פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

בסדר, אז תפסת אותי על טשואמני…

אני חושב שהבנת את הנקודה שאני רוצה להעביר.
יש ברחבי העולם הרבה קשרים אחוריים טובים יותר וטובים פחות ובמחירים שפויים לגמרי או בחינם שרובם ישמחו להגיע לברצלונה.
הייתי מצפה לעבודת סקאוטינג מעמיקה ולא לרכישת זקנים בעלי ניסיון.

קצת מזכיר לי את עבודת הסקאוטינג של מכבי תל אביב בכדורסל עד השנה (למרות שגם השנה הביאו זר מהליגה) שכללו בעיקר הבאת זרים שכבר שיחקו פעם בארץ וחצי הרשימו.

ברור שהבנתי, אני רק מסביר שהבעיה שלי עם חיזוק העמדה הזו (וגם עם אחרות) לא קיימת בגלל האירועים בחלון ההעברות הנוכחי, אלא בגלל שלא הייתה עבודת הכנה לקראת עזיבה של בוסקטס כבר לפני שנה, שנתיים ושלוש. מה שיחד עם המצב הכלכלי הנוראי, השאיר אותנו עם האפשרויות הבאות -

1. חיזוק זמני של שחקן, עם ניסיון אבל מבוגר, שלא היה בעדיפות הראשונה או השנייה אצל הצוות המקצועי.
  2. מתן המפתחות למישהו בלתי מנוסה בעונתו הראשונה בקבוצה, לא משנה אם הגיע מבחוץ או מבארסה אתלטיק/נוער/חובבניל ג’.
  3. להישאר השנה בלי קשר אחורי.

כנראה שאין לנו אפשרות לשים 30, שלא לדבר על 80, על איזה קמאבינגה או טשואמני, ולראות מה יהיה. ואם רוצים ללכת למסלול קסאמירו - זה אומר שהוא מקבל זמן להשתפשף לפני שהוא מקבל את המפתחות בלעדית. ואז זה מחזיר אותי לאפשרות 3.

אתה יכול להגיד שזה לא בסדר שאין שחקן צעיר, מבפנים או מבחוץ, שנמצא אצלנו ואפשר לזרוק עליו את חולצת ההרכב, ואני לגמרי אסכים. אני פשוט מתייחס לזה כמצב נתון, ואומר “סבבה, לא טוב, אבל בהינתן שזה המצב כרגע - מה עושים לפחות לעונה הקרובה?”.

אני לא מסכים שאין עבודת סקאוטינג.
פדרי, גאבי, ז’וטגלה, אבדה, ניקו, אראוחו, טורה לא נפלו מהשמיים. מישהו גילה אותם באיזשהו חור בגיל כזה או אחר והביא לבארסה.
היה גם נסיונות לא מוצלחים - דמיר האוסטרי, דמיר הטורקי, קייז רואיז, פאביו בלאנקו ועוד.

אתה אומר שיש הרבה קשרים אחוריים טובים בעולם ובמחירים שפוים. הכיצד הם עדיין לא בסיטי, ליברפול, באיירן סביליה , דורטמונד, אייקס או נאפולי?
נראה לי הגזמת.

אני נגד החתמת ברוזוביץ’ כי הוא ידרוש חוזה לכמה שנים בשכר גבוה. יש לו הצעה אסטרונומית מסעודיה.
הוא לא יסתפק בחוזה לשנה בשכר נמוך.
הוא לא הרשים אותי בכלל במעט שראיתי, אז אני לא רוצה שניתקע איתו שנים.

פארחו או רומיאו יבואו חינם או כמעט חינם, יסתפקו בשכר נמוך וחוזה קצר, רק כדי לספר לנכדים שהם שיחקו בבארסה. עבורם זה שיא קריירה מטורף.

לא התכוונתי ליהלומים לא מלוטשים שכל הגדולות פספסו אבל לאור מצבנו וההפנמה שאנחנו לא יכולים להביא יותר שחקנים טופ לבל במחיר גבוה, הייתי מביא שחקנים בינוניים, בחינם או במחיר זול יותר וכמובן שכר נמוך, שאולי יעשו את קפיצת המדרגה (עם ו/או בזכות מי שיש סביבם) ולא זורק כסף על פארחו או ברוזוביץ שלא יתנו לנו שום דבר עוד שנה או שנתיים.

זה לא צריך להיות רועי גורדנה ואפילו לא נטע לביא או דן גלזר אבל יש שוק של בינוניים באירופה שבארסה לא אמורה להסתכל לכיוון שלהם אבל מה לעשות שזה מצבנו עד להודעה חדשה וכדאי להתחיל להפנים ולהסתכל לכיוון ולא לחפש את קימיך, ברוזוביץ או הקשר האחורי של סיטי.

על מרביתם אחראי רמון פלאנס שעזב מזמן, והיום הוא בבטיס. הצוות הנוכחי יצטרך שוב להוכיח את עצמו כי בינתיים זה עובד פחות טוב.

במקרה של הספרדים עבודת הסקאוטינגנ דיי מובנית ושגרתית שחלק גדול מהם נמצאים בטורנירים ותחרויות קבועים בליגות של הקבוצות הצעירות בספרד. לא יודע איך המלחמות בין המחלקות הצעירות החזקות עובדות, אבל יש מיסוד יפה של הקבוצות הצעירות בכל ספרד ויש מעקב טוב עבור כל הקבוצות. אגדיל ואומר שבמקרה של פדרי וטורה זה בכלל לא חוכמה כי הם כבר שיחקו בקבוצות גדולות יחסית והייתה להם חשיפה יפה בליגות השנייה והשלישית.

מי שבאמת מקרה מעניין זה בהכרח אראוחו שהוא יוצא הדופן שהגיע משומקום. בפוד של וואן דיברו שאחת המטרות של להביא את דקו לצוות היא לתת קונטרה לריאל בסקאוטינג הדרום אמריקאי והברזילאי בפרט שיחסית חלש לעומת הבלנקוס.

בנוסף, היעדר ההצלחה או ההשתלבות של צעירים לא רעים סך הכל כמו דמיר האוסטרי וז’וטגלה מראה שהבעיה היא לא רק בסקאוטינג, אלא גם היכולת לשלב אותם.

מזכיר ש -

1. אין לי מושג מי המקורות האלו ומה רמת האמינות שלהם.
  2. HUMONGOUS במונחי המכירה של ברצלונה זה אומר 2-3 מיליון ככה.

בגזרת המגן הימני -

@Oleguer23 יש מצב שאתה מכיר אותו יותר טוב מההורים שלו.
מה אתה אומר?

ויטור רוקה עם עוד צמד הלילה בליברטדורס…

אין כאלה בחינם. גם הקבוצה שלהם יודעת לתמחר פוטנציאל.
כבר נכוונו כמה פעמים עם הברזילאים הצעירים. גוסטבו מאיה הוא האחרון.

פארחו וברוזוביץ’ זה לא אותו דבר. פארחו לא יעלה כלום, ברוזוביץ’ כן. לכן אני מבדיל בין ברוזוביץ’ לבין פארחו/רומיאו.

הוא היחיד שבאמת הצליח. היו גם כמה שחקנים צעירים שלא הצליחו - ברזילאים, כמה שחקנים אירופאים והאחרון חוליאן אראוחו.

אגב, לגבי אראוחו - הזכרתי את רמון פלאנס, אז בקטנה: פלאנס הגיע לבארסה ב-2018 כדי לעבוד לצד אריק אבידל. הוא היה בחטאפה קודם לכן, שם הביא לא מעט אורוגוואים בזכות הקשרים שיש לו.

מאורו ארמבארי למשל הגיע מבוסטון ריבר, אותו מועדון בו היה אראוחו. הבעלים של המועדון הזה הוא הסוכן של אראוחו (וגם הבעלים של אלבסטה). אראוחו היה כבר על הכוונת של פלאנס לחטאפה, ואז הוא עבר לבארסה והביא אותו איתו.

לגבי פדרי, גם הוא הגיע בזכות רמון פלאנס, הרכישה שלו נעשתה בקיץ שבו עלתה לבוגרים של לאס פאלמס אחרי 3 הופעות בלבד בליגה השנייה.

בקיצור, חבל שלאפורטה טאטא גם אותו אחרי הבחירות.

כמה עדכוני צהריים, אמינים יותר או פחות -

אחלה.

אחלה בחלה. דווקא את החתימה על החוזה בברצלונה הוא לא החמיץ.
איזה בזבוז כסף וכאב ראש הרכישה הזו.

לא מבין למה אם עברנו/עוברים ל-4 קשרים, אין לניקו המלך מקום בסגל. לא חושב גם שהמשכורת שלו היא השיקול.

איזו קטנוניות.

אוקיי, זה מעניין. נשמע שמבין 3 הנדחפים החוצה, קסייה הכי פתוח לאפשרות. עכשיו רק צריך שהסעודים יעלו עוד קצת את ההצעה.

https://twitter.com/BarcaTimes/status/1674045630501494785

https://twitter.com/BarcaTimes/status/1674047581834313732

fuck ya!!!

אם היו קוראים לו “מקאסייה”, היינו מקבלים הצעה מארסנל בשווי 90 מיליון.

התרשמתי סהכ לטובה מקסייה. אם לא היינו במצב נואש וסחיטים, זה שחקן שווה לדעתי בכיף 30-40.

טוב, אז נראה שההגעה של ברוזוביץ’ תלויה אך ורק בזה שמישהו (קסייה?) יעזוב, כי כנראה שיש הסכמה בצוות המקצועי להביא אותו -

ובקשר לאחד מאהובי ליבו של צ’אבי -

אני מקווה שזה נכון

https://twitter.com/BarcaTimes/status/1674380774974320643

כן אני יודע הוא לא הכי אמין.

פארחו אאוט, אוריאול רומיאו אין. יופי של שדרוג
תוך כדי שמחכים שמישהו יעזוב, כדי לתת הצעה לאינטר על ברוזוביץ’, שפתאום הפך ל פלאן A של צ’אבי
ואני חשבתי שפלאן A היה זובימנדי, פלאן B היה קימיש, פלאן C היה קאנטה, וברוזוביץ’ בכלל לא היה בתוכניות לפני שבועיים.

סירי, מה זו שכונה?

אם טנאס חותם מחדש, הוא נחשב כמו עוד שחקן רכש בלי עלות העברה? אחלה סטרטאפ.

טוב, אז עכשיו פחות סיבה אחת לבעוט את פאטי.

לא שאני מאמין שזה יקרה, אבל אם כן - אפשר לסגור את המועדון, וללכת להקים איזה הפועל פוטבול קלוב קטמון ברצלונה או משהו.

כן, וצריך לרשום אותו תחת המגבלות של הפייר פליי בדיוק כמו כל שחקן רכש אחר.
אגב, קראתי גם הכחשות שהוא יחתום מחדש.

גומבאו זאת בדיחה לא מוצלחת. פארחו כוכב לידו.

דיווחים מפבריציו, די מרציו, מתאו מורטו שהם כולם אמינים, שברוזוביץ’ השתכנע והחליט ללכת לסעודיה.
אחד מהם כתב על שכר של 30M נטו וחוזה ל 3 שנים. זה לפחות פי 4 ממה שבארסה הייתה משלמת לו.
עוד טוענים שיילכו עכשיו על אוריאול רומיאו. הוא לא יבוא בחינם, אבל חירונה לא אמורה לבקש יותר מ 5 מיליון.

ארדה גולר - דקו כל כך רוצה אותו שהוא טס לאיסטנבול לדבר איתו ועם אבא שלו אישית.
מי שמתעננין בשחקן, יש בפורום השכן דיון שלם עליו. אם איכשהו יחתום אצלנו, יהיה נחמד להטריל אותם שם.
גולר אמור להירשם כשחקן בארסה ב’ כדי לעקוף את הפייר פליי. באחד העיתונים כתבו שזה אפשרי בניגוד לרוקה, בגלל סכום הרכישה הרבה יותר נמוך. לא יודע אם זה נכון.