פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

מסכים איתך שברתומיאו פושע ולא הוא זה שצריך לעשות ניקוי אורוות. לצערנו אנחנו תקועים איתו לשנה נוספת.

מעבר לזה, אני גם חושב שהשחקנים האלו ראויים להרבה כבוד ולפרידה יפה ומכובדת מול קאמפ-נואו מלא, דבר שלא יקרה כנראה בגלל ה COIVD.

לצערי, אני לא רואה (למעט ההצהרה של פיקה אחרי ה 8:2) שהשחקנים המדוברים מבינים שהגיע זמנם לפנות את הבמה. אני לא מדבר על משהו דרסטי מהיום למחר, אלא על תהליך הדרגתי שבו הם ישבו יותר על הספסל ויעזרו לחנוך את דור ההמשך מתוך מחשבה על פרישה מהרמות הגבוהות של אירופה בעיתוי הנכון.

את העיתוי הנכון רובם כבר פספסו. ה- 8:2 הוא ההוכחה הכי קשה שיש לכך שהם כבר מזמן לא שם. אבל לכל מי שעיניים בראשו היה ברור שזה המצב עוד לפני האסון באנפילד. סוארז בלי שער חוץ באלופות כבר 4 שנים לא קלט את זה? החורים בהגנה והכמויות שחטפנו מקבוצות קטנות לא הדליקו לפיקה נורה אדומה?

לצערי אני מדבר על הצורך בחילופי דורות כבר הרבה זמן, וכל פעם צוחקים עלי כשאני אומר שסוארז ומסי צריכים להיות סופר-סאבס ולא השחקנים המובילים של הקבוצה.

אותו דבר גם בנוגע לבוסי (מלך אמיתי לדעתי, אגב) ופיקה. כל אלו לא צריכים לשחק 90 דקות בכל משחק, והיו צריכים לאפשר לדור המשך לצמוח תחתם כבר ממזמן. עם זאת, להם יש רק אשמה קטנה בכך שזה לא קרה עד היום.

האשמה של ההנהלה הרבה יותר גדולה כמובן, כי גם אם השחקנים לא רואים שיש ירידה ביכולת שלהם (באמת?) עדיין ההנהלה הייתה צריכה לדעת להבחין שיש ירידה ביכולת ולהתכונן ליום שאחרי בצורה יותר נחרצת. ההנהלה לא הייתה רק צריכה לקנות שחקנים צעירים, אלא גם לדאוג שהם ישחקו. זה לא קרה, וזו לגמרי אשמתם ואין מה להפיל את זה על השחקנים.

אגב, הקושי הכי גדול שלי הוא מול אלבה. לוקה דין היה מחליף לגיטימי מאוד בעיני וברור שהרבה יותר טוב מפירפו. אבל דין עזב, ובצדק, כי לא היה לו אופק כשאלבה לא מוכן לשחרר קצת מהעמדה שלו והצנון לא דואג לרוטציות מספקות.

את וידאל וראקיטיץ׳ אני מוציא מהדיון כי
א. שכירי חרב. אין מה לצפות מהם להיות ברמת הכבוד שאני מצפה משחקני לה-מאסיה.
ב. כולנו מסכימים שהגיע הזמן לשחרר. במיוחד כשיש שחקן בינוני כמו רוברטו שיכול להחליף את ראקי, ושחקן מפתיע ומרענן כמו ריקי שיכול להחליף את וידאל.

את לואיסיטו אני כן כולל ברשימת השחקנים שיש לצפות מהם לכבוד עצמי, כי הוא מקבל בקאמפ-נואו אהבה והערצה ששמורות בעיקר לשחקני בית.

אני מסכים איתך לגבי החילופי דורות באופן כללי, אבל סוארז הוא פשוט לא מסי. סוארז כבר לקראת סוף הקריירה, הוא לא קרוב להיות אותו החלוץ שהיה, מסי מצד שני עדיין השחקן הטוב בעולם
סוארז אולי צריך לעזוב (משכורת גבוהה מידי לסופר סאב) אבל מסי צריך לפתוח כמעט כל משחק בו הוא כשיר (למעט רוטציות מטעמי מנוחה).
חילופי דורות יכולים גם לקרות הדרגתית, נניח הקיץ להפטר מסוארז לגמרי, להוריד את פיקה ובוסקטס לספסל, ושרק מסי ואלבה ישארו מאותו דור.
למה רק מסי ואלבה? כי למסי עדיין אין תחליף בעולם כולו, ולאלבה אין כל כך מחליף זמין כרגע. לעומתם בלם במקום פיקה אתם חייבים, ואם ואן דה ביק יגיע אז אפשר להוריד את בוסקטס לספסל שיתן מנוחה לקשרים מידי פעם.
מחליף ראשון/שני בקישור זו עדיין עמדה בה יראה לא מעט דקות, כנ״ל מחליף ראשון ל2 הבלמים.

זה לא עובד. הוא צריך הרבה יותר מ״רוטציות מטעמי מנוחה״. בינתיים הקבוצה תלויה בו באופן מביך. גם כשהוא ניסה לקחת מנוחות הוא נקרא לדגל באמצע משחקים כדי שלא נסיים עם הפסד.

מצד שני, כשהוא היה פצוע וגם לא ישב על הספסל הקבוצה למדה להסתדר עם זה ולנצח גם בלעדיו.

מסי לא מנוהל נכון. במקום להיות קילר שמופיע למשחקים גדולים ומשמיד יריבות קשות, הוא עולה כל משחק מול לבאנטה ודומותיה, ובסוף מגיע גמור לשלבים המכריעים.

חבל שאת מה שרונאלדו למד מזידאן לפני כמה שנים (לרדת לרוטציה) מסי עוד לא הפנים.

ואל תקשקשו לי את הבלבול הקבוע שהוא ״שומר כוחות תוך כדי משחק״. נכון שהוא עושה את זה, אבל רואים ירידה ביכולת שלו כשצריך ספרינטים. לשחקן התקפה (וזה מה שהוא בפועל, למרות כל הדיבורים על שינוי תפקוד) זה דבר בעייתי.

ברצלונה כבר הרבה מדי זמן לא מסוגלת להוציא מתפרצות, גם כשהסיטואציה במגרש מזמינה את זה.

מצד שני, כל מתפרצת מהצד השני זה 90% ודאות לגול על הראש שלנו.

• צריך להצעיר את הסגל.
  • מסי בן 33 וייתן עוד עונה או שתיים לכל היותר.
  • הגיע הזמן להכשיר את הדור החדש גם בעמדה של מסי.
  • ולא, גריזמן הוא לא הפתרון לזה, כי גם הוא כבר נושק ל 30.

שמע, בין מסי משחק 90 דקות כל משחק כמו שקורה עכשיו לבין להיות שחקן ספסל להיות בסטטוס של שחקן מחליף יש הרבה אמצע. באמצע הזה אני חושב שכדאי לכם להיות.
כל הזמן מזכירים כאן את רונאלדו בעונותיו האחרונות, נכון שרונאלדו נח יותר אבל בשום שלב הוא לא היה סופר סאב.
כשכתבתי שמסי צריך לפתוח כל משחק מלבד משחקים בהם ינוח בשביל רוטציה זה בדיוק זה.

את האליפות לוקחים מול לבאנטה וקבוצות ברמתה. אם תפסידו בכל המשחקים נגד ריאל ואתלטיקו אבל תנצחו את כל השאר אתם ככל הנראה תזכו באליפות.

מה כן אפשר לעשות?
התוצאה היא 3-0? תוציאו את מסי.
התוצאה היא 2-0 והדרה היא 70? תוציאו את מסי.
משחק גומלין לא חשוב? שמסי לא ישחק.
הבטחתם העפלה כבר מהבית? שמסי ינוח.
שלבים מוקדמים בגביע? מסי יכול לפתוח על הספסל.
יש תקופה עמוסה עם 2 משחקים בשבוע? תבחרו את המשחק הפשוט יותר ושמסי יפתח בו על הספסל ובמשחק הספציפי הזה יהיה סופר סאב במידת הצורך.

הנה פתרון שאמור לעבוד ועדיין תרוויחו בו את מסי כשחקן הרכב ברוב הגדול של המשחקים.

בנתיים מסי בדרך חזרה לברצלונה להיפגש עם קומאן. על מנת שקומאן “יתחנן” למסי בשביל שישאר בקבוצה.

https://twitter.com/barcacentre/status/1296402623399174145

רדיו RAC1 מדווח שמסי מסר לקומאן שהוא לא רואה את עצמו בברצלונה וכרגע הוא יותר בחוץ מאשר בפנים אבל שהוא מודע לבעיות של החוזה.

https://twitter.com/LaSenyera/status/1296510853689335808

אני כבר די הכנתי את עצמי נפשית שמסי לא ילבש עונה הבאה את החולצה של ברצלונה.
רק מקווה שהוא לא יילך לקבוצות שאני לא סובל.

לא חושב שיש יותר מידי אופציות. מחוץ לספרד. סיטי יוניטד פסז זה שלושת הקבוצות שיוצא לי לחשוב שמסוגלות להוציא עליו את הסכומים. שהוא דורש, יצא לו גם במזל, כי השנה אין מגבלות של פייר פלי…

אני עדיין חושב שיישאר, ויחכה למרץ כדי לדעת אם הוא יכול לעזוב בחינם בסוף העונה הקרובה, או ששווה לו להישאר.

מצד שני - הימרתי גם שסוארס יעזוב בקיץ. לפני שנתיים.

השאלה אם ברצלונה יכולה להרשות לעצמה לשחרר אותו בחינם. בטח במצב הכלכלי שלנו (בהנחה שהוא לא רוצה להשאר)

הקיץ? מהמר שכן. זה עדיין חיסכון של אלוהים יודע כמה על המשכורת שלו. יש מצב שזה משתלם כלכלית בכל מקרה בפן הזה.

בקיץ הבא? זה לא תלוי בברצלונה. הוא יכול להשתחרר חינם גם אם בברצלונה לא רוצים.

זה השאלה שלי, אם ברצלונה יודעים שהוא רוצה לעזוב וזה רק שאלה של זמן, האם לא משתלם למכור אותו עכשיו?

א. בהינתן קבוצה שרוצה לקנות, מוכנה לשלם שווי קנייה ושכר מפלצתי. לא יודע אם יש דבר כזה כרגע, גם 2 הקטאריות. בטח לא יונייטד.
ב. אל תשכח שיש פה משהו מעבר לנושא הכלכלי. גם אם יקבלו 300 מיליון, זו עדיין ההנהלה שאיבדה את מסי. גם ברתומאו לא כל כך ממהר להיות שייך לזה.

בשלב הזה אני משוכנע שלברתומאו לא אכפת יותר מכלום. גם לא לראות את המועדון נשרף.

אני חושב שלקטארים יש כסף. תבדוק כמה סיטי הולכת לשפוך לבד בקיץ הקרוב.

700 (סעיף השחרור) לא מאמין שמישהי תוציא. אבל אם יסגרו סביב 300-350, מניח שיהיו לא מעט קופצות.

יש הבדל לא קטן בין מה שהם שילמו על בלם וקשר, לבין פתאום להוסיף לפחות 100-150 מיליון ושכר של מסי.

די נו מסי לא עוזב
זה לא הגיוני
הוא חתם על מפית
זה לא ניתן להתרה

שאטו עזב הרגשתי אכזבה , אני לא רוצה לדעת מה יקרה שמסי ילך.

העונה באנגליה מתחילה בעוד כ 20 ימים, בצרפת בעוד שבוע.
מסי הוא לא שחקן להשלמת סגל, הוא שחקן שבונים סביבו קבוצה, עולה המון המון כסף ומוכר המון המון חולצות.
אני לא מאמין שקבוצות כמו סיטי או PSG ירצו לשפוך הרבה כסף עכשיו. אין מספיק זמן לזעזועים בסגל ואין מספיק זמן למכור חולצות כדי להצדיק את ההשקעה.

מבחינת ברצלונה, אם מסי החליט לעזוב בקיץ הבא, הייתי מעדיף למכור אותו היום. העונה הבאה אבודה מבחינתי. כל עוד ההנהלה הזאת שולטת, אני לא מאמין שייצא משהו טוב. לא יתנו לקומאן לעבוד, לא יתנו לו להיפטר מגריזמן או שחקן אחר שההנהלה רוצה שיישאר, לא יתנו לו לקנות מי שבא לו, ויהיו עוד פרשיות מביכות שמשפיעות על מצב הרוח של השחקנים.

המחשבה שמכירת חולצות מחזירה את ההשקעה זה אגדה אורבנית. אני קורא את זה כל פעם מחדש שמועדון כלשהו מבצע עסקת גלאקטיקוס. וכל פעם מחדש זה טעות.

לא משנה איזה כוכב וכמה פופלארי הוא , החולוצות שהוא ימכור בחיים לא יחזירו את ההשקעה שלו לקבוצה שקנתה אותו. מהסיבה הפשוטה , שרוב הרוחים של החולצות (לא זוכר את האחוזים אבל רוב מכריע) הולכים לחברת החסות.

עד היום שום כוכב לא החזיר את העלות שלו במכירת חולצות.

זה כתבה אומנם ישנה אבל נכונה