מסכים איתך שברתומיאו פושע ולא הוא זה שצריך לעשות ניקוי אורוות. לצערנו אנחנו תקועים איתו לשנה נוספת.
מעבר לזה, אני גם חושב שהשחקנים האלו ראויים להרבה כבוד ולפרידה יפה ומכובדת מול קאמפ-נואו מלא, דבר שלא יקרה כנראה בגלל ה COIVD.
לצערי, אני לא רואה (למעט ההצהרה של פיקה אחרי ה 8:2) שהשחקנים המדוברים מבינים שהגיע זמנם לפנות את הבמה. אני לא מדבר על משהו דרסטי מהיום למחר, אלא על תהליך הדרגתי שבו הם ישבו יותר על הספסל ויעזרו לחנוך את דור ההמשך מתוך מחשבה על פרישה מהרמות הגבוהות של אירופה בעיתוי הנכון.
את העיתוי הנכון רובם כבר פספסו. ה- 8:2 הוא ההוכחה הכי קשה שיש לכך שהם כבר מזמן לא שם. אבל לכל מי שעיניים בראשו היה ברור שזה המצב עוד לפני האסון באנפילד. סוארז בלי שער חוץ באלופות כבר 4 שנים לא קלט את זה? החורים בהגנה והכמויות שחטפנו מקבוצות קטנות לא הדליקו לפיקה נורה אדומה?
לצערי אני מדבר על הצורך בחילופי דורות כבר הרבה זמן, וכל פעם צוחקים עלי כשאני אומר שסוארז ומסי צריכים להיות סופר-סאבס ולא השחקנים המובילים של הקבוצה.
אותו דבר גם בנוגע לבוסי (מלך אמיתי לדעתי, אגב) ופיקה. כל אלו לא צריכים לשחק 90 דקות בכל משחק, והיו צריכים לאפשר לדור המשך לצמוח תחתם כבר ממזמן. עם זאת, להם יש רק אשמה קטנה בכך שזה לא קרה עד היום.
האשמה של ההנהלה הרבה יותר גדולה כמובן, כי גם אם השחקנים לא רואים שיש ירידה ביכולת שלהם (באמת?) עדיין ההנהלה הייתה צריכה לדעת להבחין שיש ירידה ביכולת ולהתכונן ליום שאחרי בצורה יותר נחרצת. ההנהלה לא הייתה רק צריכה לקנות שחקנים צעירים, אלא גם לדאוג שהם ישחקו. זה לא קרה, וזו לגמרי אשמתם ואין מה להפיל את זה על השחקנים.
אגב, הקושי הכי גדול שלי הוא מול אלבה. לוקה דין היה מחליף לגיטימי מאוד בעיני וברור שהרבה יותר טוב מפירפו. אבל דין עזב, ובצדק, כי לא היה לו אופק כשאלבה לא מוכן לשחרר קצת מהעמדה שלו והצנון לא דואג לרוטציות מספקות.
את וידאל וראקיטיץ׳ אני מוציא מהדיון כי
א. שכירי חרב. אין מה לצפות מהם להיות ברמת הכבוד שאני מצפה משחקני לה-מאסיה.
ב. כולנו מסכימים שהגיע הזמן לשחרר. במיוחד כשיש שחקן בינוני כמו רוברטו שיכול להחליף את ראקי, ושחקן מפתיע ומרענן כמו ריקי שיכול להחליף את וידאל.
את לואיסיטו אני כן כולל ברשימת השחקנים שיש לצפות מהם לכבוד עצמי, כי הוא מקבל בקאמפ-נואו אהבה והערצה ששמורות בעיקר לשחקני בית.