הוא לא צריך את הדחיקה ממטר כדי לכבוש ויכול גם לבעוט מרחוק אבל זה פחות.קורה.
הצדדים הפחות טובים הם זה שהוא לא משתתף כמעט במשחק, מאוד סטטי ומחכה רוב הזמן ליד הרחבה כמו חלוצים של פעם, בכדורגל של היום שחקנים עושים תנועה, רוקה לא.
בנוסף הוא די נמוך וכל התמודדות גובה שלו מול בלם גבוה נגמרת בלי מלחמה, בקטע הוא די מגושם וחייב להשתפר.
סיכום שלי: לא יודע להגיד אם הוא רונאלדו הבא אבל הוא גם לא חתול בשק, שווה 45 מיליון לא שווה לא נכנס לזה, יש כל כך הרבה משתנים בהגעה של ילד בן 18 לאירופה שחלקם בכלל לא שייכים לכדורגל.
הייתי הולך עליו כאופציית פיתוח בידיעה שהפירות יבואו אם יבואו בעונת 25\24 וכל מה שיבוא השנה זה בונוס.
מתאים למצב הנוכחי של בארסה שצריכה הכל זמין ועכשיו זה כבר שאלה אחרת.
מהתיאור שלך נראה שזה לא רונאלדו הבא אלא רומאריו הבא.
אני קונה גם את זה
אז מה הוא יועיל לנו?
אני ישאל שאלה יותר פרובקטיבית מזו, מה הוא יועיל לכל קבוצת צמרת אחרת באירופה (אם התיאור שלך נכון)
הדיבור על רוקה הוא שבכל חלון שלא נצליח לרשום אותו - הוא יושאל חזרה לאתלטיקו פרנאאנסה.
קטע אם ב2028 הוא מסיים חוזה אצלנו אחרי שהיה מושאל 5 שנים
ראיתי ואפילו באתי להעלות את זה, דימיטרי צדק ובאמת לא הייתם יחידים במירוץ עליו
אגב, זה לא משהו חדש. יש דיווחים כבר המון זמן שהשחקן נעול על ברצלונה ברמה שהשאירה את אבא שלו את הקבוצה מתוסכלים ברמות. חשבו שיכולים לעשות סכום לפחות כפול (האבא בשכר הקבוצה בדמי העברה), אבל הילד לא מוכן לשמוע.
רשמי -
1.5 מיליון + 3.5 בבונוסים.
נרשם בבארסה אתלטיק.
מבחינתי, פוטנציאלית - עסקה מעולה. לפי השמועות/דיווחים עוד כמה קבוצות (צ’לסי, דורטמונד) רדפו אחרי פיי, והעובדה שהמחיר המקסימלי שברצלונה תשלם על בלם מבטיח בן 18 הוא 5 מיליון היא טובה מאוד. במקרה הגרוע - ההפסד הכלכלי יחסית מינימלי. במקרים הטובים - יימכר ביותר, או אפילו יתגלה כבלם להרכב והרווחנו מישהו להרבה שנים קדימה.
שיהיה בהצלחה.