אני פשוט לא חושב שוראטי כל כך גדול.
הפוטנציאל שם, אבל בשביל פוטנציאל שצריך לשפשף לא משלמים מחירים כמו שתשלמו עליו.
דמבלה מגיע כפוטנציאל כזה, ולהתקפה שהיא עמדה יקרה יותר, והוא צעיר מוראטי ב6 שנים ואנשים עדיין התלוננו על המחיר.
מה גם שלא רואה את אל חליפי מוכר לכם אותו
זה הזוי שגריזמן הוא אנדרייטד. הבחור הוא קראק, הוביל את צרפת ואת’ לגמרים כמעט לבד ומדובר במכונת שערים. עם כל הצער והכאב, צריך להבין ולקבל את זה שמדובר ביישורת האחרונה של מסי וסוארז. הם מעל 30.
אני לא נגד הרכישה, אבל מהתגובות כאן נשמע כאילו גריזמן ילד בן 20-22. חברים, הוא כבר בן 27.
המחיר של גריזי משחק פה מחיר חשוב. המחירים כיום כ"כ מופרזים שלהביא קראק בסדר גודל של גריזמן במאה מיליון זו מציאה.
אני לא עף על הרכישה הזאת. אני לא יודע מה זה יעשה לדינאמיקה של הקבוצה, אני לא יודע מי יפנה את המקום, או מי מהשחקנים ישלם את המחיר (סביר שפאקו) ובכללי את האופי הגרנדיוזי של ההעברה הזאת, אבל אני לא מטיל ספק באיכויות של הצרפתי.
מישהו יצטרך לשבת על הספסל אם גריזמן יגיע. מי זה יהיה? גריזמן? סוארז? קוטיניו או דמבלה שהגיעו תמורת יותר כסף?
זה לא רק המחיר שלו, זה השכר שלו, לפי כל ההדלפות השכר שלו עומד להיות במקום השני אחרי מסי.
גילוי נאות, אני לא אוהב את גריזמן מבחינה אישית, וזה הכל התחיל במשחק של אתלטי שראיתי אותו יורד מאוטובוס מתעלם בצורה ניבזית מילדה וגורם לה שיברון לב (היא בכתה ונרגעה רק בזכות טורס) אז אני לא אוהב אותו בלי קשר ליכולות שלו .
אבל אני לא מתעלם מהעובדה שהוא קראק, וכנראה בין חמשת השחקנים הטובים בעולם (אחרי מסי ורונאלדו). אבל אנחנו לא צריכים אותו כמו שאנחנו צריכים עוד קשר איכותי במרכז המגרש, למען השם, אייניסטה עוזב כנראה לסין בסוף השנה (ליבי נשבר לרסיסים) . אז מי יחליף אותו ? גומש? פאוליניו? התשובה בעיני אמורה להיות ברורה.
אבל לצערי, המועדון נשלט כרגע ע"י אנשים כמו פפ סגורה, חסידים של כדורגל אנגלי. שלא מאמינים בתורה של קרויף והם הדביקו בגישה הזו את האוהדים.
בינגו, התשובה המהירה שלנו, תהיה דמבלה. אבל להזכיר לכולם, שהוא כבר עשה צרות במועדון הקודם שלו. הגיע לברצלונה בהבטחה שהוא שחקן פותח. וכבר עשה לואלורדה “פוזות” במשחק נגד אתלטי… להביע עוד חלוץ זה מתכון לפיצוץ.
אתה יודע שזאת סיבה מאוד מטומטמת לא לאהוב שחקן? מה אתה יודע עליו? מפורסמים ושחקנים מתעלמים מאוהדים על בסיס קבוע. זה בלתי אפשרי לרצות את כולם, בסופו של יום מדובר גם בבני אדם עם רגשות ומצבי רוח משלהם. אתה חושב מסי לא פגע באוהדים? רונלדיניו? קאקה? אני שלחתי הודעה אישית למנדייטה והוא התעלם ממנה, סואו וואט?
מסי זה לא דוגמה טובה, גם במצבים הכי גרועים שהיה לו בברצלונה הוא תמיד מצא זמן לחתום למעריצים במידה שזה אפשרי מבחינתו.
גריזמן אחרי משחק של אתלטי באלופות, בדרך לאוטובוס, אותה נערה נסעה מרחוק והוא פשוט שם עליה פס… היא לא עצרה אותו בחיים הפרטיים שלו והציקה לו, זה היה אחרי משחק… לראות ילדה בוכה בגלל שהסופרסטאר שהיא כל כך מעריצה והוא מאכזב אותה בשבילי זו סיבה מספיקה לא לחבב את השחקן. בכל מקרה, זה לא הנושא של הדיון פה, זו הסיבה האישית שלי. ומה שנקרא עשיתי לזה גילוי נאות למה אני לא אוהב אותו.
לך זה לא משנה, לגטימי, לא ניסיתי להשפיע על אף אחד
זוכר את המקרה ההוא, לגריזי היה את כל הזמן שבעולם לחתום לה, ולא הזיז לו אפילו אחרי שהודיעו לו שהיא בוכה.
ואחרי החיוכים המוגזמים שלו עם הניו בסטיז שלו מברסה והמשחק הפושר שנתן, אני מבין שפשוט הלב שלו לא במקום הנכון.
אני מבין את הגועל שלך משה, הרי אתה רגיל לשחקנים אציליים במיוחד שהם גם בני אדם טובים מחוץ למגרש כמו אנדרס האלוהי (שבשבילי הוא דוגמה נפלאה) פויול הגבר ומסי, ואת הערסים כמו ניימאר אף פעם לא סבלת.
עריכה: סליחה, חשבתי שזה היה ברור שאני מסכים שלגריזי אין מקום בברסה הנוכחית. איפה ישחק בדיוק? במקום מסי?
כל הדיון הזה יוצא מהפורפציות שלו, תתיחסו בבקשה לחלק הענייני שכתבתי בהודעה שלי, ולא לסיבה האישית למה אני לא מחבב את השחקן. לחוסר חיבה שלי לגרייזמן אין קשר לזה שאני חושב שהוא לא מתאים לנו. רציתי רק לשמור על הגינות ולהראות שאני לא “משוחד” במידה וזה מפריע למישהו אני מוכן למחוק את “הגילוי נאות”.
הוא שחקן נהדר ובעל איכויות נהדרות. אבל אנחנו לא צריכים עוד שחקן התקפה, אלא קשר ששולט בקצב של המשחק מה שנקרא באנגלית contorler. אני שוב חוזר על השאלה, בדקות שצלסי שכבה לנו על התחת ואיניסטה יצא, איזה שחקן היה דרוש לנו יותר שחקן בפרופיל של גריזמן או בפרופיל של וראטי? תתמקדו בזה בבקשה.
דרך אגב, וראטי הוא רק דוגמה, אפשר לחפש קשרים אחרים.
אני חושב שיש לכם בעיה תפיסתית. גריזמן שלקן כדורגל, הוא לא מחוייב לרצות מעריצים ולחתום להם גם אם הם באו ממאדים. המקצוע שלו זה שחקן כדורגל, רצה הגורל והוא לא האיש הכי חברתי בעולם. הוא לא כזה, מה לעשות? גם מסי לא הכי חברותי שיש תמיד ועוד המון שחקנים, זה לא אומר שהם לא יהיו מתאימים לקבוצה או שזאת סיבה לא לאהוב אותם. תהיו בנעליים שלהם ואז תבקרו.
בכל אופן, בסיבה המקצועית כמו שאמרתי סוארז לדעתי יתחיל לרדת ברמה שלו עוד העונה, ולדעתי אנחנו צריכים ריענון בחוד. בעיניי אין שום סיבה שלא תהיה תחרות על החוד כאשר גריזמן ירש את מקומו באופן טבעי, כשקוטיניו ודמבלה לוקחים יותר אחריות מהרגליים של מסי.
עוד נקודה שלא לוקחים בחשבון עם גריזמן, היא שהוא יכול לשחק בצד שמאל ב4-3-3, כמו וייה בזמנו.
זה נותן הרבה גיוון טקטי למאמן שיכול לשחק עם מסי כפאלסו (משהו שהוכיח את עצמו בתחילת העונה, אבל היה חייב לחזור ממנו כי זה סירס את סוארז לחלוטין), מסי כשחקן 10 חופשי מאחורי שלישיית התקפה (דמבלה סוראז וגריזי) או מאחורי 2 חלוצים ב4-4-2, ואולי הכי חשוב - יתן לנו אפשרות לתת למסי מנוחה, ולהישאר עם הרכב ברמה הכי גבוהה.
אני לא יודע אם זה באמת יעבוד מבחינת אגו וכו’, אבל זה מחיר מציאה לשחקן כמו גריזמן במחירים של היום.
האמת שאני אף פעם לא אהבתי את המחלה הזאת שפפ יצר-לקחת חלוצי חוד הכי טובים בעולם ולהפוך אותם לקיצוניים. זה אולי עבד עם הנרי איכשהו ועם וייה חלקית עד שנפצע, אבל כל פעם שלקחנו חלוץ ושינינו אותו למשהו אחר, או פפ, לא יצא מזה טוב לאורך זמן. גם סוארז לדעתי כיום כשהוא משחק בשיטה הזאת לא מביא את מלוא יכולותיו לידי ביטוי בעיניי.
כמו שזלטאן פעם אמר, אתה לא מביא פרארי בשביל לנסוע בכפר כמו עם פיאט. אנחנו מביאים את גריזמן לעמדת החלוץ, שישחק חלוץ.
גם לקרוא לו חלוץ חוד זה לא לגמרי נכון. הוא מוציא מעצמו יותר עם שחקן מטרה. האמת שהחשש שלי שהוא בדיוק במשבצת של מסי, ואז הוא באמת מגיע בעיקר להתייבש.
גריזמן משחק ב4-4-2 של סימאונה כחלוץ מצד שמאל או כשחקן בצד שמאל אם גמיירו וטורס נמצאים על המגרש. הוא לגמרי לא חלוץ 9.
“חלוץ מצד שמאל” ב-4-4-2 זה לחלוטין 9, בדיוק כמו כריסטיאנו ובנזמה בריאל. לפני שקוסטה הגיע גריזמן היה חלוץ יחיד בכמה וכמה משחקים. לא כל חלוץ שלא נראה כמו גוש שריר נייח ש-“משחק עם הגב לשער” הוא “חלוץ שני”. גריזמן חלוץ חוד כבר כמה שנים, מה היה בסוסיאדד פחות רלוונטי. הוא כן מסוגל לשחק בעוד עמדות.
אז בגלל שהוא משחק כחלוץ שני באתלטיקו זו העמדה היחידה אותה הוא מסוגל למלא?
בטח אם נתחשב בעובדה שדווקא בברסה עמדת החלוץ היא לא בדיוק חלוץ 9 כמו בקבוצות אחרות.
אני מקבל את מי שיגידו שהוא לא הטעם שלהם או שמיותר להביא שחקן התקפה, אך מבחינה מקצועית גריזמן מושלם לתפקיד של סוארז
ספורט זה בולשיט טהור, אבל אין ספק שהסוכן האח של אומטיטי עושה שעות נוספות (בצדק מבחינתו).
נו עדיין חושבים שהתנהלות נכונה? הכל תוצאה של סעיף שחרור מגוחך …
https://twitter.com/G14_en/status/984365219421085696
לא יאומן מנסים להפוך את אומטיטי לשעיר לעזאזל. שכחנו כבר את השנים שהתחננו לבלם ברמה שלו. אפילו בירידה הזמנית בכושר שלו, הוא עדיין אחד הבלמים הכי טובים בשוק. לא נשיג בלם שהוא גם צעיר וגם ברמה שלו.
לא קראתי את הכתבה, אבל זה לא הוגן שאומטיטי קדוש אצלך. הוא בירידה רצינית בכושר, והוא סוחט משכורת עתק שכמעט ואין בלם המקבל כזו משכורת בגלל סעיף שחרור מגוחך, אין ספק שהוא מנצל סיטואציה אבל בחייאת ראבק, אפילו עונה שלמה יציבה הוא לא נתן. אז אני לא חושב שהוא ‘הבעיה’ בה"א הידיעה, אבל הוא חתיכת חצוף לדרוש כזו משכורת ובאותה תקופה יותר מדי מקרים של זריקת זין במשחק שלו, לא טעויות, לא בעיות מיקום, ולא חוסר אגרסיביות. זריקת זין פשוטו כמשמעו.