פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

לארגן מפגש השבוע, ולדבר איתו? מבלי להדליף את זה לתקשורת? לא מסובך מידי.

אפילו בשביל לצאת לידי חובה.

דרך אגב, נכנסתי היום לבארסה מניה, אחרי כמה שבועות שלא ביקרתי שם, וראיתי סיפור נחמד, שלאפורטה הבין מפפ שרוני לא בתוכניות שלו. הוא נפגש בעצמו עם רוני ואמר לו את זה, שבוע לפני מסיבת העיתונאים של פפ (גם ראיתי את זה בסרט שעשו על לאפורטה שהוא מדבר על זה). הנה אתה רואה אפשר להיפרד משחקן ואגדה, גם בלי לבזות אותו . וברוך השם לקראת הסוף רוני התנהל בצורה הרבה אבל הרבה יותר לא מקצוענית מסוארז…

אני עם משה פה.
זה בסדר להגיד לסוארז שהוא לא בתכניות ושיחפש קבוצה אחרת. צריך לעשות את זה מול השחקן והסוכן שלו, לא דרך התקשורת.
לא צריך ללכת רחוק כדי להבין שככה ברצלונה מתנהלת. רק לפני שנה ניסו להיפטר מראקיטיץ בכל דרך אפשרית, ובסוף הוא נשאר. בטח הוסיף לו הרבה מוטיבציה.
מזמן אין כבוד לשחקנים להנהלה הזאת. לא משנה אם זה פאקו או סוארז, ככה לא נפרדים משחקנים וגם לא ממאמנים, גרועים ככל שיהיו.

אני לא יודע אם יש לסוארז סעיף של פיצוים במקרה של התרת חוזה, בדרך כלל אין סעיף כזה. כלומר הוא יכול לשבת שנה בבית ולקבל משכורת. אני מקווה שימצא קבוצה שתשלם לו חלק ממה שהוא מרוויח בבארסה , ובארסה תשלים לו את החלק החסר כפיצוי על התרת החוזה. אנחנו לא צריכים שחקן ממורמר , שהוא גם חבר הכי טוב של מסי וגם יהווה דוגמה לכל מי שרוצה להצטרף מה מצפה לו.

לא עניתי, פחד אלוהים

https://twitter.com/barcacentre/status/1298309974951464961?s=19

כנראה שהסוף.

עושים כוחות מחדש.

הכי גרוע שהם עשו הכל בשביל לגרש את מסי ועכשיו הוא יעזוב בחינם. חכמי חלם.

לא מבין מה הסיבוך? 2-3 דקות שיחת טלפון עם קומאן, והעניין נפתר.

טוב אם מישהו היה צריך אישור לזה טרזן מאשר

https://twitter.com/Carles5puyol/status/1298315936592797697

שפשוט יגידו שהפקס לא הגיע. ביטוח לאומי משתמש בטכניקה הזאת כבר שנים.
ולגופו של עניין: ואוו.

עוד לפני כמה ימים התווכחנו אם זה יפה או לא יפה להיפרד ככה מסוארז ומה גובה הפיצוים שלו.
עכשיו הם רוצים לקחת את מסי לבית משפט על סעיף יציאה מהחוזה. את מסי!!! אין להם בושה.

אם אני קומאן אני בורח כל עוד אני יכול. גם אותו יכולים לפטר בטלפון…

אני חושב שעדיין יש את האפשרות שזה רק משחק של תחזיקו אותי שיגרום לברטומאו לעזוב את המועדון.

חוץ מזה שלא חושב שזה כזה גרוע לכם אם יעזוב, בטח אם בסוף עוד איכשהו תצליחו לעשות מזה קופה. מי שלא רואה איך מסי מסנדל באופן רציני ביותר את בנייתה של ברצלונה החדשה טומן את הראש בחול.

לא מחובבי דסקל בלשון המעטה אבל לפעמים יוצא לו דברים טובים.

"שה לדעת מה יקרה עם ליאו מסי וברצלונה. סביר להניח שהוא אכן יעזוב.

אבל חשוב להדגיש כמה דברים.

כל הסיטואציה היא כישלון קולוסאלי של ז’וזפה מריה ברתומאו, נשיא ברצלונה שנראה שהולך לאבד את השחקן הטוב בהיסטוריה. וייתכן שגם אם יתפטר כפי שדווח שיעשה (ואוהדים יצאו לרחובות כדי לקרוא לו להתפטר) ומסי ישאר - הוא יותיר מאחריו מועדון שבור, עם סגל מבוגר, עבש ויקר שצריך בנייה מחדשה ואין את היכולות הכספיות לעשות זאת. גם אם מסי ישאר, קשה לראות איך יצליח בברצלונה בשנותיו האחרונות כשחקן.

הקריסה של המועדון מזכייתו האחרונה בליגת האלופות ב-2015 היא במימדים תנכ"יים.

מקבוצה עם ליאו מסי, ניימאר ולואיס סוארס, אנדרס אינייסטה, צ’אבי, דני אלבס, חאבייר מאסצ’רנו, 10 שחקני בית שמשחקים על בסיס קבוע ושלושה שחקני נוער שכיום הם כוכבים במדינות אחרות - נותרו חורבות ספורטיביות.

ללא מסי קשה לראות איך הסגל שנותר מגיע למקום בליגת האלופות בעונת הליגה הבאה. מסי - בעונה האחרונה בליגה - כבש 25 שערים ובישל 21. הוא היה מעורב ישירות ב-53% מהשערים של ברצלונה בליגה. ובסך הכל, בניתוח מתקדם של הפעולות שלו בהתקפה (כדרור, מסירה, בעיטה) ואיך הן השפיעו על התוצאה הסופית של המהלך - הוא היה מעורב ב-95% מהמהלכים שהובילו לשער של ברצלונה בעונה שעברה.

המספרים הללו גם עונים על השאלה אם בגיל 34-35-36 מסי עדיין יכול לתפקד ברמות הכי גבוהות. התשובה היא כן… גם אם לוקחים לו 50% מהשערים והבישולים שלו העונה, הוא עדיין אחד מ-20 השחקנים שבישלו וכבשו הכי הרבה בחמש הליגות הבכירות העונה.

ורק כדי להבין איזה שחקן היסטורי וחד פעמי הוא:

מסי הוא עמוד תווך בהיסטוריה של ברצלונה. 731 משחקים, 634 שערים, 285 בישולים. שער או בישול כל 67 דקות. הוא כבש 7% מהשערים בהיסטוריה של ברצלונה (מאז 1899!), הוא מעורב בלפחות 10% מהשערים בהיסטוריה של המועדון. מאז 2008 מסי כבש 32% מהשערים של ברצלונה. הוא זכה ב-10 אליפויות (38% מהאליפויות של ברצלונה), 6 גביעי ספרד (20% מהגביעים) - ו-4 אליפויות אירופה (80%). הוא בסך הכל זכה ב-33 תארים בברצלונה - 44% מכל התארים שברצלונה זכתה בהיסטוריה שלה. לא משנה כמה תסתכלו ותנתחו, לא היה שחקן כזה בהיסטוריה של המשחק. והוא רוצה לעזוב את המקום היחיד שרצה להיות.

לטעמי, זה שעומד בראש המערכת שלנו מסנדל כל ניסיון ניסיון רציני לבניה כלשהי מחדש בערך פי מילארד יותר מאשר מה שמסי מסנדל לנו . אבל בסדר.

נ.ב כמעט בטוח שזה לא יגיע לבית משפט, לדעתי הם יתנו לנו את אריק גרסיה ועוד איזה שחקן ואולי סכום סימלי של כסף ומסי יגיע לשם .

אני באמת לא רוצה שזה יגיע לבית משפט . בושה יותר מידי גדולה.

חבל בגלל האוהדים הנפלאים של מנסטר יוניטד פה (@sh4rky) אני התחלתי לחבב את השדים האדומים. אם זה סופי וזה סופי אני מקווה שמסי יעבור ליוניטד ולא לקבוצת הנפט…

מה ישאר אחרי שמסי יעזוב? ברתומאו בונה על קומאן בתור בלם ככל הנראה.

רוב המשתתפים כאן לא זוכרים מה זה ברצלונה בלי סופרסטאר בקנה מידה היסטורי, חלקם אפילו לא נולדו. טרום תקופת רונאלדיניו לא יכולתי למצוא מרצ’נדייז של ברצלונה בארץ, קניתי ממישהו בכיתה שלי ארנק קרוע שהוא קנה בברצלונה ואבא שלי לקח אותו לתופרת.

הספונסרים ילכו והפעם לא תהיה לנו אפילו לא את ההילה הצבועה של מועדון עם חולצה נקיה מפרסומות, ואם מישהו מצפה לכדורגל סקסי אז כדאי לו להציץ קצת ברקורד האימון של קומאן. אנחנו נחיה על האינרציה ונצטמק כמותג גלובאלי באופן שרבים כאן לא מסוגלים לתפוס בכלל.

מספיק לראות מה ברצלונה עשתה עם הכסף מעיסקת ניימאר בשביל להבין עם מי יש לנו עסק…

אם נעזוב לרגע את קומאן המאמן או העובד הסוציאלי, ונתמקד רגע בקומאן הקברן. התהליך שעובר עכשיו על בארסה יקרה בכל מקרה. סבבה, הוא האיש הרע וכו’. אבל החורבן כבר פה ומי שגרם לו הוא בכלל ברתומאו, אז לא קצת נופלים על קומאן? לא עדיף להקדים את מה שיגיע ממילא, הרי כך או כך עד שיגיע צפוי דשדוש?

איפה אתה רואה שנופלים עליו? כולנו מבינים שהוא הגיע בזמן הלא נכון (וגם מאמן הלא נכון אבל זה דיון אחר). לא חושב שיש פה מישהו אחד (אוהדי ברצלונה) שחושב שקומאן אשם . או שבסוף השנה יבוא אליו בטענות.

כתבתי ואני מתכון לזה ברצינות. קומאן צריך לברוח מפה כל עוד הוא יכול. הוא מאמן הולנד ויש לו הצלחה שם. יהיה לו הזדמנות . פה הוא לא יצליח בלי קשר ליכולות שלו.

לא חושב שמישהו פה מאשים את קומאן עצמו בהתנהלות השוטפת הנוכחית.

איך יישפט כמאמן? כשייאמן - נדבר.

נדמה לי שהביזנס של ברצלונה כבר נמצא בגבולות ה- too big to fail. המותג לא תלוי במסי.

whykds: קומאן הסכים להתמנות בתור המוציא לפועל של ברתומאו, אי אפשר לנקות אותו מזה ובעיני הוא מוכתם לעד. לא רואה שום סיטואציה שבה הוא מגבש חדר הלבשה בעקבות עריפת הראשים הזאת, אין לי קמצוץ של אמונה בו.

KB9: כאמור, נחיה על האינרציה כמו כל אימפריה בקריסה.
אימפריות נופלות לאט