פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

מסכים לחלוטין. אם מסתכלים רק על ברצלונה, כמו אוהדים “ממוצעים” שמסתכלים בעיקר (אם לא רק) על הקבוצה שהם אוהבים - יש לנו המון על מה להתלונן. אם מסתכלים בראייה רחבה יותר, על דברים שקרו וקורים בקבוצות אחרות ובזמנים אחרים - יש לנו המון על מה להתלונן. פשוט יש לנו יותר שותפים לדרך מקבוצות אחרות.

ומה שנדב אמר.

אני מנצל כל פלטפורמה אפשרית כדי לקבל את השחקנים שאני רוצה.

הנקודה הזאת חשובה כי יש פה עיניין של מידתיות. שאף אחד לא יטעה, גם ללאפורטה היו חסרונות, והוא כמעט עף אחרי הדעיכה בסוף עידן רייקארד-יניו, גם לפלורנטינו היו ויש חסרונות כמנהל, גם לרמון קלדרון, גם לדל נידו, גם לדה לו פרה וכ’ו. דבר אחד אני יכול להגיד על כולם:

1. הייתה להם ראייה ברורה לרוב מה הם רוצים לעשות, בין אם הם טעו או צדקו.

2. חלקם מוגדרים כ"מושחתים", אבל נראה שבגדול הם רצו לטובת המועדון.

3. גם הגאוותנים שבהם, בחרו במידה וצריך לקום וללכת.

גם אם תגידו לי שנשיא אחד משך אולי את הכהונה שלו יותר ממה שצריך, או שאחד פיקשש יותר מהאחרים בבחירות שלו ועוד, ההנהלה תחת ברטומיאו מגיעה לשיאים חדשים. בין אם מדובר באספקט המקצועי, הכלכלי או האתי הם מידי שנה קובעים סטנדרט חדש של חוסר בושה. כשאוהדים שכביכול מחוץ לקבוצה (לאו דווקא אוהדי ריאל) אומרים “די נו זה יכל להיות יותר גרוע” זה כי אתם מסתכלים על ההישגים של בארסה כביכול בצורה בינארית ( הקבוצה רווחית כן או לא, לקחו תואר כן או לא או מסי עוד שם ועושה קסמים כן או לא) בפועל אנחנו רואים את הדעיכה בצורה עקבית. הבריחה של מסי, השקיעה בחובות והפסדי התארים עם הפסדי משחקים צורמים הם רק גושפנקא סופית למשהו שאנחנו רואים מול הפנים גורם לנו לתהות “יאללה מתי הכל מתחרבן?”

אין פה פלצנות או התקרבנות, רק כשלונות ממשיים.

נ.ב

@Eyal נמוך מאוד לנצל את הפלטפורמה לטובות פנטזי

יובה הורדה ליגה בגלל ניהול עברייני, את יונייטד וארסנל מנהלים אנשים שאכפת להם רק משורת הרווח, צ’לסי היא חיית מחמד של קרזיונר, לולנסיה יש בעלים שמפרק אותה בזדון, ועל ריאל מדריד תחת כל נשיא שאינו פלורנטינו יש לי סיפורים שגורמים לברתומאו להראות כמו מנכ"ל מיקרוסופט. לבארסה יש הנהלה גרועה כרגע, היא עדיין מצליחה יחסית מקצועית, המועדון המוביל מבחינת הכנסות בעולם, ובגלל שיטת הבעלות על המועדון ההנהלה תוחלף כנראה בעוד מספר חודשים. אז איפה המידתיות? אתם רוצים להתחלף עם אוהדי מילאן שפשוט ננטשו על ידי פוליטיקאי שהשתמש במועדון כצעצוע?

על כל שלושת הסעיפים שלך אפשר להתווכח. לא חושב שראמון קלדרון או גאספרט עונים על הסעיפים האלה טוב יותר מברתומאו. ניהול זה מקצוע וברתומאו פשוט גרוע בו, והוא גם כנראה עושה פוליטיקה לצרכים אישיים על הגב של הצלחת המועדון. גם בזה הוא לא הראשון ולא עושה את זה באופן הכי בוטה - יש לו מה ללמוד מקודמו רוסיי. חלק ממחיר שיטת הסוסיוס (ושל כל דמוקרטיה).

כמה נזק ברתומיאו עצמו עשה בקבלת ההחלטות ואיזו תועלת הוא הביא? אני מניח שהם היו בדרך לשם - “המועדון המצליח בעולם” ברגע שהוא קיבל את הקבוצה, מעבר להצלחה המקצועית הכבירה (הטרבל). זה בהחלט משנה מה היה כשהוא הגיע. הוא לא שיקם אותם כמו ז’ואן לאפורטה. אני גם מייחס חשיבות להשמצות ברשתות החברתיות ואגדות העבר מעבר לדרך פעולה כמו לזרוק אגדת מועדון כמו לואיס סוארס בטלפון ושורת החלטות גרועות. הגיוני מאוד לחשוב שמסי היה נשאר ומסיים את הקריירה תחת כל נשיא אחר…

גם הקונספט של “מתעניינים רק בשורת הרווח” הוא כביכול הגיוני, ברתומיאו שולח מועדון מכניס ומצליח לגרעון של כמה שנים קדימה תוך כדי שהוא מוכר את שחקני העתיד. גאספרט? הוא לפחות בחר לעזוב מיוזמתו כשהוא ראה שהוא לא תרם לכלום.

מתי נסכים שהוא עד כדי כך גרוע? כשמסי ילך ונראה איך ברייטוייט מנסה לכבוש מול אובלק במטרה לעלות לטופ 4 כשהכדורים של סמדו לא מגיעים אליו? אתה מבין שכרגע מקצועית אנחנו במרחק עזיבה של מסי מלהפוך לקבוצה שכנראה תתחרה מול ויאריאל וסביליה על הטופ ארבע?

כמובן לפני שתטען שהטענה שלי מוגזמת, אשמח אם תגיד לי מה נקודות החוזק של ברצלונה בהיעדרו של מסי ועם מאמן שעוד לא ברור אם הוא מתאים למעמד הזה. בעונה שתיים האחרונות אנחנו כבר לא ממש מצליחים לתת מעבר למה שמסי (וטר שטגן) נותנים.

אני לא רואה בזה צעד פומבי של מסי.
הוא שלח בורופקס למשרדים של ברצלונה , לא לכל עיתון אפשרי בכדור הארץ.
ברצלונה היא זאת שהדליפה הכל לתקשורת, בנסיון להוציא אותו רע.
אני לא יודע מה מסי ציפה לקבל, אבל כנראה לא קנסות וגרירת הקייס לבית המשפט. ככה עושים לשחקן זוטר, לא לסמל של המועדון .
ואני שוב אחזור - זה לא מאבק בין מסי לברצלונה, כמו שחלק מאוהדי ריאל מנסים להגיד. זה מאבק בין מסי לברטומיאו. “שום שחקן אינו מעל המועדון” לא רלוונטי פה. לכן אנחנו , אוהדי ברצלונה, לוקחים את הצד של מסי.

העניין הוא שאתם לוקחים צד מוסרי בסיטואציה שהיא בבירור סכסוך משפטי-כלכלי ללא שום צד קדוש. אם מסי חשב שהדבר הזה לא יגיע לתקשורת אז הוא שיכור, בטח בהתחשב בעובדה שהוא בבירור לא הגיע להבנות עם ברתומאו לפני ששלח אותו. איזו עוד סיבה היתה לו לשלוח את זה? שוב - הוא לא דביל והיה ברור לגמרי שברטומאו לא יאשר את זה וזהו.

מסכים שזה משפטי-כלכלי. אבל זה לחלוטין גם עניין מוסרי. ולו רק מהבחינה ש-2 הצדדים לא באמת מסתכלים פה רק על העניינים המשפטיים-כלכליים בעצמם.

ואין צד קדוש, ברור. אבל ברור פה מי הכי רחוק משם.

הדבר שהכי מפריע לי בדיון הזה עם אוהדי ריאל הוא שיש פה הסכמה כמעט גורפת שמדובר באדם שקרן, מנהל גרוע וכו’ (ברתומאו כמובן), ובגלל זה לדעתי כמעט כולם פה יודעים שאם מסי קודם כל היה מנסה לדבר עם הברתומאו ורק אם היה נתקל בסירוב היה שולח פקס, אז היינו בדיוק באותו מצב שאנחנו נמצאים בו כעת, ועדיין יש טענות כלפי מסי שהוא מנסה ללכת בחינם.

חשבתם אולי שמסי כבר יודע אם מי יש לו עסק ולכן העדיף קודם כל לשלוח פקס ואז לנסות לדון עם בארסה על פשרה? (שדר"א כמעט כל אוהדי ריאל פה ממשיכים להתעלם מכך, למרות שדווח על זה בכל מקום אפשרי, גם בשופרים של ההנהלה). חשבתם על זה שאם מסי צודק משפטית אז היו לו רק ימים בודדים לשלוח את הפקס כדי שיהיה רלוונטי? (אם הוא טועה משפטית אז הפקס לא רלוונטי בשום תאריך). איך שאני רואה את הדברים מסי סך הכל רצה “לכסות” את עצמו מבחינה משפטית למקרה וברתומאו יערים קשיים (מה שהיה צפוי לרובנו ואני די בטוח שגם למסי).

מעניין אותי אם כמו שכתבתי מסי היה קודם כל מנסה לדון עם ברתומאו על חיסול החוזה ורק אז שולח את הפקס (כי כמו שאנחנו יודעים אין שום סיכוי שברתומאו היה בא לקראתו), עדיין הייתם אומרים שהוא רק רוצה לעזוב בחינם? כי מבחינתי כאשר מבינים מי זה ברתומאו, מבינים שסדר הפעולות של מסי לא היה משנה שום דבר, אז מבחינתי אין ספק שמסי לא מנסה לעזוב את בארסה בחינם, אלא כמוצא אחרון.

לגבי העניין שיש עוד קבוצות עם הנהלות גרועות, אני לא מבין את הקשר. ברור שיכול להיות יותר גרוע, תמיד זה ככה בכל דבר בחיים, אבל זה לא אמור לנחם אותנו או להכניס אותנו לפרופורציות כשאנחנו יודעים שעם הנהלה יותר טובה (לא מדהימה, רק יותר טובה) כנראה שעדיין היינו מאריות אירופה. היו לבארסה את כל הכלים להיות קבוצה חזקה מאוד בשנים האחרונות ובמקום זה בגלל ניהול מחפיר, אנחנו יותר קרובים לחזור להילחם על מקום באירופה מאשר על כל התארים. וכל זה כאשר רומסים כל דבר טוב שמזוהה עם המועדון והופכים אותנו לבדיחה.

אם זה הגיע לתקשורת, זה מהצד של ברטומיאו. קודם אמרת שמסי עשה צעד פומבי ולכן לברטומיאו לא הייתה ברירה.
הייתה לו. הבורופקס מן הסתם נשלח אחרי שהם לא הצליחו להגיע להסכמה.
מבחינתי מסי הרוויח ביושר סטטוס של קדוש.
אתה מתייחס לזה כאילו זה מו"מ בין שני צדדים שווים. אני ממש לא רואה את זה ככה.

דרך אגב, זה ברור שהמניע של מסי הוא אגואיסטי. הוא חושב על עצמו ובצדק. אתם רוצים לבקר את מסי? אני מבקר אותו שהוא סותם את הפה עד עכשיו. (ושפאקינג כמה שבועות עברו שלושה ארבעה שבועות מאז 8-2 והוא לא טורח להגיד מילה לאוהדים, כך שחקן גדול כך אפס בתור קפטן)

https://twitter.com/barcacentre/status/1300744736156913664

ממה שאני מבין מהדיון שלכם השתלשלות האירועים היא זאת-
•מסי שולח פקס ומבקש לממש סעיף עזיבה
•ברתומיאו מסרב בטענה שהסעיף לא תקף
• מסי רוצה לשבת ולהגיע להבנות
•ברתומאיו מסרב ומאיים בבית משפט.

מקווה שהבנתי נכון.
עכשיו, אפשר להגיע לכל מיני הנחות שתלויות באיזה צד הדליף ולמה ולהגיע מתוך זה למסכנות קונקרטיות
ואפשר גם לחכות בסבלנות (מניח שלי בתור אחד שלא טעון רגשית בנושא יותר קל, אבל אפשר) ולראות איך זה יתפתח… אם מסי יפסיד במשפט וישאר עונה ביציע/ישחק כשהוא לא רוצה אז צודקים. אני אתכם ב100 אחוז, ברתומיאו מנסה במכוון להרוס את המועדון, לא רואה אפילו טיפת הגיון במהלך כזה.
אם מסי ינצח במשפט אז ברתומיאו הפסיד את התחתונים ולעולם לא נדע מה היו האינטרסים מאחורי המשפט.
אם יגיעו לפשרה ויכנס כסף למועדון (לא משנה מה יקרה איתו בהמשך) אז כל הכבוד לברתומיאו וזה היה מהלך לגיטימי.

כל ענייני המוסר והכבוד כשזה מגיע לסכומים כאלו ותאגידים בסדר גודל שכזה עפים מהחלון ברגע, לנו בתור אוהדים זה לגיטימי ונכון להתייחס לדברים האלה אבל צריך לקחת בחשבון שאיפה שזה קובע זה לא נלקח בחשבון.

אגב @mos56 לא כל כך חושב שהביקורת היא על מסי ספציפית, אלא יותר נסיון להעביר שמה שברתומיאו עושה זה לגיטימי מבחינת המועדון.

אם ברתומאו יורד עכשיו מהעץ , כסף יכנס למועדון. הוא לא צריך לדרדר את המועדון לאשפתות מבחינה תדמיתית ולמרוח את אחד הסמלים הכי גדולים של ברצלונה בבוץ בשביל זה.

זה לא דעה, זה עובדה.

פה אני לא מסכים איתך, לדעתי מסי הדליף את זה כמו שהוא זה שמסר לקדנה סר את החוזה שלו. אין בזה שום דבר פסול בעיני. ברתומאו הפך את זה למלחמה ואיך אומרים ב"מלחמה הכל כשר". אמצעי הפעלת לחץ לגטימי על ההנהלה.

דרך אני כבר מבין את טיעון נגד שיבוא מולי, אני כמובן מגזים ומקצין עם הכל כשר. לא משפט הכי מוצלח שלי. אבל הדלפות מסוג כזה, זה אחד הכלים הלגטימים שיש בשביל להפעיל לחץ על הצד השני.

נניח שראמוס רוצה לעזוב את ריאל מדריד. פלורנטינו אומר רק תמורת 400 מליון. זה מגיע לפיצוץ, לכלוכים מכוערים, בית משפט, ובסוף ראמוס נמכר ב 20 מיליון. האם היית אומר כל הכבוד לפלורנטינו?

אין שום אינטרס מצד של מסי להדליף לתקשורת. עדיף לו לעזוב בטוב, ולא לרוץ לתקשורת. גם ככה העניין היה הופך לפומבי ברגע שהוא לא מגיע לבדיקות קורונה.
אלא אם כן המטרה שלו לצאת למלחמה עם ברטומיאו, שאני לא מאמין שזאת הייתה המטרה שלו.

האינטרס שלו זה ברור , הוא מבין שברתומאו בלחץ (אייל בצדק אמר שהוא מניח שזה לא נפל כיום בהיר על ההנהלה, לפי חלק מהשמועות מסי אמר לחברי המועדון כבר אחרי באיירן שהוא עומד לעזוב) והוא לא רוצה לשחרר אותו. אז הוא רוצה להפעיל עליו לחץ. ויכול להיות שהוא גם אולי מקווה שזה יגרום לדביל להתפטר.

הדברים האלו קוראים בכל מאבק בין שתי כוחות גדולים, לא רק בספורט. משתמשים בתקשורת בשביל לגייס דעת קהל ולחץ על הצד השני , אין פה משהו יוצא דופן או רע.

ראקיטיץ עוזב כמעט בחינם, 1.5 פלוס תשעה במשתנים.

נחשו לאיזה שחקן המועדון מודה ועושה לו טקס פרידה מרגש ואיזה שחקן המועדון מבזה משמיץ ומדליף ולא מוכן לשחרר .

ניחוש אחד בודד.

https://twitter.com/barcacentre/status/1300774248307240960/photo/1

קשה לי עם דיון ההקצנות ששורר כאן.
קשה לי עם הקביעה של ״כל אוהדי ריאל…״
אהלן, אוהד ריאל, 25, אני חושב שברטומאו נשיא רע, לא חושב שזה עושה את מסי צודק. לפעמים 2 הצדדים גם צודקים וגם טועים.

זה משהו שמפריע לי גם בשיח הפוליטי בארץ, שאנשים מסתכלים יוצר על מי אומר מה ולא על מה הוא אומר.
אני שמאלני, אני לא אוהב את ביבי, אני עדיין יכול להחמיא כשהוא עושה דברים טובים.

״התמיכה״ של אוהדי ריאל לא הייתה בברטומאו, פשוט לעתים טענתי שאתם מגזימים.
הדיונים בעבר היו יותר לגבי כן וולוורדה ולא וולוורדה, אתם טענתם שוולוורדה הוא תמצית כל מה שגרוע וחלקכם קרא להביא את סטיין, ראינו איך זה נגמר. אני בהתחלה הגבתי לטובת וולוורדה שקיבל ברצלונה מפורקת אחרי עזיבת ניימאר ובזבוז כל הכסף על 2 פלופים, וזכה באליפות. אני תמכתי בו עד ליברפול, שם בהודעה מסודרת לתקשורת בפורום הודיתי בטעותי וחזרתי בי.

נכתב פה שלמסי מגיע הכל כי הוא נתן כל כך הרבה. הוא גם בפועל היה שווה עוד 5 מיליון בשנה, האם זה אומר שלא צריך משא ומתן ופשוט לתת לו עוד כסף? אפילו שזה מסי ואם משלמים לו 50 גם אפשר 55 ואף אחד לא היה מוכר אותו בשביל 5 מיליון.

ברור לכולם שברטומאו לא מצפה לקבל 700 מיליון. אני לא תומך בהתעקשות שלו על סעיף השחרור, תומך בהתעקשות על כך שמסי לא יעזוב בחינם. כן גם ברטומאו לא 100 אחוז כאן.

אגב תיקון קל, מי שמערב את בית המשפט זה מסי, מסי מנסה לשנות את החוזה שנכתב. לצד ברטומאו כרגע יש סעיף שמדבר על תאריך, אין חו מה להגיע לבית משפט, מי שצריך זאת זה מסי.
האם הצדק עם מסי? כן, זו לא עונה רגילה, וברור לכולם שהכוונה להודיע מספיק מוקדם בשביל הכנות לעונה הקרובה.
אבל האם קפטן ששווה הרבה כסף צריך לנסות בכלל לעזוב בחינם? חד וחלק לא.
האם נשיא צריך לנסות להרוויח מקסימום על כל מכירה? כן.
המצב של מסי שונה משל אינייסטה שהיה כבר די סוס מת. מסי עדיין משחק כמעט כל משחק 90 דקות ועדיין השחקן הטוב בעולם, אינייסטה בזמנו היה קשר לא רע בכלל אבל כבר מזמן לא הרכב פותח. אינייסטה אם היה עוזב היה מביא למועדון מיליונים בודדים, למסי יש פוטנציאל של עשרות אם לא מאות של מיליונים

ובכן -

ובנוסף -

ראית את החוזה? אני לא, אז אני לא יודע אם כתוב תאריך ספציפי ללא אפשרות שינוי, תאריך שמותנה במשך העונה ותלוי במשתנים שונים, או שפשוט רשום “חודש אחרי סיום העונה”. אשמח לגלות מה האמת פה, בלי סרקזם.

עד אז - אני לא יודע מי צודק פה משפטית, ואני די משוכנע שאף אחד פה לא יודע. אבל חוץ מזה שמסי לא עירב בית משפט, עדיין, איך רצית שמסי יבקש להשתחרר? עזוב מסי, נגיד ומדובר בארתורו וידאל - איך שחקן מודיע למועדון שהוא רוצה להשתחרר? זה חייב להיות משפטי בשלב כלשהו, גם אם זה נסגר בצורה יפה והועלה מראש באסאדו משותף.

וקצת קשה לי עם זה שאתה אומר שהתנאים המשפטיים בחוזה הם לצד ברתומאו, אבל הצדק עם מסי. אלא אם כן אתה מערב פה שיקולים רגשיים ומוסריים, שזה אחלה, כי על זה אני (ולא רק אני) מדבר פה.

אם בחוזה שלו רשום שהוא יכול לעזוב בחינם, אז כן - הוא רשאי לחלוטין לנסות לעזוב בחינם. לא מבין איפה הדיון פה.
במידה ולא, או שלא ברור מה קורה עם התאריכים כי יש מגיפה עולמית וכו’ - צריך למקסם את מה שאפשר מהשחקן, ולשלב את זה שהוא רוצה לעזוב בכל מקרה, יחד עם זה שאתה רוצה להוציא כמה שיותר, ולסיים את זה בצורה לא מלוכלכת, כמו שקורה עכשיו.

אגב, לפי כל הדיווחים והשמועות, מסי לא מנסה לעזוב בחינם. הוא פשוט מנסה לעזוב בסכום סביר (לא ברור כמה, אבל זה בוודאות הרבה פחות מסעיף השחרור אבל גם יותר מ-0), ולא ב-700 מיליון.

אני לא מבין את הטענה של “המועדון צריך לנסות לעשות על מסי כמה שיותר כסף”. זה קצת מגעיל אותי שיש אנשים שתומכים בנוכלים, רק כי משפטית יש מצב שהנוכלים יכולים להיות נוכלים.

המועדון חתם עם מסי הסכם שבו מותר לו לעזוב בסוף העונה בחינם. אף אחד לא הכריח אותם. ברתומיאו אמר שנה שעברה שמסי ביקש את הסעיף, אבל ברתומיאו יכל להגיד לא. הוא יכל לא להאריך חוזה. הוא ידע שמסי יכול לעזוב בעונה האחרונה בחינם.

כבר כמעט שנה שמסי לא מסכים להאריך חוזה פעם נוספת. הנהלה טובה הייתה מבינה שבלי הארכת חוזה מסי עוזב בחינם העונה או בעונה הבא ומתכוננים בהתאם.

הקורונה דחתה את העונה ב3 חודשים. מסי הודיע על העזיבה שלו בפקס רשמי כמה ימים אחרי שנגמרה העונה, בדיוק כמו שברתומיאו רצה כשהוא חתם על ההסכם. התאריך 10.6 הוא לא כי למסי יש יום הולדת כמה ימים אחרי, אלא כי הוא רצה שזה יקרה לפני שמתחילם עונה חדשה. מסי עמד בזה.

אני מצעטר, אבל זה לא פורום משפטים. זה פורום כדורגל. המקום הזה שבו אנשים מחרטטים על נשמה, סמלים וכל החרא הזה. מוסרית מסי צודק. זה מה שמעניין ואמור לעניין.

ואם יש לכם טענות על זה שלמסי יש סעיף שהוא יכול לעזוב בחינם לפני השנה האחרונה, תפנו את זה לברתומיאו. אף אחד לא הכריח אותו לחתום על הסעיף הזה. הוא פשוט הנשיא הגרוע בהיסטוריה של ברצלונה. בראיון בספטמבר האחרון הוא אמר ש"יש למסי אפשרות לעזוב בסוף העונה לכל מועדון אחר, אני פשוט מקווה שהוא לא יעשה את זה". ואז מסי עשה את זה וברתומיאו מסתבר שיקר. שוב. תעשו פרצוף מופתע.