פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

מדוע?

זה דבר אחד לטעון שההנהלה גרועה (והיא גרועה) ופוגעת בקבוצה, וזה דבר אחר לגמרי בגלל זה לצפות ממנה לשחרר את מסי בחינם לגמרי רק כי הוא דורש. האמת, שאם הייתה עושה זאת היא הייתה הופכת לגרועה הרבה יותר.

א. מסי רוצה להפגש עם הקבוצה בשביל למצוא פשרה ולהגיע למחיר מוסכם. ברתומאו מסרב ובתגובה, מוציא הוראה לכל כלבי החצר שלו לנהל מסע הכפשה כמעט חסר תקדים נגד השחקן הכי טוב בתולדות המועדון

ב. לפי סיקה רודריגז (אם אני לא טועה בשם) כתב מאוד אמין, טוען שהסעיף התבטל השנה. ברתומאו מסתכן במשפט ששם הוא, ויותר מזה המועדון , יכול לאבד את הכל.

ג. מסי זה לא סתם שחקן, לגרור שחקן ואגדה כזו למשפט זה בושה וחרפה.

ד. להגיע למצב כזה שמסי בכלל רוצה לעזוב זה בושה יותר גדולה…

יש וידאו שטיקי טאקה פירסמו שברתומאו אומר שהוא יכול לעזוב כל שנה בחינם…

האמת? בושה גדולה לברצלונה אם הסיום של מסי בקבוצה יקבע בבית משפט.
היו יכולים לנסות לגמור בצורה מכובדת יותר בדיוק כמו שריאל סיימה עם רונאלדו.

יש לך הוכחה לזה? כי זה נשמע לי כמו עוד קונספירציה שמשום מה כולם פה מתייחסים אליה כעובדה מוגמרת. הדבר היחיד שאנחנו יודעים בוודאות הוא שמסי דרש להשתחרר בחינם וקיבל סירוב. בינתיים, לגיטימי.

בסדר, ואנשים אחרים טוענים אחרת. אתם לא יכולים להניח מראש שהמועדון תמיד משקר ותמיד טועה ואז לתקוף אותו על בסיס ההנחה הזו. המציאות לא עובדת ככה, וכנראה שאם זה יילך למשפט (קשה לי להאמין) יש למועדון קצת יותר בסיס לטענות שלו.

אז מה, צריך לשחרר אותו בחינם רק כי הוא דרש?

ההודעה שלך רק מוכיחה את מה שטענתי - אתם מוטים מלכתחילה נגד ההנהלה ולא מסוגלים לשפוט אותה בצורה הוגנת. ברור שיש להנהלה אשמה במצב שנוצר, אבל בהינתן המצב, עד שיוכח אחרת, מסי כשחקן תחת חוזה הוא ה"פושע", לא ברצלונה.

בכלל, ההתנהלות שלו לאורך השנים העלתה לא מעט תהיות לגבי האדם, ולא נדמה שהוא מסכים עם הקביעה שאין שחקן מעל המועדון. העובדה שיש לכם אפס ביקורת כלפיו היא חלק מהבעיה.

ההודעה שלי מבוססת על דיוחים של אותם עיתונאים שדיוחו ראשונים שניימאר ומסי עוזבים . מה שכתבתי אפילו קיבל בשופר של ברתומאו אישור…

אבל בסדר אני קונספריטור…

כל הזמן נתתם את רונאלדו כדוגמה, רונאלדו עזב ב100 מיליון.
מסי גם טוב מרונאלדו אגב.
לא יודע באיזה עולם משחררים שחקן בחינם רק כי הוא רוצה.

הטיעון שברסה חייבת למסי ובגלל זה היא חייבת להתייחס אליו בהתאם שווה ערך לטיעון שמסי צריך לתת כבוד לברסה, המועדון שגידל אותו.

לברסה יש פה הזדמנות לקבל כסף כה חשוב למועדון (מכרו את ארתור בגלל מחסור בכסף), אז שהם ישחררו את מסי בחינם?
יש לברסה פה אופציה להתחיל את הבניה מחדש, ולקבל מזיטי בוסט בשביל זה.

בכל אופן מה שהכי לא ברור לי, איך אתם אוהדי ברסב מוכנים לאבד את מסי בחינם? לא עדיף לקבל איזה ברנרדו סילבה בתמורה?

קראת בכלל מה שכתבתי?

לרונאלדו לא היה סעיף שמאפשר לו לעבור כל שנה בחינם. עכשיו יש ויכוח משפטי.

מסי לפי כל ההדלפות, רוצה לנהל משא ומתן , ברתומאו מסרב.

כל הכתבים שמקורבים לסיטי אומרים במפורש שסיטי לא מוכנה לשחרר שחקני הרכב ראשון לברצלונה.

נכון, מה שלא ברור זה למה אתה מניח מראש שהצד של מסי הוא הצודק בויכוח המשפטי הזה? כמו שאמרתי, כרגע אין לאף אחד מאיתנו דרך לדעת. מה שכן, בהינתן ממה שכן ידוע, כנראה שהצדק הוא דווקא עם ברצלונה.

לפי כל ההדלפות גם טוטי, דויד ויאה ופוגבה היו אמורים להיות שחקני ריאל מדריד. אז?

אתם מוטים מראש ועיוורים, אין לי דרך יפה יותר להגיד את זה. תפעילו את הראש, נראה לכם שברתומאו באמת חושב שהוא יקבל מאיזשהו מועדון 700 מליון יורו, או לחילופין שהוא באמת מצפה להחזיק את מסי בכח אחרי שהוא ינצח איתו בקרב משפטי? מה הוא חושב, שמסי יאלץ להפסיד בכבוד ואז לזכות עבורו בטריפל בעונה הבאה?

הרי ברור מאליו שאפשרות היחידה שמסי יישאר במועדון זה אם הדברים יתנהלו יפה, ושבמקרה של מאבק משפטי מסי יעזוב את המועדון בכל מקרה, השאלה היא רק עבור איזה סכום. מכיוון שכך, סביר הרבה הרבה הרבה יותר להניח שהאמת היא שמסי דורש לעזוב בחינם, ושברתומאו מצפה לקבל תמורה כספית (מן הסתם תוך כדי משא ומתן).

ייתכן ואני טועה כמובן, אבל עד שלא יוכח אחרת זה התסריט הסביר יותר, ובוודאי שלהניח מראש אחרת ואז לתקוף את המועדון בנושא הזה זה לא דבר מאוד הגיוני לעשות.

אתה יודע שאתה מדבר על מישהו שיחד עם רוסיי לקחו את לאפורטה למשפט על המצב הכלכלי של בארסה, למרות שלא היה להם שום קייס? (בגלל זה גם הפסידו במשפט בסופו של דבר).

דר"א כבר היה פה דיון האם מסי צריך להישאר או לא מבחינה מקצועית ובטח מבחינה מנהיגותית, והיו דעות לכאן ולכאן, אז להגיד שאין לנו ביקורת למסי זה שטויות (גם לי אישית יש ביקורת עליו). אתה תאמין למי שאתה רוצה אבל אל תשפוט אותנו על כך שאנחנו לא מאמינים למילה שיוצאת מהפה של ברתומאו אחרי שבמשך 6 שנים 99% מהדברים שאמר היו שקרים.

חוץ מזה, מעניין את מי יקנה ברתומאו אם ייכנס כסף ממכירה של מסי, הימור שלי - לא שחקן שיועיל לנו, ועוד במשכורת מפוצצת.

99 אחוז, חבר אתה נדיב…

אני פורש מהדיון הזה, שאני כותב שמונדו דפורטיבו כותבים שמסי רוצה להפגש עם ברתומאו בשביל לנהל משא ומתן והוא ממשיך לטעון שזה ברמה של קונספרציות. אין עם מי לדבר.

הדבר היחיד שהוא צודק בו ואני לחלוטין מסכים איתו, שמול ברתומאו ורוסל אנחנו או לפחות אני, “משוחדים” . אני חושב שצמד החמד הזה סיפק ומספק ועוד יספק, לנו בערך מילארד סיבות למה אנחנו לא מאמינים לאף מילה שלהם.

שלא יהיה ספק, מסי לא קדוש ולא תמים, גם אני ביקרתי אותו , כולל בפורום פה. אבל בעימות מול ברתומאו, ברור לי מי הטוב ומי הרע. דרך אגב הטוב הוא לא ברתומאו. מבחינתי, אין פה בכלל על מה לנהל דיון או שאלה.

נ.ב אני מניח שברתומאו רוצה ל"מקסם" את הרווחים על מסי בשביל שהוא יעזוב במרץ אז החוב שלנו יהיה קטן יותר. בשביל זה הוא מוכן למרוח את הנוצות של המועדון בזפת ולדרדר את המוניטין שלנו עוד יותר.

אתה מזכיר לי משהו, במסיבת עיתונאים עם קיקה, הוא אמר שהוא לא פנה לאף מאמן שואלורדה היה בתפקיד, לא שאנחנו צריכים אותו בשביל לדעת שהוא כרגיל משקר, אחרי שהוא סיים את הבלה בלה בלה שלו. קיקה אמר שברתומאו פנה אליו עוד שאולורדה היה בתפקיד (מניח שזה בלי כוונה נפלט לו שם) אבל ששש אנחנו ממש מתאכזרים אליו. איזה מסכן…

כן קראתי.
גם למסי אין כבר סעיף כזה, הוא נגמר במאי.
הקורונה דפקה את כולנו, אבל כמו שאני נאלצתי לשלם שכר דירה כי זה החוזה (למרות שפתאום לא הייתה עבודה לאיזה חודש), כך גם מסי יצטרך לכבד את ההסכם.
מאמין שבהתערבות של בית משפט הם ימצאו פשרה בין 700 ל 0.
כמו שהיה כתוב בפוסט על המשפט, מצד אחד המספרים הרשומים הם סוף מאי, אך מצד שני הכוונה להודיע לפני שנגמרת העונה, אך מה שלא צייתם שגם מצד שלישי סוף מאי זה גם כדי שיהיה לקבוצה קיץ שלם להתארגן, ולא יומיים.

אין שום סיבה להחזיק את מסי בכוח, אבל מסי חייב לקחת בחשבון שאם בגיל הזה רונאלדו הכניס לקופת ריאל 100 מיליון, אז מסי (שטוב מרונאלדו) לא ילך בפחות.

אתה כרגיל לא קורה מה שכתבתי כבר שלוש פעמיים.

אני גם לא מופתע.

וזה פעם אחרונה שאני מתיחס לזה, התגובה שלכם כל כך אוטמטית וקבועה מראש, שברור לי מי ממכם היה בעד ההנהלה עוד לפני שאתם מסימים את ההודעה. שלכם…

מילה במילה מה שרשמת.
מסי רוצה לעזוב בחינם, ברטומאו לא מוכן, היחיד שגורר את הסיפור למשפט זה מסי, ואני מסכים עם ברטומאו בנושא הזה.
על זה אני כתבתי שאני לא מסכים איתכם, ששחקן לא צריך לעזוב מועדון בחינם. עזיבה של מסי בחינם דופקת את המועדון, אז בטח ובטח שאם נגמר הסעיף בחוזה שמאפשר זאת אז עדיף לברטומאו שמסי ישאר או ימכר.

לגבי מציאת פשרה משותפת, מסכים איתך, הם צריכים לשבת לדבר ולמצוא פשרה בה מסי ימכר לסיטי בסכום שהוא לא 700 מיליון סעיף שחרור. אבל סכום הקניה עצמו צריך להיות מקסימום מה שסיטי מוכנה לשלם.

טוב , אני עומד מאחורי כל מה שכתבתי, שאתה מגיע למצב שאתה נכנס לעימות עם השחקן הכי גדול בתולדות המועדון לבית המשפט זה מביש. בושה וחרפה.

גם כתבתי שמסי מנסה למצוא דרך ולנהל משא ומתן , וברתומאו השיב לו שהוא מוכן להיפגש איתו רק בשביל הארכת חוזה…

אפשר להיות יותר ברור מזה?

נ.ב

בושה ברתומאו משוחד כלפי עצמו!!!

אתה יודע על איזו פשרה מדובר? אתה יודע להגיד מספרים?
זה כמו בפיפא שאתה מציע לשחקן חוזה מעליב אז הוא אומר שזה לא הכיוון ונותן לך להתבשל שבוע.
יש פה עניין של משא ומתן, מסי דורש א׳ וברסה לא מוכנה. עכשיו יש 2 דרכים להתמודד עם זה, בהנחה שכן מנסים למצוא פתרון (יש יותר אבל בוא נתמקד ב2):

1. להציע הצעה מנגד לבקשה של מסי להשתחרר בחינם.
  2. להגיד למסי שהוא לא בכיוון וכשהוא רוצה לבוא עם הצעה אמיתית שידבר.

במשא ומתן כשרוצים למקסם רווחים לא תמיד להיות פייר זו הדרך (בעצם כמעט תמיד זו לא הדרך).

אגב, גם מסי די חצוף בדרך שלו. הוא אולי מוכן להתפשר, אבל זה לא מוכן להתפשר באמת אלא אין לו ברירה כי 700 מיליון זה מוגזם. אבל בוא בעת הוא פותח במשפט נגד ברסה כדי להשתחרר מחוזה עליו חתם. גם לא טלית שכולה תכלת.
מצד אחד מאיים במשפט ומצד שני מבקש טובה.
לסעיף המאפשר למסי לעזוב במאי קוראים סעיף נאמנות אולי?

אני מבין את הביטוי הזה בצורה שונה ממך: בשבילי זה אומר שלמועדון יש כל כך הרבה כסף וכוח על השחקן שלא אכפת לו להשאיר אותו בניגוד לרצונו, אבל השחקן לא באמת נמצא בכלוב אמיתי, הרי גם אם איבד את החירות התעסוקתית שלו לכמה שנים, הוא מקבל מיליונים, hence הזהב.

אבל יש סיבות מצוינות לזה… וגם אם שעון שלא עובד צודק פעם וחצי ביום, במקרה של ההנהלה הזו זה אפילו לא קרוב.

יש פה כשל לוגי: אם ההנהלה מלכתחילה הייתה טובה ויודעת לעשות את העבודה שלה היא לא הייתה מגיעה למצב הזה עם מסי.
אם היפוטתית המצב הזה היה קורה עם ההנהלה הזו אז ברור שזו הייתה יכולה להיות אשמת מסי… הרי זו הנהלה מצויינת שאשכרה יודעת לעשות את העבודה ואכפת לה מהמועדון.

ובנימה אישית: חיכיתי כל כך הרבה זמן לנפילת ברסה הזו שגרמה לי כל כך הרבה סבל בגלל שאנחנו לא מצליחים לנצח אותה בליגה כבר מיליון שנה… אבל זה פשוט עצוב מה שקורה.
כבר לא אכפת לי אם ננצח אותם במצב הזה. וזה לא רק הפסד שלהם אלא של כל אוהדי הליגה הספרדית.

אני יתן לטיקי טאקה, אולי הם יצליחו להסביר מה שאני נכשל פה פעם אחרי פעם:

“רק כדי לסבר את האוזן - ברתומיאו הלך ראש בראש נגד אגדת מועדון שביקשה לעזוב בצורה יפה, התנגד לכל וריאציה של מו"מ שהוא לא הארכת חוזה בטענה שמסי צריך לכבד את החוזה - ואז מתברר לנו שהוא בעצמו לא יודע על מה הוא חתם, ושמשפטית מסי צודק (ולכן הוא לא הגיע היום לבדיקות).
בפעם ה-3512, איך אפשר להאמין שאדם כזה ראוי להנהיג מועדון כמו ברצלונה.”

אם ברתומאו ילך למשפט הוא מסתכן או שיפסיד הכל או שיקבל פחות ממה שסיטי מוכנה עכשיו להציע.

אם היינו מנוהלים ע"י נשיא ישר וטוב.

א. לא הינו בכלל מגיעים למצב האיום והנורא הזה.

ב. אם כבר מגיעים. ומבינים שמסי החלטי, אז מנסים לשכנע אותו להשאר , לא עובד , מנהלים משא ומתן שקט איתו ועם סיטי ומבקשים סכום הוגן. ובעיקר מוודאים שלמועדון יש קייס משפטי…

לא קשה.

משפטית מסי לא צודק אבל, אם היה צודק הוא לא היה בברסה. אולי בית משפט יחליט שהוא צודק בסוף, לי קשה להאמין לפחות ממה שידוע לי כרגע.
אסביר גם למה.
העלו פה הסבר משפטי על הנושא, בהסבר נאמר שהצד של מסי טוען שמה שחשובה היא כוונת הסעיף ולא המספרים עצמם, שמה שמשנה זה שכתוב סוף מאי ולא הכוונה שזה עד שבועיים אחרי סוף עונה. עכשיו עזבו את זה שחוזה זה חוזה בשביל להמנע מניתוחי כוונות, אחת הכוונות בשבועיים אחרי סוף עונה היא גם לתת למועדון קיץ שלם להתמודד על העזיבה, נכון להיום יש לברסה יום אחד.

אסור לברסה שמסי יעזוב בחינם, הפסד ענק, גם יתרון ענק לסיטי שישיגו שחקן כמותו בלי להוציא שקל, ולסיטי לא צריך לעזור כלכלית, שישלמו.

אני לא מעריך את ברטומאו, ולמרות שאני אוהד ריאל אני מביע דעה אובייקטיבית על הנושא, לעזאזל אני מרגיש שהדעה שלי תומכת בברסה יותר מהדעה שלכם. אתם fc barcelona, לא fc messi, למרות שבעונות האחרונות היה קשה לשים לב לכך. אתם צריכים לרצות את מה שנכון למועדון ולא לשחקן

“לרדיו ‘סר’ הייתה גישה לחוזה של מסי. גילו שסעיף השחרור של 700 מיליון היורו לא קיים. הוא היה קיים אך ורק עד עונת 19-20.
אם לא יגיעו להסכמים, מחירו של מסי ייקבע במשפט.
נמשיך לעדכן בנושא”

עדיין מדובר על מחיר! לא על 0. אף אחד בעולם לא חשב שסיטי ישברו את שיא ההעברות על שחקן בן 33 שנה לסוף החוזה שלו