בספטמבר עוד לא היתה קורונה, כך שזה לא שקר. על כל מה שברטומאו לא היה חייב לחתום, גם מסי (בהנחה הסבירה, בהתאם להודעה של ההתאחדות, שמופיע תאריך ספציפי בחוזה). זה טיעון מטומטם לחלוטין.
-
מבחינה כלכלית הבעיה העיקרית של בארסה היא תקציב השכר הגבוה, כ70-80 אחוז מסך ההכנסות אם אינני טועה. זה המון וזה רע. עזיבה של מסי ושלל כוכבים מבוגרים אחרים אמורה לאזן את זה. מעבר לכך: בארסה היא המועדון המכניס ביותר בעולם (זה כמובן לא בזכות ברתומאו). אשמח אם תפנו אותי לסימוכין לגבי הקטסטרופה שאתם מדברים עליה. חובות והלוואות יש לכולם.
-
גאספרט עזב כשהקבוצה הייתה בחלק התחתון של הטבלה לקראת סוף העונה, אם בארסה תהיה שם במרץ הקרוב גם ברתמואו יעזוב. לא מבין איך זה הופך אותו למנהל טוב יותר. אתם במצב כלכלי ומקצועי פי כמה יותר טוב היום.
-
מבחינה מקצועית דיי ברור שיגיע רכש במקום מסי, סוארס ושות’. ברייטוויט לא יהיה שחקן הרכב בבארסה ואתה סתם מגזים.
-
נקודת החוזק של ברצלונה גם בלי מסי ובלי מאמן: מועדון ענק וסופר פופולרי שמכניס הכי הרבה כסף בעולם ושואף תמיד לזכות בהכל. אז אולי תעברו שנה אחת של כאוס ובאסה אחרי עזיבה של שחקן היסטורי ואז תחזרו, הכל בסדר. זה קורה גם במועדונים שמנוהלים מצויין.
- בודאי שזה אמור להכניס אותכם לפרופורציות.
- כמו שתמיד יכול להיות גרוע יותר תמיד יכול להיות גם טוב יותר. כל הבסיס של הקבוצה שלכם מבוגר ולמעט מסי עבר את השיא, גם עם הנהלה מצויינת הייתה אמורה להגיע ירידה.
- אתם עדיין מאריות אירופה, עדיין אין צורך לחפש כרטיסים לליגה אירופית בוסרמיל.
הטענה שלי היא לא שהנהלה טובה יותר הייתה גורמת לבוסקטס, מסי, פיקה וכו’ להיות בשיאם גם היום, אלא שהנהלה טובה הייתה דואגת לחילופי דורות (ובמקרה כזה אני חושב שהשחקנים שציינתי היו יכולים לשמש כאחלה מנטורים).
לגבי הנקודה השלישית, הרבה גם אמרו שברתומאו לא נשיא גרוע עד לא מזמן, בוא נראה מה יהיה עוד שנה שנתיים.
שוב קביעה חד משמעית על נושא החוזה. מעניין אותי למה בעניין החוזה אתה נוטה להאמין לברתומאו על פני מסי? באמת.
לא יודע מה וכמה עו"ד ענבר מבין, בכללי ובסיטואציה הזו ספציפית (לזכותו ייאמר שהוא מציין זאת בעצמו כמה פעמים בטקסט), אבל בכל מקרה, מדובר בקטע מעניין וחשוב לקריאה בנושא -
ארוך, אבל שווה את זה.
אם מה שהוא רושם נכון - יש סיכוי לא קטן שמסי יהיה חייב לשחק על הצד המוסרי בבית משפט, כי חוזית הוא לא במצב טוב (מבחינתו). כמובן שזה יכול להיסגר לפני עירוב של בית משפט, אם לפחות אחד מהצדדים יתפשר.
זה אתגר אדיר בכל קבוצה, גם אצלנו. אין ספק שההתנהלות של השנים האחרונות לא שיפרה את הסיכויים להתמודד עם ה-cycle שנגמר, בלשון המעטה. נניח לא להעלות עוד יותר את הגיל הממוצע בסגל עם וידאל ופיאניץ’. זהו סיימתי להציק לכם, בהצלחה למסי במאבק הצודק לשחרורו… כל מדריד מאחוריך, ליאו
אני אגיד את זה בעדינות. די לבלבל את המוח. מתי בפעם האחרונה מאז מלחמת העולם השנייה עונת כדורגל נעצרה באמצע? לתאריך ה10.6 אין משמעות שום משמעות חוץ מלציין 10 ימים אחרי סיום העונה באירופה.
יש סיבה למה בחרו ב10.6 ולא ב10.5 לדוגמה. והסיבה היא שהמועדון לא רוצה שמסי יודיע על עזיבה (אם וכאשר) באמצע העונה. דבר כזה יכול להרוס את העונה ולגרום לתוהו ובוהו.
אז מה קרה ב10.6? ברצלונה הייתה 3 ימים לפני החזרה מהקורונה. אם מסי מודיע שהוא עוזב ב10.6 - כאוהד לא הייתי מכבד את ההחלטה שלו. הוא אולי היה צודק משפטית, אבל הוא היה מחבל בעונה של ברצלונה וכל הכישלון של סוף העונה היה רשום על השם שלו.
בפועל ברתומיאו חוזר בו, ומנסה לנצל אמצעים משפטיים כדי לעשות בדיוק ההיפך ממה שהוא אמר.
הטיעון שלך הוא בדיוק הסיבה שברתומאו (כמו מסי) לא לקח בחשבון את הסיטואציה הנוכחית, ולכן שקרים\אמת לא קשורים לפה. “רוח ההסכם” לצד מסי, זה נכון. זה לא אומר שברתומאו אמור לעשות את הויתור לקראתו בדיוק כמו שמסי לא אמור להישאר כי קורונה.
ובגלל שרוח ההסכם בצד של מסי, וברור לחלוטין שיש לנחש במשקפיים דרך לנצל את החוזה, הוא היה צריך להסכים לפיצוי שמסי שמסי מציע, ולסיים את הסאגה הזאת כבר שבוע שעבר.
ובכנות? אני לא יודע אם האינטרס של ברצלונה כמה שנים קדימה הוא להרוויח על מסי כרגע. יכול להיות שלהישאר בלי כסף להחתמות שידפקו את ההנהלה החדשה עם עוד קשישים בעלי משכורות עתק עדיף להבראה הכלכלית של המועדון תחת הנהלה אחרת בשנה הבאה.
גם אם ברתומאו הוא הכי גרוע בעולם, ואין כלל מחלוקת שהוא גרוע, זו לא הנקודה שמנסים פה החבר’ה להעביר.
העניין הוא שבסוף, עם כמה שזה מכוער, זה סכסוך עסקי. מסי שלח הודעה בפקס והתחיל מלחמה תודעתית. לא יודע ויכול להיות שאני לא בקיא מספיק, האם הייתה הודעה רשמית למועדון מצד מסי על כך שהוא רוצה לעזוב מעבר להודעת הפקס המפורסמת?
אם זו רק הודעת הפקס, אזי שזה ‘להעביר את כוחותיך אל הגבול’ - להתחמש ולהתכונן למלחמה.
בסופו של יום, עם כמה שהרגש אמור וצריך לשחק תפקיד - הכדורגל היום הוא ביזנס. בעולם העסקי הדברים מתנהלים אחרת. יש ג’נטלמנים יותר ויש פחות, אבל לפי התיאורים שלכם ברתומאו בן זונה גדול, אז מה ההלם הגדול? בסוף הוא צד למו"מ ומנסה להוציא כמה שיותר עם הקלפים שיש לו. שוב, אין חולק על זה שהוא זרע חורבן גדול ופיזר רעל לכל כיוון, אבל בשורה התחתונה זה סכסוך עסקי-משפטי וכל צד ינהג בצורה שתקדם אותו למטרה בצורה המיטבית.
כן, זה יכול וזה יהיה מכוער, אבל זה לא אומר שזה לא ככה. אתם יכולים להסכים, אתם יכולים לתת תשובות ילדותיות כמו “אתם אוהדי ריאל תסתמו את הפה אתם אורחים כאן”, אבל זה לא ישנה את התמונה. זה לא אמור להיות דיון בסגנון “רק ביבי” או “רק לא ביבי”. אל תרדדו את השיח, זה לא כיף.
נכון, אבל כאוהד אני לא יכול לנתק את 2 הדברים הבאים מהדיון בנושא -
- הפן הריגשי, שנובע מזה המועדון שאני אוהב, וזה השחקן הכי טוב שראיתי.
- המקרה הזה הוא לא חד פעמי והוא לא בוואקום. זה עניין מצטבר, לאורך שנים ואינספור מכות אחרות, קשות יותר או פחות, שהתפוצץ באופן סוף סופי סופני בהשפלה מול באיירן והסיפור עם מסי.
ולכן - גם אם אם יש מועדונים אחרים עם בעלים/הנהלות גרועים, וגם אם עד עכשיו עוד זכינו בתארים, וגם אם בסה"כ סיימנו במקום השני והודחנו ברבע הגמר, גם אם לא ניהפך למילאן 2, וגם אם מדובר בעניין משפטי-עסקי גרידא (ראית איך דחפתי פה שפה גבוהה בכוח?), ולמרות שאני אישית לחלוטין נוטה ומשתדל בד"כ להסתכל על דברים כן בצורה “קרה” - קשה לי לא להתייחס לסעיפים שציינתי.
גם אם במקרה הזה ברתומאו לא אשם באופן מוחלט ומלא ולבד (והוא לא), וגם אם במקרה הזה מסי לא בדיוק תמים (והוא לא) - זה לא משנה. כי הבעיה לא התחילה בהודעת העזיבה של מסי, לא בריב מסי-ברתומאו, ולא בימים האחרונים. היא התחילה הרבה הרבה קודם, ואין שום דרך להתנתק מכל הזבל שהלך לאורך השנים בדיון על משהו שהתחיל לפני שבוע.
משתדלים שלא.
אף אחד לא אומר לנתק את הרגש, זה כל הכיף וכל העניין בלאהוד קבוצה ולעקוב אחרי כדורגל. בלי רגש זה “סתם 22 חבר’ה מטומטמים ומיוזעים שרצים אחרי כדור”. אבל גם צריך לזכור שמעבר לעניין הרגשי לעסק מסחרי יש עוד שיקולים שהמרכזיים שבהם אלו שיקולים פיננסיים.
אז כאן יש למועדון נכס רציני, שכל קבוצה הייתה שמחה לשים עליו את היד, ומבקשים ממנו בעת ובעונה אחת לוותר על 100-200 מיליון יורו לקופה?
זה לא עניין של “מה יעשו עם הכסף”, המצב הוא שזה לא סביר בכלל לוותר על סכומים שכאלה, כשכבר ברור שהשחקן עתיד לעזוב.
כשיש אנשים מכוערים דברים הופכים למכוערים. זה לא אמור להפתיע אתכם שטיפוסים כמו ברתומאו ורוסיי נוהגים באופן חסר סנטימנטים, גם כשמדובר במסי. אחרי הכל הוא ה’אופוזיציה’ שלהם. הוא מייצג את שיא התקופה הטובה, את המחנה של לאפורטה ושות’, אז גם בהיבט האסטרטגי (לטוב ולרע), הגיוני שברתומאו ינסה למנף את המצב לטובתו ובניסיון להמשיך להחזיק במושכות.
מבין אתכם, מזדהה איתכם. אין דבר יותר מבאס מאנשים חרא שהורסים משהו שאתה אוהב, אבל ככה זה בחיים - פעם אתה למעלה פעם אתה למטה.
נכון. ואם באמת מסי לא זכאי לעזוב בחינם, והוא מתעקש לעזוב - לברתומאו, עם כל השנאה כלפיו, יש זכות מלאה לדרוש עליו תשלום מלא, גם אם ידוע וברור מראש שלא יצאו מהתשלום הזה דברים טובים. לשחרר את מסי בחינם כי הוא 20 שנה במועדון זה רומנטי ויפה, אבל זה לא משהו שאפשר לדרוש כמובן מאליו.
הבעיה שלי, ואני לגמרי מדבר בשם עצמי, לא נובעת מהרצון לשחרר את מסי בחינם גם אם לא מגיע לו חוזית (אני בכלל לא חושב שמסי צריך לעזוב, ולא מעט כועס על מסי בעצמו במהלך הזה, אם כי כמו שאמרתי - אני מעדיף שיעזוב וזהו, ולא נמשיך עם הזבל המתמשך הזה). הבעיה שלי היא עצם ההגעה למצב בו מסי רוצה לעזוב (שלא לשנת פרישה בארגנטינה או משהו), ואיך מועדון הכדורגל של ברצלונה מתנהל מחוץ לפן החוזי והמשפטי, לאחר שמסי כבר החליט שהוא רוצה לעזוב. זה הלכלוך בתקשורת, זו הצביעות, זו זריקת הזבל על אחרים, זו ההיתממות, זו הוודאות שהכסף הזה יילך לפח במקרה הטוב, וזו זריקת האחריות על כולם רק לא על מי שבעיקר אשם. לזה התכוונתי כשאמרתי שאי אפשר לנתק את זה מכל השאר - אולי בפן המשפטי-חוזי של מסי ברתומאו צודק. אבל בכל השאר הוא לגמרי לא. ובגלל שזו לא הטעות הראשונה, וגם לא ה-20, אני לא יכול להגיד שזו רק טקטיקה כדי להוציא כמה שיותר כסף ממכירה של שחקן. הלוואי. איפה זה היה במכירות בעבר? איפה זה במכירות שקורות בימים אלו?
אז לי ולך בטוח אין מחלוקת. אני בספק אם לך ולאוהדי ריאל האחרים יש מחלוקת, זו כל הנקודה לדעתי. לא מבין את ההתקפות עליהם רק כי חשבו אחרת.
א. לא כולם התקיפו.
ב. חלק מההתקפות נבעו לא מאי הסכמה, אלא מאי קריאה אחד את ההודעות של השני.
ג. כמו שרשמתי איפושהו למעלה - העניין הוא לא האם מותר או אסור לחשוב אחרת, כי ברור שמותר. גם בינינו לבין עצמנו יש מחלוקות ואי הסכמות. הבעיה מתחילה ונגמרת בזה שבאופן סדרתי, ובהמון מקרים (מסי, רכש, עזיבות, מאמנים, משחקים ועוד) מתרחש המצב ה"מעניין" שבו אנחנו מתלוננים על משהו, ובא מישהו חיצוני ולא-בדיוק-רומז שאנחנו סתם בכיינים, או נתפס לאיזה רבע מילה כדי להוציא אותנו מטומטמים. גם אם בכמה מקרים זה היה נכון ומוצדק, וגם אם זה נחמד להתעלם מזה פעם פעמיים, מתישהו זה מצטבר.
אני שונא להיכנס לזה. אם תרצה - אשמח להמשיך את השיחה הזו בפרטי. יש לי הרגשה שזו טחינת מים שלא תוביל כאן לשום מקום, ושזה לא באמת ייפסק פה בימים הקרובים. או בכלל.
כי
כי ככה זה עובד, החוזה מגן על 2 הצדדים. קבוצה קונה נכס למספר שנים, הנכס אחרי כל השנים מאבד את הערך שלו כי הוא יכול לעזוב בחינם, כל עוד החוזה אומר אחרת אז זה נכס ששווה כסף. לא יודע מי מכם היה מוכן לאבד כמה עשרות מיליונים טובים כדי לצאת גבר.
לגבי משפטית, זה אולי מעצבן אבל יש חוזה, גם רונאלדו לא יכל לעזוב בחינם, אבל אצלו זה התקבל יפה יותר.
אתה ממשיך לחזור על משהו שהוא לא נכון , אפילו ש10000 פעם אומרים לך שזה לא נכון.
ברתומאו מסנן ומחזיק בעמדה "אתה רוצה לעזוב תביא קבוצה שתשלם לך סעיף שחרור של 700 מיליון " מסי לעומתו, מחזיק בחוות דעת משפטית, שהוא יכול לעזוב בחינם (זה עמדת פתיחה במשא ומתן) בטענה שהסעיף המדובר לא בתוקף השנה. אבל מבקש לעשות פגישה בה יוסכם על סכום הגיוני שבה ברצלונה תרויח כסף והוא יעזוב לסיטי.
היום אמור להתקיים פגישה בין אבא של מסי למאפיונר. מעניין אם היום האסימון סוף סוף יפול לברתומאו…
וידאל קרוב מאוד לעזוב לאינטר בחינם. נחשו מה אומרת התקשורת באיטליה? שברגע שברצלונה אמרה מראש שוידאל לא בענינים של שלה לשנה הבאה אינטר מנצלת את זה לקבל אותו בחינם. עוד דוגמה לניהול אדיר של ברתומאו.
דרך אגב בקשר לסוארז היה לי פה דיון מה ברצלונה היתה צריכה לעשות שזה יהיה יותר מכובד. בוא נבדוק איך יובה נפרדה מהיגואין. ספוילר לא בשיחת טלפון.
" אחיו של השחקן (וסוכנו) התייחס למצב:
היינו בטוחים שפירלו ייתן לו הזדמנות, שחקן שכבש 350 שערים. אבל הוא שוחח איתו ב 4 עיניים והסביר לו שהוא לא חלק מהפרויקט. הערכנו מאד את השקיפות שלו - זה לא קורה הרבה."
ורק להזכיר שהיגואין הוא רחוק מלהיות אגדה ביובה או שחקן משמעותי שם לעומת סוארז.
כן… תן לי לספר לך משהו.
מתקן: לרונאלדו היה סעיף שחרור של מיליון אירו, ללא סעיף יציאה, ופלורנטינו שחרר אותו בכבוד.
כל הדיווחים אומרים שברתומיאו הולך להגיע לפגישה עם טיוטה להארכת חוזה. אתה מצפה ל(הרבה) יותר מדי.
ברצלונה הולכת לשלם לסוארז גם 15 מליון בשביל שהוא יעבור ליובה בחינם. זה פשוט מדהים.
בכבוד, וב100 מיליון!
פשוט במקום לעשות שיחות בחדרי חדרים, הם הוציאו הכל לתקשורת מיד, מי שלא עשה זאת.
בתקשורת כל צד בא בגישת קיצון:
״תשחררו אותי בחינם!״
״לא, רק תמורת 700 מיליון״
בדיון סגור כנראה שהיו מגיעים מהר יותר להסכמה.
אני לא באתי להפוך את ברטומאו למלאך, כל מה שאי פעם טענתי הוא שבמקרה הספציפי הזה הוא לא טועה בחוסר רצון לשחרר את מסי.
בדרך? טועה.
בדברים אחרים? טועה.
בהחלטה לא לשחרר את מסי בחינם? צודק.
שתי הטענות שלך סותרות זו את זו.