פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

בכל פעם גם צריך להזכיר שבמכירת חולצות הכוונה אינה החולצות שהוא מוכר. הוא גם כמובן לא יעמוד על הדלפק ויגיד תודה שקניתם נייק. מכירת חולצות הכוונה לערך הכלכלי ששחקן מוסיף לקבוצה.

תחת מכירת חולצות אפשר להכניס את הסכמי השידור הטובים יותר שקבוצה מקבלת, החשיפה התקשורתית, מכירות הכרטיסים ומחירי הרטיסים שיעלו, הסכמי ספונסרים אטרקטיביים יותר וכל השאר.

בקיצור, מכירת חולצות זה מושג כללי.

עכשיו לענייננו, תאר לך שמסי מחר עובר לסיטי (בלי קשר לכך שאני לא חושב שיש סיכוי שזה יקרה), מה תהיה ההשפעה הכלכלית של המהלך הזה? סיטי תהפוך לאחת הקבוצות האהודות והנצפות בעולם, חברות שירצו לתת חסות ישלמו כפול ממה שמשלמים עד היום, הכרטיסים יהיו סולד אאוט בכל משחק ואם הם כבר סולד אאוט אז יעלו באופן ניכר, וסיטי הופכת בין לילה מקבוצה לא מעניינת ולא מרגשת לאחת הקבוצות הכי מסקרנות בעולם.
אז אולי זה יעלה מאתיים מיליון יורו להביא את מסי, אבל הוא יחזיר את ההשקעה הכלכלית בכל מקרה.

הכנסה ממכירת החולצות ראסמי? אני לא חושב שזה בכלל מהווה שיקול כששוקלים שחקן. הערך הכלכלי שהוא מוסיף כן, ולזה מתכוונים שאומרים מכירת חולצות.

שחקנים כמו מסי ורונאלדו קודם כל מקדמים מוניטין של מועדון, ומוניטין, אף על-פי שיש נוסחאות לחישוב, אינו יכול להיות מחושב בצורה מדוייקת מספיק. אי אפשר לכמת מספרית את ההשפעה של רונאלדו על ההחלטה של דה ליכט להגיע ליובה (או על ההחלטה של אמבפה להגיע לפאריז בעקבות ניימאר), על החזרה של העניין בליגה האיטלקית לאחרונה וההשפעה שלו על יובה והמותג שלה.

בקיצור, גם היום, לא כל דבר ניתן לכימות, ובטח בהתפרס על השפעות לעתיד שאין כמעט יכולת לקשר בינן לבין שינוי במוניטין בנקודת זמן ספציפית, בה נרכש כוכב גדול לקבוצה.

צודק משה.
הגזמתי לגמרי עם חשיבות החולצות, אבל אני לא לוקח בחזרה את רוח הדברים שכתבתי.
במקום חולצות, הייתי צריך לרשום שאין מספיק זמן כדי למקסם רווח כלכלי מהגעתו של מסי.
מעבר לעניין הספורטיבי של התאמת הקבוצה אליו, שגם לזה אין זמן.

נ.ב.
חיפשתי מידע כדי להפריך את הטענה מהכתבה של כלכליסט, אבל לא מצאתי.
מה שמצאתי זה שב 2016 מסי מכר כ 2 מיליון חולצות, פי 2 מרונלדו. ושיובנטוס מכרה חולצות ב 60 מיליון יורו ב 24 שעות אחרי שהחולצות של רונלדו יצאו לשוק. אפשר להניח שאם מסי יעבור לקבוצה אחרת, הסכומים יהיו יותר גבוהים מאלו של רונלדו. בהנחה שהמועדון מקבל 15% ממחיר החולצה, ושמסי יעבור בחינם בקיץ הבא, מי שתחתים אותו תממן חלק ניכר מהמשכורת שלו רק ממכירת חולצות פרופר.

בדיוק מה שאני התכונתי.

אני לא טוען שמסי או רונאלדו (דרך אגב זה היוצא מן כלל) לא משפרים המצב הכלכלי של המועדון שהם משחקים בו ומגבירים את החשיפה החיובית שלו. זה לא קשור למה שרשמתי.

מן הסתם אם מסי יעבור בחינם, אז נכון. למרות שהמשכורת של מסי מאוד גבוהה והם יצטרכו למכור הרבה חולצות…

התרומה של מסי באופן ישיר, כך סיטי תקוה לפחות , זה קודם כל בתארים והשגים במגרש הספורטיבי, מה שיגביר את החשיפה והמוניטין של המועדון . אין ספק בזה. אבל כמו שאלכס רשם , אין שום דרך לדעת כמה שחקני גלאקטיקוס באמת תורמים למועדון. אפשר להניח שמסי יהפוך את ההשקעה בו להשקעה שמשתלמת לסיטי אבל אי אפשר למדוד את זה באופן ישיר.

חחחח

אגב, ליברפול חתמה על הסכם די חדשני עם נייקי, בו היא מקבלת פחות כסף קבוע שנתית, אך מקבלת אחוזים משמעותיים יותר ממכירת מרצ’נדייז. נראה איך זה יעבוד בשנה-שנתיים הקרובות.

זה לא בהכרח לטווח המיידי אבל זה כן משפיע גם בטווח המיידי.

ששחקן בסדר גודל של מסי עובר לקבוצה כמו סיטי, הוא מקפיץ באופן מיידי את הביקוש לצפייה במשחקים שלה, לכרטיסים למשחקים אם וכאשר זה יהיה רלוונטי, יגרום לכל מיני אוהדי הצלחות או אוהדים מתחילים לאהוד אותה ולהשאר כאלה בטווח הארוך ובכלל יקפיץ את המועדון דרגה אחת למעלה כמו שהיה אמור להיות עם ניימאר ופסז (מה שלא קרה עד העונה הזאת).

אם קבוצה כלשהי באירופה תקנה את מסי אפילו ב-200 מליון יורו (עזוב 300), אני מזמין אותך להמבורגר כל שבוע במשך שנה.

הימים הם ימי קורונה, הבחור בן 33 נכנס לשנה אחרונה לחוזה, עם שכר אסטרונומי, ותרצו או לא - כבר לא השחקן הטוב בהיסטוריה שהוא היה (עדיין השחקן הטוב בעולם). גם לי קשה לראות סיטואציה שבה מסי עוזב, אבל אם זה יקרה, אני מעריך שכמעט בוודאות הסכום יהיה סמלי בלבד (עד כמה עשרות מליוני יורו במקרה שלו) אם לא אפילו חינם.

אל תשלו את עצמכם, ברצלונה לא תכניס הכנסה חד פעמית גדולה ממכירה של מסי בחיים. היא כן תבריא את עצמה כלכלית כי היא תחסוך לעצמה משכורת עתק מה שיאפשר לה להתחיל בנייה מחדש (לצד עזיבות של שחקני עבר נוספים).

לפי דיווחים סוארז קיבל את ההודעה מקומאן שהוא משוחרר מהקבוצה. הצעד הבא יהיה להתיר את החוזה.

https://twitter.com/gerardromero/status/1297852284853014530

לא משנה מה חושבים על סוארז והיכולת המקצועית שלו ובצורך המוצדק לשחרר אותו. בעיני הצורה הזו מכוערת. זה לא פאקו אלקאסר… פאקינג מקום שני או שלישי (לא זוכר ) במלכי השערים של ברצלונה. אינספור תארים. יש דרך.

וברתומאו שולח את קומאן לעשות את העבודה המלוכלכת שלו.

המועדון הזה, אפילו את מה שנשאר מהמוניטין המעט שעוד נותר לנו הם רומסים.

ועכשיו , בוא נדבר על הצד הריאלי, אחרי שפוגעים כך בסוארז, מה הסיכוי שהוא יבוא איך שי ניצן אמר “בנפש רצויה” ובלה בלה בלה ויסכים לצאת עם הסדר מכובד? זה רק יגרום לו להקשיח עמדות ובצדק.

אף פעם לא אבין את האיפה ואיפה שאתה עושה פה עם שחקנים. צריך להיפרד מראקיטיץ’ כמו שצריך להיפרד מסוארס. וצריך להיפרד ממישהו כמו פאקו אלקסר, שהוא לא מקום שלישי ברשימת הכובשים של ברצלונה, בצורה יפה גם כן.
כל עוד השחקן עצמו לא מתנהג כמו חרא של בנאדם, אין סיבה לזרוק אותו בצורה מגעילה.

סוארס צריך לקבל כבוד ואם כבר נפרדים ממנו - אז שזה יהיה בצורה יפה ומכובדת. בהחלט. אבל מה הקשר פאקו ולמה במקרה שלו זה היה יכול להיות בסדר להתנהג ככה?

זה לא בסדר להיפרד מאף שחקן כך, אבל סוארז זה לא פאקו . מצטער.

תודה על ההבהרה, לרגע התבלבלתי ביניהם. ועדיין לא מבין למה במקרה של שחקן שלא השיג את מה שסוארס השיג, או היה פה את אותה כמות שנים, זה עוד היה בסדר מבחינתך.

וסתם בשביל הנקודה. מפאקו נפרדו בצורה הרבה יותר מכובדת.

ובלי קשר - מבין כל הדברים שההנהלה הזו עושה, זה שהמאמן מודיע לשחקנים שלא בתוכניות שלו, שהם “רשאים” לחפש לעצמם מקום אחר, זה באמת הדבר האחרון שמפריע לי. אז איך נפרדים מסוארס, ראקיטיץ’ ושות’? עם זר פרחים וכסף לאוטובוס?

אם משחררים שחקן, אז הוא גם מקבל את הפיצויים/משכורת שסוכם עליה (אלא אם כן הוסכם אחרת), והוא גם לא “יצטרך” להביא הצעה מקבוצה אחרת, שאולי אין סיכוי שתתקבל כרגע. אם סוארס באמת לא בתוכניות של קומאן, מה אמור לקרות?

יש דרך, אפשר להזמין את השחקן למועדון , לא להדליף נגדו כל יום ספינים , ובצורה יפה ומכובדת להגיד לו שתם זמנו ולהפרד יפה.

לא מצליח? הוא מתעקש להאחז בקרנות המזבח? אז אוקי. הוא הביא את זה על עצמו.

מה זה יגרום לו להרים דגל לבן ולעזוב? אי אפשר לבטל חוזה חד צדדית.

אני משוכנע שאפשר לבטל חד צדדית, בהינתן הפיצויים המתאימים.

אז זה שקומאן אומר לסוארס שהוא לא בתוכניות שלו, זה לא בצורה יפה? איך הוא אמור להודיע לו את זה?

כל יום הוא מתעורר ושומע איך רוצים להיפטר ממנו . אחרי זה קומאן מתקשר אליו ומודיע לו את זה בטלפון וכמה דקות אחרי זה המועדון מדליף את זה לתקשורת (דרך גרארד רומארו ה"גדול"). לא יודע בעיני זה מגעיל. אבל אולי זה רק אני…

אפשר לפטר כל אחד,אבל אתה צריך לשלם לו פיצוים. זה יותר משתלם?

טוב, אם החלטת שזה סדר הדברים, אז מי אני שאתווכח.

לא יודע. להחזיק שחקן כזה, למרות שהוא לא בתוכניות, בלי להשתמש בו - זה יותר משתלם? אולי הפיצויים שווים פחות ממשכורת של עוד שנה? אולי עדיף לשלם לו פיצויים ולא אוטומטית להאריך לו חוזה אם הוא ישחק 50% מהמשחקים בעונה הקרובה (ואז בעצם מדובר בשנתיים של משכורות)?

לא טענתי שצריך להחזיק בו מבחינה מקצועית. פשוט לפחות לנסות לעשות את זה בצורה יותר מכובדת. לא מצליח, הוא מתעקש להשאר, שיעשו מה שהם צריכים לעשות.

אוקיי. כמה זמן צריך לתת לו את ההזדמנות להחליט לבד אם הוא נשאר, ואז אם הוא מסרב לעזוב בכוח אז להעיף אותו? כי העונה בצרפת, למשל, כבר התחילה, בספרד היא מתחילה עוד 3 שבועות וברצלונה מצטרפת עוד חודש.