אם אחרי שנפטרנו מהשכר של פיקה, אלבה, ובוסקטס, גם מכירה של 2 הצרפתים לא תעזור לאיזון, אז מתי כן נגיע ל-1:1? כשנמכור גם את דסט, עבדה, מאטס, פרנקי, דמבלה, ראפיניה, פדרי, קונדה ובאלדה?
אגב -
גונדואן אמור להרוויח 9. אומטיטי ולנגלה 18 כל אחד, בממוצע. באמא’שך ברתומאו.
פיקה אמר מהשהו יפה בנושא - כשאנחנו היינו בקבוצה, אנחנו היינו הבעיה של הפייר פליי. אנחנו עזבנו, והבעיה נשארה.
הוא איפשהו צודק - 3 הקפטנים ומסי הואשמו שהם מקבלים משכורות עצומות ובגללם כל הבעיות. אז לא.
אני קראתי את זה, נדמה לי משה הביא את זה לפה כבר.
דיברו על 20M לאימטיטי ו 16M ללנגלה במונחים של עלות למועדון. אני מבין שזאת משכורת ברוטו פלוס ירידת ערך בספרים.
גונדוגן ירוויח 9 נטו, לא ברוטו. זה בערך מה שלבנדובסקי מרוויח, ואחד המרוויחים הגדולים בסגל.
בארסה כרגע יכולה לנצל רק 40% מהשכר שהתפנה, רשמו כבר את גאבי, צריך לרשום את החידושים של אראוחו, רוברטו, אלונסו, באלדה וגם של דמבלה.
אני לא יודע בדיוק כמה משכורת התפנתה מהעזיבות, אבל זה כנראה לא מספיק כדי לרשום את כולם.
בארסה מוכרת את הכדורסלן מירוטיץ’ כדי לפנות עוד כמה מיליונים. מפטרת את כל העובדים של בארסהTV . המצב של ההוצאות לא מזהיר…
גונדואן שחקן נפלא שישדרג כל קבוצה, אבל אני לא כל כך מבין למה להחתים אותו זה מתועדף על מגן ימני, חלוץ או קשר אחורי.
אנחנו חנוקים לחלוטין עם השכר, לא ברור בכלל שנוכל לחזק את כל העמדות הקריטיות גם בלי גונדואן, אבל אנחנו מביאים כפינוק שחקן לשנתיים לעמדה שהיא אולי הכי מכוסה בסגל שלנו שנים קדימה?
ניצול הזדמנויות זה נחמד, אבל אני לא מבין את ההיגיון פה.
צ’אבי נתן הסברים לא מזמן.
קשר כמו גונדוגן interior היה בעדיפות ראשונה. הוא לא אמר למה, אני הנחתי שהוא ימשיך עם 4-4-2 וצריך עוד קשר יצירתי.
קשר אחורי גם הוא בעדיפות ראשונה. nחפשים בנרות. זובימנדי וקימיש כנראה יישארו בקבוצות שלהם, אז ממשיכים לחפש.
חלוץ יש לנו. מחפשים חלוץ מחליף. זאת עדיפות שניה. או שוויטור רוקה יגיע כבר הקיץ, או שיחפשו לואו קוסט סטייל אובמיאנג.
מגן ימני לא בעדיפות בכלל. צ’אבי אמר שהוא מרוצה מקונדה, אראוחו ורוברטו שם, ובנוסף אראוחו השני ייבחן בקדם העונה. צ’אבי חושב שהעמדה מכוסה היטב.
אתה יכול לא להסכים עם סדר העדיפויות הזה, אבל זה מה שצ’אבי אמר בפומבי ואני מאמין שאלמאן\דקו עובדים לפי זה.
על מגן ימני כל הזמן יש שמועות, אני מניח שאם תהיה הזדמנות בשוק ישקלו אותה ברצינות.
צ’אבי גם גם יכול לומר שהעדיפות זה מחליף לאראוחו, אבל זה לא ימנע ממני להעלות סימן שאלה.
אלא אם למועדון יש ידע וביטחון שלי אין לגבי היכולת להכניס במסגרת השכר קשר דפנסיבי כלשהו ושחקנים בעמדות האחרות שהרבה יותר בעיתיות, אין לי מושג למה ההחתמה של גונדואן מתועדפת.
אתה כתבת שאתה לא מבין מה ההיגיון בהחתמת גונדוגן, אני ניסיתי להסביר.
אם השאלה הייתה מנקודת מבט של הפייר פליי, ולא מנקודת מבט ספורטיבית, אז אין לך מה לדאוג. גם גונדוגן לא נרשם בינתיים
לפי דיווחים רבים, ההסכם הוא כזה שהוא יכול להשתחרר בחינם אם לא יירשם עד פתיחת הליגה, ובארסה התחייבה להשלים לו את השכר אם בקבוצה אחרת הוא ירוויח פחות.
אני לא חושב שאתה צריך לדאוג שהרישום של גונדוגן ימנע מבארסה לרשום קשר אחורי.
עריכה:
בקיץ הקודם רדפנו אחרי אזפיליקואטה, ולא הצלחנו כי צ’לסי הפעילו סעיף להערכת חוזה.
השנה הוא משתחרר בחינם, ואנחנו לא רודפים אחריו. הוא עובר לאינטר.
זה מחזק את מה שכתבתי, שמגן ימני בכלל לא בעדיפות. קאנסלו, מונייה, וואנדרסון ואחרים שהוזכרו יקרים, ובארסה לא זזה גם כשיש אחד חופשי.
לפי העיתונאי האמין די מרציו, ברוזוביץ’ סגר בסעודיה תמורת שכר שבארסה לא יכולה לשלם, 20M לעונה.
אחרי השמות כמו זובימנדי וקימיש לעמדת הקשר האחורי, דרך ברוזוביץ’, הדיבורים עכשיו על פארחו או אוריאול רומיאו.
הסטנדרטים יורדים כל יום.
אני עדיין לא מבין מה יש לצ’אבי נגד ניקו המלך.
האמת שבניגוד לעונות העברות קודמות, אני קצת פחות מבין שחקנים שלא רוצים לעזוב. כמובן ש"לא מבין" זה ביחס להסתכלות שלי כאוהד, כי ברור שמהצד שלהם יש להם חוזה, בברצלונה, והם לא חייבים ללכת לשום מקום רק כי המועדון רוצה להחתים את גונדואן/קאנסלו/זובימנדי, או רק כדי לשפר מאזנים.
הכוונה שלי היא שבמקרים של חוזי ברתומאו, לעבור לקבוצה אחרת = לרדת בשכר. אבל אצל קסייה, פראן ופאטי זה לא המצב, למיטב הבנתי.
בינתיים אנחנו בסוף יוני, ולנגלה, אומטיטי, דסט, קויאדו, עבדה, פאטי, פראן וקסייה עוד איתנו. וגם אריק, אם כי לא ברור לי עדיין מה הכוונה לגביו בברצלונה. ואם גם ככה שחקנים שחושבים לעבור לברצלונה יחשבו פעמיים אם שווה לחכות ו/או לעשות את הצעד מול המועדון הנוכחי שלהם, עד שיתברר אם ברצלונה תוכל לעמוד בהוצאות עליהם, אז כשסעודיה נכנסה חזק לעניינים - הנושא הסתבך פי כמה. ראו ערך ברוזוביץ’.
קיץ קשוח לפנינו, את זה ידענו. אבל יש מצב לא קטן שזה אומר שגם עונה קשוחה לפנינו.
מישהו יודע מה השכר של פרנקי ומאטס? בעיקר בהשוואה לאחרים בלבל שלהם (בברצלונה, ובקבוצות אחרות).
אני חושב שאחרי מה שקרה עם ליאו מסי “הודעה לעיתונות” לא הייתה מודלפת אם במועדון לא היו חושבים שיש סיכוי גדול, גדול-מאוד, שיהיה בסדר ואפשר לרשום אותו לליגה (אולי יש הצעות לא רעות בכלל על כמה שחקנים בסגל). השאפתנות הגדולה של ברצלונה עוד מהקיץ הקודם ממשיכה, מעניין אותי אם הזכייה בטרבל עשתה ‘סוף סיפור’ מבחינת הגרמני במנצ’סטר סיטי (תחושה של השגתי כבר הכל) או שהיה מצטרף בכל מקרה, אבל זה לא באמת משנה. ברצלונה מקבלת שחקן סופר-מוכח שמאוד מתאים לסגנון המשחק שלה, קשר שיש לו הכל. הוא יודע מה לעשות עם הכדור, הוא מצטרף נפלא להתקפה, בחודש אפריל הוא גם תמיד נראה כמו זינדין זידאן. אני זוכר שהוא “הרג” אותנו כשחקן בורוסיה דורטמונד בחצאי הגמר ב-2013 ולאחר מכן בשלב מסוים סבל מפציעה לא נעימה בגב ותהו האם הוא יוכל לחזור לעצמו, חזר גם חזר. כל הכבוד. זה רכש שבדומה לרוברט לבנדובסקי אשתקד גורם לי לעקם את הפרצוף.
סתם מסקרנות בדקתי על הגרמנים בברצלונה, מארק אנדרה טר שטגן כמובן, גם ברנד שוסטר מוכר לאוהד הממוצע כמובן והיה שחקן חשוב שם בחוליית הקישור בשנות ה-80. מסתבר שהיו שמונה.
איך אתם עם מרסלו ברוזוביץ’? נראה שאפשר להביא אותו מאינטר בלי להתאמץ יותר מדי, שחקן טוב שעובד על המגרש ויודע את העבודה ואני לא חושב שיש הרבה אפשרויות מרהיבות יותר. מה שכן אני לא שומע אוהדי אינטר שבדיכאון שהוא בדרך לעזוב.
מאמין שיש תוכנית מגירה כלשהי, גם אם לא יהיו עזיבות או שיהיו עזיבות אבל מאוחרות/במחירים נמוכים מהמצופה. יכול להיות שזה כמו במקרה של קונדה מהשנה הקודמת, בה דווח שחלק מההנהלה שם כסף כדי לרשום את השחקן (אם אני טועה, אשמח אם יתקנו אותי).
הבעיה היא שכזכור קונדה לא שיחק בליגה ב-3 המשחקים הראשונים, עד שנרשם. לא חושב שזה יהיה המצב עם גונדואן (בעיקר בגלל שהוא הוחתם בשלב מוקדם יותר של חלון ההעברות מאשר הצרפתי), אבל…עוד חזון למועד.
צריך לראות גם מה ישתנה עד סוף יוני, בסוף השנה הפיננסית, מבחינת עזיבות. בתקווה שיהיה משהו.
נשמע שיש 2 בעיות עיקריות עם ההגעה שלו -
העובדה שאין לנו כסף.
העובדה שלסעודים יש.
האמת שלא ברור לי האם הוא פתרון רצוי, מצד הצוות המקצועי, או פתרון של אין ברירה. כנראה האפשרות השנייה. במקרה כזה - תלוי מה החוזה שיקבל בברצלונה (אם וכאשר) וכמה ניתקע איתו והוא ימנע חיזוקים עתידיים שבאמת רצויים במועדון.
מבחינה מקצועית - יכול להיות שהוא יתאים יותר מאפשרויות אחרות למשחק מערכי בין 4:3:3 ל-4:4:2/4:2:3:1, והוא יכול להיות אפשרות מעניינת.
כתבת את זה במילה (פשוטו כמשמעו - במילה אחת), אבל חשוב לזכור - הם משחקים בברצלונה.
גם אם רמת השכר תישאר דומה במקום אחר, אף-אחד משלושת השחקנים שהזכרת לא יקבל הצעה במקום שמשתווה מקצועית/תדמיתית לברצלונה. קאסי הגיע מהמעמד הנוח שלו במילאן כדי להיאבק על דקות בברצלונה במיוחד בשביל זה, פראן טורס ניצל את הקשר הטוב של פפ עם בארסה כדי להמשיך לשחק ברמות הגבוהות (לא יהיה לו שוב מזל כזה), ולפאטי עוד זוכרים חסדי נעורים במועדון.
שלושתם שיחקו השנה בברצלונה, קיבלו כמות יפה מאוד של דקות, וזכו באליפות ספרד. אם הם יעזבו, זה במקרה הטוב יהיה לארסנל/דורטמונד כזאת, והם בדיוק פספסו השנה את ההזדמנות שלהם להפסיד את האליפות עם המועדונים האלה. הם יצטרכו לחכות עוד עשור כדי לזכות להפסיד שוב את האליפות.
אי-אפשר לשאול מצד אחד למה שחקנים כמו אסנסיו ויורנטה עוברים לקבוצות כמו פסז’ ואתלטיקו ויורדים ברמה המקצועית רק כדי לקבל יותר דקות, ומצד שני לשאול למה יש שחקנים שמתעקשים להישאר במועדון-על, גם אם במעמד מופחת (ולמען הסר ספק - אני לא אומר שאותם אנשים שואלים את שתי השאלות).
אי-אפשר להבין מצד אחד למה שחקנים מוכנים לרדת ברמת השכר כדי לשחק בבארסה, ומצד שני לא להבין שחקנים שנאחזים בהזדמנות המקצועית הזו ככל יכולתם.
לא יודע מה קורה באימונים ומאחורי הקלעים ואם יש סיבות שלא ידועות לנו (מעבר לכשירות פיזית ומנטלית, כפי שהיא משתקפת בדקות שלו על הדשא) לנידוי שלו, אבל לפי העונה האחרונה - לא רואה שום חסד נעורים שנשמר לו, לפחות מכיוון צ’אבי וחבריו לצוות האימון.
(כמובן שיכול להיות שדברים ישתנו עבורו תוך כדי תנועה, כמו שקרה עם מנודה אחר של צ’אבי, העונה לשם “פרנקי דה יונג”).
אז הוא יכול להיות בברצלונה, ולא לשחק גם במשחקי גארבג’. זה בסדר גמור וזו זכותו, כל עוד יש לו חוזה. זה פשוט פחות “הגיוני” לי, ביחס לגריזמן/פיאניץ’/קוטיניו/אומטיטי/לנגלה שאצלם הקלף הכלכלי שיחק הרבה יותר.