פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

ואן דה ביק שחקן שאני מאוד אוהב, אני הייתי מהתומכים להביאו לריאל. יתאיםגם כמו כפפה לדה יונג (משהו רומז לי שיהיה ביניהם שיצוף פעולה טוב).
אמרתם נכון לגבי שצריך מניע כדור כי גם ריקי לא כזה. עכשיו סלחו לי כי אני הולך להגיד משהו קצת קיצוני:
ריקי עוד לא שחקן מספיק טוב כדי לפתוח בברסה! הוא בהחלט מתקרב לשם, אבל אם תגידו לי להרכיב קישור מהשחקנים הבאים: ריקי, דה יונג, ואן דה ביק, ופיאניץ׳, אני אבחר בריקי לשבת על הספסל בלי לחשוב פעמיים.
אחד המצטיינים בקבוצה שהגיעה לחצי גמר ליגת האלופות והודחה בדקה ה95, לעומת ילד כשרוני בהחלט שמראה ניצוצות.

לא רק זה, ואם דה ביק הוא שחקן מאוד יוצא דופן ברמות האלה, הוא קשר נהדר גם ללא הכדור. לא עוד מכדרר מוצלח (מכדרר מצוין גם כן, אך לא זוהי תכונתו החזקה ביותר) אלא שחקן ששובר את כל ההגנה עם תנועות מצוינות ודאבל פסים. כמה אני אוהב שחקנים כאלה.
מבחינתכם הוא גם הכי טיקי טאקה ואופי ברסאי שיש כרגע בשוק. הרי הטוטאל פוטבול שאתם רוצים לראות עם מסירות מהירות מסתמך בדיוק על שחקנים כמותו.

בתור אוהד ריאל אני ממש מפחד שתביאו אותו, יתאים לכם כמו כפפה ליד.

תחת ניהול סגל נכון, במחיר שהשמועות מדברות עליו, ובלי קוטיניו, ראקיטיץ’ ווידאל? מבחינתי הוא יותר ממוזמן להגיע. גם אם זה על הראש של ריקי.

רק…מה הסיכוי שכל אלו מתקיימים?

לא חושב שזה קשור.
ואן דה ביק שחקן טוב, מתאים, מקושר כבר עם עוד צלע בקישור, יחייב אתכם לשחק בשיטה הרצויה, ולפי השמועות גם זול. הנהלה טובה או לא הוא יהיה לכם טוב.
כמובן שכדאי להביא הנהלה טובה, אך אין קשר בין הדברים.
אפילו במחיר הנורא מכולם של ייבוש של ריקי לאיזה עונה נוספת כדאי לכם שיגיע.

אגב, אם יסכים לשבת על הספסל אני חושב שלא כדאי לכם לשחרר את וידאל. הוא שחקן מצוין, מכניס המון אנרגיה ואגרסיביות, ויכול עדיין לתרום המון מהספסל. את ראקי וקוטיניו אתם צריכים לשלוח הלאה ולא משנה גם אם לשחרר בחינם.

אני אמרתי הנהלה?

אמרתי “ניהול סגל נכון”. זה אומר שהוא (או כל אחד אחר) משחק בהתאם ליכולות שלו, ולכמה הוא כשיר, ולא 90 דקות אוטומטיות גם במשחקים חסרי חשיבות ועל חשבון מישהו אחר, גם אם הוא מסריח את הדשא, רק בגלל שהוא שחקן רכש.

הגישה שלי (הכוונה היא שאם זה תלוי בי) בקשר לריקי היא שאם הוא טוב - הוא ישחק. בין אם זה על חשבון אלנייה ובין אם זה על חשבון ואן דה ביק. אם לא - לא. אבל הוא צריך לקבל הזדמנויות כדי להוכיח, לכאן או לכאן, ואת זה הוא לא קיבל עד עכשיו.
אני חושב שהוא מספיק טוב כרגע כדי להיות פותח, פשוט עוד לא משוכנע שזה לא בגלל שהשאר לא טובים/מתאימים.

לגביי “יחייב אתכם לשחק בשיטה הרצויה” - זה אולי נכון בתיאוריה, אבל במציאות גם ראקיטיץ’ תיפקד הרבה יותר התקפית בסביליה, ואז הגיע להיות הבייביסיטר של אלבס בצד ימין.

וידאל - נכון, אולי. אבל ממתי וידאל מסכים להישאר על הספסל?

טוב אתה פה מדבר על מקרה בו נניח שהוא יכשל, זה משפט שאפשר להגיד על כל רכש מבלי קשר בכן ריקי או לא ריקי.
על הנייר ואן דה ביק נשמע מתאים לכם, והוא שחקן נהדר, לא נדובר בעוד שחקן טוב שלא נראה שיש לו עמדה כמו גריזמן וקוטיניו לדוגמה, מדובר על שחקן כמו דה יונג, שחקן שנראה מאוד מתאים, וששיחק נהדר חאורך הקריירה (לא פחות טוב מדה יונג, לפחות בליגת האלופות כי לא עקבתי אחרי הליגה).

אני לא רואה שחששתם מהגעתו של דה יונג, שחששתם שדה יונג יהיה ממש גרוע אבל עדיין יפתח.
תחששו משחקנים שמלכתחילה לא נראה שיש להם מקום ולא משנה כמה הם טובים כמו גריזמן, ולא משחקנים שמגיעים בעמדה בה אין לכם שחקן וורלד קלאס אלא ילד כשרוני שעם כל הכבוד לו לא הוכיח שהוא שווה הרכב בברסה אידיאלית. (בברסה הנוכחית גם אני שווה הרכב)

ברור שעל זה אני מדבר. מבחינתי, בעולם מושלם ובמחיר הזה, דוני צריך לחתום היום ולהיות מוצג מחר. אני פשוט מסתכל בצורה מציאותית על מה שקורה בברצלונה בשנים האחרונות, ומבין שאם הוא חותם, יש מצב שלא באמת חשבו על זה מראש, ואז או שהוא ישחק בלי סוף ללא קשר ליכולת שלו, או שהוא ייזרק לספסל אחרי 2 משחקים כי אין סבלנות וכי צריך להפיל אשמה על מישהו. במידה ו-2 המקרים האלו מתרחשים - אין טעם בהגעה שלו. אנחנו משלמים מספיק משכורות לשחקנים בסטאטוס הזה.

לא יודע מי זה “חששתם”. אבל אני חששתי מדה-יונג בדיוק כמו שאני חושש מוואן דה-ביק. שזה אומר שאני חושב שהוא אחלה רכש פוטנציאלי, ואני רק מקווה שיתנהלו איתו נכון, ושהוא יצליח. בניגוד למקרים כמו קוטיניו וגריזמן, ששם זה היה אבוד מראש.

גב, אתה כנראה לא קורא על כל מה שקורא בברצלונה.
ראקיטיץ’ מוכן לעבור רק לסביליה, והיא לא יכולה להרשות לעצמה את המשכורת שלו גם אם יבוא בחינם. כמו שמישהו כבר כתב, הוא מרוויח יותר מפי 2 מהשחקן הכי מרוויח שלהם.
המצב עם קוטיניו עוד יותר קשה. רק קבוצות פאר עשירות יכולות להרשות לעצמן משכורת שלו. כולן ספגו מכה כלכלית כמו שאתה יודע. בבארסה, לפי ברטומיאו, ההכנסות של השנה קטנו ב 200 מיליון מהמתוכנן, ובשנה הבאה יקטנו ב 320 מיליון. זה לא הזמן מבחינת מועדונים גדולים להחתים זולל משכורת כמו קוטיניו.
וידאל סופסל בעבר ועשה בלגן. וגם הוא מקבל משכורת שמנה שמעט מאוד קבוצות יכולות לשלם.

כבר ניהלנו דיון דומה כשניסית לשדך לנו את ויליאן. כדי להחתים שחקנים חדשים, בארסה צריכה להיפטר משחקנים אחרים קודם. היות ואנחנו המועדון שמשלם משכורות הכי גבוהות, השחקנים לא ששים לעזוב עם פגיעה בשכר, ומועדונים אחרים לא מוכנים לשלם משכורות כאלה.

אני חושב שאת קוטיניו קבוצות כן יהיו מוכנות לקבל בחינם, אפילו להשאלה של שנה. ואם לא אני מאוד אתאכזב ממספר קבוצות. איפה תמצאו שחקן ברמתו במחיר של 5 מיליון לעונה (ההפרש בין המשכורת שלו למשכורת של שחקן עם משכורת משקפת). לדעתי הסיבה שהוא לא מוצא קבוצה היא שברסה לא מוכנה להתפשר על אחד מה2 הבאים:

1. סכום העברה
  2. אורך ההשאלה אם מדובר בהשאלה.

משום מה קשה לי להאמין שקבוצה כמו נאפולי כמעט צהיה מוכנה לקבל את חאמס ב50 מיליון ומשכורת מנופחת גם כן (גם אם קטנה), אך לא תהיה מוכנה לקבל את קוטיניו ב12 מיליון לעונה לסכום שבמקרה הכי גבוה יגיע ל36 מיליון. שחקנים גרועים בהרבה נרכשים ביותר מזה וזה לפני משכורת של כמה מיליונים

אני לא יודע מה להגיד לך. העובדות הן שבשנה שעברה בארסה הסכימה לקבל עליו 8.5 מיליון יורו דמי השאלה, העיקר לא לשלם את המשכורת.
אם זה היה טוב לבארסה אשתקד, זה אמור להיות עוד יותר טוב השנה. כי יש קשיים כלכליים, יש בלגן בבארסה, הערך של קוטיניו יורד, ואם יישאר נצטרך לשלם עוד 20 מיליון לליברפול.
אז אני מניח שבארסה הייתה רוצה להשאיל אותו אם אף אחד לא קונה. אבל קבוצות אחרות לא רוצות אפילו השאלה.

פעם שנייה שאני קורא את זה מאוהד ברצלונה.
כפי שכבר רשמתי, לפי המקור הכי אמין שיש בעניין ליברפול שזה הליברפול אקו קוטיניו נמכר ב 146 מיליון פאונד, 106 במזומן והשאר במשתנים, כל המשתנים כבר שולמו, נשאר רק כ 4 מיליון פאונד שישולמו אחרי עוד 15 משחקים בברצלונה.
הכתבה עלתה אחרי ששאלו אם ליברפול תקבל כסף אם קוטיניו יזכה בצ’מפיונס גם עם באיירן, אז אין משתנים הקשורים בזכייה בליגת האלופות או זכייה של קוטיניו בנעל או כדור הזהב, רק כמות המשחקים.
בקיצור, זה לא עוד 20 מיליון יורו. זה כ 5 מליון יורו.

ועוד דבר. את הדיון הזה אתם מנהלים בשני שירשורים שונים, עדיף לרכז.

תביא לינק בבקשה.
אני מסתמך על מארקה, שטוען שה 20 מיליון האלה ישולמו אם קוטיניו יגיע ל 100 משחקים במדי בארסה.

גארדיאן וAS אומרים שליברפול תקבל 5 מיליון יורו עבור כל 25 משחקים שקוטיניו ישחק במדי ברצלונה, כלומר עד 20 מיליון. הוא שיחק 74, כך שלפי העיתונים האלה יש עוד 10 מיליון לשלם.

https://en.as.com/en/2018/01/09/football/1515526562_897945.html

וכולם טוענים ש 5 מיליון יורו מותנה בזכיה של בארסה בליגת האלופות, מה שאני זכרתי עוד מיום החתימה שלו. יש לי הרגשה שבמקרה הזה ליברפול אקו טועה.

הנה -

https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/philippe-coutinho-liverpool-barcelona-transfer-18778388

אם מישהו יודע את פרטי העיסקה אז זה הכתבים של האקו.

אני חושב שמארקה בדרך כלל אמינים כשהם כותבים על החוזים.
בכל מקרה, החשבון של ליברפול אקו לא מסתדר.
הם טוענים שהמשתנים הם 36 מיליון פאונד.
4.4 מיליון על כל 15 משחקים שקוטיניו היה משחק בבארסה, עד 90 משחקים.
עוד 4.4 * 2 מיליון על הגעה לרבע גמר ליגת האלופות.
ובתחילת הכתבה מדברים על קרוב ל 5 מיליון פאונד שליברפול לא תקבל מהזכיה האפשרית של באירן בליגת האלופות כי הסעיף הזה מתייחס רק לברצלונה.
אז פוטנציאלית המשתנים הם 4.4*8 ועוד 5 שזה 40 מיליון פאונד ולא 36 כמו שהם כותבים.

בקיצור, אני בוחר להאמין למארקה. לפחות החשבון שלהם יותר מדויק.

תאמין למי שאתה רוצה, רק שתדע שהליברפול אקו הכי אמינים שיש ולא היו כותבים משהו שהם לא בטוחים בו ב 100%, בניגוד לעיתונות הספרדית.

והחישוב שלהם מדוייק…

4.4 מיליון על כל 15 משחקים, עוד 15 משחקים כשיגיע ל 90 משחקים זה
6X4.4=26.4
תוסיף 8.8 מיליון שזה 4.4 כל פעם שברצלונה מגיעה לרבע הגמר וזה 35.2
וכתוב שהתשלום הראשון זה 106 אז זה נותן לך את 142 מיליון פאונד.

בקשר לגמר הצ’מפיונס מציינים שזה לא חלק מהמשתנים, אז לא משנה אם באיירן או ברצלונה יגיעו לגמר.

אתה צודק לגבי החישוב. אני הוספתי את ה 5 מיליון של זכיה בליגת האלופות, אבל הם לא טוענים שזה חלק מהמשתנים, אלא רק טוענים שליברפול לא תקבל את זה. אז החישוב מסתדר.
לא יודע למי להאמין.

אני רק נזכר בצ’אבי, פויול, אינייסטה ואחרים שבגיל הזה ישבו על הספסל חלקים נרחבים מהעונה.
כן. במשחקים שהם שיחקו הם הראו שעוד אין להם יורש ראוי, אבל בגדול הם ידעו לא לתת 90 דקות משחק אחרי משחק.

והם גם פרשו מיוזמתם כשהבינו שאין להם יכולת לתת לבארסה את מה שהיא צריכה. שהם כבר לא שייכים לרמות האלה, ולא משנה כמה כדורגל יש להם ברגליים וכמה אש יש להם בלב.

לעומתם יש פה חבורת אטומים שממשיכה לתת 90 דקות כל משחק. והם כבר שנתיים לא ברמה של בארסה.

אז אין לי שום חיבה לנחש, ואני גם לא חושב שהוא מנקה את עצמו עכשיו עם כל ההבטחות - קודם שיציג פרוייקט מסודר.

אבל באמת שמעמוד השידרה של הקבוצה היה אפשר לצפות ליותר כבוד עצמי. במיוחד שלכולם היו דוגמאות טובות להתנהלות מופתית עד לא מזמן.

מילא וידאל וראקיטיץ’… שכירי חרב…

אבל מפיקה, בוסי, מסי, אלבה וסוארז אפשר היה לצפות ליותר.

מצטער, אבל אם הם לא מבינים בעצמם שהם חלק מהבעיה, אז טוב שסופסוף מישהו לוקח אחריות ומראה להם את הדרך החוצה.

ושוב, זה לא בינם לבין הנחש,
זה בינם לבינינו.
תזכרו באגדות אחרות ששיחקו פה ואיך הם ידעו לרדת מהבמה בעצמם.

בן כמה היה אינייסטה כשפרש (וכמה הוא ישב על הספסל באותה עונה)? 34.
בן כמה סוארז שמשחק 90 דקות כל משחק ולא מדבר על מעבר לקבוצה פחות תחרותית? 34.

נראה לי שזה אומר הכל…

בוסי לא משחק 90 דקות כל משחק. הוא לא קשור למה שאתה רושם. יש לו ירידה טיבעית ביכולת אבל אין לי ספק שהוא יכול וצריך להיות שחקן משלים ופרודקטיבי בקבוצה גם עכשיו. עצוב שאתה נכנע לספין הזה של השעירים לעזאזל של ההנהלה.

אתה צודק לגבי בוסי - לא אליו כיוונתי.
הוא דווקא לא ״משתלט״ על העמדה, אבל קצת תוקע את ההתפתחות של דה-יונג. על כל פנים זו לא הביקורת שלי עליו או אליו.

לגבי השאר,
אני לא מאמין שאתה מדבר על כניעה לספינים אחרי שנתיים שבהם אתה מפמם ״קלוב דה-אמיגוס״. תסביר לי איך זה לא סותר?

אין סתירה, מי שצריך לבנות את הפרויקט החדש זה הנהלה חדשה בלי “דם על הידים שלה” .

אני גם לא “מתבלבל” אף אחד לא חושד בי שאני פאנ בוי של התופעה הזו, אבל ברור לי מי נושא באשמה המירבית.
פיקה מסי ובוסקטס אולי לא צדיקים, אבל הם לא פושעים ולא צריכים להתיחס אליהם בצורה הזו. שבוסקטס האריך את החוזה כולנו חגגנו פה. פתאום לזרוק אותו לכלבים?

שתבוא הנהלה חדשה, והם יעשו סדר ויגיעו למסקנה שצריך לבצע פרידה מכמה מהשמות הכבדים , אני יתמוך בה. שברתומאו עושה את זה , אני מרגיש גועל . הוא הפושע, לא זה שצריך לעשות את הסדר בקבוצה.

(אני מתיחס רק לפיקה מסי ובוסקטס)

Xavier Bosch explains in

@mundodeportivo

that Pep Boada, scouting to youth coordinator (now laid off in scouting department reshuffle) offered Alphonso Davies when he was playing in Vancouver but 5M € It seemed too much for them, Bayern ended up paying 10.

https://twitter.com/Youngcules/status/1296337238725468161

זה לא רציני להאשים שחקנים שהם רוצים לשחק, ולהישאר ברמה הגבוהה ביותר. זה מה שכל שחקן צריך לרצות תמיד.
אם שחקן כלשהו כבר לא יכול לתת את התפוקה שנתן בעבר עקב גילו המתקדם, לא הוא זה שצריך ליזום ירידה לספסל, בשביל זה יש מאמן. פפ מכריח את אגוארו לשבת בספסל (כשהוא לא פצוע), גם כשברור שהוא טוב עשרות מונים מז’סוס. פרגי נהג לבעוט כוכבים מהקבוצה, ואת שחקני הנשמה שלו הוא הוריד לספסל והם קיבלו את זה.

בקבוצה בה השחקנים מנהלים את המועדון מבחינה מקצועית, ואין למאמן ביצים להוריד שחקנים מסוימים לספסל, מי שאשם הוא זה שיצר את ההתנהלות הבעייתית. סוארז רוצה למקסם את מה שנותר לו מהקריירה? הגיוני. מאמנים של ברצלונה משקשקים להוריד אותו לספסל כי יסיימו כמו לואיס אנריקה? פחות הגיוני.