אני חושב שזה מאוד תלוי בהצלחות.
אם ברצלונה תדע להתגבר על העזיבה של מסי ולהיות רלוונטית באירופה, המותג אולי לא יפגע. כרגע זה יותר נראה שהיא שבכיוון של מילאן/יונייטד.
@mos56 @Uriah
השאלה אם הוא עושה את הדבר הנכון ללא קשר לברתומאו. אני לא בטוח אם אתה חושבים שכן או שלא
כולנו חושבים שהסגל מלא בשחקנים מבוגרים עם משכורת מנופחת ושצריך לחתוך בבשר החי, אבל מהחלוץ הכי גדול בהיסטוריה של המועדון לא נפטרים דרך התקשורת ולא בשיחת טלפון. זה מוזר שאני בכלל צריך לכתוב את זה.
לגבי מסי - אמרתי שעוזב לרגע את עניין העבודה הסוציאלית. בוא נניח שעושים לו טקס מפלסטיק בקאמפ נואו עם תאורה כמו לאינייסטה
אוריה, קומאן הובא בתור השעיר לעזאזל התורן החדש של ברתומאו. מבחינתו , המועדון זקוק לו והוא בא לעזור.
מספיק לראות את הכותרת של מונדו אתמול, “קומאן לא רוצה אותם” משמע , זה לא ההנהלה שהחליטה לזרוק את סוארז ועוד אלא אך ורק קומאן. יכשל הפרויקט ולהנהלה יש שעיר לעזאזל חדש.
@mos56: זה ברור לי לחלוטין, חבל לראות אגדה כמו קומאן מתבזה ככה אבל הוא הרוויח את הפיטורים שלו עוד חצי שנה ביושר.
@whykds צריך להעיף חלק נכבד מהשחקנים אבל גם צריך להכין להם חלופות ולא לאלתר ולחלטר. העיקרון הוא נכון, לקחת קמצוץ סמלים כדי שידעו לתת מהנסיון אבל גם צריך מחליפים ראויים ואת זה אני לא רואה באופק.
אין פה שאלה של פרויקט חדש שבאופק, כל מי שרואה את השחקנים שמועמדים לברצלונה (לרוב) מבין את זה. פאקינג ממפיס דמפאי מוזכר ברצינות. די שיליו. אנחליניו מסיטי,קנסלאס. (חושב שזה השם שלו) אני צריך עוד להזכיר פה עוד שמות?
זה לא שיש פה מהלך מתוכנן ומחושב והולכים להעיף את כל הקלאב דה אמיגוס ולהביא במקומם סוסים חדשים ורעננים. ברתומאו ופלאנס בסה"כ רוצים לזרוק כל מי שהם רק יכולים " Throw under the bus" וזה מה שמניע אותם. שמדברים על הנהלה שבמשך כמה שנים, כבר הפסקתי לספור, לא מצליחה, למצוא שום יורש ראוי לדני אלבס וזה רק דוגמה אחת , זה בדיחה לשמוע, כן רק הם יצליחו להחליף את הדור של מסי סוארז ובוסקטס.
אני פסימי, אבל לא פסימי ב100 אחוז. בעיני אם האיש הנכון יבחר בבחירות הבאות, יקח שנתים שלוש אתם יודעים מה חמש שנים (זורק מספר) אבל אני אופטימי במצב הזה , ברצלונה לא תעלם. ונחזור להיות קבוצה חזקה (כמובן שלא ברמה של פפ טים או לייט פפ טיים )
אבל וזה האבל הגדול, אם “היורש” של רוסל וברתומאו יבחר . זה הסוף. מילאן 2.
אתה מבין שזה אומר מאמן רביעי בשנה אזרחית אחת? ואו גם במונחים של ליגה ישראלית זה ישבור שיא שלילי חדש.
תראו מופתעים:
מילאן ויונייטד ממש לא באותו כיוון. יונייטד במקום השלישי מבחינת הכנסות בעולם, מילאן לא בטופ 20. יונייטד ממשיכה לצמוח כלכלית/מותגית בשנים האחרונות למרות חוסר ההצלחה על המגרש ומילאן מועדון דועך שלמעשה היה גדול פעם באופן מלאכותי בזכות איש עשיר שהזרים כסף מכיסו. גיידמאק סטייל.
בארסה לא תהיה מילאן, היא תמשיך להיות בחבורה של ריאל ויונייטד ובאיירן גם אם תצליח פחות על המגרש בטווח הקצר (וגם זה ממש לא בטוח שיקרה). זאת האינרציה של כל אימפריה בגודל הזה בין אם היא בשעת משבר ובין אם זה עתה היא זכתה בטרבל.
מבחינת מקצועית, סביר להניח שתור הזהב של 15 השנים האחרונות יישאר בגדר תור זהב והעשור הקרוב יהיה פחות מוצלח. זה היה קורה בלאו הכי אחרי עידן מסי גם אם הייתה הנהלה טובה.
בשביל להיות לא רלוונטים באירופה תצטרכו לסיים בעקביות מחוץ לטופ 4 בליגה שבה יש לכם מתחרה וחצי. זה לא ריאלי ולא משנה כמה פסימיים אתם כרגע. בארסה תמשיך להיות חברה קבועה בשלב הנוקאאוט של הצ’מפיונס והמותג ימשיך להיות חזק גם אם תודחו כל שנה בשמינית הגמר מול קבוצות כמו ליון ורומא. מניסיון.
אם מישהו מאיתנו היה אומר לפני כמה חודשים או שנים, שברצלונה יחד עם מסי וטר שטגן בשער תחטוף 8-2 ומסי בסופו של אותה עונה יעזוב את ברצלונה לסיטי וברתומאו בכל זאת יצליח לשמור על הכסא שלו. אותו אחד היה נקרא משוגע ורואה שחורות…
וואלה, זה קרה. אני עדיין זוכר טוב מאוד שברתומאו נכנס לתפקיד וגם בקדנציה של רוסל שהינו עדיין בשיאנו ואני הייתי מאותו חלק של מחנה של אוהדים, שראה את הנולד והזהיר. אני זוכר טוב מאוד את השמות והכינוים שכמה משתמשים ותיקים כינו אותי ואת אלו שחשבו כמוני. (ובפורום הישן)
אני גם זוכר הזילזול של חלק מאוהדי ריאל בנו, לפחות זה פסק.
האמת היא שזה החלק בפאזל שהיה חסר לי.
אני לא יודע איפה בודקים נתונים כאלה והימרתי שהיא פחות מצליחה.
אני סומך עליך שאם אתה אומר שהיא בצמיחה זה אכן ככה.
אני חושב שדור צעיר שמתחיל עכשיו להתעניין בכדורגל לא יירק לכיוון של יונייטד, לא יחפש לראות משחקים שלה ובטח לא ירכוש מוצרים.
אולי אני טועה.
@Dovi זה מותג כל כך חזק שההצלחות בכדורגל כבר פחות חשובות. אותו דבר לגבי ארסנל שכבר מזמן שכחה מה זה להיות מועדון תחרותי. מדובר במכונות לייצור כסף. בארסה היא המכונה מספר אחת ותמשיך להיות קרובה לטופ בהיבט הזה גם ללא מסי ובלי לזכות בתארים.
@mos56 כל אלה אירועים נקודתיים, אוריה כתב על נפילת האימפריה.
לא אומר שזה טוב, וגם לא מבוסס מידי היות שקראתי זאת בספורט 5, אבל נכתב כי באופצית המעבר של מסי לסיטי יכללו בטרייד שחקנים שיעשו את דרכם לברסה.
השמות שהוזכרו היו ברנרדו סילבה, ז׳סוס, ואריק גרסיה.
אם בסופו של יום טרייד כזה יקרה אולי זה לא יהיה כזה רע לברסה. גם ז׳סוס וגם ברנרדו סילבה 2 שחקנים מהטופ העולמי, הם צעירים יחסית (סילבה - 26, ז׳סוס - 23, וגרסיה - 19), ובהחלט יכולים לבסס שלד לשנים הקרובות.
הם גם נופלים בדיוק על עמדות אותן תצטרכו לחזק בעקבות עזיבתם של מסי וסוארז.
לא אומר שברסה פועלת נכון, רק אומר שזה לא כזה נורא.
דמיינו לכם קישור/התקפה כזה:
דה יונג
פיאניץ׳ - ריקי
פאטי/גריזמן/דמבלה - ז׳סוס - ברנרדו סילבה
אלה שחקנים שבהחלט יכולים להתחרות בכל תואר בעולם.
מה גם שלא נשכח שמסי בסופו של דבר בן 34, כבר לא ילד, ושאם ירצה לעזוב אז ביוני הבא תאבדו אותו בחינם אחרי שתשלמו לו על עוד שנה משכורת שלא תוביל לשום מקום.
אם מסי רוצה לעזוב צריך לתת לו, כמו עם רונאלדו בריאל, להשאיר שחקן כזה בכוח לא תהיה החלטה חכמה, בטח לא בשנה אחרונה לחוזה.
רוצה לציין גם חסרון שיש למסי. בלעדיו ברסה תוכל לשחק יותר כמו קבוצה. מסי היום מקבל פטור ממשימות הגנתיות, כמעט בלתי אפשרי לשחק משחק לחץ טוב עם שחקן שכזה, הוא לא רץ הרבה וצריך כדור לרגל, מה שהופך את ברסה לקבוצה צפויה (כקבוצה, לא כאוסף אינדיבידואלים מוכשרים).
ממנים את קומאן אבל שוכחים לפטר באופן רישמי את קיקה סאטיין. יש למישהו סמילי של ליצנים?
https://twitter.com/barcacentre/status/1298580867493711872
הפקס של ברצלונה עובד שעות נוספות…
KB9: צריך לעשות adjustment לפלטפורמה כדי להעריך את האפקט בעתיד - יונייטד נמצאת בליגה שעשתה קפיצת מדרגה אדירה כמותג בינלאומי מימי הדואופול העליזים עם ארסנל, היא צנחה אבל במקביל היריבות שלה הצליחו במידה רבה לרשת את מקומה ותמהיל האוהדים ממילא נוטה להיות מקומי יותר באולד-טראפוררד (לא שזה מאוד רלוונטי בטווח הקצר). אם תרצה זה הדמיון המתבקש לליגת האיטלקית, כשכל השאר רלוונטי לאינרציה שנוצרה מטיימינג נכון בנקודת ההפיכה של הכדורגל לגלובאלי במהותו: עברנו מהימים בהם היינו החבר’ה המוזרים שמדברים על כדורגל מחול בספורטאנטר (להזכירכם: משחקים של סנטאנדר הועדפו על פני משחקים של בארסה בגלל יוסי בניון) אנחנו בנקודה בה להיות אוהד בארסה/ריאל זה הסטנדרט.
כמו שההשפעה של קרויף כמאמן היא נצחית והפער מאתלטיק/ו כיום הוא בלתי ניתן לגישור כך גם הפער של בארסה ברמה השיווקית מכל קבוצות דרג ב’ באירופה מהרגע בו רונאלדיניו התחיל לעשות קסמים. אבל אנחנו לא נחזור להיות אותו האמפיריה שהיינו, כשאחד מהצדדים בדואופול מתעייף הצד השני נוטה לקפוא על השמרים והכדורגל הספרדי הולך להיפגע באופן משמעותי בהיבט מקצועי ובהיבט שיווקי.
בשביל להיכנס למשחק כדורגל של ארסנל צריך למכור כליה ומשום מה האוהדים שלה עושים זאת ברצון רב, גם זה לא מספיק מבחינה מקצועית: עשור וחצי לאחר הפרישה של הנרי הם לא מוצאים את עצמם וכך גם יונייטד לאחר פרגי, כדורגל זה לא תחרות של רואי חשבון וגם בתחרות הזאת אנחנו מפסידים נכון לעכשיו.
אני כלל לא אתפלא אם לא נצליח לקחת אפילו לא אליפות אחת בחמש השנים הקרובות, וזה לאחר שהיינו בנקודת מינוף חסרת תקדים בהיבט היסטורי עבור איזשהו מועדון ספורט.
Gev: יש איזושהי עדות לכך שסיטי תכלול את שלושת השחקנים בעיסקה? אחרת כל התיאוריה היפה הזאת לא רלוונטית לכלום.
תזכור טוב טוב את הציטוט הזה, נחיה ונראה עד כמה סיטי בעונה הבאה הולכת להיות צפויה.
עזוב את זה - יש עדות שאלו שחקנים שרלוונטיים בכלל לסגל? כמה הם יעלו, מבחינת הורדת המחיר של מסי והמשכורת שלהם? האם קומאן רוצה אותם? מי יעזוב מרגע הגעתם? וכו’
להגיד “שחקן בן 34 עוזב ו-3 צעירים מגיעים, אז לא נורא” זה מסכם בערך 1% מהסיפור. אולי.
כבר הספקתי לשכוח שהנראטיב היה להיפטר מארתור חסר הנסיון בשביל שפיאניץ’ יוכל לתרום לנו מנסיון החיים שלו… עוד רגע יסבירו לנו שאריק גארסיה זה רכש חכם של ההנהלה שאיבדה אותו לפני שנתיים.
קורע…אני בכלל שכחתי מפיאניץ’ עצמו.
רגע, ארתור לא עזב כי הוא לא מקצוען והוא הביא הצעה מיובנטוס והתעקש ללכת? לא יודע מתי הפסקתי לעקוב.
@Uriah הפלטפורמה של בארסה טובה יותר משל יונייטד: היא חותמת על הסכם זכויות שידור עצמאי, משחקת בליגה שבה יש לה מתחרה אחת ולא 4-5, נמצאת בעיר הרבה יותר גדולה ומתויירת ובגלל שאין לה בעלים אמריקאיים היא כמו גם חברתה לדואופול בהכרח תדחוף את עצמה להצלחות בכדורגל. הצלחות בכדורגל הן התמריץ העיקרי להנהלות בריאל ובארסה, בלעדיהן הם לא יבחרו שוב.
אני מוכן לחתום שתזכו באליפויות בחמש השנים הקרובות אבל גם אם לא - שום דבר לא יקרה במאקרו. זוכר היטב את הפעם הקודמת שבה זה קרה, עדיין הייתם מועדון גדול ומרחק קומץ החלטות מקצועיות נכונות מהפיכה לקבוצה הטובה באירופה (עוד לפני מסי).
אתה יודע, עדיין מדובר בשחקן הטוב בעולם, רק אמרתי שיש לו גם חסרונות.
ואני ממש עומד על כך שמסי שנה לסוף החוזה בתמורה לסילבה, גרסיה, זסוס תהיה החתמה טובה. סלחו לי אבל עוד שנה עם מסי לא תתן לכם יותר מידי, לפעמים צריך לדעת למזער הפסדים.
סיטי לא עושה טעות בעיני, כל מה שנכתב מתייחס בהנחה שמסי מתעקש על עזיבה ואם לא השנה אז שנה הבאה
ואני עומד על כך שתספק מקור עליו אתה מבסס את הספקולציה לפיה סיטי רוצה לתת לנו שלושה שחקני הרכב צעירים.