פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

שוב רדיו סר קיבלו את החוזה של מסי (שמשפחת מסי הדליפה להם) היא בדקה אותו עם עורכי דין. אני מניח שזה לא סתם נכתב. אם זה נכון אז על מה אנחנו בכלל מדברים פה?

בשביל זה יש בית משפט. מסי מעוניין להפגש עם ברתומאו על מנת שזה לא יגיע לבית משפט. התשובה שהוא קיבל “אני מוכן להפגש איתך רק בשביל הארכת חוזה”

אם ברתומאו יסכים להיפגש עם מסי הוא יוכל לשמוע את ההצעה של שסיטי שמדברת על סכום שבסביבות 100 מיליון בנוסף אריק גארסיה (זה ההשערה שלי) אבל אם הוא ימשיך להתעקש על “אין על מה לדבר” הוא מסתכן שמסי יאבד את הרצון הטוב שלו, ילך לבית משפט וילחם עד הסוף… המוניטין של ברצלונה יצנח לשפל חסר תקדים ובית משפט עוד יפסוק לרעתנו.

הבעיה היותר חמורה, היא איך הגענו למצב הזה. זה הבעיה. לא המצב שאנחנו נמצאים בו. אלא איך הגענו לזה.

תגיד, למה אתה מגיב פה בכלל? אם אנחנו מוטים מראש ועיוורים, למה אתה יורד לרמה שלנו?
מזל שיש אוהד אתלטיקו שיסביר לך מה זה כלוב מזהב בענייני כדורגל. כתבתי שזה מזכיר לי את ניימאר, מה הבעיה שלך עם זה?

אני מכבד אוהדי ריאל שרוצים להתדיין או מתעניינים ביריבה הגדולה שלהם.
לא מכבד אוהדים כמוך שאומרים לנו מה נכון ומה לא נכון לגבי הקבוצה שלנו בפורום שלנו. תפתח אצלך בפורום דיון על מסי ושם תקרא לנו עיוורים. פה אתה אורח, אז תפסיק לרדת על בעלי הבית, זה לא מכובד. וזאת לא הפעם הראשונה שלך.

לדעתי,
א) העניין הזה לא צריך להגיע לבית המשפט. זה לא ראוי למעמדו של מסי בבארסה.
ב) יש חילוקי דעות לגבי המצב עם החוזה של מסי.
ג) ההנהלה חושבת שהיא צודקת ומוכנה ללכת לבית המשפט על מנת להוכיח זאת. הייתי מעדיף בלי זה, אבל בתי משפט קיימים על מנת להכריע בסוגיות שאין עליהן הסכמה.
ד) בשלב זה, איננו יודעים מה בית המשפט יגיד, ועדיף. שנמתין להכרעה בעניין (אם אכן זה יגיע לשם).
ה) קיים עדיין סיכוי ששני הצדדים (וזה מדהים לחשוב על ״שני צדדים״ כאשר מדובר בבארסה ומסי) יגיעו לפשרה שתמנע את הנמנע.

הבנאדם ישב מעל לשבוע עם חבורת עורכי דין, בדק את הנושא לעומק ואז שלח את הפקס המדובר. עכשיו הוא רוצה לשבת למו"מ כדי שבארסה לא תישאר בלי כלום, כמחווה טובה, אבל נתקל באטימות. שוב אזכיר שמדובר על אדם (ברתומאו) שאין לו שום בעיה ללכת לבית משפט גם כשאין לו קייס, ואחרי כל זה אתה קובע שמסי משפטית לא צודק וחושב שברתומאו כן.

אני מבין שזה הזוי שמסי יילך בחינם, אבל אם יש סעיפים בחוזה שלו שמאפשרים זאת אז זה המצב, הזוי ככל שיהיה. בתור אחד שלא מבין בדברים המשפטיים הללו אני לא מתיימר לקבוע מי ייצא עם ידו על העליונה מהמשפט, אבל באופן טבעי אלך עם האדם שמחשב 10 צעדים קדימה מאשר עם אחד שמונע מנקמות (שוב, ע"ע לאפורטה) וכמעט תמיד שולף מהמותן.

המשפט האחרון פשוט לא נכון. יש לבארסה חודש פלוס, עד ה 5 לאוקטובר, כשנסגר חלון ההעברות.
הכל נדחה בגלל הקורונה, למה אתה חושב שהסעיף שנותן למסי ללכת בחינם לא נדחה?

אני פה יכתוב בגדול על מה שמפריע לי עם רובם של אוהדי ריאל שמגיבים פה, אני היתי במחנה שהתריע גם בפורום הנוכחי וגם בפורום הקודם, על המצב הניהולי הגרוע שלנו. פעם אחרי פעם הם נכנסו לפורום וקראו לנו “רואי שחורות” “מפונקים” “קוטרים” , עכשיו שהמועדון נמצא בכאוס מקצועי וכלכלי מוחלט, וכל אחד שיש לו טיפה יושרה עם עצמו, מבין עם מי יש לנו עסק, מבין שצדקנו לאורך כל הדרך (לא שזה היה קשה, הסימנים היו ברורים) אבל לא הם, הם עדיין ממשיכים להטיף לנו מוסר. כאילו כלום לא קרה…

דרך אגב, בהתחלה, הם טענו בתוקף שכדאי לנו להסכים למכור את מסי , כי אז ההנהלה של ברצלונה תעשה פרויקט ספורטיבי ראוי והקבוצה תהיה בריאה יותר, . אז כרגיל המציאות מכה שוב גם בהם:

ואן דר בייק הצעיר הולך לשדים האדומים, ונחשו לאיזה שחקן הנהלת ברצלונה "העלאק תכין לנו פרויקט ספורטיבי חדש " רוצה ובאיזה גיל הוא ולאיזה עשור הוא בקרוב עומד להכנס. ניחוש אחד. רמז גם הולנדי…

כי כדי לדחות את חלון ההעברות היה צריך לשבת ולהסכים על כך, אף אחד לא ישב על תאריך העזיבה האפשרית של מסי.
שוב אולי אגלה שבאמת משפטית מסי יצליח ללכת בחינם, כרגע זה לא נראה לי כך.

אגב מסי שם את ברטומאו עם הגב לקיר, איך מסי מצפה שאותו אחד שמונע מנקמות לפי מה שכתבתם יגיב?

אז בגלל זה מסי צריך ללכת עם ברתומאו יד ביד? מסי מנסה לבוא בטוב, ברתומאו פחות מעוניין. מכאן הכל זה השערות וספקולציות עד שהנושא יוכרע בבית משפט (לא רואה את הסיפור נגמר בצורה אחרת כרגע).

טוב זה ברור מאליו שאם אף צד לא יתפשר זה יגיע לבית משפט.
אני כלל לא מסכים שמסי בהכרח בא בטוח, שלח פקס שבו הוא מציב עובדה.
בסוף שניהם יגיעו לפשרה כי מצבי הקיצון שמסי ישאר בכוח או יעזוב בחינם פשוט רעים, הם יגיעו לפשרה כי אין להם ברירה אחרת. מסי רוצה ללכת והוא ילך, וברסה לא צצא מזה בידיים ריקות.
כרגע כל מה שקורה זה הפעלת לחץ מצד ברטומאו למקסם את הרווח. זה הבדל מאוד גדול לברסה במצבה הכלכלי הנוכחי. מה גם שלסיטי יש הרבה נכסים לתת בתמורה, יש לה 2 סופרסטארים על העמדה הזו, שאחד מהם כנראה יהפוך לדי מיותר בעקבות ההעברה (וגם העניין ידחוק את המעמד של השני לקצת הספסל). מאמין מאוד ששחקנים כלשהם יהיו מעורבים בעזקה כזו אם וכשזה יקרה.

אני לא מבין מדוע אתה חושב שבארסה ומסי יגיעו לפשרה.
קודם קבעת שמסי לא צודק.

אחר כך כתבת שמסי משאיר לבארסה רק יום אחד כדי להתמודד עם העזיבה.
אחר כך כתבת שמסי שם את ברטומיאו עם הגב לקיר.
אתה מנסה להוציא את מסי רע בכל הסיפור הזה.
רבים אחרים ואמינים יותר ממני כתבו וציטטו פה שמסי הודיע על כוונתו לעזוב כבר לפני חודש וחצי בצורה לא רשמית, ויומיים אחרי שהעונה נגמרה בצורה רשמית. מסי מנסה להגיע לפשרה וברטומיאו אומר 700 מיליון ולא יורו פחות.
זה לא מסי מול ברצלונה כמו שאתה מנסה לרמוז. זה מסי מול ברטומיאו, ומסי הרבה יותר גדול ממנו.
בכל מועדון נורמלי היו נותנים לשחקן הכי טוב בהיסטוריה שלו ללכת לאן שהוא רוצה, ועוד היו מארגנים משחק פרידה לכבודו. רק ברטומיאו יגרור את העניין לבית משפט כדי להוציא את מסי רע.
אם לא הייתה קורונה, הרי מסי היה שולח את הבורופקס כבר בסוף מאי והיה הולך בחינם. ברטומיאו הוא זה שמחפש אותיות קטנות בחוזה כדי להוציא את מסי רע. אין פה שום עניין ספורטיבי, מה הטעם להחזיק שחקן בניגוד לרצונו לעוד עונה, ולשלם לו עשרות מיליונים? זה רק אגו אישי של הנשיא שלנו, שלא רוצה את הסטמפה הסופית על הכשלון שלו על ידי בריחה של שחקן הכי טוב אי פעם.
מסי הוא הטוב בסיפור הזה, ברטומיאו הוא הרע, וברצלונה היא זאת שסובלת מהמלחמה.

דעתי: מסי הרוויח את הזכות לקבוע את עתידו, כמו (והרבה יותר מ) צ’אבי ואינייסטה. יש דד ליין לקבלת ההחלטה בכל קיץ, כי מין הסתם הקבוצה צריכה זמן להיערך לשינוי בסגל - לכן הגיוני שהתאריך יוזח יחד עם כל העונה. וברור שההנהלה ידעה על הרצון של מסי הרבה לפני. רונאלדו לא היה צריך לשלוח פקס כי כיבדו את הבקשה שלו, ואצלו היה סעיף שחרור של מיליארד יורו בלי שום כוכבית בחוזה.

אולי הבור מלא בחרא כבר אז לא שמים לב, אבל הרבה הרבה יותר חשוב לסיים בצורה יפה ואוהבת עם השחקן הכי טוב בהיסטוריה שלך וכנראה הפנים של המועדון לנצח, מאשר להתלכלך בשביל כמה מיליונים לחוב רגעי. אוהדי ברצלונה מבינים את זה, מה שיוצר חתיכת עינוי - רוצים בטובת מסי שינצח את הנחשים בהנהלה, מה שיוביל לעזיבה שלו בלי תמורה גדולה (כמובן תמורה כספית רגעית, התרומה שלו לבארסה היא ניצחית).

מסי העביר אותם את הימים הכי גרועים בחיים שלהם, בערך כמו שברתומיאו אותנו. אתם מתפלאים שברתומיאו הוא הגוד גאי בשבילם, ושמסי הוא נסיך האופל בכבודו ובעצמו?

מדהים איך זו תמיד הבעיה בתרבות העולמית שכולם מנסים להיות משפטנים בלי שיש להם גישה לחוזים, והם לא סוטים ימינה ושמאלה מהדיווחים.

וואלה אפשר להאשים את כולנו כעיוורים, אבל אנחנו רואים את התבנית הקבועה בהתנהלות הן של בארסה והן של ההנהלה בעידן ברתומיאו. כל הנהלה אחרת הייתה לכל הפחות מנסה לגשר בצורה סבירה עם שחקן שהוא לכל הפחות סמל במועדון הזה. אף אחד לא מצפה שיחררו אותו אותו ביורו וחצי או בחינם, אבל ראבק לעמוד על הרגליים האחוריות מאחורי סעיף שחרור של 700 מיליון רק כדי להשאיר שחקן בכוח ללא מינימום אתיקה או רחמנא דליצלן ג’נטלמניות היא למעשה סוג של סיכום ההתנהלות של ברתומיאו. זה כבר לא עיניין של “פינוק”, “פנטזיה נוסטלגית” או “אהדת הצלחות” זו כמיהה אמיתית להנהלה שבראשה עומדים בני אדם הוגנים שמתנהלים בשקיפות, לא מעורבים בשערוריות וכאלו כשהם שלוקחים החלטות נוקשות יש אפילו מעט אמונה שזה נעשה לטובת הקבוצה.

משפט ששמעתי לא מזמן שנוגע יותר לפוליטיקה במדינה:" אני לא שופט, אני לא צריך הודאה חד משמעית בשביל להבין שמשהו מסריח כאן"

אם מישהו היה אומר לי לפני 5 שנים שהקשר בין בארסה ומסי יגמר בבית המשפט, הייתי או מפקפק ביכולת השמיעה שלי או טוען שהוא משוגע.

אך מסתבר שהכל אפשרי ב-2020.

זו נקודה מעניינת - הסעיף בחוזה הוא הוכחה לכך שעל הנייר ברתומאו כן היה מוכן לאפשר למסי לעזוב ברגע שיחפוץ בכך, ובלבד שיישאר מספיק זמן בחלון ההעברות להיערך בהתאם לשינוי (לכן הדדליין המקורי).

מה בדיוק שונה הפעם מבחינת ברתומאו, בהתחשב בזה שחלון ההעברות הוארך עד אוקטובר? שבועיים יותר או פחות של חלון? העובדה שמעדיפים לזרוק חצי סגל אחר? קורונה? הייתי אולי מוכן להבין אם הוא מראש הוא מסרב לסעיף כזה בחוזה של מסי בטענה שברצלונה לא נפטרת משחקנים ממניעים לא מקצועיים, אבל אין שום דרך להציג באור חיובי את ההליכה של ברתומאו ושות’ ראש בראש מול הרצונות של השחקן הכי גדול בהיסטוריה של המועדון שלו.

ברגע שבעבר ההנהלה הביעה נכונות עם הסעיף לאפשר למסי להחליט על עתידו, אי אפשר להצדיק את המשפטנות הזו מצידה שנובעת בפירוש מאינטרסים צבועים ולא ספורטיביים.

המשפט הזה נכון מאד, אבל הוא נכון גם כביקורת לפסקה הבאה שלך שלא ממש מתכתבת איתו. הסנטימנטים שלכם ברורים וגם ברור למה זה האינטרס של מסי ושל כל מי שסביבו שזה יהיה הנרטיב הדומיננטי, אבל פחות ברור למה זה הופך את ההנהלה למי שטועה פה, כי לכאורה כאמור ישנה פרשנות אפשרית לפיה מסי פשוט מפר חוזה בבוטות ומפעיל לחץ על המועדון בצורה די “מלוכלכת” כדי להוריד את המחיר של עצמו. זה כמובן גם לגיטימי, אבל משום מה חזרנו לנרטיב “טובים-רשעים” שטחי במקום להבין שזה פשוט חלק מהמו"מ שמתנהל גם במדיה החברתית והרגילה.

אין ספק שאף אחד מהצדדים לא חוטא בג’נטלמניות יתר, וכמובן שאני מסכים שזה כך לגבי ההנהלה.

בינתיים לה ליגה בהודעה רשמית מגבה את ברטומיאו ואומרת שהחוזה שלו בתוקף ולכן היא לא תאפשר לו לעבור לקבוצה אחרת בספרד כל עוד לא שולם סעיף השחרור.

שון ויסמן נושם לרווחה. מסי לא יגיע לוויאדוליד.

הנקודה שלך קולעת אם היה מדובר בשחקן אחר בברצלונה. שחור על גבי לבן יש חוזה, יש מחוייבות מצד שני הצדדים וכ’ו. מנגד, קיים עיניין שהוא מעבר לחוזים שזה העניינים שנוגעים לעובדה שמצידו של שני הגורמים בחוזה ישנם אנשים שיכולים (ולרוב מצליחים) להגיע להבנות כשזה לגיטימי. האם מסי מחוייב על פניו בחוזה? כן. האם הוא הרוויח מצידו את ההתגמשות מצד ההנהלה או יחס שהוא כביכול “מועדף” מהיותו שחקן במעמד מסויים? לדעתי כן.

לצורך העיניין, אם התשובה שלך (או כל אחד אחר פה) לשאלה השנייה תהיה “לא”, תשאלו את עצמכם איפה אמור לעבור הגבול בין ההתייחסות לכלל השחקנים כחוזה ושק של כסף, והמועדונים למפעל שכל פועלו הוא לדאוג למנייה ותוך כדי לבלוע ולירוק שחקנים?

אם ההסתכלות שלי נאיבית או רומנטית מידי, הרי שאתם מוזמנים למחוק את המונחים “סמל”, “שחקן נשמה”, “שחקן בית” וכ’ו מהלקסיקון, כי בהסתכלות ה"קרה" כל שחקן באשר הוא נידון להיות “שכיר חרב”.

מה ציפית שהוא יגיד? בשבילו לאבד את ניימאר אחרי זה רונאלדו ועכשיו את מסי זה גזר דין מוות.

הקלאסיקו הבא יהיה מפגש בין פאקינג הזארד לגריזמן. ואולי בין בריטויט לבנזמה… עכשיו תגיד לי אם אתה הוא, אז אתה לא היית בצד של ברתומאו? (עזוב שברתומאו הוא אחד התומכים הכי גדולים שלו…)

כבר כתבתי שאני מבין לחלוטין את הסנטימנטים שלכם, אבל באותה מידה שההנהלה מתחפרת בסכום סעיף השחרור, כך מסי מתחפר בסכום העברה 0. יש כשל בעצם ההגעה למצב הזה, מסכים, אבל העוינות בין הצדדים וחוסר הגמישות נראיo הדדיים כרגע. גם אם ההנהלה אשמה לחלוטין בהגעה למצב הזה, מסי בפני עצמו משחק “קשה” והוא זה שעשה את הצעד המאד פומבי של שליחת הפקס, בבירור ללא הסכמה עם ההנהלה על משמעותו ועל מה הפתרון ליציאה שלו.

הרי בסוף מסי יעזוב, לא ב-0 יורו וגם לא ב-700 מיליון, וסביר שגם לבית המשפט לא יגיע. ואם יגיע - כנראה שגם לו יהיה חלק בזה.

משה - נמאס לי להביע דעות עם ניואנסים רק כדי שהתגובות שלך ישטחו אותן באופן קבוע לעובי של מולקולה. מוזמן להמשיך, אין לי איך להגיב לזה.