פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

אגב, אני מבין שברצלונה צפויה לקבל 8 מיליון על ראקיטיץ’.

מפתיע, נכון?

tenor (9)

מסתבר שמדובר במשתנים. הכסף יעבור רק אם סביליה תעפיל לטורניר אירופי ב-2 העונות הבאות.

מרפי. בעונה הבאה יילחמו בתחתית נטו בגלל הסעיף הזה.

טוב שמדובר בסביליה זה כסף בבנק. במיוחד אם הסעיף אומר זכיה בליגה האירופאית…

שוב, תגובה ברמה של הטרלה…

יש שלושה אנשים בעולם שחושבים שמסי רוצה לעזוב את המועדון ללא תמורה.
אני לא מכיר אף אחד מהם אישית, אבל יכול לנקוב בכינויים שלהם - גב, אורי ודוד.

לכל שאר האנשים שלא איבדו את הזיכרון שלהם ממש לפני יומיים, ברור שברתומיאו משקר על ימין ועל שמאל עם ספינים שמנסים להוציא את השחקנים שלו רע.

הוא עושה את זה לכולם - שחקנים וצוות מקצועי.
כמו גרעין של זית שאין בו שום צורך ואפשר לירוק אותו מהפה ללא טיפת כבוד, הוא יורק את השעיר לעזאזל התורן שיכסה על הפרשייה הנוכחית של מעילה בתפקיד. אם לא הייתם אוהדי ריאל מדריד הייתי עלול בטעות לחשוב שנפלתם בפח, אבל אתם לא יותר מצבועים שבאו לרקוד על הדם.

ולכן, אתם שלושתכם, באמת איבדתם זכות לאיזושהי טיפת כבוד מקלדת עם ההטרלה החביבה והקונספירטיבית שלכם כאילו מסי מנסה להרוס את הקבוצה וברתומיאו מנסה להציל אותנו ממסי.
פחחחחח
לא מאמין שגרמתם לי לכתוב את ההבל הזה.

ותאמינו או לא, לא יהיו עוד הודעות ממני כתגובה אליכם.
מי שרוצה הוכחות ליושר של מסי שילך לחפש אותם בעצמו.
לנו כאמור יש זיכרון. אנחנו לא צריכים לחכות ולראות איך הסאגה הזו תיגמר בשביל להבין מה הנחש עושה.

ועוד דבר,
אם אתם באמת חושבים שאפשר להוציא על מסי 700 מיליון יורו סעיף שחרור, אז כנראה שלא הבנתם מה זה סעיף שחרור וכדאי לכם להתרענן עם הסבר מהנשיא שלכם.

אישית, אני לא חושב שאתם חושבים ככה. אני חושבים שאתם טרולים שבאים לעורר דיון בלחיצה על כפתורים כואבים.

חבל שאני לא מנהל, כי הייתי מוחק לכם את התגובות האויליות שלכם, אחת אחרי השניה.
משאיר את הדיון שומם ומאפשר לאוהדי ברצלונה לדמם בשקט את עזיבת השחקן הטוב והמשפיע ביותר שהיה לנו בשני העשורים האחרונים.

לנו יש תקופת אבל לעבור. כי כל מי שפה, אולי לא שמתם לב, שם את המועדון מעל לשחקן. כל שחקן. והמועדון שלנו במשבר עמוק מאוד עוד לפני העזיבה של השחקן האהוב עלינו. מקצועית והתנהלותית אנחנו מצויים בתחתית שלא הייתה כמותה כבר 20 שנה כמעט. לא באמת היינו צריכים אתכם שתבואו ותסבירו לנו מה תעשה עזיבה של מסי למועדון - אם או בלי הכסף והשחקנים שיוציאו עליו. אנחנו לא טיפשים ויחד עם זאת, גם לרגע לא שחכנו מי היה הפנים של mes que un clab בחמש עשרה השנים האחרונות, ומי רצח ורמס את הסלוגן של המועדון שלנו והפך אותו לבדיחה אווילית על חשבוננו.

תודה לך ברתומיאו - הנשיא הכי מוצלח שהיה לריאל מדריד בעשור האחרון :v:t4:

זה מה שהיה לפלורנטינו פרס להגיד על העזיבה של רונאלדו בקיץ 2018. קונטקסט: לכריסטיאנו היה חוזה לעוד 3 שנים שלמות (עד יוני 2021) והוא נמכר ב-100 מיליון יורו בגיל 33.

“לכריסטיאנו היה סעיף יציאה של מיליארד יורו, אבל זה לא רלוונטי. סעיפי השחרור לא קיימים כדי לשלם אותם. זה רק סכום סמלי שמצוין בחוזה ואנו משתמשים בו כרשת ביטחון. אם שחקן רוצה לעזוב או להפך, מנהלים מו"מ על מכירה. העדפנו לא למכור אותו, אבל הוא רצה לעזוב בגלל סיבות מסוימות של חילוקי דעות והבנו את זה. זה לא במקומנו להחליט בשבילו. בגלל כל הדברים הטובים שעשה, פתחנו את הדלת כלפיו. בו זמנית ניסינו להשיג את הערך הגדול ביותר שיכולנו עבורו. לא הייתה לנו הצעה טובה יותר אז הגענו להסכמה. כולנו הסכמנו שזה הדבר הכי טוב לעשות”.

משום מה הם חושבים שאם מסי היה נמכר בהרבה כסף, הכסף הזה היה הולך למקומות טובים ועוזר למועדון באמת.
כמו למשל לקנות עוד גריזמן או קוטיניו, לתת להם חוזה שמן ל 5 שנים וככה לדפוק גם את ההנהלה הבאה.

מה? זה ליטרלי הדבר הרשמי היחידי שאנחנו יודעים - מסי טוען שהוא זכאי לשחרור בחינם. על זה הפקס המדובר.

הייתי ממשיך אבל בחיי שזו הודעה מזעזעת ומגוחכת, מהתוכן ועד הסגנון. מבין שאתם כועסים ומתוסכלים אבל לא מבין מה לעזאזל כל כך מופרך ומרושע במה שכתבתי.

זה הגישת פתיחה שלו למשא מתן, אני לא חושב שיש כבר למישהו בכלל ספק בזה שהוא רוצה לנהל משא ומתן על עזיבה תמורת כסף ולעזוב בצורה חברית. ברתומאו מסנן אותו. ולא מוכן בכלל להיפגש איתו ועם אבא שלו. בפעם המאה
אני יכתוב את זה שמונדו דפורטיבו כותבים דברים, הם כותבים את זה מטעם ברתומאו ,הגיע זמן שתבינו את זה. ואם אפילו בשופר הפרטי של ברתומאו מאשרים את זה . אז זה “לא קונספרציה”.

מה אני רוצה שיקרה?

1. שלא נגיע בכלל למצב שהשחקן הכי טוב בתולדות ברצלונה רוצה לעזוב. ובטח לא בצורה משפילה כזו.

2. אם כבר הגענו למצב האיום והנורא הזה, שלנשיא של ברצלונה היה את היושר האישי להתפטר באותו היום שזה קורה. (אבל גם לא היה לו את היושר להתפטר אחרי 8 2 אז בכלל למה אני מצפה)

3 אם מסי נחוש בכל מקרה לעזוב . שישב איתו לפגישה פנים מול פנים ויגיע איתו למחיר פשרה.
4. ובטח שלא יתנהל מסע של הכפשה משפיל וחסר תקדים נגד אחד הסמלים הכי גדולים בתולדות המועדון (לא הכי גדול) ושלא נגיע בכלל למצב של איומים ובית משפט.

בכל מקרה, אפשר להתאכזב ממסי אפשר לחשוב שהוא צריך להתנהל בצורה אחרת. אבל מסי בחיים, אבל בחיים לא היה “הרע” בסיפור. בסיפור הזה יש נבל אחד ובודד וקוראים לו ברתומאו.

נ.ב נגיד לצורך הדיון, ברתומאו מנסה לעשות את זה בצורה יפה אבל מסי בכח הולך ורוצה לצאת בחינם, אז מילא. אבל הוא לא מנסה את זה אפילו.

הוא הולך ומסתכן לאבד הכל, כי הוא רוצה למקסם את המחיר בשביל שבמרץ הוא יוכל לפרוש ולקנות לעצמו טיפה זמן בשביל למנוע מצב שהנשיא הבא יתבע אותו. זה כל כך ציני.

אתה פתחת את ההודעה בכך שאנחנו טוענים שאמרתם משהו שלא התכוונתם והמשכת בהקצנה ברוטאלית לכל מה שאנחנו כתבנו.
אני לא חושב שברטומאו נשיא טוב.
אני לא חושב שמישהו מצפה שישלמו 700 מיליון.
אני לא חושב שמסי מניאק.
כתבתי כבר שהצדדים יגיעו לפשרה כי אין ברירה אחרת.

מועד גמר ליגת האלופות המקורי: 30.5.
מועד גמר ליגת האלופות הסופי: 23.8.

תחילת הליגה הספרדית אשתקד: 16.8.
תחילת הליגה הספרדית השנה: 12.9.
תחילת הליגה הספרדית של בארסה: 27.9.

סגירת חלון ההעברות ברגיל: 31.8.
סגירת חלון ההעברות השנה: 12.10.

פקיעת תוקף הסעיף של מסי: 10.6.
המועד בו מסי הודיע על עזיבה: 25.8.

שכר ששחקנים מרוויחים בשנה רגילה: 100%.
שכר שמסי מרוויח מאז מרץ: 30%.

ברתומיאו אשתקד: מסי יכול להודיע בכל סוף עונה שהוא עוזב בחינם.
מסי השנה: אני ממש את הסעיף שלי ועוזב את בארסה.

מסי: רוצה לסיים ביפה, ולתת לבארסה פיצוי.
ברתומיאו: הארכת חוזה או 700 מליון.

אנשים רגילים: ברתומיאו גם אדיוט וגם זבל של בן אדם.
אוהדי ריאל: מסי רוצה לדפוק את בארסה גם בלי כסף וגם בלי זמן למצוא שחקן אחר.

אני מבין שאתם נורא נהנים, אבל בחיי שאתם תוקפים אנשי קש וחבל. היה פה דיון ענייני עד הטנטרום המגוחך הזה, וחבל מאד שאוהדי בארסה עם קצת יותר הבנת הנקרא וקצת פחות זעם קדוש, שבהחלט נמצאים פה, לא נותנים קונטרה לחרא הזה. בפורום אמורים לקרוא את מה שכותבים לך ולענות בהתאם, אתם מתעלמים לחלוטין ממי שאתם כביכול מתדיינים איתו כי “רעל מנדריללללללללללל”. עצוב לי לראות דיון ברמה הזאת בפורום. תדעו שזה בדיוק מה שמבריח מפה כותבים רציניים, בראש ובראשונה כאלה שאוהדים את ברצלונה.

איזה כיף שחזרת, שוסאקו.

נראה שהרגש קצת השתלט פה על השיח, ואולי קצת יותר מידי. אפשר להגיד שבצדק, אפשר להגיד שלא. אבל אני משוכנע שאנשים מגיבים פה להודעות לפני שהם קראו אותן כמו שצריך, או בכלל. אז אנסה להגיב לכל הסיפור הזה בצורה קצת יותר קרה.

אני חושב שהעמדה של אוהדי ברצלונה, פה ובכללי, די ברורה, ומוס סיכם אותה לא רע בכלל פה -

1, 2 ו-4 הם הבסיס, שלדעתי גם אוהדי ריאל מסכימים עליו. אשמח לדעת אם זה לא נכון, ולנסות להתמודד עם זה בהתאם.

ה"בעיה" היא סעיף 3. אנחנו לא יודעים באמת מה החוזה אומר, וזה שהוא הודלף או לא לאיזשהו גוף תקשורת זה די לא אומר כלום. בנוסף - אם נדע מי הדליף, נדע למה זה הודלף ומה האינטרס. אני רק יודע שאם זה היה כזה פשוט, לכאן או לכאן, מסי כבר היה עוזב או שהוא לא היה יכול לאיים בכלל בעזיבה. אין באמצע. עם כל הכבוד לזה שמסי לא רוצה לדפוק את ברצלונה, ואני מאמין שהוא מאמין שזה מה שהוא עושה, אם הייתה לו האפשרות לקום וללכת בחינם וזה היה פשוט - זה כבר היה קורה.

השאלה היא מה הלאה - בכנות, בעקבות כל הסירחון הזה? מבחינתי שייפגשו, יסכמו, ונכתוב הודעות פרידה קורעות לב מהגדול בכל הזמנים. אני יותר מתעב את הסיטואציה הנוכחית, מאשר את הסיטואציה העתידית בה מסי משחק במועדון אחר ולא בשנת פרישה.

מבחינתי - בהסתכלות על מסי, ועל מסי בלבד, יש פה 2 שאלות:

1. הוא רוצה ללכת?
  2. הוא יכול ללכת?

התשובה ל-1 היא “כן”. התשובה ל-2 היא “לא יודע”, ובהמשך לפסקה למעלה - ואני משוכנע שאף אחד פה לא יודע. אין פה אחד שקרא את החוזה, מבין בזה מספיק, ומודע לשינויים עקב ענייני קורונה ותאריכי ליגה חדשים. הדלפות עיתונאים זה אחלה והכל, אבל אל תשכחו שכמו שלברתומאו יש שופר בתקשורת והמונדו הוא סופר מוטה, גם עיתונאים/טוויטריסטים אחרים הם לא בדיוק אובייקטיבים. לא כל דיווח בעד הצד של ברתומאו הוא נכון (אובייסלי), אבל גם לא כל דיווח בעד מסי הוא אוטומטית נכון באופן מוחלט.

אם התשובה היא “כן” ל-2 השאלות, אין פה בכלל ספק - מסי צריך ללכת, וצריך ללכת יפה. מול מסי (ומול צ’אבי, ואינייסטה, ובוסקטס, ופויול וכו’) צריך לסגור את זה יפה, מכובד, ועם כל הטררם הנלווה, עם כמה שזה כואב. שישבו, יסכמו על תנאי עזיבה הגיוניים אבל לא לרעת הקבוצה והמועדון והשחקן ויגידו יפה שלום. הבעיה היא, ואני חושב שאין פה ספק על זה, שההנהלה שלנו היא…איך נגיד את זה בצורה עדינה…לא ההגדרה המתאימה ל"יפה ומכובד". הם יעשו הכל כדי לצאת טוב (או כמה שפחות רע) מהמצב הזה, גם אם זה להשחיר ולהשחית את הארגנטינאי. וזו לא ספקולציה, זו לא “רק” הסתמכות על מקרי העבר - זה קורה As we speek. מסי כבר התחיל לחטוף ריקושטים של “בוגד” ו"נוטש את הספינה כשהיא טובעת" וכו’.

אין לנו, כאוהדי ברצלונה למודי הניסיון עם ההנהלה הזו, אפילו לא שמינית אמון באף מהלך שמגיע מהצד שלה. לא ברכש, לא בעזיבות, לא בניהול מקצועי, לא בניהול כלכלי, לא במינויי ופיטורי מאמנים ולא בשום דבר אחר. וגם לא בהתנהלות עם מסי. אני לא נכנס בכלל ל"אמרנו לכם שנים שככה וככה". זה לא רלוונטי. מספיק להסתכל נטו על השנה האחרונה, מאנפילד ועד היום. יש משהו שקרה נכון? יש משהו שקרה ולא בצורה מסריחה? התקבלה איזושהי החלטה שלא הייתה נגועה באינטרסים שבמקרה הטוב הם לא לטובת המועדון? אפילו פיטורי ואלוורדה, שכל כך היו נדרשים, קרו מאוחר מידי, ולא פחות מזה - מכוער מידי, ואוהדי ברצלונה שכל כך רצו להיפטר ממנו, הם הראשונים להודות בכך.

אין פה צד תמים לחלוטין, ואני חושב שזה ידוע. מסי לא מסכן והוא לא צריך רחמים. לא מעט אנשים פה יודעים שאני הראשון שיבקר אותו, ובלא מעט מקרים. אבל בנקודת הזמן הזו, ובנושא הזה, וב-99.99% של ודאות - זה מכוער. וממש לא בגללו.

מסכים לגמרי, ואני לא חושב שלרגע אחד מישהו התווכח על הכיעור מהצד של טינוף בתקשורת ועצם ההגעה למצב הזה שבו מסי רוצה לעזוב ואלו הכלים שהוא משתמש בהם (גם כתבתי שההנהלה אשמה בזה). בכיעור של משחקי משיכת החבל מול ברטומאו, פגישה/לא פגישה, מסי בהחלט יכול להאשים את עצמו גם, שכן הוא בחר בדרך מאד פומבית של ניסיון להשתחרר מחוזה עוד לפני שביקש להיפגש עם ברטומאו. זאת חוכמה קטנה מאד לבקש לגשת לשולחן אחרי שצעד חד-צדדי לא צלח (לפחות לא בשלב זה). כפי שציינתי, בעיני זה לגיטימי לחלוטין, ומה שאנחנו רואים פה הוא סטנדטי מבחינת המבנה שלו - מאבק של כוכב להשתחרר ממועדון שלא רוצה לשחרר, כולל שימוש של שני הצדדים בתקשורת, כפי שציינת. הכל פשוט בווליום מוגבר פי 1000 כי זה פאקינג לאונל מסי וברצלונה.

אני לא אוהב את הירידה לפסים אישים שהיתה פה נגדך ונגד דארקו וגב. אני נפלתי גם בזה בפח בלהט הרגע והתנצלתי.

בגלל זה התלבטתי אם לתת לו לייק כי יש השתלחות שבאמת לא היתה במקום. אבל יש לו בהודעה לא מעט דברים שהוא צודק לחלוטין בהם.

אני והוא ועוד כמה פה, מהרגע הראשון שההנהלה הארורה הזו נכנסה לתפקיד. הזהרנו ודיברנו כמה שאנחנו בדרך למטה וביקרנו אותה קשות. מה דארקו ועוד כמה אוהדי ריאל עשו פה? כל הזמן ירדו עלינו. וקראו לנו קוטרים בכינים ועוד כל מיני כינוים. את המלחמה הזו , דארקו התחיל איתה שקרה לנו בכל מיני כינוים מתנשאים.

במשך שנים אוהדי ריאל (בעידוד חלק מאוהדי ברצלונה) זילזלו בנו. ומה קורה שמסתבר שצדקנו לחלוטין בביקורת שלנו? חלק ממכם שעדין ממשיך להתנשא עלינו.

מוכן להרים את הדגל הלבן ולחזור לדבר על כדורגל. אבל , מספיק עם ההתנשאות הזו.

אני במפורש לא אוהב את ההשתלחויות האישיות שהיו פה . וחושב שיוסי טעה בזה. אבל אני מבין לחלוטין את הכעס שלו ומאיפה זה מגיע.

לא מכיר את העובדות, אבל אני ממש ממש לא משוכנע שהצעד הראשון היה הפקס. לא חושב שזה נחת כרעם ביום בהיר על ההנהלה.

חוץ מזה, אם יש משהו שאני כן לא אוהב בהתנהלות של מסי (אומנם פחות פה, אבל כן בכללי) זה שהוא לא פומבי מספיק.

בהחלט. ובעיקר המשפט האחרון.

דגל לבן??? בפורום של ברצלונה??? תתבייש.

אנחנו יכולים להסכים שזה היה הצעד הפומבי הראשון. בוא נאמר שאסטרטגית קשה לי להאמין שזה היה בטעות. מסי כנראה ידע שהתגובה של ברטומאו לא תהיה “אה, סבבה”. תחילת החלק הפומבי של המו"מ והפעלת הלחצים במסגרתו. כפי שכתבת, הוא לא תמים וככה"נ חמוש משפטית ותקשורתית כמו ההנהלה.

ברור שזה לא בטעות, וברור לי שמסי, והיועצים שלו, לא טיפשים שלא יודעים עם מי יש להם עסק. אגב…אם כבר אז זו הביקורת שיש לי על מסי בנושא הזה - אל תאיים אם אין לך עם מה, ואם אתה לא מכין את עצמך לגועל נפש שיתלווה לזה. ובמקרה של ברתומאו - זה הר של גועל נפש.

מה זה אומר “צעד פומבי”? בסופו של דבר מדובר בפקס שנשלח למשרדי ההנהלה. בעולם ללא הדלפות (כן, בטח), לא משנה מאיזה צד, זה בערך הדבר הכי לא פומבי שאפשר, חוץ מאולי פגישה ב-4 עיניים, שאנחנו לא יודעים שלא קרתה (ואנחנו כמובן גם לא יודעים שכן). זה לא שמסי יצא לתקשורת ואמר שנמאס לו, זה לא שהוא עשה וידאל וליכלך על המועדון שהוא עדיין נמצא בו.

אתה רואה את זה כהתנשאות, הצד השני רואה את זה כהתקרבנות. זאת בדיוק הבעיה. אני די בטוח שהלך הרוח הכללי פה הוא- למסי מגיע לעזוב בכבוד ובתנאים שלו/לגיטימי שברתומיאו ינסה להוציא כמה שהוא יכול על מסי. כשזה מגיע לקיצון מסויים זה פשוט מושך את הקיצון ההפוך לו (לא מאשים פה אף אחד בזה).

תראה, אני לא אוהב להיכנס לזה פה, אבל אנסה לעשות את זה בצורה ברורה ולא מתנשאת -
בראייה צרה, קרה, מספרית ומתבססת על תוצאות ותארים בלבד - אני מבין למה אוהדי ריאל (לא כולם, לא מכליל) יכולים לתפוס את ההתייחסות שלנו להנהלה ולמועדון כ"התקרבנות". משהו בסגנון של “מה אתם בוכים, זכיתם בכך וכך תארים בשנים האחרונות ויש לכם את מסי, שזה יותר ממה שיש לכמעט כל המועדונים בעולם, כולל היריבה הכי גדולה שלכם” ו"אם ההנהלה שלכם כזו גרועה כמו שאתם אומרים, אז איך זה שהכישלון הכי גדול שלכם הוא מקום שני והדחה ברבע גמר אלופות מול אלופת אירופה?". מקובל, לגיטימי, ואני מוכן ומזומן להתמודד עם הודעות ושיחות כאלו. הכל שאלה של איך זה יוצא החוצה “על הדף”.

רוצה לומר - אני מברך לחלוטין דעות שונות ומנקודת מבט אחרת, אבל העניין הוא הניסוח. או - השאלה היא לא מה הצד השני אומר, אלא איך.

חוץ מזה - כבר הצצת בסגל שלך בפנטזי והחלטת את מי אתה מעביר לי בחינם?

אני מתקשה להבין מאין נובעת ההתעקשות המוזרה שברתומאו מוכן לקבל כסף ומסי מסרב? כולם כולל כולם אישרו שמסי כבר הציע לנהל שיחות. אפשר לטמון את הראש בחול ואפשר גם להקשיב לבן דוד של מסי, אלא אם כן גם הוא משקר :slight_smile:

לדבוק בסעיף השחרור (שלא לדבר על להציע חוזה חדש) משמעותו המעשית - “לא למכירה”. לא יכולה להיות שום פרשנות אחרת לגבי זה.

זה וגם ההתעלמות מכך שכמעט בכל מועדון אחר יש/היו בעיות ניהוליות חמורות לפחות באותה מידה כמו בבארסה. אתם לא הראשונים שההנהלה שלהם לא טובה, אבל לפחות תתנחמו בזה שההנהלה שלכם תוחלף בבחירות מתישהו. יש כאלה שתקועים עם בעלים גרועים וזהו.

ברור שזו העמדה כרגע, אבל שוב - זה מומ, ולהשאיר את מסי בכוח זה ריאלי בערך כמו לשחרר אותו בחינם. שניהם לא יקרו ושני הצדדים יודעים את זה.