פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

הנחתי שתהיה איזו הסתייגות על פאטי, אבל הנושא כבר נידון בהרחבה אצלכם בפורום.
בגדול, כמו שדימה כתב אאל"ט - פאטי קיבל כמות יפה של דקות (כמו פראן טורס ו-40% יותר מקאסי בהשוואה לרשימה הקצרה כאן, ורק טיפה פחות מדמבלה המושמץ), וביחס למה שהראה השנה - הרבה יותר ממה שהיה ראוי לו. אם אצל טורס אף-אחד לא מבין למה מקבל כ"כ הרבה דקות, אצל פאטי זה נובע בפירוש ממה שהוא עשה בעבר (קרי: חסדי נעורים), מתוך תקווה שיצליח לשחזר את זה גם בעתיד.

אבל אני מבין אם אחרים רואים את הדברים אחרת, בייחוד אוהדים של הקבוצה (ו/או של פאטי).

שחקן שאני ממש לא כועס או יכעס עליו זה קאסי. בלי קשר לדעה המקצועית עליו. אבל הגיע השנה הסכים לחכות שירשמו אותו בסבב הקודם וכל הזמן שומע הדלפות נגדו.

הבעיה שלי זה לא עם השחקנים זה עם המועדון והחובבנות שלו, (חוץ מפאטי שזה מקרה יוצא דופן) זה שחקנים שברצלונה אשמה בהחתמה שלהם. תסתכלו על פראחו. מה אתם חושבים שיקרה אחרי שהוא יגיע לברצלונה? עוד dead whigt ושנה הבאה אנחנו נשמע שברצלונה נואשת למכור אותו.

יש את ניקו, אף אחד לא ישכנע אותי שניקו פחות טוב ממנו. עוד החלטה הזויה של צאבי. אליפות הזו תעלה לנו ביוקר טייק 1000000000000

כן, רק שדמבלה היה פצוע 3 חודשים. כלומר גם דמבלה קיבל פחות דקות בגלל זה, ויכול להיות שאיכשהו אפשר להניח שפאטי קיבל טיפה יותר בזכות זה.

וזה שקסייה קיבל דקות בכלל, זה רק בגלל הפציעות של פדרי ופרנקי. ואפילו זו של דמבלה, והמעבר ל-4 קשרים.

אגב, יש אתר שאתה, או מישהו אחר, מכיר שנותן סטטיסטיקת התפלגות דקות (ונתונים אחרים) לאורך התקדמות העונה? כלומר משהו שיגיד, למשל, האם פאטי קיבל יותר דקות בזמן שדמבלה היה פצוע (ופדרי), וההיפך? בלי עכשיו לעבור משחק משחק ולהתחיל לבדוק את זה ידנית.

א. אתה מתייחס לפארחו גם כעובדה מוגמרת, וגם כמשהו שצ’אבי רוצה. יש סיכוי לא קטן שאף אחד מהדברים האלו נכון.
ב. ניקו הוא המלך, אבל לפארחו יש הרבההההה יותר ניסיון, עם כל הכבוד לשנה בוולנסיה המתפרקת, ועוד שנה בברצלונה כשחקן ספסל.

אני ממש ממש לא רוצה שפארחו יגיע, אבל כמו שכתבתי על ברוזוביץ’ - הרבה תלוי במה ההגעה של הספרדי, אם וכאשר, תכלול, מה היא תמנע, והאם יש ברירה אחרת. לא חושב שחוזה כמו של גונדואן (בהתאמה לשווי, הרמה, המעמד והאיכות של פארחו, כמובן), של שנתיים + שנה שלישית כתלות בשנייה, יגרום לזה שהספרדי יישאר אצלנו כעלוקה להרבה שנים. עם איך שצ’אבי מתייחס לשחקנים שהוא לא רוצה - זה גג שנתיים, ואז השנה השלישית לא מופעלת.

בנושא אחר -

החוזה שלו נגמר בסוף החודש, ומסתמן שהוחלט לא להאריך אותו. לא ברור לי למה לא למכור אם ככה, לאור זה שהוא שוער פותח בנבחרת הצעירה.

אני מרוצה מאוד מההחתמה של גונדוגן.
שחקן ברמה הזאת בחינם זאת מציאה לא נורמלית . נותן לצ’אבי אופציות רבות בקישור , ואולי סוף סוף יהיה קשר שאשכרה מאיים על השער, עם כל הכבוד לפדרי.

image

לי יש הרגשה שבארסה יכולה להרשות לעצמה קניית שחקנים, והבעיה רק בשכר, אבל צריך להשמיע גם דעות אחרות.
רומרו גם מוסיף שציפו להכנסות נוספות שלא הגיעו. לא פירט במה מדובר.
בגלל זה ההחתמה של רוקה מתעכבת, למרות שהכל כבר סוכם עם המועדון שלו ואיתו.
הוא אומר שכעת אוריאול רומיאו הוא המועמד המוביל לרשת את בוסקטס, רק בגלל שבא בחינם ועם שכר נמוך.

לפי מה שהצלחתי לדלות מכל מיני חשבונות טוויטר, ההצעה/גישוש לדני פארחו הייתה לעונה אחת בלבד. יכול להיות שבגלל זה שהוא לא שש להסכים לזה ו/או לצאת מוויאריאל, מנסים את אופציה י"ב - אוריאול רומאו. אם אפילו הוא לא יגיע, עוד נצטרך להחזיר את סאמפר חסר הברכיים.

אפשר להלביש את דקו

אז העיתונאים טעו כל הזמן הזה.
דקו לא בא להחליף את אלמאני. הוא בא להחליף את בוסקטס.

ואגב, מסתבר בדיעבד שהמשחק מול ויסל קובה של אינייסטה לא באמת היה משחק פרידה. זה היה משחק התרשמות.

חייב לשאול אם אני היחיד שלא מבין למה להביא את ברוזוביץ?

לא מדובר פה בעילוי או שחקן מהלבל של לבנדובסקי וגונדואן.

אם כבר זקנים או שחקנים ברמה של ויאריאל ובטיס, אני מעדיף את רומאו שהוא זול משמעותית וגם אמור להכיר את השיטה וגדל במועדון.

(מוכרח לציין שבאתי לכתוב שהוא גם צעיר אבל אז גיליתי שהוא בן 31 ונכנסתי למשבר גיל כי אני זוכר אותו כילד שאמור להחליף את בוסי)

מחכה לשמוע שהוא סגר בערב הסעודית ושיעזוב אותנו לנפשנו.

מסכים איתך, אםכי זו עמדה בעייתית. לא סתם היו דיווחים שצ’אבי התחנן לבוסקטס להישאר, והוא לא מפסיק לדחוף לזובימנדי. זו עמדה קריטית בכל מערך התקפי,בטח אם צ’אבי חושב שיצליח להפוך את ברצלונה לקבוצה שמניעה כדור. אף אופציה היא לא טובה, אבל היתרון היחיד שלהספרדים על ברוזוביץ’ מבחינתי זה היותם ספרדים והעובדה שלצ’אבי יהיה קל יותר לעבוד איתם.

אני מעדיף כלום מאשר להביא שחקן רק בשביל להגיד שקנינו שחקן לעמדה. לא רומארו ולא פראחו.

דרך אגב

ברוזוביץ’ ברמה של אינטר, שבעונה האחרונה הגיעה לגמר ליגת האלופות. אז לפחות לפחות יש לו יותר ניסיון במעמדים גדולים מאשר רומאו, בעיקר מאז שהאחרון עזב את צ’לסי לפני יותר מעשור. זה כמובן לא אומר שברוזוביץ’ טוב מרומאו, אבל לא בטוח שהשוואה בין הקבוצות היא ההשוואה הנכונה.

לגביי ההיכרות של רומאו עם השיטה של ברצלונה -

1. הוא עזב את המועדון, מבארסה ב’ (אפילו לא הבוגרת), לפני 13 שנה. לא יודע כמה זה משנה איפה הוא גדל.
  2. גם אם כן - לא יודע למה, אבל לא בטוח שהשיטה שרומאו גדל בה רלוונטית לשיטת המשחק הנוכחית של ברצלונה תחת צ’אבי (הכנס בדיחת “איזו שיטה?”).

באופן כללי - כנראה שתוכניות א (זובימנדי) ו-ב (קימיך/ש/שך/ךש), שהן העדיפות המוחלטת והברורה של הצוות המקצועי, לא יכולות לצאת לפועל, לפחות לא הקיץ. אז מכאן זה רק להסתפק ברע במיעוטו. לפחות באופן זמני. מבחינתי, בהינתן החוזה המגביל המתאים לברוזוביץ’ - זה לא פתרון רע כפתרון זמני. לא הבחירה הראשונה שלי לחיזוק העמדה הזו, וגם לא השנייה והשלישית, אבל ככה גם רומאו.

יש לי דה זה וו לוואקום שהשאיר ניימאר כשעזב. קניות מהבטן חסרות פשר. אחרי החתמה כמו של גונדגאן הדבר האחרון שאנחנו צריכים זה קשר, מכל סוג שהוא.

אפס התעסקות עם הווינגרים הבעייתיים, אפס מכירות של שחקני תקן עציץ, אפס רעיונות לגבי עמדות המגן, רק זובי!! ועוד קשר! ועוד מחליף לבוסי! ועוד קיבוע של 4-4-2 של צ’אבי שלא מביא לשום תוצאות.

דווקא לא מסכים, במיוחד אם עברנו רשמית ל-4 קשרים בהרכב.
גונדואן, פרנקי, פדרי, גאבי, קסייה (לא רשמתי את טורה, ואני מניח שברור למה) זה ממש ממש לא קאדר מספיק לעונה שלמה של נסיונות להתחרות ברמות הכי גבוהות. בטח כשאף אחד מהם לא קשר אחורי, ובטח כשברור לכולם שפדרי יישחק למוות עד פציעה באיזור ינואר/פברואר.

זה שצריך להתעסק עם עמדות אחרות, יותר או פחות חשובות, אין ספק. אבל גם העזיבה של בוסקטס השאירה בור עצום בעמדה הזו במועדון, וגם בעמדות אחרות המצב חרבנא - קודם צריך שקסייה/פראן/פאטי/עבדה/אומטיטי/לנגלה/דסט יעזבו, ורק אז יהיה אפשר לחשוב על משהו אחר.

אבל אנחנו לא במצב כלכלי ומקצועי שמאפשר לנו עכשיו לשפוך כספים על שחקנים מהסוג הזה.

אנחנו לא צריכים שחקנים עם ניסיון לכל עמדה כי אחרת אין ערך לשילוב של צעירים חסרי ניסיון עם ותיקים בעלי ניסיון.
יש לנו כבר את לבה, גונדואן וטר שטגן כמבוגרים בעלי הניסיון ואם ממש רוצים אפשר גם לדחוף את דה יונג וכריסטנסן לרשימה הזאת והשאר צריכים להיות צעירים או לפחות בגיל ביניים גם אם לא פרצו במועדון אחר (כי זה מה יש כרגע).

להביא את ברוזוביץ ופארחו לא פותר שום דבר חוץ מהוצאה כספית שלא תעזור שום דבר.

לגבי רומאו,
לא באמת התכוונתי שהוא מועדף כי הוא ‘בוגר השיטה’ אלא כי הוא זול וזה מה שאנחנו צריכים כרגע.

אין מערך סקאוטיג שיכול להביא איזה שחקן מהליגה הצרפתית או מדרום אמריקה במחיר שיעלה ברוזוביץ?
מרגיש שכל הזמן מחפשים פתרונות מתחת הגשר.

לאיזה שחקן צעיר היית נותן את המפתחות לעמדת הקשר האחורי בברצלונה, של אחרי בוסקטס? יש כזה שמחכה בתור ואני לא מודע לו?

(חוץ מניקו המלך, שצ’אבי כנראה סופר אותו כמו שהוא סופר את פבלו טורה, ולכן הוא לא נחשב מבחינתי כאופציה ריאלית)

לגביי הצעירים - באלדה, אראוחו, קונדה, פרנקי, דמבלה, ראפיניה, גאבי, פדרי, וכרגע גם פאטי, קסייה, אריק ופראן - כולם בני 26 במקסימום, כשחלקם גג בני 20. וכריסטנסן בן 27, לא בדיוק מבוגר או כזה שעם רגל וחצי בפרישה.
בגזרת ה"זקנים", מגיל 30 ומעלה, יש לנו את לבנדובסקי, אלונסו, מאטס, איניגו (אם יירשם) וגונדואן. טוב, וגם רוברטו.

זו קבוצה מאוד צעירה, עם כולה 5-6 (אם מחשיבים גם את העלוקה) שחקנים מבוגרים עם ניסיון. זה לא שכל השחקנים שלנו זקנים, אפילו לא קרוב.

הבעיה היא לא מהיום, וזו בעצם הבעיה (יש מצב שסיבכתי את עצמי). במקום לתכנן קדימה ולהביא שחקן מהליגה הצרפתית/אורוגוואית (דווקא היה דיבור על אחד כזה), שישתפשף שנה שנתיים תחת בוסקטס ומשם ירוץ לבד, בברצלונה החליטו לחכות עד שהתמנון יעזוב, ואז לחפש מחליף. ואז יש בעיה - מצד אחד אתה לא יכול לתת את המפתחות בקישור האחורי לשחקן צעיר, לא מוכח, שלא ידועה מידת ההשתלבות שלו במועדון, מצד שני - אין לנו כסף לקשר אחורי טוב, מוכח, שרוצה לבוא, ושהוא לא בגיל הבלות. אז עכשיו מנסים למצוא פתרון זמני, כי את פתרונות הקבע אי אפשר להביא בחלון ההעברות הנוכחי. וברגע שהחיזוק לעמדה הזו מוגדר כ"פתרון זמני", זה אוטומטית משליך על מי נכלל תחת האופציות הרלוונטיות.

אין לי בעיה לגבי הקשרים, אז לפחות שימכרו ווינגרים אם אנחנו משתמשים רק ב 1 בהרכב הפותח.

יש בעיית באלנס רצינית בהרכב. ובטח שהברוזוביץ הזה לא חסר לנו, מקסימום מישהו מהמשתלה.
(אגב, נמאס מהתקשורת שכל פעם שיש שחקן צעיר שלא מקבל דקות - זה בגלל דברים מחוץ למגרש. ריקי, טורה, מי עוד? אולי יש עוד אופציה - צ’אבי שמרן שמפחד על התחת שלו בפרויקט אול-אין שחייב להניב תוצאות מיידיות למרות שהוא דה פקטו פרויקט בבניה)

אני לא מכיר את הנוער של ברצלונה וייתכן ששם אין באמת שחקן כזה אבל גם קאמבינגה, טשומאני וקאסמירו לא הגיעו מקבוצות גדולות.

אני מתכוון שהייתי מהמר על בעלי פוטנציאל בגיל מתאים ולא מחפש זקנים שמתלבטים בינינו לבין הסעודים.

אבל אז יהיה לנו מלא כסף והיינו יכולים אפילו להחתים את מסי. זה נשמע לך כמו צ’אבי?

קסאמירו - מסכים. אבל הגיע קודם לקאסטיליה, אם אני זוכר נכון.
קמאבינגה - עלה 30, אז חצי מסכים.
טשואמני - עלה לריאל 80 להוציא אותו ממונאקו. זה לא בדיוק עונה להגדרה של עבודת סקאוטינג שמצאה שחקן בחור נידח תמורת שקל וחצי. ואם לברצלונה היו 80 מיליון לקשר אחורי, אז זובימנדי היה שחקן ברצלונה כבר כמה שבועות. או שסוסיאדד הייתה מבקשת 100.