פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

תחפש DELOITTE MONEY LEAGUE.
מנצ’סטר יונייטד בשגשוג כלכלי למרות חוסר הצלחה מקצועית וחובות אדירים.

אוריה, זה אחד לאחד מה שרשמתי.
כתבתי ששום דבר לא מבוסס מידי, אבל זה דיון על פנטזיות ושמועות, כל שמועה שבסופו של דבר לא קרתה היא חרטא.
התכוונתי לנהל דיון שאולי אם מסי רוצה לעזוב עדיף לשחרר אותו, להבין שוואלה אפשר איכשהו להרוויח משהו שווה יותר מעוד עונה עם מסי שמשחק לבד כי אין סביבו קבוצה.

הדיון הוא היפוטתי, הרי מסי עדיין בברסה אז הכל תאוריות, זה לא דיון עדכונים בדיעבד. תראה כמה הודעות בנושא ועדיין הצעה רשמית אין אפילו

רשמית גם קיקה סטיין הוא מאמן ברצלונה, בוא לא נעייף את הת’רד למוות.

אם סיטי מחליטה לתת לנו שני שחקני הרכב צעירים במתנה זה יהיה נהדר, אבל למה לה? זה לא שחסר להם כסף וגם אם כן אנחנו לא נמצאים בעמדת מיקוח. השחקן שלנו רוצה לעזוב.

מה זה יתן להם?
אני אגיד לך מה הם ירוויחו.
לקבוצה שנבנתה נכון יש מספר שנות שיא של השלד, הרי לא כל יום נולד שחקן כמו דה בריינה וקבוצה מצליחה להעמיד הרכב ברמה של סיטי, ולא משנה כמה כסף יש לה. מסי כדובדבן שבקצפת של הפרויקט יתן לה את הגרוש ללירה לו היא כה זקוקה. מסי בגיל 34 יתן לה שנתיים-שלוש, מסי בגיל 35 יתן שנה-שנתיים (והפחות טובות).
חמה משתלם להם לתת לכם שחקני רוטציה? כי הם לא זקוקים להם כמו שהשחקנים האלה שווים לקבוצות אחרות.
ברנרדו סילבה ירד לספסל במידה ומסי מגיע. זסוס הוא כבר במילא שחקן ספסל, ואריק גרסיה שחקן שהשווי שלו הוא בין 10 ל20 מיליון לפי ברסה וסיטי.

לברסה גם אין מה כל כך לגשת לעונת בניה עפ מסי, בזבוז של כסף על עונה שנזרקת לפח מבחינת הישגים ככל הנראה (למרות שמי יודע בליגה הספרדית הנוכחית).

עכשיו שוב אתה בא לחפש ביסוס שזה באמת יקרה, זה דיון שמועות ופנטזיות, אני שומע משהו מאתר חדשות ספורט כלשהו ומפרסם, האם שה יקרה אחד לאחד? כנראה שלא, אבל גם רוב שאר הידיעות פה לא. וגם אם לא תקבלו על מסי 3 שחקנים, אפילו טרייד תמורת סילבה (אולי יזרקו לכם גם את גרסיה) נשמע מאוד הגיוני, שכן הוא השחקן שמסי יחליף, וחא נשמע לי טרייד רע כל כך:

1. סילבה צעיר יותר, ניתן יהיה לבנות קבוצה שהוא חלק ממנה.
  2. סילבה שחקן לוחץ, משהו שחסר לכם.
  3. סילבה ישתכר הרבה פחות, חיסכון כספי.
  4. עדיף לזרוק את מסי השנה תמורת סילבה מאשר לשחררו עונה הבאה בחינם.
    ולא חוקב שטרייד כזה יתקיים אחד תמורת אחד, כי מסי עדיין שחקן טוב יותר

מעולה, כרגיל, בכללי וגם ספציפית במקרה הזה -

עושה טיפה סדר בבלאגן.

אחלה דף לעקוב אחריו.

מבחינת הזה שסיטי תציע שחקנים וכסף תמורת מסי יש הגיון בזה .

לפי כמה מקורות שונים ואמינים, סיטי מציעה כסף ושחקנים תמורת מסי ויש עיתונאים שנחשבים מקורבים שטוענים שמסי לא יסכים לעזוב לסיטי בלי שברצלונה תפוצה כספית

https://twitter.com/barcacentre/status/1298665421197828096

https://twitter.com/RafaelH117/status/1298664761119461377

https://twitter.com/RafaelH117/status/1298665135742038016

עדיין זה לא מכפר או מקל עליי.

אולי כעת דווקא יש יותר סיכוי לחדר הלבשה בריא. עד עכשיו, הרי, הקשר בין תפוקה למעמד היה לא מספיק מובהק.

יש לי תחושה שאם זה היה איש של לאפורטה שהיה עושה את אותם הצעדים הוא היה מקבל פה תמיכה. השאלה הייתה, כמובן, גם ספציפית לגבי מסי. בסוף השאלה היא פרקטית, 150 מ’ תמורתו במצב הקיים - לוקח או לא.

בהינתן וקומאן כבר עושה מהפכה והעובדה שכך או כך יש נשיא חדש בקרוב - אולי זה דווקא לא כל כך רע. תוסיפו לכך שכל הסימנים מצביעים שגם למסי יש חלק בזה (החל מהקולה בחדר ההלבשה מול פפ, דרך טאטא מרטינו ועד שמירה על החבר לואיס) שאותו סיום ראוי מהאגדות אולי כבר לא יתרחש, אז מה עדיף?

ברתומאו מריץ ספין שהוא יתפטר אם מסי יחליט להשאר. ברור לכל מי שעיניו בראשו שבשלב הזה, הוא כרגיל מנסה להוציא את מסי רע. הוא הרי יודע שמסי עבר את נקודת האל חזור מבחינתו.

https://twitter.com/LaSenyera/status/1298987786016448513

פחי האשפה שם כבר מנסים להפוך את מסי לפיגו 2 . הכל בהוראה מגבוה.

https://twitter.com/Liraninho/status/1298591625120223232

מישהו כתב יפה: ברטומיאו הוא הנשיא הטוב בכל הזמנים של ריאל מדריד.

אין אפשרות כזו? אני מקווה שזו השאיפה. יש דיווחים שהוא יסכם בסיטי

רק בשביל שמישהו פה לא יתפה לספין הזה, לצורך הדיון התיאורטי (מסי לא יסכים להשאר גם אם ברתומאו יתפטר). מסי יבלע את הפיתיון ויסכים להישאר. ברתומאו מתפטר, אבל מי מתמנה לנשיא תורן זה אחד הסגנים שלו (שכחתי את שמו) שזה בקיצור ברתומאו ב. ברתומאו אומנם לא בתפקיד, אבל הממלא מקום, מן הסתם ימלא אחר ההוראות שלו. לא יחקור את הניהול שלו ולא יבדוק את חלוקת הכספים. או את השחיתות במועדון.

ברתומאו לא מתפטר מסיבה אחת ויחידה. הוא יודע שאם הוא יעזוב לפני הזמן, המחליף שלו יוכל להורות לבצע חקירה נגדו ובמידת הצורך לתבוע אותו בבית משפט . מבחינתו שישרף המועדון רק שזה לא יקרה. הוא רוצה להשאיר למחליף שלו , תקציב בשנה ספורטיבית חדשה.

מסי בכל מקרה יצא רע מהסיפור, לא יסכים? ברתומאו יגיד, “הנה אני עשיתי כל מה שיכולתי אבל הפחדן ברח” יסכים וישאר “הנה הדיקטטור שולט בהכל והוא יותר חזק מהמעדון, כל כישלון רק על הכתפיים שלו”.

וכל זה , כמו שכתבתי, ברתומאו יעשה בלי באמת לותר על הכח או לעשות שינוי. הוא עדיין ינהל את העסק מאחורי הקלעים.

כמה שאני שונא אותו, אני חייב להודות, שהוא יודע להחזיק בכח. הוא לא טיפש בלשון המעטה.

מודה שחשבתי שמסי מאיים בעזיבה בשביל להחליף ההנהלה עוד לפני הספין הזה

האופציה של טרייד שחקנים עבור מסי נראית די קלושה.

יצא לי קצת להשלים מכל הדיונים פה, אני אנסה לתת את הגרוש שלי לגבי חלק מהנושאים:

1. מסי מתישהו היה צריך ללכת. עסקה עם סיטי שכוללת שחקנים יחד עם שאיפה לנרמל משכורות, יצירת גישה בדמות “מודל יותר קבוצתי וללא סופרסטארים” בסגנון של באיירן מינכן לדוגמא הוא לגמרי תסריט חיובי ברמה הספורטיבית למועדון. הבעיה בתסריט הזה (והבעיה היא עצומה) היא מט מנהל את הפרוייקט הזה. מאחורי כל הבלאגן הזה אפשר למצוא הצדקה לכל צד (חוץ מהחלק של “איך” הפרדות מהשחקנים נעשות, היעדר כבוד, אתיקה וכ’ו), אבל בסופו של יום הכסף מגיע לאנשים שבבירור לא יודעים מה המועדון צריך בשביל להצליח בכל אספקט. אם יכניסו עוד כסף איכשהו אז הם יצברו עוד חובות, אם הם יביאו מאמן סביר הם לא יתנו לו לעבוד והשחקנים בין אם הם טובים, מתאימים או לא- יסבלו. גם מה שחיובי במהלך הזה יהיה חסר משמעות. מי שאולי ירוויחו בסופו של יום אם הסיפור הזה יקרה זו ההנהלה אחרי ברתומיאו, שכן הם לא יאלצו להתמודד עם מסי כשבאמת יעלה צורך מקצועי כלשהו לבקש שיסיים את חלקו בקבוצה.

2. השוואת המצב הכלכלי ליונייטד לא מסתדרת לי. יונייטד לא צנחה (מקצועית) בהכרח כי חלק מהכוכבים עזבו, אלא היא דעכה בגלל שהגורם העיקרי להצלחה עזב, ובמקרה הוא לא קשור למכירת מרצ’נדייז הלוא הוא אלכס פרגוסון. יונייטד המשיכה לקנות כוכבים, אבל ההישגים לא השתפרו. אולי הגרפים על יונייטד יכולים להצביע על הקשר בין הצלחה מקצועית להצלחה כלכלית. בכל מקרה, אני לא הייתי שם את הכסף שלי על המשך עלייה במניעת הקבוצה לאחר העזיבה של מסי.

3. אני יודע שקומאן הוא אגדת מועדון, אבל אני עם אוריה. בעצם ההסכמה שלו תוך הבנה מוחלטת לאיפה הוא מגיע, ושסך הכל כל ההצהרות נשמעות דומות לתחילת דרכם של וואלוורדה וסטיין אומר דרשני לגבי קומאן. אני לא חושב שבהכרח אפשר להגיד שהוא ה"סאקר הפוליטי" בסיפור סטייל בני גנץ, אלא שהוא ממש במודע מבין לאיפה הוא הולך, הוא מדקלם את כל מה שדיקלמו לפניו. אין לי שום סנטימנטים לקריירה של ההולנדי אם יכשל, שכן הוא סוג של נופל על רימון פה. אין באמת איך להצליח כרגע.

4. הסיפור הזה נהיה מביך יותר ויותר עם הרצון של בארסה לקחת את מסי למאבק משפטי. נראה שהדרך היחידה איכשהו להציל את עולם זה רק אם יקרה נס מהאי אמון המשולב של האופוזיציה. אין כרגע דרך אחרת לשנות כלום, ונאלץ להיסחב עם כל הבלאגן עוד שנה.

אולי תתנחם בידיעה שהאופזצינרים המרכזים דוגמת פונט ועוד התאחדו להצעה אחת.

עדיין ברתומאו יצחק עלינו כל הדרך עד לסוף כהונתו הארורה, אבל בכל זאת משהו חיובי…

ראקיטיץ - סביליה לא רוצים לשלם לנו 10 מיליון כי אין להם כסף. ראקיטיץ’ מוכן לקצץ בשכרו כדי ללכת לשם, אבל לסביליה אין כסף כדי לשלם לנו כמה מיליונים בודדים עליו.
בולשיט.
הם קנו 75% מכרטיסו של אוסקר רודריגז תמורת 16 מיליון יורו.
בסביליה מבינים עם מי יש להם עסק. בסוף ראקיטיץ’ יילך בחינם ובארסה עוד תשלם חלק משכרו.
כל ההכרזות האלה של סוארז-אומטיטי-ראקיטיץ’-וידאל לא בטכניות זה טמטום אחד גדול. תודיעו לסוכנים של השחקנים, לא לתקשורת.

כל ההכרזות האלו נועדו להראות שכאילו מתכונים לעשות סדר בקבוצה. זה מסע שלם של יח"צ.

https://twitter.com/barcacentre/status/1299628467693256705

אל תדאגו, זה “הרכש” שלנו הקיץ.

פרק חדש בטלנובלה של מסי עוזב את ברצלונה.
לפי רדיו SER, שמצוטט גם על יידי AS, החוזה האחרון של מסי מ 2017 קובע שעונת 20\21 היא רק אופציה. מסי לא מעוניין לממש את האופציה.
לכן מבחינתו של מסי סעיף השחרור של 700 מיליון אינו רלוונטי השנה הזאת. הוא פשוט לא לוקח את האופציה של עוד שנה ועוזב חופשי.

אם זה נכון, אני לא מבין איך ברצלונה יכולה לטעון שמגיע לה כסף כלשהו.
אבל אני סומך על ברטומיאו שימציא משהו, ובסוף מסי ילך בחינם בדרך הכי מכוערת שאפשר.

נ.ב. נזכרתי איך בקיץ הקודם כש PSG לא נתנו לניימאר ללכת לבארסה, כולם דיברו על כלוב מזהב של השייחים.
אנחנו אשכרה יותר מסתם מועדון.

אין שום קשר. “כלוב מזהב” מדבר על זה שבאמצעות ‘זהב’ (שכר אסטרונומי) פוגעים במוטיבציה של השחקן לעבור לקבוצה אחרת כלשהי, ובכך “כולאים” אותו במקום בו איננו מעוניין להיות.

זה ממש לא המקרה של מסי, בו פשוט יש מחלוקת האם ברצלונה מחויבת לשחרר אותו בחינם או לא (אין לי ולאף אחד אחר פה מושג מה האמת מבחינה משפטית). האמת היא שכמעט כל התגובות פה מוטות מראש כנגד ההנהלה, אין לי כמעט צל של ספק שאם אותו הסיפור בדיוק, אחד לאחד, היה קורה תחת הנהלה יותר אהובה, החיצים פה היו מופנים כנגד מסי, לא כנגד המועדון.

זו תגובה ברמה של הטרלה…